Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Macimedve Creative Commons License 2000.10.25 0 0 12
Ahol Győr felől az 1-es út rámegy az M0-ra, nagyon rossz a táblázás. Mert az van kíírva, hogy M0 jobbra, de az nincs, hogy fizető vagy egyéb. Az ember azt hinné, hogy direktbe feljut az M0-ra. De nem. Ahhoz tovább kéne még menni egyenesen vagy 500 métert, aztán a hídon át.
Ha az ember egy kicsit nem figyel, vagy nem ismerős arra, nagyon könnyen rákerül az M1-re, majd kb. 10 méter után már le is megy a lehajtón az M0 felé. Be sem kell sorolni a haladó sávba, a lehajtón megy minden.
Na ott mindig áll egy közkedvelt kék-fehér autó távcsöves tányérsapkás alakokkal. Az M0 lehajtón meg gyűjtenek a rendőrárvák javára... Hogy a devla vigye el őket....
hGege Creative Commons License 2000.10.24 0 0 11
Sziasztok!

Éjszakai ellenőrzéssel nemtalálkoztam még nappaliba egyszer futottam bele, de már többször hallottam a rádióban. Pest felé a MOL kút előtt kiteszik az útszűkület táblát, a sebességkorlátozásokat, majd amikor úgy van kedvük, akkor egy rendőr kiterel a kúthoz egy adag autót, annyit, amennyit még tudnak ellenőrizni úgy, hogy ne legyen túl nagy tumultus, kártyát is megnézik, aztán mehetsz utadra. Amikor engem ellenőriztek utána éppen egy olyan elé sikerült beállni a sorba, akin nem láttam matricát.. Ez van.
Amúgy úgy tudom az autópálya felügyelet emberei ellenőriznek, de a rendőrők is kellenek hozzá.

Nu ennyit most
Gege

Burmese Sausage Creative Commons License 2000.10.24 0 0 10
Na először mentem a saját kocsimmal az M1-esen mióta fizetős, vettem havi matricát, úgy néz ki többször megyek arra a közeli és távoli jövőben magánemberként, úgyhogy jövőre megveszem egész évre.
Nem tudom mire jó a kártya, tőlem asszem Mosonmagyaróvárnál kérték kapunál. Kicsit túl van bonyolítva.
Tényleg nem az ár miatt, egyáltalán nem vág földhöz 20onvalahányezer forint, de most már csak arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e ellenőrzés sötétedés után is? Van-e olyan autós aki átesett már ilyenen?
Persze ha a kijárat után állítanak meg akkor éjszaka sem balesetveszélyes. Vajon éjszaka így ellenőriznek?
szg Creative Commons License 2000.10.24 0 0 9
Tényleg, ha van matrica, ráírva a rendszám, mi a fenének kell mellé kártya? (szintén ráírva a rendszám... Ennyi erővel az autó tulajdonosának a nevére szóló ÁFÁs számlát is kérhetnének még a kártya mellé...)
A kártyát csak akkor tartanám elfogadhatónak, ha az ellenörző-kapuk automaták lennének. Bár ha matrica van, minek ellenörző-kapu? Vagy egyszerűen csak szociális foglalkoztatásról van szó? Arra nem lehetne valami hasznosabbat kitalálni?
stika Creative Commons License 2000.10.24 0 0 8
Győrben voltam a minap, a centrum felé jöttem le a pályáról. Az első parkoló előtt teljes útelzárás, be a parkolóba, a kártyát is ellenőrizték kézi leolvasóval. Nappal volt, dél körül.
Porter Creative Commons License 2000.10.23 0 0 7
Nem jarok sokat az M1-en, de egyszer mar lattam full ellenorzest - kb. Tatabanya magassagaban az egesz forgalmat kitereltek a parkoloba, ahol 8 (!) savban ellenoriztek a cedulat.
En meg alig talaltam meg a kartyat, mert lecsuszott az ules ala - az urge erre azt mondta, hogy mazlim van, mert ha nem lett volna meg, kenytelen lett volna egy 100 ezres buntetest ramvagni.

Azota mindig veszek kartyat.

Burmese Sausage Creative Commons License 2000.10.17 0 0 6
Hrmm hmm. Bocsánat. Éjszakai tapasztalat?
Burmese Sausage Creative Commons License 2000.10.15 0 0 5
Én azért veszek matricát, van olyan 10 napos azt hiszem, akkor azzal gondolom tíz napig korlátlanul közlekedhetek, ugye?
És kik ellenőriznek? A lehajtáskor ellenőrizhetnek a győri közlekedésiek pl. vagy van erre egy külön ügyosztály?
Kösz az eddigieket...
upalong Creative Commons License 2000.10.14 0 0 4
Nekem van matricám:), a fene egye meg, nem azért mert huszonezer forintot úgy általában nagy összegnek tartok kifizetni, bár ugye egész másképp ugrál az akinek saját zsebből kell fizetni, mint az akinek a cég fizeti, mégcsak az sem igazán, hogy erre a nyúlfarknyi félrendszerre, sokszorosát kell fizetni az osztrák árnak, ahol viszont az autópályák hossza sokszorosa ugye a miénknek,(bár ezt is elmagyarázhatná valaki) hanem az, hogy egy kollégám állítja, hogy sötétedés után tilos ellenőrizniük mert balasetveszélyes. Tényleg? Volt már valakinek éjjeli ellenőrzése?
Én egyébként hetente egyszer-kétszer teszem meg a Budapest-Tata utat, (szigorúan magánügyben)visszafelé többnyire este 9 után, de még egyszer sem találkoztam semmiféle ellenőrzéssel január óta. Nappalival sem.
Előzmény: avantage (3)
avantage Creative Commons License 2000.10.14 0 0 3
En is nagyon gyakran jarok az M1-n eddig ketfele ellenorzest lattam.
1: Ahonnan mar fizetos a palya, es mar nem tudsz lekanyarodni ott ellenoriznek veletlenszeruen megallitanak autokat.
2. Miutan lekanyarodtal, mindenkit ellenoriznek.

Mindkettot csak a gyori oldalon tapasztaltam, illetve egyszer BP fele a MOL kutnal tereltek le nehany autot szinten veletlenszeruen. Osszesegeben ritka az ellenorzes. Eddig ossz negyszer kertek a magneskartyat (amiota van matrica), pedig altalaban hetente egyszer megyek az M1-en.

Este/ejjel meg nem lattam ellenorzest.

Azert csak vegyel matricat!

Előzmény: Burmese Sausage (-)
upalong Creative Commons License 2000.10.14 0 0 2
Leginkább az éjszakai ellenőrzés mikéntje érdekelne.
gabek Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1
Na szóval... Elég sokat járok az M1-en. Eddig még nem állítottak meg, de menet közben szokták kukkolni az autóból, hogy van-e matrica vagy nincs. Benzinkútnál is sasolnak néha. Győr és Hegyeshalom között a régi fizetőkapuk helyén vannak ellenőrző pontok. Itt be kell mutatni a matrica mellé járó kis kártyát. Nagyjából ennyi, amit eddig tapasztaltam.

GABEK

Előzmény: Burmese Sausage (-)
gabek Creative Commons License 2000.10.13 0 0 0
Lelőve...

GABEK

Burmese Sausage Creative Commons License 2000.10.13 0 0 topiknyitó
Kedves autósok,
Van valakinek tapasztalata az autópályamatrica
ellenőrzésével kapcsolatban? Elsősorban az M1 érdekel. Pl.: Milyen rendszerességgel vannak?
Vannak-e "kedvenc" ellenőrző helyek? Igaz-e, hogy sötétedés után már nem ellenőriznek, mert balesetveszélyes?
Szóval bármilyen tapasztalat érdekel...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!