Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2024.01.01 0 0 43

Buék.

:)

Dugó Creative Commons License 2002.07.23 0 0 42
Csatlakozom!

Magyar Nemzet, júli 21.:
"Edzés közben halt meg
Edzés közben életét vesztette Pedro Alberto, a spanyol harmadosztályú Novelda labdarúgó csapatának játékosa. A 33 éves futballista, aki korábban a Real Oviedo és az Alaves együttesével az élvonalban is szerepelt, futás közben esett össze. A gyúró sikertelenül próbálta meg újraélesztését. Az első orvosi vélemények szerint Pedro Alberto agyvérzést kapott."

Előzmény: ZOLA (41)
ZOLA Creative Commons License 2002.07.22 0 0 41
Megdöbbenve olvastam a hírt. Ez szörnyű.
Őszinte részvétem a család minden tagjának.
GFQ VikkTORy Creative Commons License 2002.07.22 0 0 40
Ami az NS mai írását illeti: valóban kielemezték az egész családfát...
Előzmény: bicycle-repairman (37)
Brunó Creative Commons License 2002.07.22 0 0 39
Na akkor a Dunántúli Napló írásaiból még többet megtudhatsz:

A pályán hunyt el Dárdai Balázs
Pécs–Körmend–Barcs

Szombat este fél nyolckor Körmenden, a Négy város tornája nevű labdarúgógálán mérkőzés közben a földre rogyott és többet már nem tudott fölállni Dárdai Balázs, az egykori jeles PMSC-labdarúgó és edző, Dárdai Pál fia, a Hertha BSC válogatott játékosának, ifj. Dárdai Pálnak az öccse.

Az eredetileg fél hétre kiírt kezdés az ünnepélyes megnyitó miatt kicsit csúszott, így majdnem fél nyolc volt, amikor egy ártatlannak tűnő helyzetben két játékos csúszott be a pálya közepén guruló labdára. Dárdai Balázs elpöckölte a labdát, majd fölállt, ám ugyanabban az ütemben visszarogyott a fűre. A közelben álló tapasztalt Molnár játékvezető rápillantva azonnal beintette a gyúrót a kispadról, és ugyanakkor a lelátóról futni kezdett a fűre a barcsiak klubelnöke, Solti Pál doktor is. A történtekre a sok évtizedes rutinnal rendelkező orvos, a kiérkező mentők ügyeletese, a szintén a fűre szaladó technikai vezető, Huszár Jenő is hasonlóképpen emlékszik, és mindannyiukat megerősíti a könnyeivel még vasárnap is küszködő gyúró, Fónay György, akit a Harkánytól „kértek kölcsön” e meccsre (neki egyébként pályafutása során ez az ötödik ilyen esete, az előző négynél, amikor valóban a nyelvét nyelte le egy játékos, sikerült az életmentés), mert barcsi kollégája éppen temetésre volt hivatalos. Solti Pál látva, hogy Dárdai görcsben fekszik, a száját próbálta szétfeszíteni, először azt hívén, a nyelvét nyelte le. Ez pár másodperc múlva egy műanyag szakszerszámmal sikerült is, ám kiderült, nem a légutakkal van probléma. Dárdai ekkor még kinyitotta a szemét, majd két-három hörgés után végleg hátrabicsaklott a feje. Majd’ háromnegyed órát küzdöttek megfeszített erővel az életéért, de már nem tudták megmenteni.

A tornát a halálesetet követően azonnal lefújták.

A Barcsi SC vezetőitől megtudtuk, hogy Dárdai Balázs a tornát megelőzően (Pécsett) készült sportorvosi igazolás birtokában lépett pályára, semmilyen betegségről, fájdalomról nem panaszkodott, makkegészségesnek látszott. Solti doktor évi 10-15 hasonló esetről tud az országban, amikor látszólag ok nélkül, „hirtelen szívhalál” végez életerős, sportoló fiatalemberekkel. Bár a halál pontos okát csak a mai, körmendi boncolás tisztázhatja (mivel közterületen történt az eset, államigazgatási eljárás keretében az erre hivatott helyi szervek kötelesek eljárni, amelyek nem járultak hozzá, hogy Pécsre szállítsák a holttestet, csak annyi engedményt tettek, hogy egy pécsi igazságügyi orvosszakértő is részt vehet rajta), ő lehetséges okként akut szívinfarktust, aortarepedést, káliumhiányos állapotot vagy korábban ki nem mutatott fejlődési rendellenességet említ.

Ifjabb Dárdai Pál még szombat este, a Hertha – Fenerbahce felkészülési mérkőzés közben értesült öccse haláláról (a feleségétől kapott tragikus hírt Dieter Hoeness menedzser továbbította, miután Dárdait lehívták a pályáról), és azonnal hazautazott a családjához Pécsre.

Dárdai Balázst a Barcsi SC saját halottjának tekinti.


-------
Huszonhárom perc
Huszonhárom percig vidámság és jókedv uralkodott a pályán és szerte a lelátókon is, hiszen a Négy város tornája hagyományosan amolyan „jutalomjáték” a résztvevő körmendi, barcsi, lenti és celldömölki együttesnek. A szezonkezdet előtti egyik utolsó rangos felkészülési torna, ahol az edzők majdnem élesben tesztelhetik, hogyan is kellene formálni a keretet, milyen taktikai finomításokra lehet még szükség.
A barcsiak 23 esztendős, egykori utánpótlás-válogatottja, a PVSK NB II-es és a Komló NB I. B-s gárdájában is megforduló ifjú tehetsége is nagy hévvel vetette magát a küzdelembe, meg akarta mutatni a többieknek és a kispadon helyet foglaló, rá talán még bátyjánál is büszkébb édesapjának, csapatuk szakvezetőjének, hogy ismét előrelépett a futball rögös útján. Hogy nem voltak hiábavalóak az unalomig ismételt gyakorlatok, hogy ismét olyan elemeket sajátított el, amelyek a többiek fölé emelhetik, hogy újabb lépést tett az eddig meg nem valósult tervek beteljesedése felé, hogy talán az élvonalbeli Vasas és a PMFC vezetői döntöttek rosszul, amikor a csapatuknál kopogtató fiatalember számára nem kínáltak szerződést.
A szabályok szerint hatvanhét perc volt még hátra, hogy eldöntsék, ki a jobb, hogy ő átjátssza az ellenfeleket, pontos labdákkal helyzetbe hozza társait, cseleivel szórakoztassa a közönséget. Ám a sors másképp mérte az időt: szombat este Körmenden csak egy 23 perces meccset engedélyezett. És azt sem a fair play szabályai szerint: nem szabott egyenlő feltételeket, könyörtelenül maga alá gyűrte az ifjú futballistát. Aki a társakkal szemben mindig harcosan, keményen, brusztolósan védte magát és a labdát, a sorssal szemben védtelennek bizonyult. Az utolsó becsúszás után nem állhatott újra talpra: ott fejezte be rövid életét, ahol napjai legjavát töltötte, ahol a legjobban érezte magát, ahol további életét is elképzelte. Mielőtt szemei végleg lecsukódtak, a zöld gyep látványa záródhatott örökre szempillái mögé.
Szűcs Zsolt


Előzmény: bicycle-repairman (37)
Kerol-bá Creative Commons License 2002.07.22 0 0 38
Őszinte részvétem az egész családnak és minden hozzátartozónak.
bicycle-repairman Creative Commons License 2002.07.22 0 0 37
Tisztelt Dárdai Balázs!

Ha valamilyen formában tudomásodra jutnak az itt leírt vélemények, kérlek ne gondolj még véletlenül se arra, hogy halálodkor milyen sokan tudnak rád gondolni, életedben pedig ugyanezen személyek egy része magasról leszar, ezáltal utalva arra is, milyen sikeres sportpályafutás van mögötted.

Szívélyes engedelmeddel: csak akkor tudtam meg, hogy Dárdai Pálnak van egy öccse, mikor a halálhíréről informálódtam a Nemzeti Sportból, majd jelképesen elhánytam magam az akkori és az elkövetkező műcsöpögéstől.

Örömmel olvastam GFQ VikkTORy (29) hozzászólását, mert még egy hírújságból vagy a többi hozzászólótól se tudtam meg, mi okozta a tragikus sportbalasetet. Tudom, hogy egy hozzászólóra ez tartozik, és a sajnálkozás helyett inkább egy őszinte vallomást adhat az emléknek.

TiB_ Creative Commons License 2002.07.22 0 0 36
Nyugodjék békében!:((
moonshadow Creative Commons License 2002.07.21 0 0 35
Lehet hogy aorta repedés :(((
kékkirály_d Creative Commons License 2002.07.21 0 0 34
Nyugodjék békében.:(((

Részvétem a családnak.

Szörnyű eset,nehéz ilyenkor bármit is mondani.:((

Senor Rata Creative Commons License 2002.07.21 0 0 33
Ha választhatott volna, talán ő is a pályán szeretett volna meghalni. Nade nem ilyen fiatalon :((((((

Ejh, de nehéz a családnak. Öszinte részvétem.

portland Creative Commons License 2002.07.21 0 0 32
:(((((

..egy rokonom is így halt meg 28 évesen..
azt mondták az orvosok hogy minden emberbe "bele van kódolva" hogy milyen élettertalmú a szíve, de ezt élő ember nem tudja előre megmondani...

a MIÉRT-re nincs válasz, ez a legszörnyűbb...

NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.07.21 0 0 31
Őszinte részvétem a családnak!
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.07.21 0 0 30
R.I.P.
GFQ VikkTORy Creative Commons License 2002.07.21 0 0 29
a sportforum.hu írása

Dárdai Balázs a Körmend-Barcs mérkőzés 17. percében becsúszással szerelte ellenfelét. Szabálytalanság nem történt, a bíró továbbengedte a játékot. Dárdai Balázs azonban a földön maradt. A lábához kapott, felült, egy pillanatra felállt, majd élettelenül összecsuklott.

"Megindult a gyúró azonnal, a lelátón ülő orvos szintén. Annyit lehetett látni, hogy a nyelve lecsúszott, de körülbelül a sérüléstől számított 20. másodpercnél már kivették a nyelvét, oldalra fordították, és megpróbálták éleszteni, vagy legalábbis azt, hogy a légzés és a szívműködés meginduljon. Annyit lehetett látni és tudni, hogy a szíve megállt" - mondta Baranyai Sándor főszervező.

A játékostársak és a közönség döbbenten, néma csöndben figyelték, hogy a néhány percen belül kiérkező mentők próbálják újraéleszteni a fiatal játékost. 43 percig küzdöttek Dárdai Balázs életéért, de a szívét egyetlen pillanatra sem tudták újraindítani. Halálának pontos oka egyelőre ismeretlen.

A Négy Város Labdarúgótornát a tragédia után azonnal félbeszakították, és ezen a néven soha többé nem fogják folytatni. Az 1980 óta hagyományos rendezvényt, ha a család hozzájárul, ezentúl Dárdai Balázs Emléktornának hívják majd.

------

Rettenetes :( Nehéz ezt feldolgozni, főleg úgy, ha aktív sportolóként belegondolok, hogy ez akár velem, vagy bármelyik társammal megtörténhet.

Kis_Joe Creative Commons License 2002.07.21 0 0 28
RTL klub:(((((((
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.21 0 0 27
Szegény Pali.Biztosan visszaveti.Nem fog a Herthára koncentrálni.De most nem is ez a legfontosabb.
BP
tomlaker Creative Commons License 2002.07.21 0 0 26
Palit és családját jól ismerem, nagyon megrázott ami Balázzsal történt!
Őszinte részvétem a családnak, Ő pedig nyugodjék békében!
Mit lehet még ilyenkor mondani???.....
Tom
Attilio Creative Commons License 2002.07.21 0 0 25
Nyugodjon békében szegény....jó lenne tudni mi is történt pontosan!
zlotyi11 Creative Commons License 2002.07.21 0 0 24
NYugodjon békében!
Előzmény: Pöszi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.21 0 0 23
Béke poraira.
Sajnálom, hogy megtörtént.
ORMI Creative Commons License 2002.07.21 0 0 21
Őszinte részvétem. Nyugodjék békében!
xy012 Creative Commons License 2002.07.21 0 0 20

Oszinte reszvetem. Hihetetlen, hogy sportemberekkel megeshet az ilyen. Akkor mi mit mondjunk?

Szeretnem tudni hogy tortent, mibe halt bele. Tragikus es feldolgozhatatlan lehet, Dardai Pal is jatszott tegnap a Fenerbahce ellen, lehet, az a meccs hamarabb kezdödött. Szomoru az elet.

CVZ Creative Commons License 2002.07.21 0 0 19
Felfoghatatlan...! :-((

Isten nyugosztalja! :-((

Major_Tom Creative Commons License 2002.07.21 0 0 18
Nyugodjék békében!
GDávid Creative Commons License 2002.07.21 0 0 17
Ez hihetetlen.

Részvétem a családjának és mindenkinek aki ismerte!

Bia22 Creative Commons License 2002.07.21 0 0 16
Ez rettenetes...
Amikor meglattam a hirt, par percre teljesen megszunt korulottem minden. Nem mondom, hogy Balazst ismertem, de volt ido, amikor fontos szerepet jatszott az eletemben a Dardai csalad.
Balazs pedig jo par eve egykori legjobb baratnommel jart egyutt.

Szornyu lehet mindezt csapattarskent atelni, edzokent ugyszinten. Es ma az edzo id. Dardai Pal volt, aki tehetetlenul vegignezte fia halalat a palyan..:(

A Barcs csapatkapitanya csaladunk legjobb baratja. 3 hete a tengerparton egyutt neztuk vegig, ahogy mellettunk meghalt egy vadidegen ember. Az az eset is nagyon megviselt engem is, ot is, de azt elkepzelni sem tudom, ezt az "elmenyt" hogyan lehet feldolgozni. Ha meg abba is belegondolok, milyen legkor lehet a Kormendrol hazafele tarto buszon...

Nem ertem, hogy tortenhetett ez; nem ertem, miert.
Holnap beszelek az emlitett csk-val, ha megtudok valamit, megirom.

Melyen egyutterzek a Barcs csapataval es a Dardai csaladdal.

Balazs, Isten veled!

lao-ce Creative Commons License 2002.07.21 0 0 15
:-((

részvétem

geyza_d Creative Commons License 2002.07.21 0 0 14
Szörnyű!

Részvétem a családnak, barátoknak, ismerősöknek.

__Tibi Creative Commons License 2002.07.21 0 0 13
Borzalom:-((((((((((((((
Nyugodjék békében.
Részvétem a családnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!