Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Trap Creative Commons License 2000.07.15 0 0 6
Hali,

ki van csukva, hogy te azt mondod, hogy alkatrész lesz, és akkor gurulhatsz vele. Trailer. Esetleg egyedi útvonaltervet engedélyeztetsz, egyszeri alkalomra, és akkor vontathatod... De mi bajod a trailerrel ?
Behozni valóban csak veterán autónak minősülő cuccot lehet, de pl lehet külföldi tulajdonban is az az autó... Mondjuk egy Passat -nál nem igazán lényeg, de az meg meg fog felelni a környezetvédelmi előírásoknak :)

Trap

AttiM Creative Commons License 2000.07.14 0 0 5
Nem kötözködésből, de szvsz nagyon béna a topci-cím. Semmi nem derül ki belőle. Csak azért kattintottam rá, hogy ezt a véleményemet megírjam.
Egyébként a témában nincs tapasztalatom.
konor_ Creative Commons License 2000.07.13 0 0 4
Igazad van, figyelmetlen voltam...
Finnorszagi dolgokhoz nem tudok hozzaszolni...
Előzmény: fargo (3)
fargo Creative Commons License 2000.07.13 0 0 3
Szerintem ott Finnországról volt szó, mint a milliónyi csili-vili ami veterán lelôhelyérôl...

Ott is túl szigorúan szabályoznak? Ha jól tudom ott valami olyasmi van, hogy használhatsz veteránt, de ha leáll z úton, akkor úgy megbüntetnek, hogy a gatyád is rámegy, ezért nagyon jó állapotban tartják a kocsikat. Vagy ez Svédország?

Előzmény: konor_ (1)
Epoxi Creative Commons License 2000.07.13 0 0 2
Ok, szoval alkatresznek behozhatom akkor szerintetek? Tehat jövök vele kintröl, a hatarnal megallitanak es en azt mondom, hogy alkatresznek akarom behozni. Hazaig elmehetek vele?
Hol kell ennek utananezni?
konor_ Creative Commons License 2000.07.13 0 0 1
"A fövaros tele van csillogo villogo amerikai benzintemetökkel es amerikabol siman be lehet hozni." - Nem lehet siman behozni....
Ezek meg a hulye szabalyozasok elott kerultek az orszagba.
Most csak ugy megy a dolog, ha itthon tudsz szerezni hozza papirokat.

A veteran dolog hivatalosan szinten eleg gaz. Eredetinek kell lenni az auton szinte mindennek.
Arrol, hogy ez a szakag mennyire korrumpalhato sajnos nincs infom.

fargo Creative Commons License 2000.07.12 0 0 0
Sajna nem nagyon hozhatsz be olyan autót, ami nem esik bele a környezetvédelmi normákba, (még ha teljesen fel is újítod majd) és még nem múlt el 30 éves.

Veteránautót, azaz harminc évesnél öregebb járgányt valahogy be lehet hozni, de külön kell vizsgáztatni, és elég szigorú feltételeknek kell megfelelnie. Ha jól tudom, nem nagyon van ez a veterándolog definiálva, így jó ismeretséggel elrendezhetô.

Kocsit be lehet még hozni alkatrésznek, illetve úgy, hogy nem helyezed forgalomba. (Kiállítóterembe.)

Szerintem elég gáz ez a szabályozás, mert lenne egy csomó olyan kocsi, amit elvileg nem lehet behozni, de azért jelentôsen emelné a hazai autópark színvonalát. Egyedi elbírálás alapján persze szintén nem működne a dolog, ismerve a hazai korrupciót. Viszont talán lehetne olyan rendeletet hozni, hogy ha igazolod, hogy a behozni kívánt mondjuk 10 éves Volvo helyett leadsz egy kétüteműt, akkor beengedik a svéd vasat.

De ehhez a pöcsorrú döntéshozó dilettánsok nem elég jók...

Epoxi Creative Commons License 2000.07.12 0 0 topiknyitó
...kulföldröl autot behozni? Szoval van annak barmifele realis eselye, hogy ha en behozok egy öreg autot, de minden csavarjat felujitom, uzembe helyezhetem? Egyaltalan behozhatom? Milyen macerak vannak a behozatalnal? Tudom, volt mar ilyen topik (vagy van is még?). Szoval segitsetek ha tudtok, meg ha raertek. Talan nem csak engem erdekel egyedul. En konkretan egy 85-87-es Passat syncrot szeretnek. Az autoval kapcsolatos technikai reszletek is jöhetnek.
Mi a helyzet a veteranautokkal? Finnorszagban ugy tudom (peldaul finnorszagban) nem genyoznak ha öreg az auto, ugy ertem ha veteran. A fövaros tele van csillogo villogo amerikai benzintemetökkel es amerikabol siman be lehet hozni.
Szoval ha kint megveszem behajthatok vele az orszagba? Ugy ertem, hogy mondjuk azert veszem, hogy hazavigyem es kirakjam az ablakba csak azert hogy nezegethessem, mert nekem ugy tetszik. Persze nem erröl van szo, de mi van ha egyszeruen csak be akarom hozni a sajat laban es kesz. Arra gondolok, hogy nem mondjak-e azt a hataron, hogy na akkor ezt trelerre kell rakni. Megengedik hogy hazaig vezessem? Ennek esetleg alvazszamatutes szaga van, de nem erröl van szo. Mi van az alkatreszkent valo behozatallal? Hol lehet infokat szerezni erröl? Na most mar eleget idetlenkedtem. Jöhet a nulla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!