Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Berhel Elek Creative Commons License 2000.10.11 0 0 15
avantage!Igaz,hogy matamatikailag a kiló jelentése az ezres mennyiségi érték,de a szlengben csak egy százas.Vagy úgy gondoltad adok a paliknak ötven és ezer között valami nagyot?
Sumo Creative Commons License 2000.10.11 0 0 14
lo***** a ******be, nem borravalot!
en mindig megkoszonom, ha odajon es megkerdezi mit segithet, de nem engedem, hogy tankoljon! forditva teszik vissza a tanksapkat, amit kifejezetten utalok, es amilyen mocskok akkor is csak az aralnal jottek oda a trabanthoz, amikor haromreszes oltonyben szalltam ki belole. a tobbinel hagytak, hogy osszeolajozzam-benzinezzem magam, ha tankolni akarok.

anno postas koromban egy bunko bp-s (tudom, azota mar nincsenek), meg be is szolt, hogy o mindig ad a postasnak jattot, majd ezutan nem fog. sajnos annyira megdobbentem, hogy csak annyit tudtam valaszolni, ha sajat penzem lenne, adnek. de a posta ugye nem arrol hires, hogy realis alapon szamolja el a benzinpenzt...

PENDRAGON Creative Commons License 2000.10.11 0 0 13
Hűha,mintha más bolygón élnénk... Én Shellnél tankolok, igaz általában ugyanannál, ahol már ismernek, de a kutasok ugranak rögtön, tankolnak, szélvédőt mosnak,stb. mosolyognak, kedvesek. Ha sokat ugráltatom őket (és csak akkor), szoktam némi borravalót adni, igen hálásak érte. (Amikor még nem ismertek, akkor is normálisak voltak teljesen) Valószínű, hogy valamilyen mértékben ebbe belejátszik az autó, de szerintem csak a nyugati-keleti relációban, de ezt csak gyaanítom, tapasztalat híján. Lehet, hogy az egyes kutaknál vannak ilyen különbségek, nem lánconként? Üdv, P.
Előzmény: Törölt nick (-)
avantage Creative Commons License 2000.10.11 0 0 12
>ugyanúgy megkapta az ötvenet, kilót
1000 Ft-ot adsz borravalónak??? (kilo=1000)
Előzmény: Berhel Elek (11)
Berhel Elek Creative Commons License 2000.10.08 0 0 11
Érdekes,hogy amíg a 78'-as ültetett skodában ültem amiben benne volt egy golf II. ára csak a használat/gyakori csapatás/miatt nem igen látszott rajta nem nagyon szaladtak oda hozzám a kúton,hogy "segíthetek-e,olajat szabad-e stb".Bezzeg amióta egy belga rsz. omegával járok azóta megváltozott a helyzet.Pedíg régen is odaadtam a lét ugyanúgy mint néha most ,s nem is keveset mert ha lemosta ablak,visszatette a tanksapkát ha megtankolt stb.ugyanúgy megkapta az ötvenet, kilót.Most egy ideje azt játtszom magamban,velük,hogy ki ér előbb a tankhoz.Ha én mert a spanjával pofázik,vagy mert későn veszi észre a rendszámot akkor ugrott a lé.Hiába mos ,töröl megköszönöm szívélyessen és kész,jónapot.De ha látom rajta ,hogy valóban munkájának tekinti amit csinál, akkor nem jár rosszul.
stika Creative Commons License 2000.08.24 0 0 10
Egy adalék a Shell (vagy nemcsak ők?) leleményességéhez, hogy azért nem kell a kutasokat nagyon sajnálni. A veresegyházi Shell kútnál zsebre működtetik a mosót. Először bementem a shopba zsetont kérni, ahogy szokás más kutaknál. Mondták, hogy menjek csak be a mosóba, ott kell fizetni. Persze számla vagy nyugta semmi. Nem tudom , mekkora a forgalom, eddig még mindig sorba álltam, igaz, szombat délelőtt szoktam menni. Egy mosás átlag 700 Ft, 10 percig tart, számoljátok csak ki, hogy naponta mennyit tesznek zsebre.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.24 0 0 9
Érdekelne, hogy érzékeltek-e különbséget a benzinkutaknál a 'Problémák a Shellnél' és a 'Benzinkutas válaszol' topicok óta? Én magamon mindenképpen érzem a változást. Addig nyugodtan tankoltam, lehet, hogy átvágtak, de soha nem vettem észre. Azóta eleve (jogos) gyanakvással tankolok, a trükkök egy részét én is észrevettem, és én érzem rosszul magam attól a helyzettől, hogy a kutas állítólag nem kap fizetést, abból kell megélnie, amit ellop. Merthogy azt itt nem sokan mondják, hogy önként és dalolva adakoznak.
Előzmény: Riff-Raff (8)
Riff-Raff Creative Commons License 2000.08.24 0 0 8
Őket én is utáltam nagyon, bár szerencsére a Wartburgból rendszerint nem sokat néztek ki. De mifelénk már nem divat, eltűntek mindenhonnan, ahol voltak.
Előzmény: Tobacco (6)
Mikes Creative Commons License 2000.08.23 0 0 7
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM !

Nem adok borravalót !
A legtöbb kútnál mégcsak oda sem mennek hozzád !
Pedig ez a kötelességük !
És ha mondjuk 8995 Ft-ért tankolsz, akkor a kutas automatikusan
9000-et mond a pénztárnál.
Hát csessze meg !
Nyílván odaadod neki azt az öt Ft-ot, de legalább kérdezzen rá, nem?
És különben is, azért én neki miért fizessek, mert a 40 fokban ül a légkondicionált
helyiségben?

Tobacco Creative Commons License 2000.08.23 0 0 6
Szerintem az igazi orület nem a benzinkút, hanem a piros lámpánál maszatoló zord kamaszok, ha nem adsz borravalót esetleg leköpik az autót, de már olyat is hallottam, hogy letörték az ablaktörlot.
Riff-Raff Creative Commons License 2000.08.23 0 0 5
Van azért másik oldala is a dolognak. Én mindig úgy tankolom tele a kocsit, hogy az összeg végén két 0 legyen, vagyis kerek százasra, az egyszerűbb fizetés végett. Ilyenkor ha 1 vagy 2 Ft-tal túlszaladok, rendszerint nem kérik azt az 1 vagy 2 Ft-ot.
Előzmény: GreG (4)
GreG Creative Commons License 2000.08.23 0 0 4
Van Mol törzsvásárlói kártyám, ebbol következoen 100 Ft nembenzin=1 pont.

Valaha, mikor még *99 Ft volt a mosó (újabban már *49), mindig adtam pl 700-at 699 Ft-os programra. Ilyenkor nem szokásuk visszadni az egy forintot, automatikusan nem adnak vissza, az zavar, hogy még a kasszába se néznek bele, hogy van-e 1Ft-os. Néznek, majd megkérdezik, hogy kell-e még valami? Mondom vagy egy pont, vagy 1 Ft vissza. Sajnos nincs egy forint a kasszában. Én: akkor kérem a pontot. Kutas: -De azt meg nem lehet, mert azt a gép csinálja... Én: -Akkor kérem a panaszkönyvet...

De volt egy eset, amin a mai napig csodálkozom.
Mosó fizet, pénztáros: -Elnézését kérem, de a kasszából éppen kifogyott az egyforintos pénzérme. Esetleg ha meg tetszik várni a következo vásárlót...
Én: -Köszönöm, hagyja csak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt a kutast soha többé nem láttam, pedig akkoriban hetente kétszer mentem ahhoz a MOL kúthoz...

flat_erik Creative Commons License 2000.08.23 0 0 3
Tulajdonképpen nem tudom miért is kellene adnom?
A legtöbb kút nem önkiszolgáló, tehát neki munkaköri kötelessége (lenne) megtankolni, emlékszem olyan akciókra mikor szélvédômosást is ígértek a hálózatok. És ha jól emlékszem ôsszel, tél elején olyanokat is szoktak reklámozni, hogy mi ingyen megnézzük a hűtôvizet, feltöltjük fagyállóval stb..
Aztán úgye a kutasok általában ott tolonganak, hogy ôk mit segítsenek, megtankoljanak és mindezt persze udvariasan. Nekem nem ilyen tapasztalataim vannak. Akkor miért adjak?
Inkább én is kártyával fizetek. Ráadásul néha amikor kp-ban fizettem az 50 Ft-nál kisebb összeget nem is próbálták meg visszaadni. Ez már pofátlanság! Ezek után adjak önszántamból?
Čtteremben is akkor adnak az emberek borravalót, ha meg vannak elégedve a kiszogálás minôségével!
szg Creative Commons License 2000.08.23 0 0 2
...ja, és még valami: arra várok, hogy végre nálunk is legyenek kezelő nélküli, automata, bankkártyával működő kutak. Azután csakis olyanhoz járnék tankolni...
Előzmény: szg (0)
Degeczi Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1
Nem kerdes. Amugy is magam toltok (nalam nem celszeru "ratolteni", de egyebkent sem szabad bizni egy vadidegen kutasban) es azt sem szeretem, ha osszemaszatoljak az ablakokat, inkabb en csinalom - mindezek tetejebe kartyaval fizetek.
szg Creative Commons License 2000.08.23 0 0 0
1. Csak önkiszolgáló kútnál, saját magam tankolok.
2. Az esetek min. 95 %-ban kártyával fizetek.

Fentiekből következik, hogy a borravaló kérdése fel sem merül...

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.23 0 0 topiknyitó
Nekem senki nem ad borravalót. Amit a munkámmal megkeresek, abból mindenki csak elvesz, hozzá nem akar tenni senki.

Ugyanakkor megtanultuk más topicokból, hogy a benzinkutas nem kap fizetést. Ő fizet azért, hogy ott lehessen, ha nem kap borravalót, kénytelen 'megszerezni' magának az élelemre valót.

Most akkor mi a helyes? Ismerve a kialakult helyzetet adjunk nekik borravalót hogy megadjuk a viszonylag tisztességes megélhetés esélyét, vagy ne adjunk nekik, mert úgyis elveszik, amire szükségük van?

Neked mi a véleményed?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!