Keresés

Részletes keresés

Zöldár Creative Commons License 2023.12.06 0 0 75

Kitűnőek  !

Előzmény: Rönky Balázs (74)
Rönky Balázs Creative Commons License 2023.12.06 0 0 74

Üdv Mindenkinek!

Most tervezem a konyhám felújítását, és gondolkodom ezeken a járólapokon. Van tapasztalatotok ezekkel a járólapokkal, a webshoppal?

JD-és Creative Commons License 2020.12.16 0 0 73

Nálunk lenne egy 30 nm. Gépi csiszolásra gondoltam, az vagy aljzatkiegyenlítő? Bár szerintem nincs 2 cm magas hupli nálunk.

Előzmény: Mariusi (72)
Mariusi Creative Commons License 2020.12.16 0 0 72

  Azt a 2 nm -t  kézzel is vissza csiszolhatta !!

Előzmény: JD-és (71)
JD-és Creative Commons License 2020.12.16 0 0 71

mi lett végül a padlókiegyenlítéssel?

Előzmény: dani-12 (68)
dani-12 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 70

Helló! Az esetben sajnos nem, különben nem kérdeztem volna. (Az ajtó egyrészt acéllemez, nem tudsz az aljából levágni anélkül hogy ne esne szét, másrészt nem emelhető magasabbra, mert ahogy látom a így is belevéstek az áthidalóba, tovább aligha gyengíthető. 2+ centit amúgy máshol se emelne az ember egy lakás egy helységén.) A 14-ből az említet 2 négyzetmétert nem számítva színel is, de félcentinél több ajzatkiegyenlítő nem fér rá sehol, egyedül csak azok huplik akadályoznak. Aki tud relatíve olcsó és hatékony betoncsiszoló módszert/eszközt, amivel visszaszedhető az a pár centi, lécci írjon.

Előzmény: Émile (69)
Émile Creative Commons License 2020.03.02 0 0 69

 A küszöböt  meg lehet emelni az ajtók aljából pedig lehet levágni.

A probléma megoldható !!

Előzmény: dani-12 (68)
dani-12 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 68

Üdv!

Van egy felújítandó helyiség ahova laminált padlót szeretnék, de sajnos aki a betonaljzatot csinálta be lehetett rúgva, akkora huplik vannak benne. Sajnos kiegyenlítőzni nem lehet, mert max félcentit lehetne feltölteni a küszöb miatt, és néhol néhány lanka szerintem 1,5 - 2 centivel is magasabb. Tud valaki valami hatékony módszert hogy lehetne ezeket a dombokat lecsiszolni belőle?? Kb. 2 -3 négyzetméterről lenne szó.

zöldeskékek Creative Commons License 2017.08.18 0 0 67

Beszoptuk Gizella,  azóta már el is adta a lakását !! 

Előzmény: kovagizella (65)
zöldeskékek Creative Commons License 2017.08.18 0 0 66

 Valamik kimarad/hat/tak !

 A betonom van egy vízzáró lemez. Erre megy a stafni / záróléc, de mivel 20 cm, az már inkább palló. Közte  hőszigetelés. Ha ki kell cserélni a pallókat  /stafnikat / akkor az korhadt lehet. Akkor ki minden. A stafnik mennek a tűzre, a szigetelést kiszárítani. De meg kell nézni miért kellett cserélni a stafnikat ? Valószínűleg rossz az  a vízszigetelés. Semmi gond. Ott marad , de menjen rá egy újabb vízszigetelés.

 Ezután  a 20 cm -es pallók kb. 80 cm-re egymástól, közé a száraz hőszigetelés és erre nut - féderes OSB 16 mm  vastagságban,  ezt a pallókhoz nem szabad szögelni, hanem facsavarozni, különben nyikorog. Én ugyan szegeltem, majd facsavaroztam és a szögeket  később

 kihúztam. Az OSB- re  vékony hab, erre a laminált.

 

 Lesz egy kitűnő, jól hőszigetelt padlód.

 

 

 Az OSB lesz a vakpadló

Előzmény: Totom66 (64)
Totom66 Creative Commons License 2015.11.06 0 0 64

Sziasztok Mesterek!

Bitumenes vízzárólemezen van 20 cm magas stafni, közte szigetelés, majd hajópadló. A stafnikat ki kell cserélni a padló alatt. A hajópadló helyett laminált padlót akarok lerakni. A kérdésem az lenne, hogy a laminált padlót mekkora távolságban kell alátámasztani, vagy célszerű vakpadló alátámasztást készíteni?

Köszönöm a segítségeteket.

Totom66

rex009 Creative Commons License 2015.08.27 0 0 63

Sziasztok Szakik!

 

Segítséget szeretnék kérni padlóval kapcsolatban.

 

A talajpárával van feltehetőleg problémánk. A házunk a 70es években épült gázszilikát. A problémánk tavaly kezdődött/2010-óta lakjuk/.

Akkor a konvektoros-kályhás fűtést cseréltük központi fűtésre. Baba is érkezett /Kevesebb szellőztetés/ az egyik szobánk keményen penészedett. A fal töve és a laminált padló széle is. Vettünk páramentesítőt, és a telet túléltük.  A másik szobában hajópadló volt ott nem volt ekkora probléma, csak a  fal tövén itt ott. Most rendbe szeretnénk tenni ezt a szobát.  Kimérték, van a padlóban is, és a falban is víz /ami feltehetően a padlóból jön/. Olvastunk olyan utólagos szigetelőanyagról ami elzárja a kapillárisokat, és segít. Erre le merjük tenni az új laminált lapot, vagy váltsunk esetleg hajópadlóra ami jobban lélegzik talán. A segítségeteket előre is köszönöm!

 

Elek

petitprune Creative Commons License 2015.07.19 0 0 62

Sziasztok!

 

Padlófűtésre szeretnék laminált padlót letenni, és azt találtam, hogy iszappapír kell a párazáró fölé, hogy ne vegye le a hőt, de tompítsa a lépészajt.

Emellett azt is írták valahol, hogy ne legyen túl vastag a lap, csak 7-8 mm-es.

Nem is kell vastagabb, mert hálószobákba / dolgozóba, gardróbba kellenek.

 

A görgős székek alá kell padlóvédő alátét?

Jó az iszappapír?

Kell átfedés a papírok között, vagy csak egymás mellé tegyem le?

 

A szobák négyzet alakúak és nincs semmi bonyolult bennük, úgyhogy megpróbálom egyedül lerakni a padlót.

Megnéztem a padlófutáron lévő videót, amit még b.ford olvtárs ajánlott, és nem tűnik ördöngősségnek a lerakás.

Az ajtóknál volt valami fűrészelés benne. Az ajtókeretből levágtak egy darabot, hogy bemenjen alá a padló.

Ott is kell a 15mm, vagy végig kell tenni a küszöbig a lapokat?

 

köszi előre is.

üdv

Prune

 

Mad_nv Creative Commons License 2015.04.27 0 0 61

Sziasztok!

 

Beton lépcsőt szeretnék laminált lappal burkolni, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Úgy oldanám meg a dolgot, hogy OSB lappal burkolnám le a lépcsőt, amiket dűbellel csavaroznék a betonba, majd arra ragasztanám a laminált lapokat. Az éleken természetesen fém élvédőket használnék. Van egy pihenő rész is a lépcsőn, azt is hasonlóan burkolnám. A kérdésem az lenne, hogy szükséges az OSB lapok között dilatációs hézagokat hagyni? Az előlap és járólap összeérjen teljesen, az OSB lapot engedjem ki a falig, vagy hagyjak köztük hézagokat? A pihenő van akkora, hogy pár OSB-t egymás mellé kell helyezni, azok között is kellene pár mm hézagot hagyni? Gondolom a járólap lerakásnál mindenképp figyelni kell a hézagokra a fal és az élek mentén, mint amikor hagyományosan úsztatva rakom le ragasztás nélkül.

Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm!

kamahaza13 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 60

Csodát nem várok, de gondolom ártani nem árthat, viszont a lényegi kérdésre nem írtál semmit. Melyik oldalára legyen a hőtükör.?

Előzmény: pocsolya84 (59)
pocsolya84 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 59

Csodát ne várjál a hőtükör fóliától.

Előzmény: kamahaza13 (57)
pocsolya84 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 58

Ha nem a konyhába kell a laminált padló akkor teljesen felesleges a szilikon, mert tényleg drága. Nálunk az elmúlt két évben összesen talán kétszer ha kiömlött valami a padlóra. (Kivéve a konyhát és a fürdőszobát) Annyit simán kibír.

 

Ráadásul volt szerencsém egyszer használni ilyet, akkoriban a Diego-ban még ajánlották a használatát. Nagyon aprólékos, pepecs munka. Szilikon nélkül lerakod a padlólapot x idő alatt, szilikonozással 3 x lesz.

Előzmény: Lazita (56)
kamahaza13 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 57

Tiszteletem Fórum társak!

 

 

Most szándékozunk laminált parkettát lerakni. A beton alapra egy vízzáró fóliát raknánk és arra hőtükröt. Kérdésem, hogy ez jó megoldás-e illetve a hőtükör melyik oldala legyen a beton felé? Az aljzat hidegét verje vissza vagy a másik megoldásban a helyiség hőjét?

 

Várom (lehetőség szerint gyors) válaszotokat.

 

Köszönöm.

 

Üdvözlettel: FT

Lazita Creative Commons License 2015.03.30 0 0 56

Hello Varek1

 

Amit olvastam és hallotam, hogy a padló felső részén lévő összeillesztésnél könnyen beszivároghat víz. Ezt szeretnném elkerülni. Pár üzletben kérdeztem és ott mondták hogy valamelyik padlóba be van építve és van olyan padló amiben nincs. Ezt kérdeztem és ebbe nincs bele építve. Egyébként több helyen a fózólt padlónál ajánják ezt a szilikon gél valamit, de nem tartják mert drága.

 

Most arra vagyok kiváncsi mi ez és mire jó.

 

Üdv 

Lazita

Varek1 Creative Commons License 2015.03.30 0 1 55

 Nekem csak 5  vagy 6 mm vastag a laminált lapom. 6 - 7 éve lerakták mindenféle ragasztó nélkül. Azóta is ott van a helyén. Olyan 2 mm-es hab van alatta, de az összenyomódott.

 

Viszont azt nem értem, hogy miért kell vízállónak lenni ?  Felülről alá ne menjen víz ? Vagy alulról ne jöjjön felfelé  ?

 

Tényleg minek ?

Előzmény: Lazita (54)
Lazita Creative Commons License 2015.03.30 0 0 54

Sziasztok

 

Következő kérdésem lenne. Mit használjak a laminált padlóhoz hogy vizáló legyen?

Többen mondják hogy használjak ragasztót, mert az tömit, vagy valami szilikon alapú gélt.

 

Segítsetek mi az a szilikon alapú gél, és hol lehet venni. A fa ipari ragasztót ismerem, de nem akarom ragasztani  a padlómat. A padló választásom Alpin Tölgy 10mm-s. Fózólt, és ezért sem ragasztanám, mert a hézagba bele ragad a ragasztó és csúnya lesz.(kipróbáltam)

 

Előre is kösznöm a választ.

 

Lazita 

b.ford Creative Commons License 2015.03.20 0 0 53

Szia Nonobaba

 

Az elöbb raktam fel egy képet amit a cimborámmal alkodtunk lerakást. Oda használtunk ragasztót.

A padlófutáron a srác ajánlott egy ragasztót, ha nem akarom fúrni a szegőket akkor ő ezt ajánlja. Vettem egy doboz ahol nem kapcsoztuk a szegőket oda felragasztottuk a falra. 5 perc alatt megkötött. kicsit olyan mint a Henkel szuper szöge, de ez egy kicsit hamarabb szárad. Szerintem tuti nyerő lehet.

 

Ezt a kettőt hazsnáld 

 

http://padlofutar.hu/product/r-1000

http://lomenaruhaz.hu/spd/1439901/RAGASZTO-PATTEX-PL-600-EXPRESS-375GR

 

 

Üdv

 

b.ford

 

Előzmény: Nonobaba (51)
b.ford Creative Commons License 2015.03.20 0 0 52

Szia

 

Mellékelem a képet. Nekem nagyon tetszik a padló. A konyhába és a nappaliba raktam. Már most 4 hónapja nézem, de elég sör és a jó kaja mellett nem is sikerült túl rosszul a lerakás.

Egyébkét ahonnan vettem felhivtak, hogy hogy vagyok vele megelégedve. A véleményem jó, és még a lerakási költséget is megsporoltam hisz barátommal raktam le.

Most már bele merek fogni máskor is.

 

Kérek véleméynt neked nektek hogy tetszik.

 

Üdv

b.ford

Előzmény: Calcitos (49)
Nonobaba Creative Commons License 2015.01.18 0 0 51

Hali

Az lenne a kérdésem hogy mivel lehet felragasztani a laminált szegélyt?

Van olyan ragasztó ami gyorsan és erősen kötődik?

Fúrni és szögelni nem szeretném

Köszi

 

Calcitos Creative Commons License 2014.12.26 0 0 49

 A képek hol vannak ?

Előzmény: b.ford (48)
b.ford Creative Commons License 2014.11.28 0 0 48

Szia

 

Sajnos a fiúk már elszúrták nekem egyszer(1999-ben). Azért gondoltam hogy magam rakom le. A padlófutárról már megrendeltem a padlót. Ki is hozták, nagyon jó fejek voltak. Kipakolták ingyen, pedig második emelet volt. A gyerek meg is izzadt.

Ha mondhatom k......jól néz ki (bocs hogy ezt írtam de tényleg nagyon jó szín) még a csomagolásában. Nagyon kíváncsi vagyok hogy fog kinézni mikor leraktam. Egy boltban láttam elöször, ott jól nézet ki, netem meg megtaláltam és itt volt a legolcsobb.

Egy sráccal beszéltem aki itt alkalmazott és mindent elmondott(telefonon először és ő is hozta ki). Adott egy jó lerakási útmutatót is. Mondta bármikor hívhatom őket, segítenek. Azt is felajánlották hogy lerakják, de én most sokaltam a 700+ áfát. Nem tudom hogy sok e érte. Úgy döntöttem hogy a cimborámmal nekiállunk, pár sör és pörkölt mellett. Remélem kevesebbe kerül. Tehát ezt az utat választottam.

A nagy esemény dec 6-án fog megtörténni. A mikulás fogja lerakni a padlót.

Ha nem megy akkor még mindig van egy megoldás a padlófutáron ott van a lerakási útmutató megpróbálkozom vagy felhívom a srácot úgy is azt igérte telefonon is tud segíteni.

 

Ha készen vagyok akkor rakok fel képet mit csináltam.

Kiváncsi vagyok az itteni szakértők mit fognak hozzá szólni.

 

Szép napot

 

 

 

 

 

Előzmény: Varek1 (47)
Varek1 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 47

  Le tudom e egyedül rakni?

 Persze hogy le tudod.

 Legfeljebb a minőséggel lesznek problémák. Kell hozzá némi ügyesség, pár célszerszám és ok.

 A kezdő és befejező részekkel szokott probléma lenni - meg a szépséggel.

 Rajtam kifogott anno, de  2 diegós fiatalember lerakta  2,5 óra alatt. Volt más 15 dolog, amit helyette csinálhattam.

Előzmény: b.ford (46)
b.ford Creative Commons License 2014.11.24 0 0 46

Sziasztok

 

Szeretnék laminált padlót vásárolni. Nincs tapasztalatom benne és a lerakést is szeretném egyedül csinálni. Olvastam a fórumot és láttam jó ötleteket.

Kérlek segítsetek.

Amit kinéztem az a padlofutar.huoldalon van Tulipán ( http://www.padlofutar.hu/product/tc-8257-cm ) nevezetű. Kérdésem milyen az a padló? Tud e valaki valamit mondani róla. Ezen kívűl érdekelne hogy megbizható e a padlofutar oldal. Neten laminált padlót venni elég nehéz és így a szítn kiválasztani is elég mókás.

Tehát kérdésem megbízható e az oldal? Milyen a laminált padló? Ajálnjátok e hogy itt vegyem meg? Le tudom e egyedül rakni?

 

 

Előre is köszönöm a választ.

hc Creative Commons License 2013.01.18 0 0 43

Ebben nem vagyok már szakértő. Az biztos, hogy esztétikusabb, ha eldugod a vezetéket és amerre megy az jó meleg a lábnak. Érdemes akkor a tv-néző fotel előtt elvezetni. Viszont jaj neked, ha valami baja van

Előzmény: mhyron (42)
mhyron Creative Commons License 2013.01.17 0 0 42

Rendben nagyon szépen köszönöm, még 1 kérdés, központit szereltetek és a csöveket a földbe v a falon vezessük el, van már meglévő padló lent csak régi azt összehuzatom és arra jön rá az uj padló és abba tudnánk belevágni esetleg még a betonba is, érdemes kinlodni vele agy szépen esztétikusan felrakni a falra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!