Keresés

Részletes keresés

Balage-81 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 1172

Jó régen nem adott ki új albumot!

break Creative Commons License 2015.12.15 0 1 1171

Uj video:

break Creative Commons License 2015.05.11 0 1 1170

https://www.youtube.com/watch?v=1Pq4BagezF0

break Creative Commons License 2014.07.24 0 0 1169

Track recorded for album 'Can't Go Back' out now:https://itunes.apple.com/gb/album/can...

Dub Oddity Creative Commons License 2014.01.21 0 0 1168

az m3-on adják rózsa gyuri bá top show-ját, amiben anno tanita is playbackelt egyet. csak lehetetlenség előre kideríteni, melyik adásban megy le.

Dub Oddity Creative Commons License 2012.12.20 0 0 1167

megy valaki a bécsi koncertre?

Costata Creative Commons License 2012.11.10 0 0 1166

De eltűntetek!:/

Costata Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1165

Én meg a "Keep It Realt" hallgatom egyfolytában, de a "Make The Day"-t és a címadó dalt is sokat. A "Dust"-ot már kb. 3 meghallgatás után untam. Kellemes kis dal, de ennyi. Nincs benne mélység. Egy tingli-tangli slágernek még elmenne, ha elég fülbemászó lenne hozzá, de sajnos nem az. Szerintem az utolsó slágernek való száma az "I Don't Wanna Lose At Love" volt, az már más kérdés, hogy az sem érdekelt senkit, nem játszották a rádiók és a zenecsatornák se. Ez persze nem a dal minőségének volt köszönhető, hanem annak, hogy annyira mélyre süllyedt már a karrierje '98-ra, hogy az emberek egyszerűen lemondtak róla. Ezen még a nála ritkaságszámba menően jó klip sem tudott változtatni.

Egy ilyen "Dust"-féle szám nem elég ahhoz, hogy újra a figyelem középpontjába kerüljön. Az egyetlen szám a CD-n, amiben benne van a potenciális (kisebb) sláger lehetősége, az a "Keep It Real". Persze csak egy nagyon jó klippel (ami Tanitánál esélytelen) és megfelelő gyakori lejátszással, amire szintén nem sok esély van, mert szerintem még kislemezen se fogják megjelentetni. A "Dust" is csak digitális letöltés formában jelent meg, 'Nesze, fogd meg jól a semmit!' alapon:/

Előzmény: Dub Oddity (1163)
Costata Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1164

Nekem meg ez:

 

 

Ja, és itt egy nagyon jó kritika:

 

http://www.popentertainment.com/tikaram.htm

"Tanita Tikaram sounded much older than only nineteen when she released her 1988 debut album Ancient Heart. This was not simply due to her hushed, husky vocal delivery, but it was also due to the shockingly mature introspection of the songwriting. Ancient Heart was released to massive acclaim (I'd personally rank it as one of the ten best albums of the 1980s) and made Tikaram a star in her native England. The album mined the hits "Twist In My Sobriety" (which is still considered a standard worldwide), "Cathedral Song" (Matchbox 20 blatantly stole the intro to their hit "If You're Gone" from this tune), "Good Tradition" and "World Outside Your Window."

Tikaram never became as big in the States as she did in Europe, but she was a staple of college rock at the time, with "Twist" and "Cathedral" getting significant airplay. Tikaram never had another album that was quite as stunning as that debut, however she released four more very good albums in the next seven years and each one had some brilliant moments and even a few minor hits like "We Almost Got It Together," "Little Sister Leaving Town" and "Only The Ones We Love."

While she has periodically released indie albums in the UK since that spurt, Can't Go Back is Tikaram's first album to get a US release since her final major-label recording. Lovers in the City in 1995 did actually house a minor comeback single with the worldbeat flavored "I Might Be Crying," which got a good amount of AAA airplay as well as placement in a high-profile ad campaign.

If you haven't heard any of the UK releases she has done since then (and I have), the first exciting thing about Can't Go Back is that Tikaram's vocals have lost none of the supple sultriness after all these years. Plus as a songwriter she has so many more years of experience to draw from that the idea of new music from this special talent is a reason for excitement.

And while Tikaram still has not eclipsed her opening shot, it's nice to see how much she still has to say. Can't Go Back is as close as you can get to going home musically, and it is as comfortable and welcome as an old favorite pair of pants.

Tikaram has aged, we have aged, but some things stay the same.

Tikaram is still as smart, insightful and surprisingly hooky songwriter and her unique delivery still can raise chills.

Tikaram's ironic viewpoint is still refreshing: the casually catchy song "Rock and Roll" is amusing in the fact that it is so far from rock and roll, and yet it is still kinda great. "All Things To You" is, on the other hand, surprisingly rocky for the singer, a tough retro boogie beat that sounds much more roadhouse than she normally allows herself to get.

Then she washes off the years with the softly passionate first single, "Dust on My Shoes," which feels like an outtake from Ancient Heart. "Can't Go Back," on the other hand has a retro 60s piano ballad vibe. By the time that the first disk ends with the samba-tinged devotional "If the World Should Want For Love" you realize that there is not a single bum track on the CD.

Can't Go Back then, ironically to its title, indeed goes back and adds a bonus disk in which Tikaram performs acoustic versions of eight earlier songs. Bravely, she doesn't go the "Best of... Acoustic" route, only doing two of her known singles. The rest are album tracks - three of which are from the 2005 album Sentimental, so they are getting their first US exposure on this bonus disk.

Strangely, the best known song is the one that comes off worst here. Odd instrumentation doesn't ruin "Twist in My Sobriety" - the song is too brilliant to be ruined by much of anything - but listening to the too-stripped-down new version just makes you want to pull out the original. However, a softer flamenco vibe makes "Only the Ones You Love" an interesting variation of an already pretty terrific song. A gorgeous piano version of "My Love" and a hushed folkie take on "Valentine Heart" is still heartbreaking. In all, none of these acoustic takes are better than the original, but most are worthy alternatives.

Whether you are a long-starved Ancient Heart fan or just a totally innocent music fan in search of smart and tuneful pop, it is long past time that we look back to this criminally underappreciated talent.

Jay S. Jacobs
"

 

 

 

Tökéletesen egyetértek a leírtakkal! Kivéve azt a mondatot, amiben azt írja, hogy a "Dust On My Shoes" úgy hangzik, mint egy outtake az "Ancient Heart"-ról. Na, ez szerintem nagyon nem így van!

Eddig kizárólag csak pozitív kritikákat olvastam az albumról, de az összes közül ez a legprofibb kritika. Alapos, részletes, mélyre hatoló, intelligensen megírt. Az pedig meglepett, hogy a "Lovers In The City" (1995) óta ez az első lemeze, ami megjelent az USA-ban! Ez új volt nekem. És az is, hogy a Matchbox20 állítólag lekoppintotta a "Cathedral Song" intróját. Meghallgattam a youtube-on és tényleg van némi hasonlóság az intróban, de szerintem nem egyértelmű a koppintás, lehet véletlen egybeesés is (meg persze koppintás is).

 

 

Előzmény: Balage-81 (1162)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.09.28 0 0 1163

speciel nekem tökéletesen bejött a dust on my shoes, nem emlékszem, utoljára mikor hallgattam meg egy számot ennyiszer. az all things to you-t bírom még nagyon az albumról, de a lemez nagy részével még nem nagyon tudok mit kezdeni. kellemes, de ennyi.

Előzmény: Costata (1161)
Balage-81 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 1162

Ez a kedvenc számom az albumról:

 

Costata Creative Commons License 2012.09.25 0 0 1161

Igen, az nagyon jó a korábbi albumaihoz képest. Belátta, hogy kell a promóció, legalább 1 jó klipp, sok TV fellépés, interjú és persze a koncertezés. Kicsit jobban kézbe vette a dolgokat most, ami jó. Ráadásul ez az anyag jóval populárisabb, mint az elvont, jazzes 'Sentimental'. Én nagyon szeretem azt is, az egyik kedvenc albumom tőle. De egy átlag zenehallgatót elriaszthat egy ilyen jazzes anyag, akármilyen jó is. Szeretném, ha a következő albuma még populárisabb lenne, olyan, mint a 'Cappuccino Songs'. Vagy, ha nem is annyira, de megközelítőleg.

Az új albumról a 'Keep It Real' a kedvencem, miért nem az lett a beharangozó kislemez? A 'Dust In My Shoes' jó, de elég egyszerű, egysíkú. Könnyen fülbemászó, de egyben könnyen felejthető is. Szerintem a 'Keep It Real' sokkal jobb lett volna, szép ballada, ami nem lassú, nem uncsi, hanem tempós is egyben. Ráadásul jól kieészítik egymást a duett-partnerrel. Jobban megfogta volna a népet.

Ez a kritikus is egyetért velem:

 

 

 

"Unfortunately the single ‘Dust On My Shoes’ doesn’t quite hit the aforementioned tracks heights. It could have appeared on any of her previous releases which is fine and all but it feels rushed. Even her smokey voice loses its smooth and sultry tones during the verses which are sung at a vibrant pace. Saying this, the song still doesn’t come across as a desperate attempt to recapture the commercial success of yesteryear. It just seems a little out of place on such a delightful record.

I can’t see this record becoming a mainstream success but in years to come this album will be placed amongst those that are considered her best and with such a fantastic body of work recorded already surely that is praise enough."


http://www.pennyblackmusic.co.uk/MagSitePages/Review.aspx?id=8633

Előzmény: Dub Oddity (1160)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.09.25 0 0 1160

nem hiszem, hogy a bónusz cd bárhogy is beszámítana az eladásokba. németországban azt hiszem, 50. lett, az osztrákoknál 33. - ami meglepően jó.

Előzmény: Costata (1159)
Costata Creative Commons License 2012.09.24 0 0 1159

Valaki feltett 2 számot a jútyúbra, nekem nagyon-nagyon tetszenek!!! Maga a lemez talán jövő hét elején érkezik meg hozzám. A dupla CD-s változatot rendeltem meg. Tudja valaki, hogy az eladásoknál ez 2 CD-nek számít-e? Mert elég rövid mindkettő, főleg a második. Úgy rémlik, van valamilyen minimum running time határ, talán 30 vagy 40 perc, az alatt nem számít nagylemeznek. Ez főleg a régi előadóknak szívás, mert az 50-es, 60-as, 70-es években még gyakoriak voltak a 28-30 perces albumok.

 

 

 

Dub Oddity Creative Commons License 2012.08.29 0 0 1158

az amerikai kiadás előrendelhető a musiclandben. ki tudja, magyarországon mikor és hol lehet majd kapni.

http://www.musicland.hu/?p=lemez&id=380556

Mártus46 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1157

Olyanokra gondolok, mint: "To drink the rainbow", "Bloodlines", "Yodelling song", "I like this" + egy rakás másik, amik szerencsére csak kislemezen jelentek meg. De te magad is elismerted, hogy a podcastok a bónusz diszkre felkerüléshez "nem elég jók". Erre tessék... Szerinte meg alkalmasak. Az effajta minőségkontroll-hiány miatt tűnt el a zenei élet radarjáról cirka 22 éve.

Sad, but true.

Előzmény: Dub Oddity (1156)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1156

"A kisasszony gyakran jelentet meg szemetet a lemezein."

 

[szemöldök felhúzva]

Előzmény: Mártus46 (1154)
Mártus46 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1155

Tavaly ősszel meg olyan hamisan énekelt a koncertjein, hogy a hajam égnek állt a youtube klippeket nézve:( Eseményszámba ment, amikor nagy ritkán eltalált egy hangot. Sorry, nem akarok senki lelkébe gázolni, meg hát  tényleg nagyon kedvelem már vagy 12 éve, megvan az összes lemeze. De ami tény, az tény. Én már levettem a rózsaszín szemüveget.

Szerintem ez a mostani facebookozás, csiripelés a rajongókkal meg a koncertezés is csak azért van, mert fogyóban van a félretett pénze...

Mártus46 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1154

"nem a podcastok nem jelentek meg cd-n, de kétlem, hogy konkrétan ezek kerülnének fel a bónusz cd-re. ahhoz ezek a felvételek nem elég jók."

 

Haha, pedig azok jelennek meg a bónusz CD-n!:)

 

"Hello everyone ! Thank you so much for your kind messages for the new single :)) In answer to queries about the bonus CD that accompanies 'Can't Go Back ', it will contain live performance taken from the podcast series." TT

 

A kisasszony gyakran jelentet meg szemetet a lemezein. Akármennyire is kedvelem őt, szinte majdnem mindegyik lemezén van 1-2-3 db olyan felvétel, amit valamit magára adó előadó vagy a fiókban hagyna örökre vagy max. csak kislemez B-oldalán jelentetne meg nagy pironkodva.

Igen nagy alkotói válságban lehet, ha 7 év alatt nem volt képes 12-14 normális számot összehozni.

Előzmény: Dub Oddity (1148)
Mártus46 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1153

A Mother 2000-ben szűnt meg, azt nem tudom pontosan, hogy dobták-e onnan vagy a megszűnés vetett véget az együttműködésnek. A Naive idején összehozhattak volna egy normális klippet, akár a saját pénzéből is. Az, ami elkészült, nagyon amatőr volt. Nem méltó egy ilyen művészhez. És igen, lehetett volna koncertezni is. Még ha csak kis, pár száz férőhelyes klubokban is. Annyi jegyet simán el tudtak volna adni és teltház lett volna.

Nem is annyira a pénzért, hisz nem hozott volna sokat, inkább csak azért, hogy ne tűnjön el annyira, meg persze a rajongók miatt.

Előzmény: Dub Oddity (1152)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1152

hát a mother nemes egyszerűséggel megszűnt, nem tudom, hogy onnan dobták-e. a naive meg nem erőltette meg magát az album népszerűsítésével. mondjuk tanita sem, amikor koncertezni kellett volna...

Előzmény: Mártus46 (1151)
Mártus46 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1151

Hát, sajnálom szegényt, hogy ennyire nem becsülik meg. Mindegyik kiadó dobja egyetlen album után. Minden csak a pénzről és az eladott példányszámról szól. Manapság a Justin Bieber féle ribancok a menők, az igazi művészek pedig éhen is halhatnak.

Előzmény: Dub Oddity (1150)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1150

nem hiszem, hogy van tudatosság a ritkán megjelenő albumokban. valószínűleg megtalálta a saját tempóját. illetve nem lehet könnyű minden albumhoz új kiadót találni.

Előzmény: Mártus46 (1149)
Mártus46 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1149

Hát, egy kis kampány nem ártana. Az utolsó albuma, ami toltak kicsit, az 1998-as volt. A Sentimental már nem kapott szinte semmi segítséget egy borzasztóan amatőr kliptől eltekintve, amit persze nem játszottak sehol. Hiába volt jó az album, promóció is kellett volna.

A kislemez szám amúgy nagyon tetszik és külön örülök, hogy modernebb hangzású. Talán így jobban eljut a rádiókhoz meg persze a közönséghez. Az is jó, hogy tavaly óta megint koncertezik, ezáltal is felfigyelnek rá, ez is egyfajta promóció.

Örülök, hogy lesz klipje. Reménykedtem is benne. Szerintem minden album megérdemelne legalább 2 klippet, még a kevésbé sikeresek is.

Amúgy ez az egész eltűnés, amit az elmúlt bő 10 évben csinált, az szerintem részben szándékos volt. Talán így védi a magánéletét vagy nem tom. Ha 2-3 évente jelenne meg albuma és teli lennének a magánéletével az újságok, akkor nem tudna nyugiban élni.

Előzmény: Dub Oddity (1147)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1148

nem a podcastok nem jelentek meg cd-n, de kétlem, hogy konkrétan ezek kerülnének fel a bónusz cd-re. ahhoz ezek a felvételek nem elég jók. de valami ilyesmire kell majd számítani.

Előzmény: Mártus46 (1145)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.06.02 0 0 1147

hát jah, nem tudom, hogy fogom kibírni. rég hallgattam meg ennyiszer egy számot, mint a dust on my shoes-t. meg kicsit furcsa, hogy az első kislemez és az album megjelenése közt ennyi idő, 3,5 hónap teljen el. még reménykedem, hogy csak rossz dátumot súgtak meg neki :o) az amazonon még mindig július 13 szerepel.

 

a késlekedés pozitív hozadéka talán az lehet, hogy összehoznak neki egy rendes kampányt. a dust on my shoesnak klipje is lesz, az már biztosnak tűnik.

Előzmény: Mártus46 (1146)
Mártus46 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 1146

Kiírta a facebook oldalán, hogy a CD csak augusztus 27.-én jelenik meg...:( Ahhoz képest, hogy már 2 éve fel lett véve....

Mártus46 Creative Commons License 2012.05.27 0 0 1145

Köszi! Ez nekem újdonság. Mikor, miért és mi célból vette fel őket? CD-n nem jelentek meg? Vagy talán ezek lesznek a special edition 2. lemezén?

Előzmény: Dub Oddity (1143)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.05.27 0 0 1144

szerintem mindkét válozat júliusban jön ki. én is júniusra emlékeztem, de az amazonon mindkét esetben július van. valószínűleg kitolták őket - vagy egyes helyeken rosszul jelent meg.

Előzmény: Costata (1142)
Dub Oddity Creative Commons License 2012.05.27 0 0 1143
Előzmény: Mártus46 (1138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!