Keresés

Részletes keresés

0010011 Creative Commons License 2024.03.22 0 0 17

Hogy miért? Mert annak a családnak akinek mondjuk meghalt egy családtagjuk, lehet onnan értesül, mégha többnyire már előbb értesitik.Nem tartom helytállónak a topic cimét.Te örülnél ha nem mondanák be mondjuk ha az autópályán félútpályát lehet használni baleset miatt? Nem feltétlenül halálos baleset lehet.Radióban -bar kevesen hallgatnak, még kevesebben hisznek a rádiónak-reggel hallgatjuk.Helytálló amit mondanak , mégha kormányhű a politikai hírek nagyrésze.De a balesetek nem azok.

rookie22 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 16
nincs itt nagy pörgés srácok :)
eeehh Creative Commons License 2008.10.02 0 0 14
Roke Junior Creative Commons License 2005.02.16 0 0 13
Szerintem azért, hogy mások okuljanak...
cucu Creative Commons License 2004.07.25 0 0 12

Igen. Szinte naponta hajtanak be a vasúti átjáróba. De ha jól megnézed, mindig mások... Tehát valahogyan nincs eléggé felhívva a figyelem a vasúti átjárókra. Nem csak azt a szerencsétlent kell hibáztatni. Épp ez az idegesítő benne, hogy bármelyikünkkel előfordulhat, hogy egy pillantra kihagyunk és már be is hajtunk az átjáróba. Elég, ha csak 1 méterrel túlmész...

 

Mindig eszembe van az oktatóm mondása: ha volán mögé ülsz ne feledd, hogy egyik lábad a börtönben, a másik a temetőben...

 

A szörnyethalás az, amikor menthetetlen, helyrehozhatatlan sérülés éri az embert. Ennek jól látható jelei vannak. (Kivéve Jossarient, akit a zubbonya tartott össze.) Szerintem idejét múlt kifejezés, de nagyon hatásosan hangzik.

üdv

Előzmény: Mitoszkiller (11)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.24 0 0 11
"Halálos baleset a 37-es főúton

július 24. 8:06
[Havaria]

Meghalt az a férfi, aki autójával az árokba borult szombatra virradó éjszaka a 37-es főúton. A HavariaPress úgy tudja, a baleset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tarcal közelében történ. Egy idős férfi vezette Peugeot személyautó eddig ismeretlen okból letért az úttestről és az árokba hajtott. A mentők a kocsi vezetőjén már nem tudtak segíteni. A baleset okát egyelőre vizsgálják. "


jujj de izgi...szerintem meg az a beteg aki ezekre gerjed. Az meg, hogy okulnak ez ilyenekből az emberek az inkább vicc, mertha úgy lenne akkor nem fordulnának fel naponta ugyanannyian. A vasúti katasztrófákból is hü de tanultak. Tegnap is ma is alámentek a vonatalá elpusztulni.
rali Creative Commons License 2004.07.24 0 0 10
ehh
Előzmény: Mitoszkiller (9)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.24 0 0 9

"Mondjuk én nem túl sûrûn nézek hírmûsorokat a kereskedelmi tévékben, inkább rádióhallgató (Kossuth rulez)/netezõ vagyok de én még igazán véres jelenetet nem igazán láttam ilyen mûsorokban."

 

ja értem, nem nézel ilyen műsorokat de azért tudod, hogy mik mennek benne. irigyellek...

Előzmény: micu (8)
micu Creative Commons License 2004.07.24 0 0 8
Nem vagy te beteg icipicit ? Ez a fejlevágós dolog hogy egy szóból egész kis jelenetet kreálsz magadnak nekem enyhén /verznek tûnik :-D. Kivéve persze ha horrorfilm forgatókönyvíró vagy, ez esetben semmi gond, ez szakmai ártalom.

Mondjuk én nem túl sûrûn nézek hírmûsorokat a kereskedelmi tévékben, inkább rádióhallgató (Kossuth rulez)/netezõ vagyok de én még igazán véres jelenetet nem igazán láttam ilyen mûsorokban. Az hogy valahol fel van borulva egy autó nem annyira nagy látvány. Az pedig hogy itt-ott-amott történik egy-egy baleset nem árt az istenadta népnek, így talán picit óvatosabb lesz... Amúgy + az én példám mutatja hogy az ember egész jól el tud vegetálni a fenti mûsorok nézése nélkül is. Az pedig hogy az emberek szeret(né)nek ilyen jellegû dolgokat látni fajtánk alapvetõ tulajdonsága amit ugyan lehet különféle társadalmi elvárásokkal, esetleg tiltásokkal korlátozni, bár nem biztos hogy jóra vezet (ha az ember nem kap meg valamit akkor esetleg egyik-másik elõbb-utóbb megcsinálja, igaz ez egyébként is elõfordulhat).
Előzmény: Mitoszkiller (7)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.24 0 0 7
amúgy most a média kedvence a fejlevágás. Kéjes gyönyörről, szinte betűzve mondják be a hírekbe az ominózus szót, hogy szinte látjuk magunk előtt a vértől csöpögő emberi testrészt. Nem tudom milyen agymosáson mennek át a média emberei de hihetetlen magas az ingerküszöbük. Gyakorlatilag nincs a pusztulásnak az a foka amelynél a rá következő másodpercben már nem a nézettségen járna az agyuk.
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.24 0 0 6
és mi az a "szörnyethalás" ?
Előzmény: cucu (5)
cucu Creative Commons License 2004.07.18 0 0 5

Különösen szeretik egyes társaságok azt a kifejezést használni, hogy "szörnyethalt".

Más TV társaságok pedig fokozzák ezt azzal, hogy a "helyszínen szörnyethalt". Na, ekkor kapok rángást és egy alkalommal írtam egy sms-t a hírműsorba, hogy árulják már el, ugyan hol lehetne szörnyethalni, ha nem a helyszínen....

 

A tűzoltók meg már csak kamerával mennek ki mindenhová. Aztán felteszik a weblapjukra a képeket. Láttam már annyira rossz képeket, hogy az szinte lejáratja a résztvevőket. Nem a minőségére mondom, hanem a pillanatnyi pozitúrára. Volt olyan kép, hogy tanácstalanságot sugallt a mentésben résztvevőkről. Szóval semmi értelme, viszont bemondani kell, hogy ébren tartsák bennünk az óvatosságot. Volt olyan időszak, hogy hetente 3 kamion balesetezett. Az volt a furcsa, amikor nem hallottam kamionról.

 

Különben sok olyan baleset történik, amiről még a sajtóból sem értesülünk. A napokban volt egy eset a közelünkben, de sehol sem említették meg, pedig a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a sérültet. Még a weblapjukra sem tették fel a képeket, nem mintha hiányozna.

 

A Jusztnak volt egy ideig ilyen műsora, a sokkoló. Az tényleg az volt. Amikor a fogaskerekű nem tudott megállni, -ez most teljesen véletlen példa- Juszt ott tombolt a fogas peronján, hogy ő már itt van, de a mentők még mindig nincsenek itt.... Kb. 15 éve volt. Szóval azért van ennek értelme, hogy kontrollálják a mentőket, csak nem szabad túlzásba vinni.

Üdv

rali Creative Commons License 2004.07.18 0 0 4
Evvel is egyetértek.

Talán az ilyen hírek közlése azt a láétszatot kelti a gyanútlen ólvasóban-nézőben, hogy az illető média mennyire naprakész és mennyire ott van mindenütt.

Peged csak értelmes hírt nem tud betenni.
Előzmény: Mitoszkiller (3)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.18 0 0 3
hát ja, valóban olybá tűnik, hogy inkább az alantas ösztönök kielégítése a cél. Azt még megértem, hogy komolyabb eseteket jelent a sajtó, mert közérdeklődésra tarthat számot a helyszín és a szituáció miatt de hogy Nyírvessző határában lesodródott az útról valaki - Isten nyugosztalja! - és szörnyethalt ez most mér olyan fontos? Ez nem lelketlenség és közömbösség mielőtt nekem rontanátok de  az ember nem gyászolhat mindenkit aki elpusztul ezen a földtekén! 
Előzmény: rali (2)
rali Creative Commons License 2004.07.18 0 0 2
Engem kifejezetten visszataszít az ilyesmi - már tanulságokat se lehet levonni a balesetekből, mert a részleteket nem közlik, csak a vérbetocsogást.
Előzmény: Mitoszkiller (1)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.18 0 0 1
na ez az, kb. mint a máglyahalál nézése volt hétvégenként anno.
Előzmény: rali (0)
rali Creative Commons License 2004.07.18 0 0 0
0 értűkű hír ez.
Előzmény: Mitoszkiller (-)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.18 0 0 topiknyitó
nem érzel jól magam amikor ezeket a híreket látom újságban, tévében, neten. Valamiféle anakronisztikus középkori csökevénynek érzem ezt a vérben tocsogást, a halál és a pusztulás köröli kéjes borzongást ill. riogatást. Szóval miért olyan fontos tudnom/tudnunk, hogy pl. egy autó valahol felborult és x ember meghalt? Szomorú dolog belátom, sajnálom is őket amikor olyan hangulatban vagyok, máskor fel sem veszem, de nem értem, hogy ez miért hírértékü?   

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!