Keresés

Részletes keresés

elefánt11 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 28

életem legszebb napja! úgy dobálom az aszpirint mint gécsek a kalapácst

Marcelo 12 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 27

Első meccslabdáját ki is használta a Leverkusen!

5-0-ra nyert otthon a Werder Bremen ellen, ezzel megnyerte története során az első német bajnoki címét!

5 forduló még vissza ban a bajnokságból.

 

Gratulálok! Óriási szezont futnak!

43 meccs, 38 győzelem, 5 döntetlen, 0 vereség eddig.

Még idén megnyerhetik az Európa Ligát és a német kupát.

 

Kíváncsi vagyok mire mennek jövőre a BL-ben, mert eddig ebben a szezonban mindenkirt leiskoláztak akivel azonos sorozatban indultak.

 

Előzmény: Marcelo 12 (25)
eeszsz Creative Commons License 2024.04.13 0 0 26

Holnap  Bajnokavató !!!

Marcelo 12 Creative Commons License 2024.04.11 0 0 25

A Bayer Leverkusen szezonja eddig: 42 mérkőzés, 37 győzelem, 0 vereség.

A bajnokságban 16 pont az előnyük a második és harmadik helyezett Bayern, Stutgart pároshoz képest 6 fordulóval a vége előtt, tehát már a következő fordulóban bebiztosíthatja a Leverkusen története első bajnoki címét. 

A német kupában bejutottak a döntőbe. Ott is esélyesek, hogy történetük második kupa győzelmét arassák (1992-93 után)

Az Európa Ligában a negyeddöntő első felvonásán 2-0-ra legyőzték a tavalyi UEFA Konferencia Liga győztes West Ham Unitedet. A Leverkusen eddigi kiemelkedő nemzetközi menetelései, 1987-88 megnyerte UEFA-kupát, illetve 2001-02-ben elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét.

Mivel a bajnokság már zsebben van, a német kupadöntő pedig csak a szezon legvégén lesz, most ráfeküdhetnek az Európa Ligára is, hogy akár triplázás is lehessen ebben a szezonban.

 

Március végén Xabi Alonso vezetőedző bejelentette, hogy marad a következő szezonban is a Leverkusen vezeőedzője, noha két korábbi klubja, ahol játékosként nagy sikereket ért el, a Liverpool és a Bayern München is edzőt vált a nyáron és mindkettő szerette volna leigazolni a spanyol edzőt. 

 

Előzmény: Marcelo 12 (23)
elefánt11 Creative Commons License 2024.03.03 0 0 24

Csak a 'kusen, Érted élek én! 

 

Gyerekkorom óta 2 csapatnak szurkolok, az egyik a 'kusen a másik meg a Seattle Kraken

Marcelo 12 Creative Commons License 2024.02.24 0 0 23

Fantasztikus szezont fut a Bayer 04 Leverkusen Xabi Alonso vezetőedző első teljes szezonjában!
Az első 33 mérkőzésén veretlen maradt, 29 győzelem, 4 döntetlen, 0 vereség, minden sorozatot figyelembe véve! A Bundesligában a forduló előtt már 8 pont volt a Leverkusen előnye a Bayern Münich előtt, a német kupában már az elődöntőnél tart, az Európa Ligában pedig minden meccsét megnyerte eddig. 

 

Szurkolok, hogy a bajnoki cím és a kupagyőzelem is összejöjjön idén nekik, és akár még az Európa Liga is! Ne járjanak úgy, mint 2002-ben, amikor a legvégén lettek másodikok a Bundesligában, és a BL döntőt és a Német kupa döntőt is elvesztették.

 

Barthez Creative Commons License 2002.03.22 0 0 22
D-csoport, Deportivo-Leverkusen 1-3. Toppmöller volt a siker titka
Gálázhat a Bayer

A Bayer Leverkusen 1988-ban nyert már UEFA-kupát, 1998-ban volt már negyeddöntős a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére szinte mindenki a klub történetének legnagyobb sikereként könyvelte el a Deportivo La Coruna elleni 3-1-es diadalt, illetve az ezzel járó negyeddöntős tagságot. Klaus Toppmöller együttese kisebb csodát hajtott végre, hogy idegenben verte meg 3-1-re a Riazor-stadionban az idei kupaszezonban még kudarc nélkül álló Deport (mi több, a galíciaiak európai kupameccsen korábban csak egyszer, 2000. december 6-án a Milantól kaptak ki odahaza), és ezzel csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé.

„Azt hiszem, ez a valaha volt legerősebb Leverkusen - nyilatkozta a találkozó után Reiner Calmund, a Bayer menedzsere. - Két éve, amikor hajszállal lemaradtunk a bajnoki címről, már szépen futballoztunk, de most sokkal lazábbak, ötletesebbek vagyunk. Tudom, hogy egyszer már voltunk negyeddöntősök a Bajnokok Ligájában, de emlékezzenek rá, hogy négy éve a Lierse, a Sporting és a Monaco társaságából léptünk tovább, most pedig a két körben olyan csapatokat utasítottunk magunk mögé, mint a Lyon, a Juventus és az Arsenal. És tudják mit mondok: nem a megszerzett pénz boldogít a leginkább, hanem az a tekintély, amit kivívtunk magunknak."

Calmund szerint egyértelműen Klaus Toppmöllernek köszönhető a Leverkusen jelenlegi szárnyalása, ám az idény elején érkezett vezetőedző ezt szerényen elhárította magától. „Ez nem az én sikerem, hanem az egész csapaté. Mindannyiunké. Csak a dolgomat végeztem, és igyekeztem a tökéletességre törekedni - fogalmazott »Toppi.«- Őrületes, amit ma végrehajtottunk, ennek a sikernek hatalmas lökést kell adnia. Taktikailag tökéleteset nyújtottunk, és megérdemelten nyertünk. A kötelezőkön és a kűrön túljutottunk, ettől kezdve már minden egyes fellépésünk gálának számít."

Sokak szerint a szakember azzal húzott zseniálisat, hogy egy csatárral, méghozzá az eredetileg jósolt Berbatov helyett Brdariccsal küldte pályára embereit Spanyolországban. Az egy hete még csak negyedik számú - akkor a bolgár mellett Neuville és Kirsten is előtte állt - leverkuseni támadónak tartott Brdaric aztán a Juve és a VfB Stuttgart elleni meccshez hasonlóan újfent elsőrangú produkcióval rukkolt elő, mi több, még egy gólpasszra is futotta az erejéből. Az ő átadásából aztán Michael Ballack megszerezte a kulcsfontosságú első találatot. „Büszkék lehetünk a teljesítményünkre - jegyezte meg a lefújás után a Bayer karmestere. - Az edzőnk remekül felkészített bennünket erre a találkozóra. Ez óriási eredmény a Bayer Leverkusen számára, maximális elismerés illeti meg az egész csapatot. Hogy ki lesz a következő ellenfél? Tulajdonképpen mindegy, minden bizonnyal mi leszünk az esélytelenebbek. Azért az biztos, hogy ha már nemzetközi kupában szerepel egy gárda, akkor külföldi riválist szeretne kapni..." Másképp fogalmazva: a Leverkusen mindenképpen el akarja kerülni a címvédő Bayern Münchent, ha ez nem sikerülne, akkor az Calmund szavaival élve „szupercsőd lenne"...

La Corunában sincs pánikhangulat, a gárda teljesítette első számú célját, és újra bejutott a negyeddöntőbe. Ugyanakkor Javier Irureta mester nem tagadta, játékban feltétlenül többet várt csapatától: „Tanulni kell a vereségekből, ebből például azt kell leszűrnünk, hogy nem vehetünk félvállról egy találkozót. Egy-kettőre még sikerült feljönnünk, viszont a harmadik leverkuseni gól megölt bennünket. Ugyanakkor nem értek egyet azokkal, akik kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy elsőként vagy másodikként jut tovább egy csapat a csoportból. Ha megnézi valaki a negyeddöntős gárdákat, megállapíthatja, hogy csak nüansznyi különbségek vannak közöttük."

Végül egy érdekesség: a Deportivo La Coruna negyedszer szerepelt a Bajnokok Ligája valamelyik csoportkörében, negyedszer is tíz pontot szerezve jutott tovább, de most először nem tudta megkaparintani az első helyet!

phx Creative Commons License 2002.02.26 0 0 21
OFF?

Bayer strotzt vor Selbstbewusstsein

Vorfreude auf die Insel

Die Gala-Vorstellung beim 4:0 gegen den entthronten Spitzenreiter aus Dortmund am Sonntag war die richtige Einstimmung auf das Prestigeduell gegen die "Welt-Auswahl" der "Gunners".

"Es ist schon deshalb eine besondere Partie, weil wir in den bisherigen 79 Europacupspielen noch nie in England gespielt haben. Und dann gegen eine Mannschaft wie Arsenal, die von der Besetzung her zu den besten Teams in Europa zählt", meinte Manager Reiner Calmund.

Stimmung im Highbury Park gigantisch

Auch das typische englische Schmuddelwetter bei der Ankunft am Montagabend konnte die gute Laune der Bayer-Profis nicht ändern. Die Stimmung im Team des Bundesliga-Primus ist gelöst und locker.

Besonders freut sich Tor-Gigant Ulf Kirsten, Schütze des 1:1-Ausgleichtores vor Wochenfrist gegen Arsenal in der Nachspielzeit, auf den Auftritt in Highbury: "Die Atmosphäre in englischen Stadien ist immer etwas Besonderes. Auch für mich ist es mein erstes Europacupspiel in England."

Spiel ist richtungsweisend

In der ausgeglichenen Champions-League-Zwischenrunden-Gruppe D - alle vier Teams weisen nach drei Runden vier Punkte auf - kann es am Ende zu einer Rechenschieber-Entscheidung kommen. Am Ende könnte der Direktvergleich den Ausschlag geben, deshalb ist neben einem Punktgewinn ein Torerfolg bei den "Gunners" enorm wichtig.

"Natürlich hat Arsenal mit noch zwei Heimspielen die besseren Karten, aber wir wollen unsere Stärke auch hier in die Waagschale werfen", sinnierte Trainer Klaus Toppmöller, der gegen den elfmaligen englischen Champion seine Top-Besetzung aufbieten kann.

Nowotny mit dabei

Kapitän Jens Nowotny, der im ersten Vergleich gegen die Londoner einen Bänder- und Kapselanriss im linken Knöchel erlitten hatte, kann aufgeboten werden. Er wird auf die Zähne beißen und spielen. "Wir brauchen ihn dringend in diesem Spiel", äußerte "Toppi".

Außerdem ist Nationalspieler Bernd Schneider, der gegen den BVB wegen einer Gelbsperre gefehlt hatte, wieder dabei.

Keine Angst vor den Stars

Torwart Jörg Butt glaubt jedenfalls, dass sich Bayer auf der Insel keineswegs vor der "french connection" mit den französischen Weltstars Thierry Henry, Patrick Vieira, Robert Pires und Sylain Wiltord verstecken muss: "Wir treten als Tabellenführer an, das sorgt für noch mehr Respekt beim Gegner und unser Selbstvertrauen ist noch einmal gestärkt worden."

Viel wird wiederum vom Duell zwischen dem brasilianischen Abwehrrecken Lucio und Henry abhängen. Der Welt- und Europameister erzielte am Wochenende gegen den FC Fulham (4:1) seine Saisontore 19 und 20 in der Premier League. "Thierry hat unglaublich gespielt", lobte Coach Wenger seinen Landsmann.

Arsenal mit Personalproblemen

Der Elsäßer hat aber wie schon im Hinspiel Aufstellungssorgen. Gegen Fulham verletzte sich der Niederländer Giovanni van Bronckhorst am Knie. "Es ist unwahrscheinlich, dass er spielt", erklärte Wenger, der wieder einmal seine Abwehr umbesetzen muss.

Nicht dabei ist außerdem Mittelfeldspieler Ray Parlour, der in Leverkusen als zwölfter Arsenal-Spieler in dieser Saison durch "Gelb-Rot" vom Platz flog. Ebenfalls noch gesperrt ist der Ukrainer Oleg Luschny. Verletzt sind zudem die Innenverteidiger Martin Keown und Tony Adams.

Heimvorteil nutzen

Wenger will trotzdem auf jeden Fall den Heimvorteil nutzen: "Die Mannschaft, die die Heimspiele für sich entscheidet, kommt weiter. Gegen Fulham haben wir zu Hause ausgezeichnet gespielt, mit viel Einsatz, Beweglichkeit, Technik und Teamgeist."

Vor allem Henry war der Garant des Erfolges und soll auch dem Bundesliga-Primus kräftig einheizen.

ON?

real magpie Creative Commons License 2002.02.25 0 0 20
Kivéve engem. Meg úgy látszik Patrik barátunkat.
Előzmény: mondial (5)
Senor Rata Creative Commons License 2002.02.25 0 0 19
Ez meg a másik, aki leszólt...

:D

Előzmény: lao-ce (18)
lao-ce Creative Commons License 2002.02.25 0 0 18
Én a Campi-Zlotyi sörtopicban találtam meg őt.
Előzmény: Senor Rata (16)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 17
tenk jú!:)
Senor Rata Creative Commons License 2002.02.25 0 0 16
Nagyon sok mindenhez hozzászólt, így elsőre a "Szóljuk le az előttünk szólót" topik jut eszembe, valszeg azért, mert ott többek közt engem is szívatott...

:DDD

Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (14)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 15
volt már a Real topicban?
Ha igen mikor?
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 14
De csak azért,hogy az adataiban megnézem milyen topicokban volt és ott megnézhetem!
Előzmény: Senor Rata (13)
Senor Rata Creative Commons License 2002.02.25 0 0 13
Változó, majd szólok ha látom.
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (12)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 12
És Ő hova szokott írkálni?
Senor Rata Creative Commons License 2002.02.25 0 0 11
real magpie nagy Levekusen-drukker!
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (10)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 10
Régen kik írtak a Bayer szobába vajon?
mondial Creative Commons License 2002.02.25 0 0 9
Pedig rádférne a Patrick Kluivert életrajz böngészése, ha nem akarsz karó érdemjegyet a Barca nevű tantárgyból!
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (8)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 8
Nem mert csak Matekból és Magatartásból voltam kettes fél évko!:))
Előzmény: mondial (7)
mondial Creative Commons License 2002.02.25 0 0 7
Hagyjál már! Kérdezd meg te!!!!

Készülsz a pótvizsgára? :-)))

Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (6)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 6
Kérdezd már meg a moderatort,hogy miért!
Előzmény: mondial (5)
mondial Creative Commons License 2002.02.25 0 0 5
Nem értem miért van így, de tény, hogy így van. Sebaj, ugyse szurkol nekik senki! :))
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (4)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 4
De az a baj,hogy ha bannere van,akkor nincs a keresőbe!
Előzmény: mondial (3)
mondial Creative Commons License 2002.02.25 0 0 3
Valahol a süllyesztőben...
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (2)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 2
Hol?
Előzmény: mondial (1)
mondial Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1
Van már egy Bayeres topic!
Előzmény: Patrick_Kluivert_9 (0)
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 0
Nincs drukkere?:(((
Na sebaj,a lényeg,h0gy a BARCÁNAK van!
FORZA BARCA!!
Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 topiknyitó
Hi!
Én nekem nem a kedvenc csapatom a Bayer,de megnyitom,mert tudom,hogy itt a DK-ban van azért drukkere!
Köszi
Csá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!