Keresés

Részletes keresés

Ajkai Melinda Creative Commons License 5 napja 0 0 801

Ha magamból indulok ki,akkor ez nem Poloska csípése. Nekem olyan volt mintha valamilyen allergia lenne. De ez mindenkinél bőrérzékenységtől függően más lehet.

Előzmény: Mari-pen (799)
hankymoon Creative Commons License 5 napja 0 0 800

Szia. Ne vegyél rá mérget,de szerintem ez szúnyognak a csipése. De majd jönnek itt a hozzáértők és megmondják.

Előzmény: Mari-pen (799)
Mari-pen Creative Commons License 5 napja 0 0 799

Sziasztok! Ezek ágyi poloska csipések lehetnek?  Szerintem nem,de kiváncsi lennék a véleményetekre.

 

hankymoon Creative Commons License 5 napja 0 0 798

A DDT nagyon erős méreg még emberekre is. A DDT rendkívül tartós vegyület, amely hosszú ideig megmarad a környezetben. Felhalmozódik a talajban és a víztestekben, ami komoly ökológiai problémákat okoz. A DDT biomagnifikáció révén felhalmozódik az élelmiszerláncban, különösen a ragadozó madarakban, mint például a sasok és a pelikánok. Ez a populációk csökkenéséhez vezetett, mivel a vegyület gyengítette a tojások héját, ami miatt kevesebb fióka kelt ki. Bár kezdetben úgy gondolták, hogy a DDT biztonságos az emberek számára, későbbi kutatások kimutatták, hogy a vegyület komoly egészségügyi kockázatokat rejt. A DDT és bomlástermékei felhalmozódhatnak az emberi zsírszövetekben, és összefüggésbe hozták őket különböző egészségügyi problémákkal, mint például a rák, májkárosodás és hormonális zavarok. A DDT széles körű használata rovarokban rezisztencia kialakulásához vezetett. Ez azt jelentette, hogy egyre több rovarfaj vált ellenállóvá a DDT-vel szemben, csökkentve annak hatékonyságát és arra kényszerítve a gazdákat, hogy még több vegyszert használjanak, ami tovább súlyosbította a környezeti és egészségügyi problémákat. Tehát itt is mint a mai vegyszereknél is kialkult a rezisztencia. A DDT használatának betiltására az 1970-es években került sor sok országban, miután az amerikai biológus, Rachel Carson 1962-ben megjelentette "Silent Spring" (Néma tavasz) című könyvét, amely felhívta a figyelmet a DDT és más rovarirtók káros hatásaira. Az USA-ban az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 1972-ben betiltotta a DDT mezőgazdasági használatát. Azóta számos nemzetközi egyezmény, például a Stockholmi Egyezmény is korlátozza vagy tiltja a DDT használatát világszerte. Tehát ehhez már senki nem juthat hozzá.

Előzmény: Ajkai Melinda (797)
Ajkai Melinda Creative Commons License 5 napja 0 0 797

A DDT több kárt okozott mint hasznot. Sokan betegedtek, haltak meg ettől a méregtől.

Előzmény: Winner Face (794)
Grufty Creative Commons License 5 napja 0 0 796

A 120 fokos szárazgőz rendkívül hatékony az élősködők elpusztításában, beleértve az ágyi poloskákat is. Az ágyi poloskák és petéik nem képesek túlélni a magas hőmérsékletet, és a 120 fokos gőz elegendő ahhoz, hogy megöljön minden stádiumban lévő poloskát.

Íme néhány előny és szempont a 120 fokos szárazgőz használatával kapcsolatban:

A magas hőmérsékletű gőz gyorsan és hatékonyan elpusztítja az ágyi poloskákat és petéiket.

A gőz használata vegyszermentes, így nem hagy maga után káros anyagokat vagy maradványokat.

Megfelelő használat esetén a gőz biztonságos a háztartásban.

A gőzölőt alaposan kell használni az ágy minden részén, beleértve a matracot, a rugókat, a keretet és az ágy körüli területeket is.

Ezenkívül érdemes a gőzölést más védekezési módszerekkel kombinálni, például alapos porszívózással, mosással és szárítással magas hőmérsékleten.

 

Nekem is gőz eljárással irtották ki.


Winner Face Creative Commons License 5 napja 0 0 795

Hirtelen ezeket az infókat találtam a generátorról és a legjobb szerről.

Winner Face Creative Commons License 5 napja 0 0 794

Ez az egyetlen és hatékony szer ami hatékony volt ellenük. Sajnos évtizedekkel ezelőtt megszüntették.

 

 

 

 

 

 

 

 

A DDT (diklór-difenil-triklóretán) egy szintetikus rovarirtó, amelyet széles körben használtak a 20. század közepén. Íme néhány fontosabb információ róla:

  1. Hatásmechanizmus: A DDT hatékonyan pusztítja el a rovarokat azáltal, hogy befolyásolja az idegrendszerüket. Az idegsejtek közötti jelátvitelt zavarja meg, ami rovarokban görcsöket és halált okoz.

  2. Felhasználás: Kezdetben a második világháború idején alkalmazták a DDT-t a malária és más rovarok által terjesztett betegségek elleni védekezésre. Később mezőgazdaságban és közegészségügyben is széles körben használták, például szúnyogok, bolhák és más kártevők irtására.

  3. Előnyök és problémák: A DDT nagyon hatékony volt a rovarok ellen, és hozzájárult a malária visszaszorításához. Azonban a DDT nagyon tartós vegyület, amely lassan bomlik le a környezetben, és felhalmozódik az élő szervezetekben, beleértve az embereket is. Ez a biológiai felhalmozódás és a környezetre gyakorolt hosszú távú hatások miatt komoly egészségügyi és ökológiai problémákhoz vezetett.

  4. Betiltás és szabályozás: Az 1960-as években az olyan jelentések, mint Rachel Carson "Néma tavasz" című könyve, felhívták a figyelmet a DDT környezeti és egészségügyi kockázataira. Ennek eredményeként számos ország, köztük az Egyesült Államok, az 1970-es években betiltotta vagy szigorúan korlátozta a DDT használatát.

  5. Jelenlegi helyzet: Bár sok országban betiltották a DDT-t, néhány helyen, különösen a malária sújtotta régiókban, még mindig használják, de szigorú szabályozás alatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korlátozott körülmények között engedélyezi a DDT használatát a malária elleni védekezésben, ahol más alternatívák nem állnak rendelkezésre vagy nem hatékonyak.

      Összefoglalva, a DDT egy erős rovarirtó, amely jelentős szerepet játszott a kártevők és a rovarok által terjesztett betegségek elleni küzdelemben, de jelentős környezeti és egészségügyi kockázatai miatt használatát a legtöbb országban betiltották vagy    szigorúan korlátozták.

 

 

Winner Face Creative Commons License 5 napja 0 0 793

Az ózongenerátor egy olyan eszköz, amely ózont (O₃) állít elő, és számos különböző célra használható, többek között:

  1. Légtisztítás: Az ózongenerátorok hatékonyan távolítják el a levegőből a szagokat, baktériumokat, vírusokat, penészgombákat és más szennyező anyagokat. Az ózon oxidálja ezeket a szennyeződéseket, így semlegesítve őket.

  2. Vízkezelés: Az ózon vízben is alkalmazható a szennyeződések és mikroorganizmusok elpusztítására. Gyakran használják medencék, víztározók és ivóvíz kezelésére.

  3. Fertőtlenítés: Az ózongenerátorokkal fertőtleníthetők különböző helyiségek, beleértve az egészségügyi létesítményeket, élelmiszer-feldolgozó üzemeket, szállodai szobákat, járműveket és lakóhelyeket. Az ózon erős oxidáló hatása miatt hatékonyan elpusztítja a kórokozókat.

  4. Szagtalanítás: Az ózon hatékonyan megszünteti a dohányfüst, a háziállatok, a penész és más kellemetlen szagokat a levegőből és a felületekről.

Fontos megjegyezni, hogy az ózon magas koncentrációban mérgező lehet az emberre és az állatokra, ezért az ózongenerátorok használatakor be kell tartani a biztonsági előírásokat. A generátor használata közben és közvetlenül utána nem szabad a helyiségben tartózkodni, és alaposan ki kell szellőztetni azt.

 

 

Tehát rovarirtásra nem alkalmas.

Előzmény: Banksy. (791)
Serwod Creative Commons License 5 napja 0 0 792

Ez az ózongenerátor téma időnként felvetődik, mivel egy kft tévesen úgy forgalmazza,hogy ágyi poloska irtásra is alkalmas.

Előzmény: Banksy. (791)
Banksy. Creative Commons License 2024.06.02 0 0 791

Szia! Én ezt a procedúrát biztos nem csinálom végig,ezért rendeltem meg a szárazgőzös poloska irtást. Vegyek százezerért egy ilyen ózongenerátor készüléket és minden szakmai és egyéb tapasztalat nélkül álljak neki poloskát irtani? Na,ne,ez nem nekem való. Inkább ha úgy alakul kifizetek két irtást és még akkor is jobban jártam,és még kényelmesebb,hatékonyabb.

Előzmény: E.Gábor. (790)
E.Gábor. Creative Commons License 2024.06.02 0 0 790

Egy régebbi hozzászólásomat idézem ebben a témában.

 

 

"Sziasztok! Én is szeretném továbbadni a tapasztalataimat annak érdekében, hogy mindenkinél megszűnjön a probléma, tudom hogy nagyon rossz!

 

Az ózongenerátor használatát ajánlom mi a 28mg-os koncentrátumú generátort vettük és kb egy 30nm es szobába minden nap legalább egyszer 30 percre bekapcsoltam. Az a jó ha minél magasabb a koncentrátuma, már külföldi oldalakról lehet rendelni 100.000Ft körül, de szállítási idő elég sok, (ennél a kezelésnél az a jó, ha minél szellősebb a szoba, mert légterítéssel vonja meg az oxigént a generátor és O3-á alakítja át) Tehát az élőlényekre halálos, így ha háziállatok vagy növények vannak a lakásban, amíg be van kapcsolva a generátor érdemes elmenni egyet sétálni velük, vagy addig kirakni a házból őket, és magunkat is, vagy amelyik szobába üzemel, annak réseit betömni amíg le nem jár a generátor. Amikor lejárt, akkor jól ki kell szellőztetni.

 

Továbbá az ózongenerátor előtt érdemes minden ruhát ami a fertőzött szobába volt legalább 60 fokon kimosni, mert abba is tehetnek petét, de a hő hatására elvileg meghalnak.(utána javaslom hogy a frissen mosott ruhát légmentes zacskókba rakjátok el, legalább 3 hétre, vagy amíg megszűnik teljesen a probléma)Ezzel a légmentesen elzárással kicsit szellősebbé tehetitek a szobát, hogy a generátor légterítése mindenhová elérjen.

 

A mélyhűtőbe raktunk minden olyan dolgot amibe lehetnek(füzetek, papírok között, ami közel volt az ágyhoz).(a hideg fagy azaz 0 fok alatt vagy 50fok felett meghalnak)ezzel is szellősebbé tehető a szoba.

 

Emellett körbefújtam az ágyat a Biokill-el,az Insecticide 2000et is javasolták, azt is megvettem. Ha befújtok utána ne mossátok fel.

 

Illetve kétoldalú ragasztószalagot raktam az ágy lábaira. (olyan ragasztószalagot is rá lehet tenni, ami légyfogó, de figyelni kell, hogy egy kicsi részt se hagyjunk ki mert kis lyukon is át tudnak mászni)

 

Emellett átvasaltam a matracot és a a vasaló gőzös funkciójával átgőzöltem az egészet.

Fontos, hogy minden nap porszívózzunk, az apró repedésekbe és tapéta repedésekbe is!

Legalább 3 hétig csinálni ezeket minden nap, mert 2 hét múlva még kikelhetnek a peték.



Van remény a kiirtáshoz, de vessetek be mindent a fentiek közül! És minél hamarabb cselekedjetek, hogy ne tudjanak elterjedni."

Torok Norbert Creative Commons License 2024.05.31 0 0 789

Ez még igy is fog maradni pár évtizedig.  Sajna.

Előzmény: Continuous (786)
Continuous Creative Commons License 2024.05.31 0 0 788

A régi vegyszerek és a maiak,az két külön dolog. Régen hatékonyan irtottak. Ma ezek az Unió által szabályozott vegyszerek inkább viccesek mint hatékonyak.

Előzmény: yellow golden (785)
Banksy. Creative Commons License 2024.05.31 0 0 787

Olvastam erről is. Megrendeltem az irtást,jönni fognak hozzánk.

Előzmény: Serwod (784)
Continuous Creative Commons License 2024.05.31 0 0 786

Ez több évtizedes berögződés,hogyha poloska van valakinél akkor egyből egy permetezős vegyszerekkel dolgozó rovarirtót hív. 

Előzmény: yellow golden (785)
yellow golden Creative Commons License 2024.05.31 0 0 785

Egyszer eljön az az idő amikor csak a száraz gőzzel fogják irtani az Ágyi Poloskát. Pár országban már ez a módszer az elterjedtebb.

Serwod Creative Commons License 2024.05.30 0 0 784

Jól tetted hogy szóltál,nagyon nem jó ezt halogatni mert gyorsan szaporodik.

Előzmény: Banksy. (783)
Banksy. Creative Commons License 2024.05.29 0 0 783

Én végül ma felhívtam a telefonszámot amit itt sokan ajánlottak. Pénteken jönnek hozzám,kíváncsi leszek mi lesz. Hány darab rovart találnak. Főleg hogy megszűnik-e a Poloska a szobánkban.

Lacházi Misa Creative Commons License 2024.05.29 0 0 782

A Kovaföld amit most divat úgy reklámozniuk,hogy nem vegyszer. Ez igaz is de az emberre gyakorolt hatása nem valami biztató ahogy te is leírtad lent. Én olvastam pár nagy céget a neten,hogy poroznak Bio vegyszermentes anyaggal. Amin nagyot nevettem én is az a 180 fokos gőz. Aki a vizet felmelegíti 180 fokra az megérdemel egy Nóbel díjat. Ahogy írtad elegendő az Ágyi Poloskának 60-70 fok,a port meg mindenki felejtse. Sok cég a honlapjukon hazugságokat sem kímélve akarja eladni a szolgáltatásukat 100-200 ezer forintért de találtam olyat is aki drágábban dolgozik.

Előzmény: Ajkai Melinda (777)
Serwod Creative Commons License 2024.05.29 0 0 781

Ebben sajnos igazad is van. A szárazgőz a leghatékonyabb ellenük. Nem hagyja életben a petéket sem. Vegyszerrel is kilehet irtani ha ismétlik két hetente az irtást. (és győzd fizetni)

Előzmény: Tonshield (780)
Tonshield Creative Commons License 2024.05.29 0 0 780

Mindenhol ezt hallom,hogy vegyszerrel nem lehet kiirtani már,csak a szárazgőzzel.

Vologya. Creative Commons License 2024.05.29 0 0 779

Én is az itt ajánlott szárazgőzzel irtókat hívtam.  Egyszer jártak nálunk és utána nem találtunk több poloskát. Mi is rendeltünk még egy ismétlést mert mondták ha egy poloska pete marad akkor újra megjelennek egy idő múlva. Nekünk bevát. Árban is elfogadható volt,nem emlékszem pontosan de tizenöt vagy húszezer forint volt a gőzölés.

Előzmény: Banksy. (775)
Banksy. Creative Commons License 2024.05.28 0 0 778

Köszönöm a sok hasznos információt. Nagyon durva,hogy ilyen drasztikus nagy különbségek vannak a rovarirtók között.

Előzmény: Ajkai Melinda (777)
Ajkai Melinda Creative Commons License 2024.05.27 0 0 777

Amit a Google feldob neked KFT-ket,azzal de foglalkozz. Olvastam én is a nagy reklám szövegeket a honlapjukon. 180 fokos gőzzel irtanak,ez érdekes volt számomra mivel az ágyi poloska már 60 fokon megdöglik. Akkor minek a 180 fok? Csak a reklámnak és hogy valami nagyot mondjanak. Zárójelben mondom a vizet nincs ember aki 180 fokra feltudná melegíteni. A víz már 120 fok körül is légnemű,tehát elpárolog,180 fokon már nem is létezik. Nem tudtam még mi ez a plusz amit írnak a porozással kapcsolatban. Na ennek is utána néztem. Abban igazat mondanak hogy ez a por nem vegyszer. Ez a por egy ásványi őrlemény,méghozzá szilikát por,vagyis kovaföld. Az emberre gyakorolt hatása a következő: Belélegezve tüdő szilikózist okoz. (tüdő rák)

 

"A kovaföld gyakran tartalmaz kristályos szilícium-dioxidot, amely belélegezve nagyon káros lehet. A hosszú távú expozíció tüdőkárosodást, például szilikózist okozhat, ami egy komoly, krónikus tüdőbetegség. A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) a kristályos szilícium-dioxidot rákkeltő anyagnak minősítette."

 

Az általad említett árakra kitérve. Hiénák! Én azt mondom,hogy aki ezzel dolgozik nem ingyen teszi. De az hogy valaki ennyit kérjen,azt pofátlan lehúzásnak gondolom. Ezeket a cégeket akiket a Google kidob neked,felejtsd el!

Itt van pár elérhető szaki akiket többen is ajánlottak és a töredékért megcsinálják a szárazgőzölést.  Nálam ha jól emlékszem 15-20 ezer forint körül csinálták. Plusz tettem rá némi sör pénzt. Elégedett voltam.

Remélem tudtam neked segíteni.

Előzmény: Banksy. (775)
Tremens Creative Commons License 2024.05.26 0 0 776

Hello! Nekünk most csinálták az irtást. 25ezer forintért. 3szoba 3ágy volt,a mihez viszonyitás végett.  Nálunk azóta nincs bogár.

Előzmény: Banksy. (775)
Banksy. Creative Commons License 2024.05.26 0 0 775

Sziasztok! 

 

Szerencsétlen módon mi is "elkaptuk" az ágyi poloskát. Horvátországban voltunk egy hétvégére.

Valószínűleg a szálláshelyünk volt poloskás.

Amikor már idehaza észleltük,egyből kihívtunk egy vegyszeres irtót.

Két hetente jöttek,mivel ismételni kellett. Állítólag a peték miatt.

Pár napja történt meg a hetedik irtás. 

Most jött el az,hogy ezt a permetezéses,ködözéses,vegyszeres irtást feladtuk.

Hallottunk erről a gőzöléses ágyi poloska irtásról.

Olvastuk,hogy itt nincsenek mérgek és vegyszeresek.

(már hányunk a vegyszerszagtól)

Google kidobott pár nagy kft-t akik 180 fokon gőzölnek.

Csak a legtöbb az rohadt drága.

Volt amelyik 60000 ft/ ágy tarifával dolgozott.

De volt amelyik ezt is túlszárnyalta a 300000 ft-os munkadijával.

Elhiszem,hogy dolgozik valaki ezzel de ez már becsapás,rablás kategória.

Már anyagilag becsődöltünk az utóbbi időben.

Akiket itt ajánlottak sokan szárazgőzzel irtókat,hogy hatékonyan és jól dolgoznak ők mennyire drágák?

Köszönöm.

 

 

 

 

Ajkai Melinda Creative Commons License 2024.05.13 0 0 774

Szívesen! Sokan próbálták vegyszeres irtással megoldani,de végül ez a száraz gőzös irtás vált be,mint ahogyan nekem is. Szerintem ejtsd meg a második irtást is hiába nem észlelitek már a poloskát. 

Előzmény: Tremens (773)
Tremens Creative Commons License 2024.05.10 0 0 773

Kedves Melinda! Köszönöm a forró gőzös poloska irtók számát. Két hete jártak nálunk,azóta hála ég nincs poloskánk. Bár itt többet irták hogy kettő irtással lesz százszázalékos de nekünk már elsőre sikerült kiirtaniuk. Nem spórolási szándékkal kérdezem, de feltétlen kell a második gőzölés is?

Előzmény: Ajkai Melinda (770)
Veresegyházi User Creative Commons License 2024.04.23 0 0 772

Ez megoldja a poloska gondodat. Itt a fórumon szinte mindenkinek a gőzzel irtás irtotta ki végles az ágyi poloskát.

Előzmény: Tremens (771)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!