Keresés

Részletes keresés

REMbraNT Creative Commons License 2023.12.11 0 0 2616

Kicsit leült a topic. Sütemény (Ferdinánd tekercs) témában egy kis érdekesség: https://lilafuge.blog.hu/2023/12/11/ferdinand-tekercs-tortenete

 

G.Emike Creative Commons License 2018.08.03 0 0 2615

Sziasztok!

Aki még nem ismerné, van egy oldal ahol szuper kis cuccok vannak. 

Mindig innen rendelem az ételfestékeket! www.budapestbelyegzo.hu

Most is épp megvan nyitva :D csak jó böngészgetni

ZsuR Creative Commons License 2016.12.25 0 0 2614
ZsuR Creative Commons License 2016.12.25 0 0 2613

Nagyon koszonom, es neked is bekest es boldogat...

Előzmény: ILDIKONL (2612)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.12.25 0 0 2612

Sziasztok!

 

Kellemes, meghitt bekes karacsonyt es egeszsegben bovelkedo szerencses ujesztendot kivanok mindenkinek!

 

ZSUR, sok puszi!

 

 

ILDIKONL Creative Commons License 2016.06.17 0 0 2611

Megint nem sikerul. Irgum Burgum.

 

ILDIKONL Creative Commons License 2016.06.17 0 0 2610

Sziasztok! Szia ZSUR!

 

Koszi a jo kis filmet! Nagyon ugyes az illeto! Igazi tehetseg. Kozben en is "gyartottam "1-2 sutit.

 

mini cc rózsabokorral

mini cc rózsabokorral

barackkrémes csokis

  csokis autós

No, ez lett a lányom szulinapi tortája.
A szélét és a tengeri csillagot lefujtam aranyfestekkel.Semmi egyebb diszitest nem keszitettem mert ez volt a keres.
 

  csokis- meggyes cupcake

  almás-diós cupcake

 Csokis browni Dinatol.

Kellemes hetveget!

ZsuR Creative Commons License 2016.06.17 0 0 2609
ZsuR Creative Commons License 2016.05.15 0 0 2608

Oh, ez nem munka! Szivesen teszem - semeddig sem tart.

 

...es persze, csodaszep!!!

Előzmény: ILDIKONL (2607)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.05.15 0 0 2607

Nem teszi be igy sem.Bemasolnad megkernelek E.Margit oldalarol. Nem sikerul sajnos. Szivesen megsporolnam neked ezt a munkat 

Sziasztok!

ILDIKONL Creative Commons License 2016.05.15 0 0 2606

No, ez akar lenni

 

Sziasztok

 

 

ILDIKONL Creative Commons License 2016.05.15 0 0 2605

Szia ZSUR!

 

Koszonom hogy felraktad a fotokat!!!

Keszitettem uj sutiket.

Rozsakert torta malnaizu rozsakkal

  

Tulipanos cupcaketjes

  

Sziasztok!

ZsuR Creative Commons License 2016.04.06 0 0 2604

Jajj, dehogy haragszom - orulok, hogy lathatom az alkotasaidat!!!  Utolagos engedelmeddel athoztam parat... csodaszepek!   Micsoda tehetseg vagy!

Előzmény: ILDIKONL (2603)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.04.05 0 0 2603

ZSUR, elnezest kerek itt hogy elrontom az oldalt, de maskent nem sikerul nekem.Analfabeta vagyok az ilyesmikhez. Bocs!!

 

   http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5014448&thid=553488 

 

Igy talan megtudjatok nezni.

 

ILDIKONL Creative Commons License 2016.04.05 0 0 2602

 

Grumpy cat

 

 

ILDIKONL Creative Commons License 2016.04.05 0 0 2601

Sziasztok!

 

Hoztam egy tortat.Karamell-csokolade. Az otlet az internetrol szarmazik. "Szerelmes lettem ebbe a cicaba es mivel a kedves szomszed is szulinapos es imadjak a cicakat, szoval megvalositottam nekik.

 

Kivancsi vagyok mit szol majd Jan ha meglatja. hihi Sajnos csak igy tudom hozni.

 

 

 

ZsuR Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2600

....szeretek Anya lenni - de Nagymama sokkal jobb :))...

Előzmény: ILDIKONL (2598)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2599

Csinaltam - jo lett azzal az alma ketyerevel.  Mivel sokat nem hasznalom, igy nem is veszek mast... jol sikerult, a csokolade ganache is finom lett - izlett.

 

 

Előzmény: ILDIKONL (2597)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2598

Legyel sokat az uncsival. Naggyon hamar felnonek mielott eszrevennenk.

 

Vigyazzatok egymasra! Kellemes Husvetot!

ILDIKONL Creative Commons License 2016.03.22 0 0 2597

Sziasztok!

 

ZSUR, nekem is van az a kutyu.Jo dolog, de nem feltetlenul szuksegesek a specialis kutyukek. Magyar asszony mindig naggyon talalekony!!! Szerintem az almakifuroval is sikerulni fog.

En annak idejen azert vettem meg , mert par cenbe kerult. Gondoltam kiprobalom.

Huuu, az a csokis muffin nagyon guszta! Nyammi!

 

ZsuR Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2596

...sokat gondoltam rad... 

Előzmény: ILDIKONL (2594)
ZsuR Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2595

Koszonom Ildiko - vagyunk... novoget az unoka, sok orom forrasa a pici.  Ti?

 

Nem sokat dekoralok mostanaban... de... most hetvegere egy toltott muffint fogok probalni - ujjgyakorlat egy bridal showerhez...  Ilyen ketyeret lehet venni hozza:

 

Es ilyenem van - almahoz:

Kiprobalom, hatha mukodik!

 

 

Ilyesmit gondolok sutni ma - holnapra. Csokolade a teszta - es ganache a toltelek, diszites.

 

 

Előzmény: ILDIKONL (2594)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2594

Sziasztok!

 

Mindenkkinek kellemes husveti unnepeket kivanok!-ezzel a sajatkeszitesu "kepeslappal"

 

 

     Repa cc. Narancsos vajkremmel. A nyuszi  joool beasva keresi repajat. hihi

 

Puszi!

 

Ps: ZSUR, hogy vagytok?

 

 

ZsuR Creative Commons License 2016.02.03 0 0 2593

Jajj de sok szep sutemeny!  Koszonom, hogy megosztottad! :))

Előzmény: ILDIKONL (2592)
ILDIKONL Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2592

Sziasztok!

 

ZSUR, koszonom  a receptet.

 

Csokitorta domping.hihi

 

  

 

Remelem sikerul betenni igy a fotot.Ha nem, akkor e.Margit oldalan megtalaljatok.  http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5014448&thid=553488   

 

 

 

ZsuR Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2591

Directions
Heat the heavy cream in a 2-quart heavy-bottomed saucepan until bubbles begin to form around the edge of the pan. Make sure you chopped the chocolate as finely as possible to allow it to melt quickly and easily. Place the chopped chocolate in a medium-size mixing bowl. Make a ganache by pouring about half of the hot cream over the chocolate and letting it sit for 30 seconds to melt the chocolate. Then, slowly whisk until smooth and homogenous. Do not add all of the hot cream to the cold chocolate at once. The shock of the temperature extremes will cause the fat in the chocolate to separate. As the chocolate melts, you will see some elasticity if there is no fat separation. This means the chocolate still has an emulsion; the fat molecules are still holding together. If the ganache separates, it loses its elasticity, collapses, and becomes very liquid. I use a hand-held immersion blender to ensure a smooth ganache and to keep the emulsion of the chocolate. Add the remaining cream gradually and mix until all of the hot cream is incorporated and the ganache is smooth and homogenous.

If the ganache separates, it is very easy to fix. Simply add a small amount of cold cream and whisk well. This will bring the ganache back together. The ganache should be thick, shiny, and smooth. Add the desired flavoring and mix until fully incorporated. Pour the ganache onto a plastic wrap-covered baking sheet and spread evenly with a rubber spatula. Cover the ganache with plastic wrap and allow it to cool for at least 4 hours at room temperature. I usually make the ganache at the end of the day and let it cool overnight. As it cools, it will thicken and set.

When the ganache has cooled to the consistency of toothpaste, use an offset spatula to cover the cake layer with the ganache.

Read more at: http://www.foodnetwork.com/recipes/ganache-filling-for-cake-recipe.html?oc=linkback

Előzmény: ZsuR (2590)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2590

Erdekes dolgot olvastam a csokolade rugalmassagarol.

Hogy amig kevered, lehet latni - es ha tulkevered, akkor elmulik es kicsapodik.  Lehet ez tortent... ha erdekel a cikk, angolul be tudom tenni.

Előzmény: ILDIKONL (2589)
ILDIKONL Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2589

A vegen adtam hozza a likort es tablacsokit hasznaltam amit apro kockakra tordeltem.

 

ZsuR Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2588

Mikor adtad hozza a likort?

Ha a csokolade nem "tiszta" - pl a csokolade darabok be vannak vonva valamivel, hogy ne ragadjank ossze - az is keleht az oka.

 

Szep almokat!

Előzmény: ILDIKONL (2587)
ILDIKONL Creative Commons License 2015.12.28 0 0 2587

Ugyan ugy keszitettem mint Te a receptedben. Aztan kihutottem.Kicsit kihabositottam aztan hagytam ujra tovabbhulni majd ujra picit habositottam rajt hogy kenheto legyen.Aztan akkor jottek a gondok. Pedig nem vertem tul. Valahogy a hutes utan es az ujrahabositas utan szemcsesedni kezdett. Egy kis adagot kulonvettem hogy kiprobaljam talan a hidegtol ikrasodik ki es egy kicsit tovabbvertem ezt a mini kiserleti adagot.Noh..., erre meg meg nedvesedett is.Izzadni kezdett. No, ezt add ossze..A tejszinem 30% zsirtartalmu volt, a csoki 70% kakaotartalmu Contreu likort hasznaltam. A mai napig is fustolgok hogy mi lehet az oka.

Koszonom a  receptedet! Majd ujra probalkozok.Talan likor nelkul mennifog.Inkabb a tortalapot likorom majd.

Puszi, megyek aludni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!