Keresés

Részletes keresés

questt Creative Commons License 2 napja 0 0 266

Videó: Sok kis CÖF – civilruhás választási Fidesz-kampány állami pénzből

2024. június 6. 3 perc

Zubor Zalán Bodoky Bence

 

A Fidesz választási sikereinek egyik oka az országos hálózata, amely az országos kampányok mellett helyi szinten is tud mozgósítani. Ez a hálózat nagyrészt közpénzből működik, gerincét azok az álcivil szervezetek alkotják, amelyek például a Városi Civil Alapból kapnak állami támogatást.

Mindenki hallott már a CÖF-ről, a civilnek nevezett, valójában a kormánypártok irányítása alatt álló, azok kampányait segítő szervezetről, amely ennek ellenére több milliárd forint közpénzt kap. Kevesebben tudják, hogy rajtuk kívül még az ország minden táján találhatók hasonló, kisebb álcivil szervezetek, amelyek a Fidesz önkormányzati kampányába segítenek be, szintén közpénzből.

 

 

martinaxe7 Creative Commons License 4 napja 0 0 265

A magyar hatóságok a tavalyi évben rekordmennyiségű felhasználói adatot kértek ki a Facebooktól, közel 2700 felhasználó tevékenységéről érdeklődtek, de a kérések kevesebb mint 60 százalékát teljesítették a Metától. 

martinaxe7 Creative Commons License 5 napja 0 0 264

1 feltaláló feltalájja magát

Előzmény: questt (263)
questt Creative Commons License 5 napja 0 0 263

444: Rogán Antal egy londoni luxusszálloda elnöki lakosztályában szállt meg a Békemenet estéjén

 

rtl.hu

2024. június 2. 10:03

Rogán Antal a Bajnokok Ligája döntőjét tekintette meg Londonban.

 

Egy elnöki lakosztály ára 3,6 millió forint/éj.

 

A 444 információi szerint Rogán Antal London egyik legdrágább szállodájának elnöki lakosztályában szállt meg tegnap este, a Békemenet napján. 

A portál munkatársai a Mandarin Oriental Hyde Park Hotel bejáratánál futottak össze a miniszterrel és mint írják, megkérdezték tőle, hogy valóban húzatott-e ki bizonyos részleteket a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból az ügyészségen, ahogy arról Varga Judit beszélt igazságügyi miniszterként a Magyar Péter által közzétett hangfelvételen. Az erről készült videót később fogják megjelentetni.

 

Mint írják, a londoni hotel elnöki lakosztályai 8000 fontba, azaz nagyjából 3,6 millió forintba kerülnek egy éjszakára. Információik szerint  Rogán Antal és a családja az egyik elnöki lakosztályban szállt meg.

Emlékeztetnek rá: a szállodát az a hongkongi központú Mandarin Oriental üzemelteti, amely hamarosan átveszi a budapesti Gellért Szállót is.

martinaxe7 Creative Commons License 6 napja 0 0 262

A 444 riportere megkérdezte Rogán Antalt arról, hogy részt vett-e a Békemeneten. A miniszter azt válaszolta: a Békemeneten még ott volt, utána utazott Angliába, hogy megnézzék a Bajnokok Ligája döntőjét.

schlumberger Creative Commons License 2024.05.29 0 0 261

az Orvoskarhoz közeli, ma vagyonokat érő ingatlan

 

Az orvosira jár a kedves rokon? Vajon hány félévet fog bírni? És utána mi lesz az ingatlannal?

Előzmény: questt (260)
questt Creative Commons License 2024.05.29 0 1 260

  A fideszes pécsi lakásmaffia hétköznapjai II.: önkormányzati lakás potom pénzért a Rogán-rokonnak

 

2024. május 27. 09:47

 

Korábban már foglalkoztunk az üggyel, amelynek lényege: Rogán Cecília 18 éves unokatestvére olyan sikeresen pályázott Pécsett önkormányzati lakásra, hogy édesanyja később a felbecsült érték feléért, potom pénzért tudta megvenni az Orvoskarhoz közeli, ma vagyonokat érő ingatlant az önkormányzattól.

 

A pécsi Fidesz maffiát idéző lakásbotrányait feldolgozó sorozatunk második cikke.

Kis rokonság, kis botrány

Cikksorozatunk első részében a pécsi Fidesz saját civilje, Kálmáncsi Gyula ügyét mutattuk be. Valójában a mostani ügy sem új, 2014-ben a Pécsi STOP és többek között a Népszava is foglalkozott egy részével. Nagy vihart nem kavart, mert akkoriban egészen más Rogán-féle ingatlanbotrányokra figyelt az ország. Nekünk, pécsieknek ilyen kicsi, de nagyon dühítő ügyek jutottak.

CitromosMinyon Creative Commons License 2024.05.28 0 0 259

de Karácsony azt feltételezi, hogy a lemásolt dokumentumokat majd átadják a propagandamédiának, „hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak.” - Akkor Karácsony Szergely azt mondja, hogy vannak olyan dokumentumai amit ha lemásol valaki azzal lejáratják? 

Magas, sovány és kedves ember aki elgoglalja a hibvatalában egy olyasvalaki elő a helyet aki tehetne is valamit a városért. A doksikból meg kiderülne, hogy mindez nem így van?

 

Előzmény: martinaxe7 (257)
martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.28 0 0 258

A Berni Klub egyik alcsoportja a CTG néven ismert Terrorelhárítási Csoport, amelynek korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), később a Terrorelhárítási Központ (TEK) is tagja lett. És éppen a CTG-ben évekkel ezelőtt történtek világítanak rá, hogy a bizalom mennyire a szakmai, nem pedig a politikai kérdésektől függ. Amikor az első Orbán-kormány idején a TEK megalakult, egy titkosszolgálati vezetőre hárult a feladat, hogy a CTG-ben ismertesse az új terrorelhárító szervezet struktúráját és működési kereteit. A belga és a spanyol titkosszolgáknak azonban nem tetszett, hogy a TEK egyszerre rendőri és titkosszolgálati szerv. De ha az elején ódzkodtak is a TEK-esektől, végül az évek során elfogadták őket.

 

Noha a Berni Klub és a CTG is európai szolgálatokat tömörít, előfordul, hogy egy-egy eseményre Európán kívüli szolgálatok képviselőit is meghívják. Ráadásul a klubon belül is vannak klikkesedések és olyan „kiscsoportos foglalkozások”, ahová már nem minden tagot hívnak. Sőt, olyan megbeszélések is előfordulnak, amelyeken tolmács sem lehet jelen – árulta el a klub belső életére egykoron rálátó forrás a Telexnek.

 

A Telex információi szerint a magyar titkosszolgálatok a Közép-európai Konferencia (MEC) nevű szervezetben is jelen vannak. A MEC a nyugat- és közép-európai polgári hírszerző és biztonsági szolgálatok többoldalú partnerségét biztosítja. Hasonló szerepet tölt be, mint a Berni Klub. Magát a platformot 1994-ben hozták létre, kifejezetten azért, hogy a közép-európai szolgálatokat az 1989-es berlini fal leomlását követő átalakulásukban irányítsák és segítsék.

De az igazán fontos dolgok nem a Berni Klub, a CTG plenáris ülésein vagy a MEC konferenciáin, hanem az ezek utáni közös sörözések, iszogatások közben dőlnek el. Ekkor derül ki, hogy az eseményre meghívott főigazgató, igazgató vagy mezei titkosszolga mennyire érti meg egymást.

 

https://telex.hu/belfold/2024/05/28/titkosszolgalatok-hekkerbotrany-magyar-kulpolitika-oroszok-berni-klub-ctg-mec-hirszerzes-nato-geopolitika

martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.23 0 0 257

"Ha engem akarnak levadászni, akkor jöjjenek ide. Ne a kollégáimat vegzálják, legyen bátorsága Rogánnak ideküldeni az embereit. Ide hozzám, az én irodámba. Túrják fel azt, kutassanak itt, ne legyenek gyávák" – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

 

A szakszolgálat adatokat és naplófájlokat akart megvizsgálni, de Karácsony azt feltételezi, hogy a lemásolt dokumentumokat majd átadják a propagandamédiának, „hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak.”

martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.23 0 0 256
martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 255

Ő volt ugyanis, akiről 2017-ben azt írta a Magyar Nemzet, hogy kegyvesztett lett a kormánynál, holott előtte ő volt a kedvenc médiaügynöke, amely 2014 és 2017 között összesen 23,7 milliárdnyi állami megbízást kapott. Az akkori hírek szerint „Csetényi havi, olykor heti rendszerességgel egyeztetett a kormány reklámkampányait kitaláló és felügyelő miniszterelnöki főtanácsadóval, Habony Árpáddal, Rogán Antal polgármestersége idején pedig cégének elődje a belvárosi önkormányzatnak is dolgozott.”

 

Így múlik el a világ dicsősége Csetényi Csaba cégeinél.

 

https://hvg.hu/kkv/20240513_csetenyi-csaba-kormanyzati-kommunikacio-2023

martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.11 0 0 254

Poloska Tóni Súg

Előzmény: questt (251)
jwkllr Creative Commons License 2024.05.10 0 0 253

Érdekes!

A nyugdíjemeléskor nem ennyi a bevallott infláció!

Előzmény: martinaxe7 (248)
martinaxe7 Creative Commons License 2024.05.10 0 0 252
questt Creative Commons License 2024.04.29 0 0 251

Hadházy: "Titokban" kihallgatták Rogán Antalt

 

  Kiemelt Hírek 2024. április 29.

 

"Milyen jellegű volt a kihallgatás" - kérdezte a képviselő Polt Pétert. A legfőbb ügyész írásban válaszolt.

 

Április 12-én Hadházy Ákos írásbeli választ igénylő kérdéssel fordult Polt Péterhez “Milyen jellegű volt a kihallgatás” címmel. A független országgyűlési képviselő azt írta a legfőbb ügyésznek, hogy információi szerint a múlt héten az ügyészség “titokban” kihallgatta Rogán Antalt.

Hadházy ezzel kapcsolatban három kérdést tett fel Polt Péternek:

  1. Rogán Antalt tanúként hallgatta ki az ügyészség?
  2. Milyen jellegű volt a kihallgatás?
  3. Magatartásával, nyilatkozatával elősegítette a felderítést?

A legfőbb ügyész az április 29-ei írásbeli válaszában azt közölte, hogy vesztegetés feljelentésének elmulasztása és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást Magyar Péter február 16-án és 17-én a Facebookon közzétett nyilatkozata miatt, magánszemély feljelentése alapján.

“A folyamatban lévő büntetőeljárásban a Fővárosi Nyomozó Ügyészség minden, a tényállás felderítéséhez szükséges nyomozati cselekményt elvégez.

 

Az üggyel kapcsolatosan a nyomozás érdekeire figyelemmel további tájékoztatás nem adható” – zárul Polt Péter válasza.

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 250
martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 249

Kifejlődött a Szitakötő: Budapesten már több ezer megfigyelőpontot kötöttek össze, kereshetővé téve az így keletkező adatokat a rendőrség, a terrorelhárítás vagy a nemzetbiztonsági szervezetek számára. A sok információ végállomása a Kormányzati Adatközpont, amely azonos székhelyen működik a Rogán Antal miniszter alá tartozó titkosszolgálattal, a Nemzeti Információs Központtal, ahol az ellenzék állítólagos „guruló dollárjairól” szóló jelentés is készült.

 

https://m.hvg.hu/360/20240426_hvg-terfigyelo-kamera-titkosszolgalat-rogan-latvanyehseg

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.18 0 0 248

Az állami kommunikáció szinte egyeduralkodó beszállítója, a Lounge Group 17,6 százalékkal emelte meg márciusban szolgáltatási díjait, amelyet a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal engedélyezett

 

Balásy Gyula cégcsoportja márciusban körlevélben értesítette az állami kommunikációs beszerzésekben érintett cégeket és szervezeteket, hogy 17,6 százalékkal megemeli a szolgáltatásai árát. A Lounge Group arra hivatkozott, hogy a kormányzati keretmegállapodás lehetőséget nyújt számára az inflációnak megfelelő áremelésekre.

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.17 0 0 247

Lejtmenet

Előzmény: questt (246)
questt Creative Commons License 2024.04.17 0 0 246

Az építés még zajlott.A pénz zsebben.

 

A park bezárva, mint ahogy sok másik is majd!

 

 

Előzmény: martinaxe7 (245)
martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 245
martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.12 0 0 244
questt Creative Commons License 2024.04.06 0 0 243

Rogán Antaltól minden kitelik – Magyar Péter reagált arra, hogy már őt is a dollárbaloldal részeként ábrázolják a CÖF plakátjain

 

Szerinte ez egy elkeseredett hatalom utolsó, elkeseredett próbálkozása, hogy megpróbálja bármilyen eszközzel lejáratni.

 

Fischer Gábor, kép: CÖF, Facebook - szmo.hu
2024. április 06.

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 242
martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 241
martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 240

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója. Ezt ugyan még nem jelentették be, az utóda már megvan. Olyannyira, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a pénteki ülésén meg is hallgatja a jelöltet, Hatala Anna dandártábornokot, aki jelenleg a polgári elhárítás, az Alkotmányvédelmi Hivatal helyettes vezetője.

 

https://hvg.hu/itthon/20240402_vezetovaltas-rogan-szuper-titkosszolgalat-utod-nemzeti-informacios-kozpont

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 239

A szolgálatok felügyelete a jelek szerint egyre inkább átpolitizálódik a propagandaminiszter irányítása alatt.

 

https://444.hu/2024/04/02/egy-nemzetbiztonsagi-fotanacsado-nemzetbiztonsagi-tapasztalat-nelkul-es-egy-soroskatonazo-allamtitkar-rogan-antal-emberei-felugyelik-a-titkosszolgalatokat

martinaxe7 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 238
martinaxe7 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 237

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!