Keresés

Részletes keresés

EszterEszter509 Creative Commons License 2024.03.24 -1 0 61

Én szerencsére nem, de unokaöcsém nagoyn. És nagyon meg is viseli. Sajnos a kamaszkor nehéz, de reménykedem, hogy minél előbb elmúlik. Rendszeresen járunk vele bőrgyógyászhoz, dr. Bálint Ágneshez meg kipróbálunk ilyen-olyan csodaszereket, de hát ennek csak a kamaszkorral lesz vége. Addig is kitartást.

Seventhy Creative Commons License 2020.03.24 0 0 52

Fiatalon nagyon pattanásos voltam. Annyira hogy pattanásos elleni szerek nem használtak. Felnőttkorban elmúltak a pattanások.

tothedzo Creative Commons License 2015.10.18 0 0 46

Elég nagy tévhitek vannak a pattanás témában. Nincs olyan kence ami rendbe rak csak ha teljeskörűen változtatsz a hozzáállásodon. Érdemes elolvasni ezt:

 

pattanas.algothermesztetika.hu

 

Egy biológia-kémia szakos tanár-kozmetikus írta.

eva3675 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 45

Tabletta pattanások ellen - http://track.derminax.hu/product/Derminax/?uid=2484&sid=814&pid=123&bid=advandec Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

Lou83 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 44

Szevasztok!

 

Nagy hírem van. Ezer fórumban keresik az AKNESOL-t és jelentem újra visszahozták AKNESOL CLEAN néven. Én már kaptam a patikában zöld-fehér a csomagolása. Ez a termék nem kicsit vált be az elmúlt 10-15 évben, úgyhogy nagyon örülök, hogy újra lehet kapni! Like!

 

mocsari Creative Commons License 2012.06.14 0 0 43

Kedves pattanással küzködők!

Kamaszkoromban az egyik legsúlyossabb változatú aknés betegséggel küzdöttem évekig, az állandó bevérzős súlyos sebes változat jutott nekem. Mindent kipróbáltam, diéta, gyógyszerek, vegyszerek, tisztálkodási eszközök, krémek stb. még roucutánt is szedtem egy évig, amitől időszakosan elmúlt, azonban csúnya heggek maradtak meg a helyükön. Szóval minden ellenére nem változott a dolog. Az elmúlt években azonban sokminden változott. Étkezési szokásaim teljesen átalakultak, így saját tapasztalatomat osztom meg veletek.

Nos, mindennemű tejtermék fogyasztásának teljes kizárása az étrendből, mindenféle bőrbetegség teljes gyógyulását okozza. Mindegy milyen tisztálkodási szereket használsz, 2-3 hét alatt elmúlnak a gyulladások, pattanások, egyebek. Próbáljátok ki, lealább 3 hétig. Ha nem hiszed, utánna egyetek tejtermékeket és újra előjönnek másnap.

Egy rendkívül hatásos és természetes tisztítószer receptje:

Akácmézet keverj össze ugyanannyi zabliszttel (bioboltokban kapható). Ezt a sűrű anyagot fürdés előtt kend fel az érintett bőrfelületre egy kanállal nem túl vastagon, és hagyd rajta 15-20 percig, majd melegvízzel mosd le.

Ennél mélyebb természetes tisztítás nem is létezik. Az akácméz meg ráadásul gyulladás csökkentő hatású is.

Próbáljátok ki, megéri. Én próbáltam, nagyon hatásos. Mióta nem  fogyasztok tejtermékeket teljesen tiszta a bőröm.

Talán már bizonyított is:

"F. William Danby szerint igenis lehetséges az összefüggés, melyet egy 2008-as cikkében részletesen kifejtett. Állítása szerint, a tejben olyan anyagok találhatóak, melyek a tesztoszteron nevű hormon mennyiségére vannak hatással, amely viszont a bőr faggyúmirigyeinek működését befolyásolni tudja, vagyis a pattanások kiindulásával van összefüggésben.

Karcher hasonló esetekről számolt be, miszerint egyes páciensei a tejtermékek elhagyása után javulást észleltek bőrük állapotában. A tejtermékeknek az étrendből történő kihagyása nem probléma, de akkor a kalciumot más forrásból kell pótolni.

A javulás érdekében lehet próbálkozni az étrend teljes megreformálásával, de a kiegyensúlyozottság és az egészség érdekében ajánlott szakértő felügyelete mellet megtenni azt."

Legjobb természetes kalciumforrások: szójatej, káposzta, leveles zöldségek és fűfélék, szezámmag, mandula, mogyoró, zeller, avokádó, karfiol, hagyma, zöldbab, feketebab, csicseriborsó, lencse,  tofu. A kalcium hasznosulása szempontjából érdemes kerülni a magas foszfortartalmú ételeket, italokat, mint például a kóla, a félkész és a tartósított élelmiszerek.

Üdv.

angyalheverés Creative Commons License 2012.04.25 0 0 42

Sziasztok!

 

Úgy látom nemigen él már a fórum, de azért megpróbálkozom egy üzenettel:

 

(Nyílván Ti is ezer és egy cikket elolvastatok már a pattanásokról és kialakulásokról és azzal is tisztában vagytok, hogy nem egy dolog lehet a kiváltó ok. Az én ismeretségi körömben van olyan, akinek a fogamzásgátló mulasztotta el, van akinek a Sotret. Ami engem illet, egyszer szedtem Yadine fogamzásgátlót, ami elvileg jó ilyen bajokra, de nekem 5x olyan durva lett tőle a bőröm. Szerintem két dolog nagyon fontos: 1) ne piszkáld magad, mert sokkal rosszabb lesz 2) feltétlenül menj el - lehetőleg többször is - vérvételre! Nekem egy vérvétel után derült ki, hogy PCOS-s vagyok, s VALÓSZÍNŰLEG ettől vagyok pattanásos.

Nem is ragoznám tovább, ha van, aki konkrétan pcos-s és segítségre szorul, nyogodjan írjon ide: fanninesz@gmail.com)

 

AMI A LÉNYEG, ÉS AMIÉRT IDE ÍRTAM: Nekem végül így javult meg a bőröm 5-6 év után:
1) belső kezelés (vérvétel etc után) = gyógyszer (Meforal+fogamzásgátló)

2) vitaminok

3) külső kezelés = a megfelelő krémek (nem a drogéiákban kaphatóak)

+ lézer + CLEARLIGHT+hámlasztás

 

Mindezt a Dermahelp-ben "csinálom", ami egy olyan Terápiás Központ, ami csak és kizárólag pattanásos emberekkel foglalkozik. Ráadásul ők megpróbálják azt is elérni, hogy gyógyszermentesen javulhasson a bőröd állapota. Én csak véletlenül találtam rájuk, ráadásul 5-6 év után, ezért is szeretnék minél több helyre írni, hogy mások előbb találjanak megoldást a problémájukra.

 

Ha Bárkinek kérdése van, írjon nyugodt szívvel a fanninesz@gmail.com-ra.

 

Sok kitartást és jobbulást kívánok Mindenkinek!

 

f.

zizi0401 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 41

Sziasztok!

 

Én is nagyon régóta, 13 éve küzdök a pattanásokkal. Tényleg szinte mindent kipróbáltam, és egyedül a gyógyszeres kezelés eredményezett látványos javulást - egészen mostanáig, amikor rátaláltam a hévízi tőzegszappanra, ami csodát tett a bőrömmel. Teljesen eltűntek a pattanásaim, és olyan sima a bőröm, mint amikor erős gyógyszereket szedtem. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki ezzel a problémával küzd. Nem csak Hévízen lehet beszerezni, hanem netről is meg lehet rendelni. 

 

lracz Creative Commons License 2003.11.12 0 0 40
Sziasztok!

Pattanásokra van egy szuper szappanom, és egy pattanás elleni zselém, helytelen táplálkozási szokásokra a világ legjobb vitaminjai. (Ha nem válik be, pénzvisszafizetési garancia.)
Írj e-mailt: l.racz@freemail.hu

kzs1974 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 39
Zsolt,
Hogy vagy?
Remélem, a sok tanács valamelyike miatt már nem vagy annyira pattanásos ;o)
KeKKSZike Creative Commons License 2001.12.16 0 0 38
Találtam egy jó honlapot, ami a patanásokkal foglalkozik!

www.pattanas.info

Nézzétek meg, sok hasznos információ van fenn a lapon! :)

KeKKSZike Creative Commons License 2001.11.10 0 0 37
Mostanában... (lekopogom)
csökkentek a pattanásaim száma...

Azt vettem észre, hogy amikor elmegyek a kozmetikushoz, akkor utána nagyon pattanásos lesz a bőröm... Mert, lehet hogy rosszul nyomja ki, vagy pedig... nem tudom... :))

Én azt ajánlom mindenkinek, hogy használjon Oxyt... Én naponta egyszer használok... Én szerintem nem szabad többször használni, mert akkor a bőrnek kell egy minimális zsír... Mert, ha egy nap 3-4-szer használok, akkor a bőr automatikusan egyre több zsírt termel....

A szoláriumot is csak dícsérni tudom... (szerintem nagyon sokat használ)

Tudjátok még, hogy mi az ami nálam működik? Az ALKOHOL!!

De, nem úgy, hogy megiszom... :) Szóval bementem a patikába, és ott adtak nekem alkoholt... Az szárítja, tisztítja, eddzi a bőrt!!!

A bőrradírt és a mélytisztító gélt hetente kétszer (néha egyszer) használok....

Remélem, hogy egy kicsit tudtam segíteni... :)

pipet Creative Commons License 2001.11.04 0 0 36
Patikában kapható recept nélkül az Aknesol nevű szer. 60ml-es dobozban kapható, kb. 800Ft.
Azt próbáljátok ki, 2 hét múlva eredményes javulás.
KeKKSZike Creative Commons License 2001.11.04 0 0 35
Pattinka: Köszi a segítséget, leírást!
Pattinka Creative Commons License 2001.10.31 0 0 34
Sziasztok,

Azt hiszem, eddig én vagyk a listavezető kb. 28 évvel (ez nem az összes, hanem az ebben az állapotban töltött). :-(

Több tényező befolyásolja a pattanásosságot, és tényleg nehéz dolga lehet a dokiknak, hogy melyikhez nyúljanak, mert mindegyikhez egyszerre nem lehet - bár a dolgokat túlnyomórészt vezérlő tényezőt kiiktatva jó esély van a győzelemre...

1. Külső tényezők
a./ A környezeti kosz, ajtókilincs, buszfogantyú, liftajtó... egy amúgy is fertőzésre érzékeny területet (és mert érdekel-bosszant, tapogatod is rendesen) komolyan veszélyeztetik.
b./ ha nyomkodod a pattanásokat, nem elég, hogy belőlük is kijut az egészet okozó baktériumcsalád, új pályákat találva, még a külső segítséget is ráadásul hozzáadod.
c./ A túlzott bőrzsírosodás (külsőleges rész)
Az összefüggő, szinte folyékonyan zsíros bőrfedő rétegben könnyen közlekedhetnek az ebben a közegben otthonos bacik. A zsíros fedőrétegben amúgy minden megtapad, többek között ezek a bacik is, a kezedről, a pattanásról, a kilincsről, stb...
d./ A bőr hámrétegének vastagodása. Ha a már nem szükséges bőrsejtek még mindig a bőrhöz tapadnak, és nem kopnak le természetes módon (állítólag a "házipor" túlnyomó része elhalt bőrsejt), akkor ez a megvastagodó hámréteg szépen eldugaszolja a bőrzsír "kimeneti nyílásait".
e./ Mosdási rendellenességek
Ha nem mosdasz, vagy csak jelképesen :-), és ugyanakkor: ha túlzottan mosdasz, azzal
nem-mosdó változatban:
hátráltatod az elhalt sejtek kopását és elősegíted a zsír kóros feldúsulását,
túlmosdó változatban:
pedig szárazzá teszed a bőrt, azaz a a zsírt kibocsátó "csatornákat" túl mélyen teszed nyitottá, és érzékenységed folytán könnyebben fertőződhetsz kívülről, az "operációs rendszeredet" pedig fokozott zsíranyag - és állapotod folytán járulékos szennyezőanyagok - termelésére készteted.

2. Belső tényezők:
a./ Rossz emésztés
Feltételezésem szerint a vastagbélben helytelen táplálkozás vagy alkat esetén kialakulhat az a helyzet, amikor a tápanyag-felszívódást intéző szakaszon nem elég intenzív és "kemény" a tápanyag áthaladása, ami azt eredményezi, hogy a bélbolyhok régi székletmaradványokkal vastagon el vannak borítva, és a tápanyag felszívódása ezen a rétegen keresztül - természetesen nem normális és teljes módon - zajlik.
b./ candida albicans elburjánzása (szintén a vastagbél "penészes" felületi megbetegedése, ami azt okozza, hogy a vastagbélbe jutó tápanyagot a candida dolgozza fel elsősorban, a maradékot illletve a termelt HULLADÉKOT juttatja tovább a szervezetnek.)c./ nem megfelelő étrend
Ahhoz, hogy a szervezetben "emberzsír" képződjön, valami rokon anyagra van szüksége. Az állati zsírok, a csokoládé, egyes esetekben tej, tejtermékek (sajt!) egyes esetekben "túl egyenes" úton továbbjutnak, és nem energiatermelést szolgálnak.
c./Mikroelemek túltengése
A másoknak feltehetőleg rendkívül hasznos Béres-készítmények, illetve vitamin- és mikroelem-koncentrátumok tartós szedése illetve a mai tejek, tejtermékek "mennyiségi" fogyasztása rám katasztrofális hatással van: valamelyik (ezekben közös mikroelem) összetevőt imádhatják a bőrmélységi bacik: durva kelésekként jelennek meg az ilyen periódusok utáni pattanások.
Valamilyen egyensúly feldől - és ez már elég...

3.

Köztes hatások
a./ a bőr zsírzásáért felelős részek nem csak a zsírt kapják az emésztőrendszertől, hanem egyéb anyagokat is, amelyek kedvezőtlen esetben nagyon is elősegíthetik a szőrtüszők mélyén található fertőzött/fertőzhető zsír - és a rossz esetben benne élő (propionsavas?) baktériumok létét és szaporodását.

b./ természetesen ott vannak a kamaszkori hormonális változások, de ezek legtöbbje a leírtak egyfajta időleges keverékével modellezhetők - amint ezek a túlzott reakciók helyreállnak, a tünetek is alábbhagynak.

c./ Étkezés
Feltehetően az erősen fűszeres ételek annyi hasznos, finom (és haszontalan!) dolgot tartalmaznak, hogy az éppen lelkesen szaporodó baciknak is kellemes utánpótéást adnak, a fűszer nekik is fűszer, szeretik :-)

Mit lehet tenni?

Külsőleg:
a./ Bőrradír, az elhalt hámsejtek eltávolítására (rendszerint mikroméretű semleges műanyagszecskát tartalmaznak, amely a lazán tapadó bőrfelületet le"smirglizi".

b./ A pattanás (minden egyes) kinyomása után a bőrben viszonylag mélyen elhelyezkedő baktériumok felszínre jutása után meggátolni a bőrben más helyre való mélyen visszajutását: azonnali fertőtlenítés, alkoholos vatta (ez viszont szárít), arclemosók (ezek meg drágák, és a hatásuk kétséges)
(ide tartoznak a szaliciles, enyhe alkoholos "oxy" stb. termékek)
c./Mélyen ható fertőtlenítés, amely lejut a bőr mélyebb rétegeibe, oda, ahol "kedvenc" bacijaink laknak. Jellemző példa a benzoilperoxid, amely folyékony szappan (Lubexyl 1%), vagy kenőcs formájában is kapható (Akneroxid, 5% ill. 10%). Ez tényleg "mélyhatású", égető érzést okoz eleinte az arcon, de a hatása egy alig néhány hetes kúra után egész jó - legalábbis sok esetben. Hozzá kell persze tenni, hogy ez csak az éppen aktuális fertőzést és csak az éppen aktuális kezelt területeken szünteti meg - az okot ugyanúgy kell kezelni, mint a tüneteket.
d./ vastagbélmosás (hydrocolon-terápia) ez langyos vízzel és céltudatos masszázzsal megpróbálja eltávolítani a vastagbél kritikus részeiről a rárakódott vastag "szűrő szarréteget".
e./ helyes bélflóra kialakítása ill. visszaállítása (amennyiben candida túltengés van, vissza kell állítani a szokásos (lactobacillus acidus, vagy fordítva?) tejsavas baktérium-túltengést a vastagbélben. Először ki kell deríteni, van-e, aztán megszabadulni tőle, és lelkesen nyomulni az aktív kultúrás joghurtok felé (kivétel: nekem éppen ártanak ilyen téren, nyilván valami gátló tényezőt előzőleg nem kezel(tet)tem). A bifidusz eszenzisz :-), stb. itt valóban hasznos. A kombucha-tartalmú löttyök is elősegíthetik (állítólag) a természetes bélflóra visszatértét - vigyázni is kellhet vele, mert a hibamentes fogyasztón is komoly gyomorrottyanást tud csinálni :-)

f./1 Vitaminkezelés
Retinoid-kúra, ha jól tudom, valamelyik vitamin rokonával való kezelés, állítólag többeknél nagyon hatásos, pletykaszinetn azt hiszem, erről hallottam, hogy egy intenzív kezelés után a gyermekvállalás nem tanácsolt - erről ennyit (ha valaki tud helyesbíteni, hála érte)
f./2 Vitaminkezelés: B5 vitamin (panthenol)
Állítólag kínai pattanásosokon néhány hetes kezeléssel szinte teljes javulást lehetett elérni napi 10 grammos (vagy dekás? nem is tudom már:-((( ) B5 vitamin-adagolással. Azt hiszem, ma nálunk egy 10(20?) tablettányi adag 5-600 forintért ennek az adagnak tizedét teszi ki, maradjunk hát ennyiben...
-----------------------------------------------

Ez barom hosszú lett... és ez még csak a kezdet - nem tőlem, hanem nektek - nekünk - a gyógyulás felé...

Valódi bőrtudor szakemberek részvételét, kritikáját, tanácsait szívesen várom én is, gondolom: a többiek is, mint a topic (egyelőre) doyenje :-((((

(C) Hibák persze lehetnek - de nem szabadnak :-)

micu Creative Commons License 2001.10.31 0 0 33
Ne egyél zsírosat, fűszereset, csokit, húst ,mindenféle vitaminok zabálása, ne dohányozz, szedjél mindenféle gyógyszert, ne maradj fent sokáig bla bla...)
Amik szintén nem igazán használtak legalábbis nekem. Anno igaz nem pattanások ellen hanem egyszerű fogyókúrás célzattal de elég spártai táplálkozást folytattam (plusz vitaminbomba a fogyi hatásai ellen) de a pattikra nem volt kimondott hatása pedig fogytam tőle vagy 15 kilót vagy négy hónap alatt.
Előzmény: metric (31)
kzs1974 Creative Commons License 2001.10.31 0 0 32
Kedves Zsolt!

Ha már mindenáron nyomkodni akarod az arcod, akkor utána használj vmi fertőtlenítő szert. És mindig tiszta kézzel, lehetőleg valamilyen tiszta zsebkendővel nyomd ki a pattanást, a TISZTA ARCBŐRÖDRŐL!
Nem papolok, hogy szerintem hülyeséget csinálsz, mert Te tudod.Engem is zavartak a patanások, de azért annyit nem ért meg a dolog, hogy minden utcára lépés előtt véresre nyomkodjam az arcom.

Eszembe jutott még vmi: van egy Dalacin T nevű ecsetelő(?). Olyan stift, aminek a vége hasonlít a golyós deóhoz.
Recept nélkül is kapható, de ha doki írja fel (háziorvos is felírhatja), akkor feleannyiba kerül.

Nálam bevált.
Ha kinyomok 1 pattanást azzal lekezelem utána a bőröm.

Ennél viszont fontos, hogy csak Te használd, másnak ne add kölcsön!Mert ugye össze lehet szedni mindenféle csúnya dolgot a stiftről is akár....

metric Creative Commons License 2001.10.30 0 0 31
KeKKSZike!

27 éves vagyok. Nem a levegőbe beszélek.
12 éves tapasztalat mondatja ezeket.
Különösen az utolsó előtti aranyszabály.
Egyébként arra mindenki figyeljen nehogy a pattanások elleni harcban minden jót elszalasszon az életben.(Ne egyél zsírosat, fűszereset, csokit, húst ,mindenféle vitaminok zabálása, ne dohányozz, szedjél mindenféle gyógyszert, ne maradj fent sokáig bla bla...).
Úgyhogy éljünk a mának csak legyünk ápoltak. :)

Előzmény: KeKKSZike (28)
steam326 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 30
Én is sokat szenvedtem.
Azt mondták majd kinövöm. Egyre kevésbé hittem el.
Ha 100-or nem voltam bőrgyógyásznál, akkor egyszer sem.
Szedtem gyógyszert, ideiglenesen használt, később újból visszaesetem.
Tanácsok saját tapasztalatból:
1. Egészséges táplálkozás /mindent megeszek/.
2. Nyáron napozás, úszás.
3. Megfelelő tisztálkodás:
3.1. Nem állati eredetű szappan használata /pl.:AHAVA, körömvirág szappan/
3.2. Borotválkozáshoz habot nem használok, szintén AHAVA szappant.
3.3. Borotválkozás után egy enyhe arctonik /pl. AHAVA, Lendan, Maria Galland vagy-vagy/.
3.4. Ajánlatos 2-3 havonta kozmetikushoz elmenni, aki kitisztítja, megfelelően kezeli. Fontos, hogy milyen termékeket használ.
3.5. Reggel, este tisztálkodáskor csak ezt a szappant használok. Ezen termékekben kevés az illat és irritáló anyag.
3.6. Az arcomat mindig külön trörülközőbe törlöm.
3.7. Ha piszkos munkát végzek utána azonnal tisztálkodom.
3.8. Naponta néhányszor csak száraz ruhával /törülközővel/ áttörlöm, felületi szennyeződést, zsírosodást eltávolítom.
3.9. Az arc zuhanyoztatását mindig hideg vízzel fejezem be.
Régen kamaszkoromtól kezdev annyiféle kence-ficét kipróbáltam. Egyik kellemetlenebb volt, mint a másik, ráadásul még büdös is.
Csupasz kézzel nem érek soha sem az arcomhoz, ezt még másnak sem engedem meg!!!
Van még sok tapasztalatom, de most befejezem.
Előzmény: Zsolt19 (24)
lakos Creative Commons License 2001.10.29 0 0 29
Szerintem az összes többi dolog mellett, érdemes csináltatni egy teljes kivizsgálást (fogászat, fül-orr-gége, belgyógyászat, urológia stb.), hogy nincs-e valami belsö gyulladás a szervezetben, aminek egyéb tünete nincs ugyan, de oka lehet a pattanásoknak. Ha nem, nem , de érdemes minden lehetöséget megvizsgálni az okok miatt. Egy börgyógyász tud adni beutalót az összeshez.
KeKKSZike Creative Commons License 2001.10.28 0 0 28
Lehet, hogy neked van igazad! :)

Hány éves vagy?

Előzmény: metric (26)
lily neutzer Creative Commons License 2001.10.27 0 0 27
a szolit én is csak ajánlani tudom, nem ég bele a hegg a bőrödbe, hanem lassan elfakul.
másrészt van a problémádra gyógyszer, az orvos felírja, csak erősek a mellékhatások
menj el kozmetikushoz, ő eltávolítja amitteszereket, így nem lesz miből új pati keletkezzen, másrészt pedig van neki olyan lámpája amivel el tudja mulasztani a dolgokat.
ja és használj Exfoliac termékeket.

én igaz sose voltam pattanásos, de ezek mégis jó tippek, szívleld meg őket

Előzmény: Zsolt19 (24)
metric Creative Commons License 2001.10.27 0 0 26

Ha rám hallgatsz ezt teszed:
1. Azt eszel ami jól esik.
2. Azt iszol ami jól esik.
3. Gyúráshoz semmi anyag (nerobol ,napazim)
4. Napozás, szolárium (barna bőrön sokkal ápoltabbnak tünik minden)
5. Reggel este arcmosás szappannal (semmi tonic meg mindenféle illatos vacak)
6. Dugás minden nap :)
7. 2-3 naponta borotválkozni (nem minden nap)
Zsolt19 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 25
hmm...valami nem volt rendben az előbbi üzenetemmel :)
Zsolt19 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 24
kzs1974
az igazság az hogy voltam már pár bőrgyogyinál ezzel a

problémámmal..élek nemi életet (nahát!) 2 éve...azonkívül gyúrni is

járok,nem eszem csokit,sőt (mivel gyúrok) kifejezetten egészséges

cuccokat szoktam zabálgatni...
ugye mindenki mondogatja hogy "csak nehogy nyomkodd stb." na most nem

tartozom azon emberek közé akik képesek kilépni az utcára egy gennyes

pattanással a homlokukon,akkor inkább kinyomom itthon és csinálok egy

tök szép ronda piros izét...a probléma hogy én kurvára NEM NYOMKODNÁM a

fejem összevissza,ha NEM jönne egyetlen kibaszott mitesszer vagy

pattanás rajta,de jön mindig és kibaszottul elviselhetetlen mostmár...
a hátamat 3 honapon keresztül szinte nap mint nap napoztattam 1-2 órán

át (most nyáron) és nyár végére tökéletes lett a hátamon bőr,csak hogy

azóta eltelt 2 hónap és megint kezdenek vissza

visszajövögetni...szoláriumba nem megyek mert az beleégetné a cuccot a

bőrömbe és baromi szép foltos lennék pár éven belül...
amugy most ki is megyek a fürdőszobába és megszámolom hogy hány patim

van..pill :)
no,most speciel egyetlen sincs az arcomon,van 3 közepesen ronda heg,és

20000 mitesszer...a hátam detto...egyszóval nem rémes,de 5 éve van ez (persze ami zavar hogy csak tökéletesen 2-3 hét alatt elmulo régebbi nyomkodások foltjaival van tele az arcom két oldala...)

nekem,és kezdek megőrülni tőle...
szerintetek valaha elmulik ez még nekem?

Zsolt19 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 23
kzs1974
az igazság az hogy voltam már pár bőrgyogyinál ezzel a problémámmal..élek nemi életet (nahát!) 2 éve...azonkívül gyúrni is járok,nem eszem csokit,sőt (mivel gyúrok) kifejezetten egészséges cuccokat szoktam zabálgatni...
ugye mindenki mondogatja hogy "csak nehogy nyomkodd stb." na most nem tartozom azon emberek közé akik képesek kilépni az utcára egy gennyes pattanással a homlokukon,akkor inkább kinyomom itthon és csinálok egy tök szép ronda piros izét...a probléma hogy én kurvára NEM NYOMKODNÁM a fejem összevissza,ha NEM jönne egyetlen kibaszott mitesszer vagy pattanás rajta,de jön mindig és kibaszottul elviselhetetlen mostmár...
a hátamat 3 honapon keresztül szinte nap mint nap napoztattam 1-2 órán át (most nyáron) és nyár végére tökéletes lett a hátamon bőr,csak hogy azóta eltelt 2 hónap és megint kezdenek vissza visszajövögetni...szoláriumba nem megyek mert az beleégetné a cuccot a bőrömbe és baromi szép foltos lennék pár éven belül...
amugy most ki is megyek a fürdőszobába és megszámolom hogy hány patim van..pill :)
no,most speciel egyetlen sincs az arcomon,van 3 közepesen ronda heg,és 20000 mitesszer...a hátam detto...egyszóval nem rémes,de 5 éve van ez nekem,és kezdek megőrülni tőle...
szerintetek valaha elmulik ez még nekem?
Zsolt19 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 22
kzs1974
az igazság az hogy voltam már pár bőrgyogyinál ezzel a problémámmal..élek nemi életet (nahát!) 2 éve...azonkívül gyúrni is járok,nem eszem csokit,sőt (mivel gyúrok) kifejezetten egészséges cuccokat szoktam zabálgatni...
ugye mindenki mondogatja hogy "csak nehogy nyomkodd stb." na most nem tartozom azon emberek közé akik képesek kilépni az utcára egy gennyes pattanással a homlokukon,akkor inkább kinyomom itthon és csinálok egy tök szép ronda piros izét...a probléma hogy én kurvára NEM NYOMKODNÁM a fejem összevissza,ha NEM jönne egyetlen kibaszott mitesszer vagy pattanás rajta,de jön mindig és kibaszottul elviselhetetlen mostmár...
a hátamat 3 honapon keresztül szinte nap mint nap napoztattam 1-2 órán át (most nyáron) és nyár végére tökéletes lett a hátamon bőr,csak hogy azóta eltelt 2 hónap és megint kezdenek vissza visszajövögetni...szoláriumba nem megyek mert az beleégetné a cuccot a bőrömbe és baromi szép foltos lennék pár éven belül...
amugy most ki is megyek a fürdőszobába és megszámolom hogy hány patim van..pill :)
no,most speciel egyetlen sincs az arcomon,van 3 közepesen ronda heg,és 20000 mitesszer...a hátam detto...egyszóval nem rémes,de 5 éve van ez nekem,és kezdek megőrülni tőle...
szerintetek valaha elmulik ez még nekem?
kzs1974 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 21
Bocsi, megint én :o)

Végigolvastam a belinkelt topicot.
Erről jut eszembe 1 szitu, amit sosem fogok elfeljeteni:
Pár évvel ezelőtt ültem a buszon, előttem egy fiatal pár.
Nagyon dúlt a love, mert nyalták-falták egymást.
Feltűnt, hogy a srácnak nagyon csúnya heges az arca, (olyanvolt, mint az Antal Imréé).
Pár percen belül ki is derült, hogy miért.
A barátnő ugyanis, amint felfedezett 1 pattanást vagy mitesszert szegény párja arcán(nyilván nyitott szemmel cókolózott ;o) ), abbahagyta a csókolózást, megragadta srác fejét, és úgy ahogy volt, piszkos kézzel, körömmel, még véletlenül sem ujjbeggyel kinyomta.

Szegény fiú meg csak tűrte, de szerintem egy életre maradandó hámsérüléseket szerzett....

Gusztustalan volt az egész jelenet, főleg mert a leányzó nem tartozott az ápoltabbak közé....

Hiába, vannak ilyen perverziók is.....

kzs1974 Creative Commons License 2001.10.27 0 0 20
Kedves Senkiházy!

Ami a borotválkozási problémádat illeti, biztosíthatlak, nem vagy egyedül.
Látnod kéne a kedvesem arcát, néha nagyon csúnya....Neki főleg az állán vannak begyulladt szőrtüszők....
Egy bőrgyógyász (de lehet, hogy a háziorvosa) adott neki vmi arclemosó krémet (rózsaszínes tubusban van), ha azt használja, akkor tünetmentes.

Ami a Diane35-öt illeti: le kellett volna lőni azt a dokit, aki engedte, h. a barátnőd tovább szedje, mint ami megengedett!!!!
Max. 1,5 évig lehet szedni, és mellette legalább félévente májfunkció vizsgálatot kell végeztetni.
Igaz, hogy régi gyógyszer, és nagyon magas a hormontartalma, de sajnos aknés bőrproblémákra és nőknél előforduló hormonális eredetű alopeciára sajnos eleddig ez az egyetlen hatékony gyógymód.

Mellesleg azt mondta a dokim, hogy a Diane esetében tényleg igaz az, hogy ha 1 napig kihagyják, teherbe lehet simán esni.
Ugyanis 1 napon belül kiürül a szervezetből az összes hormontartalma.

Zsolt!
Megfogadtad vmelyik tanácsot? Van már valami javulás?

Senkiházy Creative Commons License 2001.10.27 0 0 19
Nekem is volt egy halom pattanásom. Egy időben nagyon gáz volt, tele voltam olyanokkal, amik kinyomáskor akkora detonációval lőttek ki, hogy koppantak a tükrön, vagy ha a vállamon volt, akkor volt, hogy szembelőttem saját magam velük. ¦-))) Bár nem látványos, de még most (csaknem 27 évesen) is akad néhány ragya rajtam időnként, leginkább a lapockámon, vagy néha a pofámon egy-két diszkrétebb.

A legkellemetlenebb dolog, ami máig megmaradt, az a borotválkozás felületének hajlama a gyulladásra, főleg a bajszom helyén. Serdülőkoromban ez is apró (de baromi kellemetlen) pattanásokban nyilvánult meg, ma inkább bepirosodik. Ez borzasztó tud lenni, néha úgy bepirul, hogy úgy néz ki messziről, mintha bajszom lenne, pedig nincs. ¦-( Így igazából csak villannyal tudok kultúráltan borotválkozni, dehát az meg ugye nem viszi le a borostát rendesen, délutánra már látszik. És azért néha az is begyullasztja a cuccot. Ezzel nem tudok mit kezdeni, próbálkoztam sokmindennel. Egy bőrgyógyász azt mondta egyszer, mint megoldást (!), hogy csökkentsem a borotválkozások számát. ¦-))) Röhej... Nem baj, majd biztos kinövöm... ¦-))) Ilyet egyébként más emberen még nem láttam.

A bőrgyógyászokat el kell felejteni, csak idő- és pénzpocsékolás és egy csomó felesleges idegeskedés foglalkozni velük... Sajnos számomra áltudományosnak tűnik az egész, bár nyilván akad az országban egy-egy profi. Ráadásul akiknél én jártam, baromi nagy arcuk is volt. Olyan emberről még nem hallottam, akin bőrgyógyász segített volna, olyanról viszont dögivel, akivel nem tudott mit kezdeni. Nem vagyok orvos, csak egy tapasztalt páciens, de szerintem a bőrgyógyászoknak az a bajuk, hogy kenőcsökkel akarnak megoldani olyan problémákat, amik legtöbb esetben belső szervekből vagy immunrendszer-gyengeségből erednek. Ez kb. olyan, mintha egy csapágyas motort úgy próbálnál megjavítani, hogy bekennéd valamivel a blokkot.

Véleményem szerint a pattanásokat leggyakrabban az okozza, hogy az immunrendszer nem tud legyőzni olyan hatásokat (pl. a kajából származókat), amiket a nem pattanásosoké igen, illetve maga a bőr kevésbé ellenálló, és/vagy szar az anyagcsere. Erre rátehet néhány lapáttal a bőrtípus is, bár mindenféle bőrtípus esetén előfordulnak pattanások, nem igaz, hogy csak a zsíros bőrűeknél. A hormonprobléma szerintem inkább lányoknál fordul elő. A kzs1974 által említett Diane35-öt szedte a volt barátnőm is fogamzásgátlóként, ráadásul sokkal hosszabban, mint ahogy a betegtájékoztatón írták (elolvasta a betegtájékoztatót, majd megkérdezte kezelőorvosát, aki überelte azt ¦-))))). Tényleg kevesebb pattanása lett, de szerintem ezekkel vigyázni kell, mert ez szerintem egy elég régi gyógyszer, és elég komolyan beavatkozik a szervezetbe.

Amúgy szerintem szélsőséges esetektől eltekintve nem egy világomlás a pattanásosság. Szerintem egy bődült nagy baromság az a közhely, hogy a szépség a szép bőrnél kezdődik. Aki szép, az pattanásosan is szép, aki ronda, azon meg a hibátlan bőr sem segít. Nekem nagyon sok lány tetszett, aki pattanásos volt, egyikük ráadásul nagyon durván az volt (heges is maradt), mégis tetszett.

Előzmény: Zsolt19 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!