Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Macimedve Creative Commons License 2000.09.07 0 0 6
Ami biztosan kell:
Útlevél, jogsi, forgalmi. (természetesen érvényes)
Ha az autó nem saját és a tulaj nem utazik veled, akkor egy meghatalmazás (2 tanu stb.) hogy a tulajdonos engedélyezi a használatot. Ezt a magyar határon kérhetik.
Biztosítási zöld kártya. Ez igazolja odakinnt, hogy van köteleződ. Igazoltatáskor nem szokták kérni, meg igazándiból igazoltatni sem szoktak, de ha bármi történik (mondjuk hátulról rádkoccan egy autó, neked nincs károd, de az ő lámpája kitörik) akkor a zsaru minden esetben kéri. A biztosítós topicban írtam róla egy sztorit.
A zöld kártyát a biztosítód ingyenesen kiállítja, feltéve hogy befizetted a díjat.
Az autóban mindenképpen legyen meg a mentődoboz (igazándiból Németországban 2 évnél újabbnak és bontatlannak kellene lennie, de külföldieknél ezt nem ellenőrzik) és az ellankadás jelző 3szög. Ha kell és nincs, ezekért nagyon megbüntetnek.

Ami jó ha van:
Jó ha van az autón egy H betű, a magyar rendszám nem EU szabványos, esetleg odakinnt szórakozhatnak veled, de nem szoktak.
Lehet kérni nemzetközi jogosítványt is, ehhez a németek-osztrákok nem ragaszkodnak, de az olaszok pl. igen. Tőlem már volt, hogy a határon kérték. Ezt a rendőrségen adják, fénykép és illeték ellenében.
Ja, és vigyél egy München térképet, előre válszd ki az útvonalat, hogy merre akarsz menni. A városban nehéz eltévedni, mint egész Németország, ez is kurva jól ki van táblázva. Minden sarkon (illetve a kereszteződések közepén is) vannak jól látható utcanévtáblák is.

zsombi Creative Commons License 2000.09.07 0 0 5
Hasznos lehet még, ha egy jó csajt is viszel magaddal, aki vészhelyzetben tud szépen mosolyogni a közegre.

Meg különben is...

Caris Creative Commons License 2000.09.06 0 0 4
Köszi a segítséget, a kocsi az én nevemen van, úgy tűnik, csak a zöld kártyát kell beszereznem a biztosítótol.

Caris

Porter Creative Commons License 2000.09.06 0 0 3
En a standard magyar iratokkal (meg H betu sincs az automon) megjartam europa jonehany orszagat, jonehanyszor, de meg senki nem szorakozott velem.

A zold (biztositasi) kartya viszont ugy hallottam tenyleg hasznos lehet, ha valami szemet rendorrel, vagy vamossal kerulsz ossze, aki mindenaron meg akar szivatni.

Riff-Raff Creative Commons License 2000.09.06 0 0 2
"Illetve matricát kell venned Ausztriában."
Nem kell. Csak ha autópályán akarsz menni. :-)
Ha nem saját a kocsi, akkor kell egy meghatalmazás, hogy külföldön is használhatod, de ezt csak a magyar vámosok kérik, ha kérik.
ger Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1
Kell!

A biztosítótól kell kérned egy ún. zöld kártyát (nem a környezetvédelmi), ami igazolja, hogy van érvényes kötelező felelősségbiztosításod.
Ehhez kell majd a befizetést igazoló csekk is.

Üdv

Gergely

stika Creative Commons License 2000.09.06 0 0 0
Nem kell semmi azon kívül, ami Mo-on is kell. Illetve matricát kell venned Ausztriában.
Caris Creative Commons License 2000.09.06 0 0 topiknyitó
Üdvözlet mindenkinek!

Úgy hozta a sors, hogy Münchenbe kell mennem autómmal. Mivel eddig még csak határainkon belül autókáztam, nem tudom, hogy milyen papírok kellenek hozzá (ha kell valami egyátalán), hogy elhagyhassam az országot, vagy esetleges kinti ellenőrzésnél meg kell mutatni a rendőrnek. Olyanokra gondoltam, hogy kell-e igazolni valahogy, hogy van kötelező biztosításom, zöldkártyám, fizetem-e a súlyadót.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Caris

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!