Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.03.06 0 0 6717

 

 

KINAI aksi gyuar ellen tunteteo, hoborgo debereceni polgarok keszuljenek!  Lesz itt ne mulass!

 

Újra Kommunista rendőrök járőröznek !

Előzmény: Spy der Man (6713)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.12.17 0 0 6716

2023. december 17. – 07:51

Cseke Balázs

 

 

Csak a fideszes vezetésű önkormányzatok vehetnek fel hitelt, az ellenzékiek nem – ez olvasható ki abból a csütörtökön közzétett kormányhatározatból, amelyben tételesen felsorolták, hogy a kormány mely önkormányzatok hitelfelvételi kérelmét támogatta, és melyikeket utasította el. A 2011-es adósságrendezése óta ugyanis csak a kormány engedélyével vehetnek fel hitelt az önkormányzatok.

A kormány elutasította Budapest, Gödöllő, Dunaújváros és Miskolc hitelkérelmét, míg Békéscsaba, Szolnok, Sopron és Szarvas megkapta az engedélyt. A táblázatból kiderül, hogy a fideszes vezetésű Debrecen felvehet 13 milliárd forint hitelt, míg a jóval nagyobb (8x akkora lakosságú!!!)  költségvetésből működő Budapestnek 16,5 milliárdos kérelme nem kapta meg a zöld lámpát

Spy der Man Creative Commons License 2023.08.18 0 0 6715

Óriási zakóval búcsúzott Európától a Debrecen... epp az allampaitas unnepe előtt. 

Meg egy stadiont a varosba!

Spy der Man Creative Commons License 2023.08.15 0 0 6714

Újabb kínai akkuipari beruházás jön Debrecenbe, ezt itthon még be se jelentették

 

 

A gyár elektromos autók akkumulátoraihoz fog precíziós szerkezeti alkatrészeket gyártani. A debreceni beruházás lehetővé teszi a vállalatnak, hogy jobban kiszolgálja európai ügyfeleit, közölte a Ningbo Zhenyu. A debreceni telephely várhatóan 2027 végére lesz üzemképes.

Spy der Man Creative Commons License 2023.07.12 0 0 6713

Eltüntették a debreceni akkumulátorgyárról készült szakértői tanulmányt, amelyben óriási vízfogyasztásról írtak

 

nem baj majd a polgi mestre meg az egyetemi dékán szakért egyet hogy kommunistasoroslibsi bérencek a birok...

 

 

 

https://24.hu/belfold/2023/07/12/debrecen-catl-akkumulatorgyar-itelotabla-azonnali-leallitas-vizellatas-biztonsag/

 

Ismételten döntenie kell a Debreceni Törvényszéknek arról, hogy környezetvédelmi szempontok miatt leállítja-e a kínai CATL – a kormány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánított – akkumulátorgyár-építkezését.

A Fővárosi Ítélőtábla a napokban kiadott másodfokú végzésével megsemmisítette azt a korábbi döntést, amelyben a törvényszék megtagadta a kínai óriáscég 3000 milliárdos debreceni beruházásának leállítását, és új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot.

 

A 24.hu korábban írt arról, hogy Debrecenben az engedély kiadása előtti napokban visszavonták a kormányhivatal oldaláról azt a szakértői tanulmányt, amely a gyárakhoz vezető új vízvezeték építésének előkészítéséhez készült. Abban akkor azt írták, hogy a CATL napi vízigénye csúcsidőben akár 60 ezer köbméterre is felugorhat, ami hozzáadódva a város lakossági fogyasztásához már megközelítené a debreceni kutak maximális teljesítményét.

Az adatokat később módosították, és azt közölték, hogy a déli ipari park fogyasztása maximálisan 24 ezer köbméter/nap lesz, ahogy azt a debreceni városvezetés eredetileg megígérte.

Előzmény: Spy der Man (6700)
Spy der Man Creative Commons License 2023.07.09 0 0 6712

HOgy all az ugy?! Ez is olyan hatalmas buntetest kapott mint a debreceni focista aki 10 nappal később mar játszott a meccsen ?

 

De legalabb a Kosa huszarok a kemények voltak a milliardosokkal...

 

https://www.debreceninap.hu/helyi/2023/04/24/debreceni-milliardos-csemete-okozhatta-a-vagohid-utcai-feluljaron-tortent-tragediat/

 

  • balesetet okozó fiatal egy vadonatúj, több tízmilliós AMG C43-as luxus-Mercedest vezetett. A lap szerint a fiatalember méregdrága debreceni ingatlanban él a családjával, szüleinek pedig több, jól menő vállalkozása is van. Környezete szerint a fiú igazi milliárdos csemete.
  • A mostohaapjától kérdeztem, mi történt, aki csak annyit felelt: „koccantak”. Válaszul kérdőre vontam, hogy mondhat ilyet, hiszen a gyermekem meghalt, mire ő csak rántott egyet a vállán
  • – mesélte dühösen az áldozat édesapja

 

  • Sérelmezzük többek közt, hogy a büntetőügyben a szakértőt kirendelő határozat nem tartalmaz semmilyen, a balesetet okozó autó sebességére vonatkozó kérdést. Pedig ennek megválaszolása nélkülözhetetlen előfeltétele a büntetőjogi felelősségre vonásnak, s így végső soron a bűnösség megállapításának is. Kifogásoljuk azt is, hogy a karambolban részt vevő gépjárművek nincsenek lefoglalva, illetve, hogy drogtesztet nem végeztek
  • – mondta dr. Sárkány Bence ügyvéd. A rendőrség a folyamatban lévő büntetőeljárásra tekintettel nem adott tájékoztatást az érdeklődő Blikknek.
Spy der Man Creative Commons License 2023.05.10 0 0 6711

mert ugye fo az emberek egeszsege, ivovize stb...

 

https://index.hu/belfold/2023/05/10/debrecen-akkumulatorgyarak-keresztes-laszlo-lorant-kornyezetvedelem-lmp-fidesz-szijjarto-peter/

 

A politikus azt mondta, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter öt valótlan állítást tett a beruházás fontosságának indoklásakor. Keresztes szerint hazugság, hogy Magyarországon szigorú környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelnie az akkumulátorgyáraknak. Az LMP országgyűlési képviselője úgy véli, hogy a beruházók felmentést kapnak a szigorú előírások alól.

 

 

Az LMP országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy az akkumulátorgyárak brutális mértékben károsítják a környezetet. Keresztes szerint a kormány a magyarokkal akarja megfizettetni Európa zöldátállását, mert az itt készült akkumulátorokat a nyugati országok polgárainak autóiban használják fel, a gyárak pedig kiviszik a profitot az országból.

Spy der Man Creative Commons License 2023.05.05 0 0 6710

Ja, mert ugye BŐVEN VAN VÍZ mondta a fidesz propaganda, nincs gond, jöhetnek a kínaiak...

 

aztan az igazság hogy hatalmas vagyont kell ra kolteni, annyira van viz bőven elég...

 

martinaxe7 Creative Commons License 2023.05.01 0 0 6709
Spy der Man Creative Commons License 2023.04.17 0 0 6708

Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) dékánja megtiltotta az esemény megrendezését. A Kémiai Intézet igazgatójának, Várnagy Katalinnak címzett április 4-i levelében a dékán azt írta, az intézmény hatályos működési rendje alapján nem ad helyet a területén aktuálpolitikai kérdések megvitatásának.Bár Kun Ferenc dékán az előadás letiltásakor arra hivatkozott, hogy az egyetem nem ad teret aktuálpolitikai kérdéseknek, március 2-án Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tartott a hallgatóknak Debrecenben A háború és a szankciók hatása a gazdasági folyamatokra címmel.

 

 

  • Egy fizikus Sheldon kinézetű pasi leszól a vegyésznőnek a dolgába...

 

 

Ami letiltás mar azért is különösen érdekes mert úgy tűnik a kutatási területe meg illene is az aksigyar témába, pl. az alapzatának tartósságához/biztonságához.

 

lehet ez volt a baja???

 

 

Mert hogy nem a politika nem lehet az biztos hogy az Orban miniszter alig 1 hónappal előbb lazán mehetett es akkor nem tiltakozott

 

  • Az akadémikus itt kifejtette például, hogy...valamint felhívta a figyelmet arra, hogy ő még nem látott teljesen zárt vegyi üzemet. „Ennek egy része ki fog kerülni a környezetbe. Magzatkárosító és gyúlékony anyagok is lesznek itt” – figyelmeztetett. (A Fábián István előadásáról készült videó itt megtekinthető.)

 

Spy der Man Creative Commons License 2023.04.07 0 0 6707

Orbán álszent kereszténykedő fővárosának közepén (!) az Evangélikusok mögött közvetlenül 10 éve bűzlő mocsár van...  Mert ez egy keresztény ország és varosa ahol a Fidesz 25 éve képviseli őket...Húsvétkor is ugye...

 

 

 

Bűzlő, medencényi méretű mocsár áll Debrecen belvárosában

 

Udvardi-Lakos Luca

2023.03.24. 06:06

 

Nagy kiterjedésű mocsár keseríti meg a debreceni belváros lakóinak életét, a helyiek már több mint tíz éve nem tudják elérni a mocsár felszámoltatását. Eredetileg bevásárlóközpont épült volna a mederbe, azonban az építkezés félbemaradt, a terület kezelője pedig elérhetetlenné vált.

 

 

https://index.hu/belfold/2023/03/24/debrecen-mocsar-belvaros-panaszkodnak-a-lakok-10-eve/

 

 

Spy der Man Creative Commons License 2023.03.31 0 0 6706

Megint visszadobták a debreceni akkugyárról szóló népszavazás kérdéseket

Bódog Bálint népszavazás március 31., 15:40

Ezúttal a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (Miakö), és egy magánszemély helyi népszavazásai kérdéseit dobta vissza Debrecen helyi választási bizottsága, írja a debreciner. Korábban a Mi Hazánk, a Momentum és egy magánszemély próbált népszavazást indítani a Debrecenbe tervezett kínai CATL akkumulátorgyárról, de náluk is az egyértelműséget hiányolták.

Spy der Man Creative Commons License 2023.03.10 0 0 6705

Jó dumája volt az is hogy hat 25 évig vezetik varost hat csak nem gondoljak  most o tönkretenné...

 

Ja, mert nem Orban döntése ugye, hanem az ove es o szerzett 300 milliardot... a kina cégnek támogatásra.  Persze.

Nem is tudom ki mondta hogy ha a kormány elvenne Debrecentől az ipartelepet mint kiemelt allami fontosságút akkor o azonnal lemond.  Hat hogy jutna ilyen eszébe ha o lenne a nagy fonok aki döntött mindenről.

 

 

 

De semmi gond most majd megkapjak a gázerőművet is a varosba. ha mar a biz akkor legyen a levegő is tiszta

 

https://index.hu/gazdasag/2023/03/10/energetika-energia-veszelyhelyzet-kormany-beruhazas-gazeromu/

Előzmény: martinaxe7 (6704)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.03.06 0 0 6704

Debrecen polgármestere az akkugyárügyről: A város vezetése számára mindig is fontos volt az emberek véleménye

 

:)))

Spy der Man Creative Commons License 2023.02.11 0 0 6702

Végül is van Nagyerdőből elég (meg nem is ott van), a Vekeri tó mar úgyis kiszáradt és a reptér amúgy is zajos szóval fel sem fog tűnni....

 

 

 

https://index.hu/belfold/2023/02/09/god-akkumulatorgyar-samsung-iparuzesi-ado-akkumulatorgyartas/

  • Eddig 25 hektár erdő esett áldozatul a 120 hektáron elterülő gyár terjeszkedésének. A zajterhelés folyamatos, az életminőség az ingatlanok árával együtt csökken a kertvárosi településen.

 

 

Spy der Man Creative Commons License 2023.02.11 0 0 6701

A tanulmányon olvasható dátum azt mutatja, hogy a szerző, az Enviro-Expert Kft. már tavaly decemberben, tehát jóval a tiltakozás kirobbanása előtt, elkészült a munkával.

 

időközben  a "fuggetlen" szakértők rájöttek hogy ja nem is...

 

 

A fele sem volt igaz annak a hírnek, hogy a leendő debreceni kínai akkumulátorgyár napi vízfogyasztása 40-60 ezer köbméterre is felugorhat – derült ki a Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorából, amelynek Kun Ferenc, a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője és Iski László, a Cívis Komplex Mérnök Kft. ügyvezetője volt a vendége.



  • Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018-ban azzal a céllal hozta létre a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft.-t, hogy közép- és hosszú távon tervezett városi fejlesztési projektek jelentette mérnöki és műszaki kihívásokat folyamatai és szakértői kapacitásai révén rugalmasan menedzselje.

 

Előzmény: Spy der Man (6700)
Spy der Man Creative Commons License 2023.02.05 0 0 6700

Eltüntették a debreceni akkumulátorgyárról készült szakértői tanulmányt, amelyben óriási vízfogyasztásról írtak Spirk József 2023. 02. 03. 15:02

  •  
  • https://24.hu/belfold/2023/02/03/debrecen-catl-akkumulatorgyar-szorolap-hazugsag-vizfogyasztas/
  •  
  • hétfőn a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal honlapján közzétettek egy 186 oldalas tanulmányt, amely azt állítja, nem is 40 ezer, hanem átlagosan 42 500 köbméter lesz a vízfogyasztás, ami a nehezebb napokon felmehet akár 60 ezer köbméterig is.
  • A tanulmány a debreceni önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. (DIF) megrendelésére készült az ipari park vízellátó és szennyvízelvezető rendszerének megépítéséhez. A DIF azért adta be a dokumentumot a kormányhivatalnak, hogy az lefolytathassa a vezetékek megépítését megelőző vizsgálati eljárást, és kiadja az engedélyeket. A tanulmányon olvasható dátum azt mutatja, hogy a szerző, az Enviro-Expert Kft. már tavaly decemberben, tehát jóval a tiltakozás kirobbanása előtt, elkészült a munkával.
Előzmény: Spy der Man (6699)
Spy der Man Creative Commons License 2023.02.05 0 0 6699

Ja ja persze hogy ne.

 

AZÉRT TÜNTETTÉK EL A fuggetlen jelentest mert geopolitika küzdelem a világ közepe Debrecenben... Igen Sortos ott küzd a kinaiakkal

 

Geopolitikai ütközet zajlik a CATL debreceni gyára körül?

Spy der Man Creative Commons License 2023.02.03 0 0 6698

Félelem és reszketés Debrecenben – sokkoló méretekkel támad a kínai akkumulátorszörny

Spy der Man Creative Commons License 2023.01.31 0 0 6697

Es mar ez is?!

 

 

https://iho.hu/hirek/debrecen-kozossegi-kozlekedese-elesett

 

 

Az elmúlt hónapok járatritkításai a használhatatlanság határára sodorták a tiszántúli nagyváros közösségi közlekedését. 

Újabb határkő Magyarország második legnagyobb lélekszámú településének közösségi közlekedésében: január 14-étől, hétvégén leállnak a villamosok, helyettük autóbuszok járnak. Történik mindez azok után, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan bevezetett járatritkítások következtében, éves szinten, az autóbuszok járműkilométer kibocsátása hozzávetőlegesen ötödével, a trolibuszoké negyven százalékkal, a villamosoké pedig negyedével csökkent a bázishoz képest.

A magát az elektromobilitás leendő központjának tartó Debrecen az energiatakarékossággal indokolja a városban megütközést keltő lépést. Ilyen jellegű és mértékű visszafejlesztésre egyetlen más magyar elektromos közösségi közlekedést üzemeltető településen – beleértve Budapestet is – sem találkozni. Különösen furcsa keresztmetszetbe botlunk, ha tudjuk, Debrecen az energiaár-emelkedés hatásainak enyhítésére meghatározott kormánytámogatás keretében 3,2 milliárd forintot kapott – miután a helyi közösségi közlekedésben felhalmozott hiányra hivatkozva a környezetkímélő, helyben zéró emissziós trolibuszok és villamosok (részleges) leállítását helyezték kilátásba. Ennek ellenére hiába érkezett meg a keletkezett hiánynál jóval nagyobb támogatás, a trolibuszok január 1-je óta alig közlekednek, a villamosok pótlása pedig most szombaton, január 14-én kezdődött. Meglehetősen bizarrá teszi a helyzetet, hogy nyilván nem kevés pénzért épültek meg a villamospótló buszok megállói azzal a szándékkal, hogy a hétvégén közlekedő pótlók ne a villamos megállóit használják.

Spy der Man Creative Commons License 2023.01.31 0 0 6696

Legyen akkor  felcsuton ha olyan fontos es kornyezetbarat (de ugye Ader es Solyom mélyzöld allamfok hirtelen félnek megszolalni a témában) is mondjak a debreceniek.

 

Na vajon miért nem lehet Felcsuton?

 

 

 

polgármester- kormányzat propaganda:

 

 

Ezek betartását a beruházó és tőle függetlenül az önkormányzat, az érintett hatóságokkal - egy, a gyártól független monitoringrendszer működtetésével - folyamatosan ellenőrizni fogja. Itt tíz monitoring-kút lesz, és évente fogják vizsgálni a talajvizet.

 

Valosag:

 

  1. https://atlatszo.hu/kornyezet/2023/01/12/pert-nyertunk-es-kiderult-betemettek-a-kutat-ami-megmutatna-mergezi-e-a-talajvizet-a-godi-akkumulatorgyar/
  2. https://rtl.hu/belfold/2023/01/12/god-akkumulatorgyar-szennyezes-talajviz-kut
  3. https://merce.hu/2023/01/13/betemettek-a-kutat-es-hat-eve-nem-ellenoriztek-a-mergezett-talajvizet-a-godi-samsungnal/

 

Tavaly nyáron indítottunk pert a gödi akkumulátorgyár tíz évig titkosítani kívánt vízmonitoring adataiért.Az elsőfokú bíróság kimondta, hogy a hatóságnak ki kell adnia az adatokat, nemrég pedig másodfokon is pert nyertünk, így az ítélet jogerőssé vált. Ezután január elején végre megkaptuk a kért dokumentumokat. Az eredmény döbbenetes: a gyár területén lévő monitoring-kútból 2016 óta nem vettek vízmintát, ráadásul a kutat 2018-ban be is temették. Mindez a magyar hatóságok sara, ugyanis a felszín alatti vizekben nem vizsgálják az akkumulátorgyártás során használt veszélyes anyagokat.

 

Hat éve nem ellenőrzi a hatóság, szennyezi-e a gödi Samsung a talajvizet, az erre szolgáló kutat betemették

 

IgnacbulcsuBalogh Creative Commons License 2023.01.29 -2 4 6695

Elég oda néhány pédéeszes gyurcsány! )))

Előzmény: martinaxe7 (6694)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6694

A CIA is ott lehetett

Előzmény: Traubi (6693)
Traubi Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6693

„jól fizetett, hivatásos tüntetők”, és a „helyi Soros-szervezetek” is ott lehettek a „hergelők” között.

 

 

Erről van szó. Nem szabad az ilyeneknek felülni, meg kell építeni azt az akkumulátorgyárat. A debreceniek ezt szeretnék, erre szavaztak. 

Előzmény: gerg0 (6685)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6692

És elvitetik a céget 2m földréteggel 1ütt

 

Nálunk + itt marad a szar, mint az Egyesült Vegyiműveknél

Előzmény: martinaxe7 (6691)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6691

Ez legyen a ző dolguk

 

Ha kiborul a bili, szétperelik a céget és leszavazzák a kormányt

Előzmény: Spy der Man (6688)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6690

Marslakók is lehettek a tiltakozók között

 

Georg Spöttle tán név szerint ismeri őket

-0h Creative Commons License 2023.01.28 0 0 6689

nem tudom es nem is erdekel       a hir igaz csak linkelni nem tudom     talan mandiner.hu 

Előzmény: Spy der Man (6688)
Spy der Man Creative Commons License 2023.01.28 0 0 6688

ott is nagyhangú környezetvédők a volt kancellárok? Ott se szolt róla semmit a tiltakozó polgároknak hogy vagy velük van (ha mar egy VIRÁGÉRT tudott tüntetni) vagy pedig semmi gond, teljesen kornyeztbarat

Előzmény: -0h (6687)
-0h Creative Commons License 2023.01.28 -1 0 6687

nemetorszagban szinten akku gyar epul es ketszer akkora minr a debreceni   a volt ndk teruleten  

Előzmény: Spy der Man (6684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!