Keresés

Részletes keresés

Swcx Creative Commons License 2024.04.25 0 0 14

Sziasztok!

Bosch Indego 1000 robotfűnyíróm dokkolója elromlott, ezért vettem használtan egy másikat. A kertem újra feltérképezésekor a robot visszatér a bázisállomásra, majd rákérdez, hogy ez a "bázisállomás"-e. Amikor megnyomom a gombot, hogy igen, ez "bázisállomás", azt üzeni vissza, hogy nincs jól telepítve a dokkoló vezetékezése.  A vezetékezés az eredeti, nem változott, már működött a robotom az előző dokkolóval is. Többször le is ellenőriztem, minden rendben a vezetékezéssel. Tud nekem valaki segíteni, hogyan lehet továbblépni a használathoz.

panacs Creative Commons License 2020.06.29 0 0 13

Szia! Érdeklődnék, hogy végül sikerült megvenni az indegot? Bevállt? Mik a tapasztalataid? Kérlek írd le, mert érdekelne nagyon. Én is vásárlás előtt állok. Köszi

Előzmény: dombiimre (12)
dombiimre Creative Commons License 2020.01.01 0 0 12

Sziasztok !

Tanácsot kérnék 250 m2 telepített szegélyezett kert robotizálásához Bosch Indegora gondoltam.Több kérdésem is lenne.

Előre is köszönöm a segítséget.

pfe7htv Creative Commons License 2019.07.16 0 0 11

Szia, nekem most naponta nő 1 cm-t a pázsitom, így 2-3 x kellene nyírnom a robotfűnyíróval. Sajnos mivel folyamatosan kihagy területeket, ez nagyon szembetűnő. Marad hogy előveszem az elektromos fűnyírót (ezzel is 2x kellet nyírnom, mert ha 1x nyírtam hetente, akkor csak nagyon nagyon lassan tudtam haladni), a robotfűnyírót elküldöm megint a szervízbe. Tavasszal vettem és most fogom visszaküldeni harmadjára. Nekem eddig nem vált be az Indego. Remélem meg tudják javítani. Neked működik a SmartMowing beállítás az app-ban? Nem tudom beállítani, mert az utolsó lépésben lefagy az app.

Előzmény: tixarka (10)
tixarka Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10

Állítani szerintem nem lehet rajta semmit, de ha újra odaér biztosan más szögből irányból fog nyírni, és mivel nagyon nem lehet másfél cm-nél

nagyobb füvet nyíratni vele, szerintem az meg nem észrevehető.

Nekem heti két napot szokott menni, (hétvége-hétközbe) de abszolút nem észrevehető a második nyírásnál, hogy mi az amit vágott és mi az ahol még nem volt.

Szerintem a fűvön az az 1 cm. eltérés nem észrevehető.

Ugyan én ilyet még sosem tapasztaltam.

Előzmény: pfe7htv (8)
sargbors Creative Commons License 2019.07.14 0 0 9

Sziasztok,

 

tanacsot szeretnek kerni robotfunyiroval kapcsolatban, az alabbi kerthez:

 

 

Nezegettem hasznaltan egy Indego 1000 tipust es azt szeretnem tudni, h az also reszen at tudna-e menni?

Korulbelul masfel meter tavolsag van a soveny es a kavicsagy kozott. Ugy neztem a leirasokat, h a kavicsagynal is el kell hagyni kb 35 centit es a masik oldalt is akkor csak kb 80 centi sav mararad 13,5 meter hosszan.

Ezt mennyire tudja kezelni a funyiro? Itt is keresztbe fog menni vagy inkabb hosszaban fogja abszolvalni ezt a reszt?

 

Amugy 90-ert aruljak a gepet. Az elado elmondasa szerint rendben van, de nem tudta hasznalni az O kertjeben es ezert adja el...

Van esetleg vmi tipushibaja, amit erdemes megnezni?

Az akksira azt mondta, h kb 1 orat ment a gep es utana felen volt a statusza.

Hatarolovezetek nincs hozza, de ugy neztem a neten, h sima 1,5 mm-es vezetéket lehet hasznalni. Ez igaz ennel is? A sodrott vagy a tomor vezetek jobb?

 

a masik befuto ez lenne: https://www.obi.at/maehroboter/worx-maehroboter-landroid-m500-20-v/p/8245706

kb a duplaja, de uj es garis

ez igaz, h random, de 1 metert irnak a minimum savszelesseghez. illetve ebben van esoerzekelo.

Ez mennyire problema az Indegonal, h esoben is vag?

 

koszonom elore is valaszokat!

 

 

 

pfe7htv Creative Commons License 2019.07.13 0 0 8

A gond az, hogy amikor a tültőröl vissza megy nyírni, akkor valamiért nem találja el azt a pontot ahol abba hagyta, hanem egy kicsivel odébb kezdi el nyírni, így ezt a részt sona nem fogja lenyírni. Te tudod magadnak állítani az átlapolsi %-ot vagy malamilyen paramétert?

Előzmény: tixarka (7)
tixarka Creative Commons License 2019.07.13 0 0 7

Nem értem mi is a gond, mi az hogy kihagy területeket?

A gép kilő magának pl. egy 10 m2 területet és levágja, utána teljesen máshova áll át, ott is kilő magának 10 m2-t és 

azt is levágja, majd ismét át áll megint teljesen más területre és ott is levág 10 m2-t. Közbe persze rááll a töltőre. A 300 m2-t kb. 30 különböző állásból és

helyből vágja így le, teljesen különböző vágási irányokból, tehát türelemmel várjad ki míg odaér amit hiányolsz. Egy teljes napi üzem alatt kb. le kell vágnia a 300 m2-t.

De nem folyamatosan vág, hanem mindig máshonnan, és más irányból.

Előzmény: pfe7htv (6)
pfe7htv Creative Commons License 2019.07.13 0 0 6

Számomra ez nagyon érdeke, mert má 2x volt szervízbe az elmúlt 2 hónap alatt ( 2 hónapja vettem) és mindig kihagy területeket ha viszza jön a töltőröl ill. sarkokat nem nyír le. Tudod állítani a nyírási paramétereket?

Előzmény: tixarka (5)
tixarka Creative Commons License 2019.07.12 0 0 5

Nekem semmi gond vele azóta sem, és gyönyörű a fű. Semmi kihagyás, semmi gond. Nem is értem hogyan tud kihagyni, mikor úgy van kalibrálva, hogy ha 21 cm a nyírás szélesség akkor 20 cm-enként teszi a köröket, azaz inkább újra vág mint sem hogy kihagyjon. Én maximálisan megvagyok elégedve vele, és sokan istenítik a randomos gépeket, de az egy bonyolultabb kertet nem nyír tökéletesen, míg ez viszont igen. Persze mivel mindig más területrészre áll, így ki kell várni, mire az egész udvarral végez, ami azért sok idő, nekem a 300 m2-re kell kb. jó 8 órás időtartam, persze a töltéses szünetekkel együtt. de akkor kezdi újra a szegélynyírást és indulna a fűnyírás. Én most sem vennék mást!

Előzmény: pfe7htv (4)
pfe7htv Creative Commons License 2019.07.11 0 0 4

Szia,

1 év után mi a tapasztalatod?

Vásároltam idén tavasszal egy Indegót, de sajnos kihagy területeket, csíkosan vág. Üdv.

Előzmény: faradit (3)
faradit Creative Commons License 2018.05.06 0 0 3

Én is sok dilemma  után ez azaz a Bosch mellett döntöttem, és eddig nem bántam meg. Szeretem az okos gépeket, ezért a randomos fűnyírók egyike sem fogott meg. Igaz még csak pár napja megy, de valóban folyamatosan saját maga által összeállított szisztéma alapján nyírja a füvet, mindig más irányban kezd bele, töltés után oda áll vissza ahol abbahagyta, és árban sem volt semmivel sem drágább mint a randomosak. Szóval ahogyan tartottam először tőle, eddig nem bántam meg. A talajom eléggé egyenetlen, de megbírkózik vele. A saját felmérése alapján 250 m2 a nyírandó fű felület, és valóban én is pontosan ennyivel számoltam ki a vásárlás előtt.

Ami hátrány, hogy kevés vezetőszálat adnak hozzá, én még kiegészítettem 30 fm-el, de sima normál boltban kapható rézkábellel, és semmi gond azzal sem, és az sem mellékes, hogy tized áron van mint a bolti tekercs. Remélem ősszel is hasonló véleménnyel leszek majd a gépről. Köszi mindenkinek a vásárlás előtti tippeket, tanácsokat. Sokat segítettek.

faradit Creative Commons License 2018.04.21 0 0 2

Még 3 év után is tökéletesen működik a gép? Azóta is meg vagy vele elégedve? Én is most akarok vásárolni, és nagy a dilemmám a rengeteg tipus miatt. De a random módon működő gépeket valahogyan eleve kizárom. És árfekvés miatt majdhogy nem csak ez  a tipus maradt. Jódolog a gsm kapcsolat, vagy plusz 50 ezerért felesleges? Még ezen is dilemmázok. 250 nélküle és 300 ezer azzal. A füvem nem több 400 m2 nél. Köszi minrdenkinek a választ.

antikbox Creative Commons License 2014.06.03 0 0 1

Ez tartalmasra sikeredett! :)

Előzmény: pipppen (0)
pipppen Creative Commons License 2014.06.03 0 0 0

big b0ss

antikbox Creative Commons License 2014.06.03 0 0 topiknyitó

 

 

Egy hete használom a robotot.

 

Tapasztalataim azóta:

 

 

- A gyári telepítési leírás szerinti 35cm elhagyást a széleken én lecsökkentettem, most a hátsó kerekek közvetlenül a szegélyen mennek, így csak kb. 10-12cm marad el a széleken. Forduláskor a készülék házának szélei kilóghatnak, de a kerekek bent maradnak. Ha akadályt kerítesz körbe akkor érdemes min. 25 cm-t hagyni, hogy ne érje el a ház. Kerten belüli fát én körbe sem kerítettem, szépen megtanulja úgy is ha van min "koppannia". :).

 

- Próbálgattam az átfedést állítgatni, az automatához tértem vissza, teljesen jó.

 

- Lehet esőben, vizes füvön is használni, de szebben nyír ha száraz a terület

 

- érdemes min. 2 naponta használni a teljes felületen. (nekem általában naponta megy, élvezem nézni is:)

 

- A kések gyárilag tompák. biztos megvan az oka... szerintem szebben vág ha meg vannak élezve... főleg vizes, nedves füvet. Rendeltem az e-bayen (20€) 3 új eredeti kést (biztos a Magyar Bosch is tud adni de nekem ez volt az egyszerűbb) megéleztettem penge élesre, azóta hibátlan a vágási felület. Szerintem életlenül roncsolja kissé a fű tetejét, szebb ha éles a vágás. Remélem hosszú távon nem lesz gond az éles kés. Lehet a mulcsozás miatt életlen?! Szerintem ha naponta - kétnaponta dolgozik a gép, olyan apró amit levág, hogy nem lehet gond...

 

Maximálisan pozitív eddig minden tapasztalat, mondjuk nekem csak 200m2 a vágott felület, de elég tagolt. (így is a legtöbbször egy feltöltéssel lenyomja.)

Nagyon meggyőző mikor szépen párhuzamosan vágja a sorokat! :)

 

Talán van más is aki ezt a típust használja!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!