Keresés

Részletes keresés

Zöldpólósi Ladomér Creative Commons License 3 napja 0 0 1955

Ideológiai alapon zöld alapon tönkretették a gazdaságia alapot,  ha bukik az euró akkor bukik az ÍJU is.

questt Creative Commons License 3 napja -1 0 1954

Uniós források

 

Beleszállna a magyar kormányba az EU Tanács soros elnöksége, élesítenék a jogi atombombát

Szabó Dániel 2024. június 03. 08:50 E

zúttal a soros elnökséget ellátó Belgium külügyminisztere, Hadja Lahbib követeli, hogy az EU léptesse tovább a magyar kormány ellen zajló hetedik szerinti eljárást. Alig egy hónappal a magyar EU-elnökség előtt valószínűtlen, hogy valóban már a következő, június végi uniós csúcson szavaznának a szavazati jog felfüggesztésével járó procedúra folytatásáról, azonban egy erős üzenet a magyar kabinetnek, hogy vörös vonalat ért a fontos ügyek egyedüli megvétózásával.

 

Ausztria is csatlakozott Belgiumhoz!

questt Creative Commons License 3 napja -1 0 1953

 Mi közöm hozzá, kérdezd attól aki létrehozta!

Előzmény: Csecs'n harcos (1951)
Never Man Creative Commons License 3 napja 0 0 1952

Bocsika, Kirug Humer vagyok a kancsal csapos es felrespricceltem a szodat :-)

Előzmény: Never Man (1950)
Csecs'n harcos Creative Commons License 3 napja 0 0 1951

Uniós biztos: az Orbán-kormányt árgus szemekkel figyelik majd az EU-elnökség alatt - Akkor mésem ugrott Orbán soros elnöksége? Pedig erről anno topikot is létrehoztatok.

Előzmény: questt (1939)
Never Man Creative Commons License 3 napja 0 0 1950

Egeszen jo helyezes!  A csaladomban a legnyomorultabb a 29. helyen all, az sincs sokkal elorebb.

Előzmény: questt (1949)
questt Creative Commons License 4 napja -1 0 1949

Magyarország nem kaphat fontos posztot az új Európai Bizottságban

 

2024. június 3. 14:45

 

Az uniós vezetők megelégelték, hogy Orbán Viktor állandóan akadályozza Ukrajna támogatását és azzal kívánják megbüntetni, hogy Magyarország csak gyenge tisztséget kap a jövendő Európai Bizottságban.

Meg nem nevezett diplomatákra hivatkozva erről adott hírt a Politico hírportál.

 

Az Uniót vezető testületben minden tagállam egy biztosi pozíciót kap. Jóllehet Orbán Viktor szeretné megtartani az öt éve általa jelölt Várhelyi Olivért a bővítési biztos tisztében, de Brüsszelben hallani sem akarnak arról, hogy akár ő, akár más magyar jelölt ilyen fontos pozíciós kaphasson, lévén a magyar kormányfő Putyin orosz elnök szoros szövetségese és állandó akadályozója az uniós együttműködésnek.

questt Creative Commons License 4 napja -1 0 1948

Elképesztő, mit csinált a kormány az uniós pénzekkel, Brüsszel sem érti

 

 

Az Eurostat adatai szerint Magyarország a jelenlegi uniós ciklus alapján a tagállamok felső harmadába tartozik a források lehívását tekintve, annak ellenére, hogy továbbra is érvényben vannak az 55 százalékos jogállamisági felfüggesztések. Azonban hiába az eddig befolyt 1,6 milliárd euró,

Navracsics Tibor miniszter szerint hazánkban regionális dráma zajlik.

Sarkadi-Illyés Csaba, 2024. június 3. hétfő, 06:35

questt Creative Commons License 5 napja -1 0 1947

Manfred Weber: Orbán Viktor a jövőben nem ejtheti túszul az egész EU-t

 

Mázsár Tamás 2024. 06. 02. 09:39 MTI/EPA/Ronald Wittek

 

 

Manfred Weber, a jövő heti európai parlamenti választáson várhatóan ismét a legtöbb mandátumot szerző pártcsalád, a jobbközép Európai Néppárt (EPP) elnöke deklarálta: nem lesz együttműködés egy jövőbeni Európai Bizottságban a Fidesszel – írja a Népszava.

 

Weber a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitugnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy „nincs együttműködés egy olyan párttal, amely Putyin zsoldjában áll, sem Orbán Viktorral vagy a lengyel Jog és Igazságossággal”.

Hozzátette, az EPP az élvonalban harcol azon erők ellen, amelyek „el akarják pusztítani Európát”.

questt Creative Commons License 2024.05.14 -1 0 1946

Üzlet Irónikus: a soros elnökség alatt bukhatja el Orbán az EU-s pénzeket

 

Forbes 2024. máj 10. 

 

 

Hiába leszünk az Európai Unió soros elnöke, mégis benne van a pakliban, hogy euró-milliárdokat bukjon a kormány a következő hónapokban.

Mi történt?

2024 második felében Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. Ez kiváló lehetőség lenne az Orbán-kormánynak, ám a számos szempontból speciális helyzetünk miatt mégsem várható diadalmenet. A pénzeink megszerzésében például nagyon sokat árt, hogy éppen a következő hónapokban választanak új vezetőket az uniós testületek élére.

Ha nem sietünk, a pénzek egy része végleg elveszhet – írja a 24.hu.

Mennyi pénz van befagyasztva?

  • A hétéves költségvetés kohéziós, vagyis fejlesztési forrásainak egy részét az Európai Bizottság javaslatára a tanács, azaz a többi kormány fagyasztotta be. Ez a 22 milliárd euróból körülbelül 6,5 milliárd eurót érint. Ezek a jogállaminak is hívott feltételességi mechanizmussal befagyasztott pénzek.
questt Creative Commons License 2024.05.13 -1 0 1945

Beszóltak a Fidesznek: aki Putyin propagandáját szajkózza, annak itt nincs helye

A magyar kormánypárt jelenleg egyik EP-frakciónak sem tagja, de Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy a választás után belépnek az ECR-be.

Egy cseh képviselő szerint viszont már tárgyalni sem lehet a Fidesszel. FM. Kép: Pixabay.com - szmo.hu
2024. május 13.

questt Creative Commons License 2024.05.07 -1 0 1944

EP-választások: jobbra tolódhat Európa, berobbanhat a Tisza Párt

 

Wéber Balázs

 

Az előrejelzések szerint a júniusi EP-választások a keményvonalas jobboldal előretörését hozhatják, ennek egy részével a jobbközép Néppárt is szövetségre lépne. A Fidesz és a baloldal teret veszíthet, a Tisza Párt ugyanakkor rögtön 3-6 mandátumot szerezhet. Nagyító alatt ezúttal a közelgő EP-választás.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.04.19 0 1 1943

Ájróúnó kaputt, Hitler kaputt......

questt Creative Commons License 2024.04.18 -1 0 1942

Ötpárti határozattervezet függesztené fel a Magyarországnak járó uniós támogatásokat

 

Vaskor Máté 2024. 04. 18. 07:22  Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

A szuverenitás védelméről szóló törvény és a széles hatáskörökkel bíró Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása sérti a szabad és tisztességes választások elvét, ez áll a Népszavához eljutott, Magyarországgal kapcsolatos ötpárti határozattervezetben, amelyről a jövő héten szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

A magyarországi jogállamiság megerősítéséről szóló parlamenti állásfoglalás-tervezet leszögezi, hogy az uniós értékek rendszerszintű megsértésének megállapítása céljából 2018-ban elindított hetes cikkelyes eljárás alatt a helyzet romlott, amihez hozzájárult az európai intézmények határozott fellépésének a hiánya.

A kereszténydemokraták, a szocialisták, a liberálisok, a zöldpártiak és a szélsőbaloldaliak által előterjesztett szöveg megismétli, hogy a hetes cikkelyes eljárásban végre el kell jutni ajánlások megfogalmazásáig, majd kimondani, hogy Magyarország súlyosan és tartósan megsértette-e az uniós értékeket. A képviselők aggodalmaiknak adnak hangot a július elsején hivatalba lépő magyar EU-elnökség miatt, és bírálják a tagállamokat, amiért elnézik, hogy a magyar kormány képviselői elnököljenek az EU Tanács demokráciával, jogállamisággal, alapvető jogokkal és az EU pénzügyi érdekeinek védelmével foglalkozó ülésein.

A Népszava szerint az állásfoglalás-tervezetben kitérnek arra is, hogy komoly aggályokat vet fel az a decemberi határozat, amely – az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését szolgáló intézkedések nyomán – 10,2 milliárd euró támogatást szabadított fel Magyarország számára anélkül, hogy az uniós források szabályszerű elköltését megfelelő pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok vagy közbeszerzési eljárások biztosítanák.

Ezért felszólítja a döntéshozó Európai Bizottságot, hogy vizsgálja felül a határozatát, Az előterjesztők szerint mindaddig fel kell függeszteni a Magyarországnak szóló közösségi támogatásokat, amíg a kormány a feloldásukhoz kötött összes feltételt nem teljesítette és az intézkedések a gyakorlatban is hatékonynak nem bizonyultak....

questt Creative Commons License 2024.04.10 -1 0 1941

Teljes egészében megszavazta az Európai Parlament a migrációs paktumot

 

A csomag mind a tíz eleme átment a plenáris ülés szavazásán.

 

Körkép 10. 04. 2024 18:47 0 0 Nyitókép:Archív

 

 

Nagy izgalom övezte az Európai Parlament szerdai plenáris ülését, ahol a képviselők a migrációs- és menekültügyi csomagról szavazhattak. A csomag tíz javaslatáról együttesen született intézményközi megállapodás, így izgulhattak Brüsszelben, hogy amennyiben akár csak egy jelentés is elbukott volna a szavazáson, úgy az egész csomag jövője megkérdőjeleződött volna.

 

De nem így lett. A nyári európai parlamenti választások előtt még biztosan Brüsszelt uraló baloldali erők érvényre tudták vinni akaratukat és a csomag minden egyes pontját megszavazták.

Forrás: https://korkep.sk/cikkek/friss-hirek/2024/04/10/teljes-egeszeben-megszavazta-az-europai-parlament-a-migracios-paktumot/
KÖRKÉP.SK

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.04.04 -1 2 1940

Věra Jourová, az EU európai értékekért felelős biztosa.....

Eva Kaili

Maria Arena

 

Ezek akik már voltak előzetesben, és valószinüleg börtön vár rájuk ezek figyelnek ?????????

Bruhahahaha

 

Ursula von der Pfizerről nem is beszélve.

Előzmény: questt (1939)
questt Creative Commons License 2024.04.02 -1 0 1939

Uniós források

 

 

Uniós biztos: az Orbán-kormányt árgus szemekkel figyelik majd az EU-elnökség alatt

 

Portfolio 2024. április 02. 08:44  

 

Věra Jourová, az EU európai értékekért felelős biztosa szerint Magyarországot egyre nagyobb elszigeteltség fenyegeti Európában, mivel vezetője szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, bár probléma, de az izolációhoz kevésbé járul hozzá a jogállamisági vita.

 

Azt mondta, hogy az uniós elnökség alatt teljes semlegességet várnak el Orbán Viktor kormányától, ezért fokozottan figyelni fogják a magyar vezetést Brüsszelben.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.03.29 0 1 1938

Az európai zöldek felfüggesztik az együttműködést az LMP-vel Vitézy támogatása miatt

..

a csoport „egyértelműen Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja a közelgő önkormányzati választáson, és elhatárolódik” az LMP lépésétől.

https://telex.hu/kulfold/2024/03/25/lmp-zoldek-parbeszed-vitezy-karacsony

 

 

 

A zöldkommunisták beleszólnak a magyar válaszztásokba. Mivel nem az ő kiválasztottjukat, az amerikaiak dollárjain kitartott ügynököt jelölte az LMP.

Ezek Woke kommunisták, vagy csak simán liberálfasiszták ? Egyik jobb , mint a másik. Ez Európa jövője, ezek Európa jövője ?

questt Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 1937

Eldőlt: perel az Európai Parlament a magyar pénzek miatt

 

Kerner Zsolt 2024. 03. 14. 12:18 Ludovic MARIN / AFP

 

Megindítja a pert az Európai Parlament az Európai Bizottság ellen a magyar pénzekkel kapcsolatban – tudta meg a 24.hu, amit a perrel kapcsolatban sokat nyilatkozó Daniel Freund is megerősített.

A per ötlete már korábban is felmerült. Még januárban döntött arról az Európai Parlament, hogy felkérik a JURI-nak nevezett jogi bizottságukat, ítéljék meg, hogy szerintük lehet-e pert indítani a bizottság ellen, amiért az hozzáférhetővé tette Magyarország számára a be nem fagyasztott forrásokat.

 

A JURI tagjai végül egyetlen ellenszavazattal azt mondták, hogy ezt a pert meg lehet indítani.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.03.13 -1 1 1936

Ez a kommunista-liberális banda ellopja az ország pénzét.

Ellopják a 30 milliárd euró kamatát is.

Telnek a bőröndök Brüsszelben.

questt Creative Commons License 2024.03.12 -1 0 1935

Gazdaság

 

Orbán zsarolását emlegetik Brüsszelben, újra felfüggeszthetik az EU-forrásokat

 

24.hu 2024. 03. 12. 09:48 MTI/EPA/Ronald Wittek

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfőn este zárt ajtók mögött szinte egyhangúan úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot amiatt, mert tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd euró kohéziós forrást Magyarországnak – írja a Politico értesülése alapján a Portfolio.hu.

 

Az Európai Parlament az Európai Unió Bírósága elé viszi az Európai Bizottságot a Magyarországnak felszabadított 10,2 milliárd eurós kifizetés miatt – idézi a portál a Politico kedd reggeli hírlevelét.

a lap a döntést történelmi lépésként értékeli.

TavaszváróMacsó Creative Commons License 2024.03.09 0 1 1934

https://magyarnemzet.hu/velemeny/2024/03/ugyanaz-a-folyo-ugyanaz-a-lepes

Harminchat éve bolyongunk, Nyugatról haza. Mint Odüsszeusz Trójából Ithakába. S itthon? „Hígfejű törpék”. 

Hagynának egy kicsit magamra / Krisztusuccse, magam megtörnék.

 

De nem fognak. Eszükbe sincs, hiszen nincs is eszük. De még hübriszük sincs. Tökmag Jankók. Magunk vagyunk, magunkra maradtunk. Tisza állt így a Koronatanácsban, és mondta, magányosan: ha háború lesz, „semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk”. Csak röhögtek. Mire lehullanak a levelek, itthon lesznek a katonák. 

questt Creative Commons License 2024.03.09 -1 0 1933

Európai Unió Hírlevél  

 

share

Berlin utánajár a német cégek magyarországi vegzálásáról szóló állításoknak

2024. március 5.

 

 

A berlini kormány párbeszédet folytat azokkal a német cégekkel, amelyek Magyarországon hatósági vegzálásra panaszkodtak – árulta el a Szabad Európának a német pénzügyminiszter. Christian Lindner nem lát különbséget a Tesla németországi és a kínai BYD villanyautó-gyártó magyarországi beruházásai között, ameddig betartják az uniós szabályokat.

A berlini kormány párbeszédet folytat a Magyarországon hatósági zaklatásra és nyomásgyakorlásra panaszkodó német cégekkel, hogy megtudják, mi van a háttérben – közölte a Szabad Európa kérdésére válaszolva Christian Lindner német pénzügyminiszter a lapunknak és néhány más európai lapnak adott több mint egyórás interjúban.

questt Creative Commons License 2024.03.09 -1 0 1932

Eurómilliárdokat költhet el az Orbán-kormány, szerdán kiderül, beperelik-e emiatt az Európai Bizottságotrtl.hu

2024. március 9. 6:36

 

Az Európai Parlament szerint nem teljesültek azok a feltételek, amelyek ahhoz kellettek volna, hogy Magyarország megkapja a támogatásokat.

Az Európai Parlament (EP) jogi bizottságának tagjai hétfő este döntenek, hogy a képviselő-testület beperelje-e az Európai Bizottságot (EB), amiért tavaly decemberben felszabadított 10,2 milliárd eurónyi pénzügyi támogatást Magyarország számára.

A Népszava egymástól független forrásokból úgy értesült, hogy a szakbizottság tagjainak többsége a perindítást támogatja, míg az ügy előadója, a francia jobboldali Geoffroy Didier azt javasolja, az EP ne emeljen kifogást a bizottsági határozattal szemben.

A végső szót az Európai Parlament elnöke mondja ki, ő dönt a két intézmény közötti vita jogi útra tereléséről.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 1931

A hollandok biróságot akarnak felállitani a háborús bűnök kivizsgálására, a bűnösök elitélésére.

Bruhahahaha

 

Felkészül

Busch

Clinton

Obama

Blair Antal

Biden József

Putyin

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.03.02 -1 0 1930

Lengyelország is belép a klubba, ahová Orbán Viktorék továbbra sem akarnak

..

Az Európai Bizottság csütörtökön hivatalosan is jóváhagyta a korábban jogállamisági aggályok miatt befagyasztott 137 milliárd euró uniós forrás felszabadítását Lengyelország részére.

 

https://index.hu/kulfold/2024/03/01/lengyelorszag-eu-europai-bizottsag-forras-europai-ugyeszseg-jogallamisag-donald-tusk/

 

 

Amikor a hazátlan bitangok, kommunisták egymásra találnak.

:-)))))

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.03.01 -1 1 1929

Hazátlan bitang EU-s vezetők a WWIII-ba vezetik Európát.

Ollie a Réhm Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1928

Háborús bűnös Putyin mellett ez is.

 

Von der Leyen: fel kell készülnünk a háborúra

https://www.vg.hu/kozelet/2024/02/von-der-leyen-fel-kell-keszulnunk-a-haborura

questt Creative Commons License 2024.02.27 -1 0 1927

Elfogadta az Európai Parlament a politikai hirdetések átláthatóságáról szóló új uniós szabályokat

Az Európai Parlament által kedden elfogadott új szabályokkal növelni kívánják a polgárok választási kampányokba vetett bizalmát, és segíteni szeretnék a dezinformáció és a külföldi beavatkozás elleni küzdelmet.

questt Creative Commons License 2024.02.23 -1 0 1926

Szabad Európa: Magyarország megvétózta az EU közös kiállását az ukrajnai háború évfordulójára

 

Kerner Zsolt 2024. 02. 23. 16:25

 

Egyetért biztos Putyin ország rombolásával gyilkolásaival,  nem áll ki a megtámadottért.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!