Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2023.12.07 -1 0 90

Eltévesztettem, nyílván a kilencvenes évek elejére gondoltam.

Előzmény: Beavis Butt-Head (89)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2023.12.07 0 0 89

Nyolcvanas évek elején?! Talán 2000-es, vagy esetleg a '90-es vége, Jimmyről én is a "Filmslágerek magyarul" megjelenése után hallottam, ahol az Only You-t énekelte, a családjáról meg legfeljebb csak élete utolsó egy-két évében - nem vettünk soha bulvársajtót, az internet akkori állását meg ismerjük.

 

De a "Bűn az élet"-ben már '86-ban azt mondták Moldova Györgynek, hogy "Amilyen ütemben képzik nálunk az ügyvédeket, ki lehetne írni Hegyeshalomnál, hogy "Doktor Magyarország" - fater meg estin végezte a jogot, ő a közterületfenntartónál ha kukás nem is volt, de majdnem minden más igen, amíg a diplomájával be nem ülhetett a jogi osztályra. (Ettől persze én is elhiszem, hogy Editnek nincs jogi diplomája.)

 

A diploma lehet, hogy szintén egy fricska volt, hogy még azt is kamuzták. De ha mégis elvégezte a zeneakadémiát, akkor mi van? Órákig lehetne sorolni azokat a nagy magyar könnyűzenészeket, akiknek sem zenei, sem más felsőfokú végzettségük nincs... ha mégis kiutálták maguk közül, az csak kisebb mértékben azért volt, mert úgy gondolták, hogy proli módon prolikat szórakoztat - ha Ferónak, Patakynak, sőt Miklósa Erikának is tudott korpás lenni a haja... - hanem azért, mert a színpadon kívül volt proli.

 

A széf eltűnésénél nem Krisztián seggét akarta menteni - az könnyen megúszhatta volna, hogy ő csak elköpte az információt, de nem volt jelen a bűnügynél (ott pecázott apucival), és nem is kapott belőle - hanem a magáét... az volt az árulkodó, mikor a sündörnő bizonyítékokat akart az eltűnt pénzről. Márpedig mindenki tudja, hogy a minimálnyugdíjon nyomorgó szegény művészek mögött mi a valóság...

 

Hullalé Éva esete egyszerű: akinek nincs sok barátja, annak egy ilyen odaadó - és alapvetően önzetlen meg veszélytelen - rajongó csak ajándék lehet...

Előzmény: Ilhilla (86)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2023.12.07 0 0 88

Joósnak köze volt a sorozathoz, szerintem egy kis "elégtételt" akart venni Erikán, amiért anno olyan csúnyán ott hagyta őt a fiúcskáért! 

 

Ez 30 év után elég kicsinyes, pláne hogy Zoltán Erika a mai napig robidé neje, nemcsak valami fellángolás volt...

Előzmény: Ilhilla (87)
Ilhilla Creative Commons License 2023.12.07 -2 0 87

Nem kellett őt lejáratni, megtette ezt maga! Aki anno ismerte, tudta róla ezeket, nem volt véletlen, hogy nem játszották a dalait sem. 

 

Joósnak köze volt a sorozathoz, szerintem egy kis "elégtételt" akart venni Erikán, amiért anno olyan csúnyán ott hagyta őt a fiúcskáért! 

Előzmény: Mazsola0070 (83)
Ilhilla Creative Commons License 2023.12.07 -2 0 86

A nyolcvanas évek elején a "jogásztársadalom" komolyan fel volt háborodva azon, hogy jogásznak hazudta magát, illetve Jimmy hazudta ezt róla (különben jogi diplomával takarított a Casablancában? Amikor még nem termett minden bokorban jogász? Na, neee!)

Érdekes,  filmben a polcon kiemelkedő helyen volt egy "diploma", de tuti nem Edité. Lehet, hogy mégis jimmynek volt a zeneakadémiáról? Ezt sem hinném, mert a menő zenésztársak egyértelműen kirekesztették (érdekes Delhusa pálfordulása, mert a fim szerint nem voltak puszipajtások, viszont Jimmy halála után Jonny hatalmas nagy barátjaként emlékezett róla).

 

A "félrenevelésen" azt értettem, hogy azt gondolta, az a jó apa, aki mindet megad a gyerekeinek. Lásd Krisztiánnak is elnézte, hogy a haverjai kirabolták a széfet, elnézte és elsimította a kábítószer ügyeit (nem véletlenül volt a család barátja Vágóné rendőrkapitány) és még az utolsó Szilveszteren is "kilónyi" aranyláncot akasztott a srác nyakába.  

 

Szebi és Adrián nevelését Edit egyedül vállalta fel, rendes emberekké is váltak (az is igaz, hogy Edit arcában eltörte a csontot, be is ültettek neki platinát. A sajtó anno tele volt vele, egyes fotókon is jól látni a sérülés nyomát).

 

Jimmy dalainak szövege -szépítve ugyan- de egyértelműen visszaadja akkori életüknek sok részletét. 

 

A Gregoros sztoriról annyit: Jimmy imádta őt, állítólag az első lakását ő vette neki, de a nőnek nem kellett a férfi (bár van róla fotó, hogy Jimmy próbál neki "nyelves" puszit adni). Bernike igényességéhez annyit: Nyuszó Muszó (Magyar Attilával) is együtt élt! 

 

A Hullé Éva-féle nagy barátságot -ami Jimmyt a nőhöz fűzte- a mai napig nem tudtam megfejteni. de tény: nagy kullancs volt a nő (Edit utálta). 

Előzmény: Beavis Butt-Head (85)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2023.12.07 0 0 85

...és igen, Editnek nem volt jogi diplomája, nem a jogászbálon ismerkedtek meg, Jimmy nem végzett zeneakadémiát, nem volt Amerikában karrierje, sőt nem is járt ott. Ezeket és még sok egyebet ő maga terjesztett el magáról és a családjáról.

 

Ebből csak a jogászbált tudtam a sorozat előtt, hogy kamu, ezek szerint a zeneakadémia, meg akkor a kórusban éneklés is... de végül is, az előbbire passzolnak az első részek, hogy kocsmai pincérként kezdte, meg tepert a zenészigazolványért... az utóbbira meg az, hogy az anyja mennyire lekezelően beszélt ezen ambícióiról. Csoma Judit egyébként pontosan olyan volt, mint a Tóth Jánosban, úgy látszik, nála is megvan a Szabó Simon effektus, hogy egyféle karaktert tud csak hozni.

 

 

ő egy gyerekeit szerető, de félrenevelő ember volt

 

Az első felét én is tudtam a sorozat nélkül is, a félrenevelés viszont relatív. Krisztiánnál inkább az lehett a gond, hogy nemigen volt neki apja, Szebasztiánon annyira nem látszott régen se, hogy rossz nevelést kapott volna, inkább az olyan traumák, mint ami a sorozatban is volt (mikor lehívják őket tanúskodni a veszekedésükhöz, mint egyik legdurvább jelenet), Adrián meg túl kicsi volt még akkor, de még ő is érezte, hogy sok minden nem stimmel (mikor karácsonykor megjegyezte, hogy "Apuci, megint ittál").

 

Viszont arra sovány lenne felhúzni egy sorozatot, hogy valaki szereti a gyerekeit meg hogy alulról feltört a hangjával... pláne hogy nemcsak a külsejével és a teljesítményével (hogy miket énekelt, és ki volt a fő célközönsége) volt megosztó személyiség. A Gregor Bernadettes dolgot én is hallottam (de aki Gát Györggyel is leállt, annak Jimmynél se nagyon kellett befognia az orrát...), meg azt is, hogy Edittel hogy jött össze... a kérdés csak az, hogy mi volt a cél, emléket ápolni, vagy inkább bálványt dönteni... az utóbbi csak azért érdekes, mert azért sokáig élt a retekklub még a halála után is belőle.

 

(A zárás pedig valóban nem volt rossz, de talán néhány utólagos dolog is belefért volna... Árpád meg Krisztián "énekesi" karrierje, vagy hogy Hullalé Éva milyen nyomorultul végezte...)

Előzmény: Ilhilla (82)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.12.07 0 0 84
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.12.07 0 0 83

Nekem nagyon hiányzott a sorozatból, hogy Gregor Bernadettel való kapcsolatáról egy szót sem szóltak (emlékeim szerint még említés szintjén, más névvel sem), cserébe a Háfra Marival foglalkozó részeket viszont szerintem aránytalanul túltolták.

 

De például Pataky megfenyegetését bemutatták, viszont a Fábryval való közismert esetét nem tartották említésre méltónak.

 

Azt sem értem, hogy Joós és Zoltán Erika szakítását (amikor Zoltán otthagyta Joóst az akkor még szúnyogcsődör táncosfiú - azóta megterebélyesedett télapó -  Kátayért) miért kellett ebben a sorozatban külön jelenetben bemutatni, különös tekintettel fentiekre.

 

Egyébként nem véletlenül volt ott minden rész elején az elhíresült "trükkös mondat", Edit nyilatkozta is, hogy több ügyvéddel beszélt, perelheti-e az RTL-t a Jimmyt lejárató, nem valós részek miatt, de azt mondták neki, hogy nem látnak sok esély, mert az RTL mindenre azt fogja mondani, amit támadnak, hogy a sérelmezett rész csak fikció. 

 

 

 

Előzmény: Ilhilla (82)
Ilhilla Creative Commons License 2023.12.07 -1 0 82

Voltak, akik nem járultak hozzá ahhoz, hogy megszemélyesítsék őket (a csatorna ezzel kapcsolatban is helyesen járt el), látva a forgatókönyvet, pláne!

A testvérek, az özvegy és más családtagok viszont hozzájárultak, gondolom mindenki fel is vette érte a pénzét, most hiába hallatják ismét a hangjukat (még mindig Jimmyből élnek és ezzel is szerepelni akarnak?). 

 

A sorozat jó, hiteles, sajnos több helyen gyomorforgatóan őszinte, de aki anno ismerte a bulvár híreit, olvasta esetleg a Jimmyről írt könyveket, az nem kérdőjelezi meg: ő egy gyerekeit szerető, de félrenevelő ember volt, aki nem bírt a vérével, nem tudta elviselni, ha nem ő a középpont, másokat lekezelt, megalázott, fürdött a sikerben, de a mellőzöttséget rosszul viselte. 

 

...és igen, Editnek nem volt jogi diplomája, nem a jogászbálon ismerkedtek meg, Jimmy nem végzett zeneakadémiát, nem volt Amerikában karrierje, sőt nem is járt ott. Ezeket és még sok egyebet ő maga terjesztett el magáról és a családjáról.

 

Peter Sramek remekül adta vissza Jimmy hangját, Joós István záró zenéje, a szöveg remekül sikerült, a vágóképekkel nagyon ütött!

Előzmény: Beavis Butt-Head (81)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2023.12.06 0 0 81

Editnek két másik gyereke volt, az egyik meghalt fiatalon - róla írták azt, hogy "Még nem veszíthetek..." a másik az a Zsolt, akit még a temetésen is megemlítettek, mint Jimmy gyászoló utóda, róla aztán valami bűnügyi dolog is kiderült, meg őt is hírbe hozták, hogy ő lőtte le. (PEDIG MINDENKI TUDJA, HOGY A KAKAS VOLT!!! :-DDD )

 

Most hogy végre a rendes tévében is leadták, végignéztem. Sose rajongtam az ürgéért, a túlértékeltsége meg az allűrjei miatt, és ez is csak azt igazolta, hogy egy mekkora prosztó barom volt (a testvéreivel együtt). Arról olvastam más, zenei témájú könyvben is, hogy a részegsége miatt többször playbackelt, meg olyat is, hogy a zenészeire is fogott pisztolyt, amikor azok elkúrták az ütemet. Az viszont nekem is új volt, hogy Edit nem volt jogász (azt ellenben tudtam, hogy szomszédasszonyként nyúlta le), meg hogy Jimmy soha a büdös életben nem élt Amerikában, pláne nem dolgozott ott együtt nagy előadókkal és nem adott ki lemezt.

 

Lehetett volna bizonyos dolgokban pozitívabbra is venni, én például csak most tudtam meg azt is, mikor utánanéztem, hogy a rádió gyerekkórusában is énekelt a testvéreivel együtt, meg aztán Zeneakadémiát is végzett - ezek azért csak jobban leellenőrizhető információk. A legtalálóbb viszont akkor is az volt, ahogy Erdős Péter (k... anyád) helyretette a popfesztivál után... igaz, az ő karaktere amúgy is az egyik legütősebb volt, meg persze a mendzser csóka is.

 

Kincső figurája csak részben volt igaz, egy tizenéves csaj tényleg vonat elé lépett az eset után, de az egy káposztásmegyeri panelproli volt, aki valószínűleg soha nem találkozott a kedvencével.

 

Voltak kisebb bakik, például a Gellért fürdőt operaháznak megtenni, vagy hogy Kincsőt a mellékvágányon csapja el a vonat teljes sebességgel... meg Edit csepeli panellakása szerintem inkább Pesterzsébeten vagy esetleg a Józsefvárosban volt. Azon viszont nem lepődök meg, hogy a házát senki nem akarja megvenni... igaz, ennyi erővel lehetne emlékmúzeum is. Habár nemigen tudom, mennyit kopott az emléke az utóbbi több mint húsz évben... a sírja mellett legalább évente egyszer el szoktam menni, mert a nagyszüleim meg fater is néhány sorral odébb van eltemetve (most eszembe jut a Kokós lakópark-reklám paródiája vele...), és azért van még bőven virág rajta. Meg hogy ez a sorozat mennyit rontott rajta... én továbbra is maradok a róla szóló nem éppen tiszteletteljes poénoknál, az egyiket pont itt ezen a fórumon sütötte el valaki: "Jimmy igazi hős volt! Micsoda szörnyeteget küldött át egyetlen lövéssel a másvilágra..."

Előzmény: Fruzsi_na (79)
luci87 Creative Commons License 2023.04.17 0 0 80

En is irtam regebben,talan ebben,talana masik topikjaban,hogy hianyolom Edit gyerekeit.

A sztori ugy lett volna teljes,ha emlitik oket.

Igy ugyanis az jott le,hogy van egy szomszed no,kamionos ferjjel...slussz.Holott nemcsak Veranak voltak  mar gyerekei,aztan kozos Jimmyvel,Krisztian.Hanem Edit ek is volt mar egy fia,egy lanya....Utana lett még ket kozos Jimmyvel..

 

Engem ez jobban foglalkoztatott,mint az,hogy nem tertek ki meg egy szeretore a sok kozul.Hafra Mari is sok volt..

Előzmény: F1 Hierro (78)
Fruzsi_na Creative Commons License 2023.04.17 0 0 79

Tényleg,a legidősebb testvér, illetve az állítólagos románca Gregor Bernadettel is kimaradtak. Sőt, Editnek is volt gyereke az előző házasságából. Vagy lehet, hogy nem mindenki járult hozzá ahhoz, hogy megszemélyesítsék. 

Előzmény: F1 Hierro (78)
F1 Hierro Creative Commons License 2023.04.17 0 0 78

Akiket még hiányoltam:

- a legidősebb testvér, György

- a zenekara (csak random zenészekként ábrázolták őket, miközben olyan zenészegyéniségek játszottak vele, mint Jankai Béla, Pálmai Zoltán, Muck Ferenc)

 

Itt is azt tudom elképzelni, hogy az érintettek nem járultak hozzá, György az utóbbi időben nincs jó egészségi állapotban , Jankai mega könyvében leírta régebben, hogy nem szereti, ha Jimmyt próbálják lejáratni.

Előzmény: Fruzsi_na (77)
Fruzsi_na Creative Commons License 2023.04.16 0 0 77

Annyit beszéltek erről a sorozatról, és sok jót olvastam róla, hogy úgy döntöttem adok neki egy esélyt. Nem bántam meg. Magy viszonylathoz képest tényleg nagyon jó lett, simán megüti az Aranyélet szintjét. A színészek nagyon jók, jól megírtak a karakterek is.

 

-Olasz Renátó már az Aranyéletben is nagyot alakított. És itt sem okozott csalódást.Imádtam a játékát. Nekem ő jobban visszaadta Jimmyt.

-Nagy Ervinnel kapcsolatban kicsit vegyesebb érzéseim vannak. Ervint alapjában véve jó színésznek tartom, de nekem itt valahogy nem jött át és SOK volt. Sokan megjegyezték, hogy valóban nem volt egy egyszerű eset, de nem volt annyira közönséges, mint amilyennek ő ábrázolta. Vele kapcsolatban azt éreztem, hogy a kevesebb talán több lett volna.

-Thuróczy Szabolcs itt is zsenális volt.

-Schell Judit játékának imádtam minden pillanatát.

-Csákányi Eszter előtt szintén le a kalappal most is.

-A Zámbó Krisztiánt alakító Georgita Máté szintén nagyon jó volt.

-Bíró Pannát is érdemes kiemelni.

-Staub Viktóriának szintén pirospont.

-A kisebb szerepben feltűnő Lengyel Tamást is mindenképp szeretném megemlíteni.

-Az egyetlen, aki nélkül meglett volna szerintem a sorozat, az Döbrösi Laura. Én eddig akármiben láttam, sehol nem tudott meggyőzni. Az Aranyéletben is ő volt a gyenge pont. Persze szép dolog, hogy a sorozat készítő meg akartak emlékezni az öngyilkos rajongóról, de Laura nem volt jó választás a szerepre. Egyébként emberileg nincs vele bajom, az interjúk alapján szimpatikusnak tűnik, de nem tartom jó színésznőnek.

-Jimmy testvéreit igazából eltalálták. Ami zavaró, hogy Renátónál ők jóval idősebbek. Jobb lett volna, ha a Renátós részekben őket is fiatalabb színészek játsszák. Ervinnél már jobban működtek.

-A Verát alakító színésznőnél szintén ez zavart, hogy jóval idősebb Renátónál. Jobb lett volna, ha őt is két színésznő alakítja. Csak gondolom a sorozat készítői nem akartak annyi színészt cserélgetni.

 

Amiket nélkül talán meglett volna a sorozat és úgy tűnt,hogy csak ki akarják tölteni velük az időt:

-A Prodán szálat én nem értettem. Szerintem felesleges is volt.

-A Háfra Mari kapcsolatból is szerintem többet kaptunk,mint kellett volna. Persze mivel ő is nagy szerelem volt,neki is benne kellett lenni. De szerintem nem kellett volna neki 2 részt is szentelni.

-Kincsőből is szerintem többet kaptunk, mint kellett volna. Felesleges volt az egész családját bemutatni. Főleg,hogy a pasasról nem derült ki,hogy tulajdonképpen kije. És az sem derült ki,hogy Jimmy hogy került hozzájuk.

-Joós István és Zoltán Erika kapcsolatát is ki lehetett volna kerülni.

 

Amiket viszont jobban kidolgozhattak volna vagy nem volt egyértelmű:

-Jimmy hogy tanult meg zongorázni meg énekelni. Amikor nem voltak egy vagyonos család és különösebben senki nem támogatta a zenei ambícióit.

-Jimmy hogy ismerte meg Verát.

-Jimmy és Vera válása, majd Jimmy és Edit esküvője,majd Szebasztián születése. Ezt nagyon összecsapták.

-Talán Jimmy Lagzi Lajcsival és Pataky Attilával való viszonyát is jobban kidolgozhatták volna, illetve Jimmy és Delhossa Gjonnal való kapcsolatát is.

Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.26 0 0 76

Simán bárki a családjából megteheti hogy perel rossz hírnév keltése végett. Hiszen ha egy gyermekei közül is ha elmegy felvételre dolgozni előítélettel lehet ezért a munkáltató. Pl azt mondja nem veszlek fel csaposnak mert megiszod a hasznot és nem fogsz tudni viselkedni ha részeg leszel.. Vagy nem nem dolgozhatsz a feleségemmel mert félő hogy rámászol...stb

Mazsola0070 Creative Commons License 2023.01.26 0 0 75

Én igazából azt nem tartom teljesen korrektnek a készítők részéről (se a nézőkkel, se a családdal, se a sorozatban megjelenített valós személyekkel, se Jimmyvel szemben), hogy kiírták az elejére, "Igaz történetek és hazugságok alapján", de aztán a sorozatban egyáltalán nem tisztázták, hogy mi volt az igazság és mi volt a fikció.

 

Tisztában vagyok azzal, hogy ennek mi volt a célja (ha valaki perelne bármi miatt, lehet mondani, hogy ja, az egy hazugság alapján készült fikciós rész volt - még akkor is, ha a készítők szerint igazság volt, csak éppen nem tudják bizonyítani), ugyanakkor így teljesen összemosódnak az igaz történetek és a hazugságok, azaz a nézők bármelyik hazugságról is gondolhatják, hogy az igaz volt.

 

Azaz pl. lehet, hogy Jimmy nem pont ilyen volt, mint ahogy Nagy Ervin ábrázolja, de a néző honnan tudja, hogy pontosan mi volt az igazság abból, amit láthatott, és mi, ami nem? A bulvár azért nem írt meg mindent vele kapcsolatban.

 

Ha már kiírták, szerintem az lett volna a korrekt, hogy akkor bemutatják, melyek voltak az igazságok és melyek a hazugságok, amelyek a köztudatban elterjedtek Jimmyről. (Gondolom, ha valaki nekiáll egy ilyen filmet készíteni, alapos előzetes kutatómunkát végez, azaz a készítőknek ezzel vélhetően tisztában kellett lennie.) 

 

Ez így azért egy filmsorozatnál nem igazán működik, hogy a bennfentesek, meg a sorozatban megjelenített valós személyek magyarázgatják a médiában, hogy valami igazság volt-e vagy hazugság, amit a néző láthatott.

 

Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.26 -1 0 74

Azt hogy mi történt csak ezek alapján elgondolni szabad, vádolni senkit sem. Ehhez, hogy teóriákat építsünk fel mindenkinek joga van azt hinni amit akar. Vádolni isten ments. Ezért perelni lehet és manapság akinek pénze van meg is teszik egyesek. Közszájon forgott akkor rengeteg dolog de kígyóból békát csinálnak az emberek...Csisztu Zsuzsáról is hallottam mert ő szerette a pénzt...Bernedettről is hallani lehetett. Valószínűleg a stábnak szóltak hogy ha úgy alakul per lesz belőle. Még így is lehet. Nem hiszem hogy ilyen rossz ember lett volna mint amilyennek beállították. A színész is egy borzalmas választás volt fényre hunyorgó szemeivel és gömbölyű lapos orrával. Jimmy szeme mélyen ülő nagy kerek volt és az orra nagyobb és hegyesebb. Az O. Renátó és D. Laura meg még borzasztóbb ... Ezek olyanok mintha nem is kellene színászkedni. Egyszerűen ezek minden filmben pont ugyanilyenek. Nem tudnak játszani nem tudják egy más emberbe beleélni magukat. A magyar filmgyártás még mindig halott. Nem tudnak tanulni a régi nagy filmekből hogy is kellene játszani, hogyan filmezni aki ezt irányítja. Sokszor úgy beszélnek mintha fogyatékosoknak lenne előadva, lassan, tagoltan vagy nincs érzelmi töltés vagy egy röhejesen túljátszott ami már visszatetsző....Valószínűleg ilyen súlyos erős dolgok minden ember életében vannak, hibák amiket mindenkiből össze lehetne szedni és megfilmesíteni. Itt a film arról szól, csak mindenki dohányzik állandóan, isznak, kötöszködnek okoskodnak és eltúlzott reakciók tömkelege. Sem egy nem várt fordulat, sem izgalom....Semmi. Ez egy 0 !!!!!

Ilhilla Creative Commons License 2023.01.25 -2 0 73

https://blikkruzs.blikk.hu/sztarok/magyar-sztarok/gregor-bernadett-zambo-jimmy-csok/8s80pyf?utm_source=related&utm_medium=www.blikk.hu&utm_campaign=widget-1868004

 

...talán igaz, talán nem, hogy viszonyuk volt. Lehet, hogy az áll közelebb az igazsághoz, hogy semmi köze nem volt a nőnek Jimmyhez, legalábbis szerelmi szál nem volt, ezért nem is került a sorozatba? 

luci87 Creative Commons License 2023.01.25 0 0 72

Nekem az is fura, hogy Editnek is volt mar 2 gyereke. Roluk szo sem volt, az apjuk nevelte őket?

Vera gyerekeit mutattak, de Editet ugy allitottak be, hogy egy kamionos ferje volt csak. 

Eklatáns Béla Creative Commons License 2023.01.23 -4 0 71

Edit ölte meg...?

Előzmény: Eniko Szandai (69)
Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.23 0 0 70

Emlékszel a Móri ügynek hány elkövetője volt míg kiderült mindegyikre csak rá akarták verni a dolgot? Ilyen szervezetben hiszel te?

Előzmény: Ilhilla (68)
Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.22 -1 1 69

Aranyosi Erika mentőápoló aki semmilyen szempontból nem érintett elmondta akkoriban az elmondottakat nem támasztotta alá az a látvány ami fogadta őket. Hulé Éva befolyásolt személynek számított. A felesége helyébe én nem magyarázkodtam volna annyit, minden tv adónak minden műsorban....Azt mondta a kiesett tárból esett ki egy golyó a földre és nem a csőböl. Bármennyire is gondolja valaki hogy a csőben sincs golyó vagy nincs megtöltve a fegyver, mindenki tudja aki dolgozik fegyverrel ha nincs abszolút még töltény a fegyver közelébe, ha ráfogjuk valakire azt sem birja a legtöbb egészséges ember elviselni. Aki azt akarja mutatni, hogy elkattintja üresen a fegyvert soha nem fordítjuk magunk felé, no akkor nyithatta volna ki az ablakot és lő kifele, kattanjon üresen. Ezután ha ez megtörtént többször is, akkor sem egyből, mert van hogy egy golyót nem tudunk ellőni, nem durran el a fegyver. Megeshet ez is. Így teljességgel hiteltelen a történet. Tudták, amennyiben elmondanák az igazat, néhány gyerek sorsa megpecsételődik és ugyan ki nevelné őket a legnehezebb időszakokban? aki a fejéhez tartja a fegyvert és lő nem ilyen irányban jön ki a fejéből a golyó és azt a kezét használja amit evéshez is használna. Kizárólag az az ember veszi a masik kezébe a fegyvert aki esetleg félre akar vezetni másokat vagy viccből bénázni akar a fegyverrel. Hulé Éva valószínűleg ellehetett hanyagolva, esetleg lenézve, lehet nehézségei is voltak, valószínűleg mást ígértek neki. MIért lenne titkosítva egy sima baleset? A titkosításra való törvényadta lesetőség egyébként szigorú szabályok mellett alkalmazandó, persze a jogalkotók erre rengeteg kiskaput, érdekdöntésre való lehetőséget hagytak. Itt nincs nemzetbiztonság érdek, nincs terrorveszély semmi olyan ami a demokráciát az országot veszélyeztetné, csupán egy mítosz egy legenda falának a ledöntése, egy rondán befejezett élet. Gyerekek elárvulása, egy ember életen keresztül való szenvedésének a végén egy ráadás, a börtön...No ezek mérlegeléséből születhetett a döntés. A mentősök valószínűleg már tudták ha egy ilyet túlél valaki, a fele esély meglehet arra, hogy nem lesz épelméjű vagy akár nyomorék is lehetne.Ezek alapján és a tisztázatlan hihetelen történeten kívül a körülmények árulkodnak a valóságról. 

Előzmény: Ilhilla (68)
Ilhilla Creative Commons License 2023.01.22 -4 0 68

Milyen "gondatlanságból elkövetett emberölés"-ről írsz? Kit rágalmazol ennyi év után? 

Számos rendőrségi vizsgálat megállapította: szerencsétlen baleset volt, mert Jimmy (aki nem volt teljesen józan) nem vette figyelembe a fegyverhasználat legelemibb szabályait!

Ha lett volna három vége a "gyertyájának", akkor ez az ember mind a hármat égette volna, szinte "rohant" a saját maga állított -sorsszerű- veszedelembe! 

Előzmény: Eniko Szandai (65)
szévike Creative Commons License 2023.01.22 -1 0 67

Ha már eddig őrizgetted ezeket a képeket, magadban tarthattad volna tovább is.

Az itteni népek nem biztos, hogy egy haldokló ember képeire  vágytak huszon éve.

 

Előzmény: Eniko Szandai (64)
luci87 Creative Commons License 2023.01.22 0 1 66

Őszinten szolva en nem csodalkoztam volna,ha igy is tortent...:( De Hule Eva allitolag nem volt akkor a szobaban,vagy megis lathatta?

Ha igy tortent,ha ugy,Editnek ezutan lett nyugodt(abb) elete,bar a valas is megoldas lett volna,ahogy tervezte 

Előzmény: Eniko Szandai (65)
Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.21 0 1 65

Gregor Bernadett valószínűleg tisztában van azzal, hogy közvetetten ő vezetett ehhez a gondatlanságból elkövetett emberöléshez. Jimmy fejében a lőcsatorna iránya fentről lefele ment ahogyan a golyó haladt így vagy térdelt és a feje másik oldalán ment be a golyó mint amilyen kezes lett volna. Eddigi legvalószínűbb verzió szerint nem ő lőtte meg magát vagy legalábbis nem úgy ahogy le lett fektetve. Hulé Éva biztosan kapott időnként pénzt azért hogy hallgasson de a végén már nem kapott, ez vezetett az elhatározásához hogy kitálal. A felesége napokkal előtte jelenetet rendezve elment otthonról mikor nyilvánvalóvá vált hogy Gregor egy lakást kapott és bánatpénzként elvitt otthonról majdnem mindent. Majd elképzelésem szerint egy térdelő Ugye nem bántad meg bocsánatkérés közepette történhetett meg a tragédia ezért volt a lába maga alatt és olyan furcsa pozitúrában ahogy megtalálták. Teljesen nem vagyok benne bizonyos de nem a mentőket hívták rögtön hanem a Marikát a kapitányasszonyt így ő segíthetett abban mit mondjanak ahhoz amit majd megcáfolni a helyszín nem fog, egyedül csak a Hulé Éva tudta volna elmondani ha akarja.......

Eniko Szandai Creative Commons License 2023.01.21 0 1 64

bendeguz90 Creative Commons License 2023.01.21 0 1 63

"A valódi ok inkább az lehet: a történet közreadásához (mert ez nem hazugság, hanem a valóság) kellett volna Bernadett hozzájárulása. Igaz, hogy nem dokumentumfilm, de van valamilyen előírás erre, nem akartak személyiség jogot sérteni. A hölgy különben mélyen hallgat, már 20 éve leszögezte: "soha többé nem nyilatkozom az ügyben". 

 

 

 

De simán be lehetett volna hozni a sorozatban csak nem IRL nevén, hanem egy kitalált névvel. 

Előzmény: Ilhilla (62)
Ilhilla Creative Commons License 2023.01.21 -3 1 62

A "lakást akart venni" ÍGY nem igaz, Delhusa rosszul emlékszik, mert akkor már megvette Berninek a lakását, csak anyagilag kissé padlót fogott emiatt. Valószínűleg azt mondta: "Berninek lakást kellett venni". 

Anno tele volt vele a bulvár, hogy meg is vette azt a lakást, ami Berni első önálló lakása volt.

 

A sztori kihagyása azért is érdekes, mert még JFK is állítja manapság is: kapcsolata volt Bernivel, sőt Edit is lenyilatkozta anno: "tudtam a szerelmi kapcsolatukról".  

 

A valódi ok inkább az lehet: a történet közreadásához (mert ez nem hazugság, hanem a valóság) kellett volna Bernadett hozzájárulása. Igaz, hogy nem dokumentumfilm, de van valamilyen előírás erre, nem akartak személyiség jogot sérteni. A hölgy különben mélyen hallgat, már 20 éve leszögezte: "soha többé nem nyilatkozom az ügyben". 

 

(Régi újságok talán megvannak, ha időm lesz, előkeresem). 

Előzmény: Mazsola0070 (59)
bendeguz90 Creative Commons License 2023.01.21 0 0 61

Mondjuk ez a sztori lehetne akár egy második évad (nem 10 , hanem csak 5 rész)sztorinak a fő szála is, persze utána tuti, hogy perelne Gregor. 

Előzmény: Mazsola0070 (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!