Keresés

Részletes keresés

flat_erik Creative Commons License 2000.11.02 0 0 3
Ha nagy a dugó, araszol a sor, sűrűn nézem a visszapillantót így nem is lepnek meg annyira. Amikor viszont, ahogy te is írtad, 50-70-el menô sűrű a forgalomban haladok és csak annyit nézek a tükörbe amennyit kell sávváltáshoz meg néha autómatikusan is belekukkant az ember, meg tud lepni egy hirtelen elôbukkanó motoros. Azt hiszem ilyenkor a motorosnak kell(ene) jobban figyelnie az autósokra. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez egyszerű feladat, 20-40 km/h-s sebességdiferenciánál.
A divatmotoros az egy külön kategória!
Régóta álmodozom motorról, de mióta leszálltam a kismotorról nem nagyon volt alkalmam motorozni. Jogsim sincsen rá, meg nem is tudnám sehol tárolni a motort.
Előzmény: srad750 (2)
srad750 Creative Commons License 2000.11.02 0 0 2
szia flat_erik,

amikor autóval közlekedek a városban, megyek 60-70-nel, és főleg ha nagyobb forgalom van, azon veszem észre magam, hogy úgy "elbambulok", és valahogy a reakcióidőm lelassul (érted mire gondolok). Ilyen elmélázás közben rám is a frászt hozza egy motoros, amikor eldübörög tőlem 20cm-re.

viszont én álló kocsisort óvatosan közelitek meg, és az elhaladást közöttük kb 10-20km/h-val valósítom meg

ami ált. potenciális veszélyforrás, hogy szinte lehetetlen megállni az erőteljes gyorsítást és az ennek köszönhető nagy sebességet meg városban is, ami lehet, hogy a Váci úton nem gond, de a szűkebb nagy körúton a rengeteg villamosmegállóval és a fák mőgé bújtatott közlekedési jelzőlámpákkal már sokkal veszélyesebb lehet

mostmár divatból is sokan vesznek mocit+ruhát aztán mennek mint atom...

Előzmény: flat_erik (0)
avantage Creative Commons License 2000.11.02 0 0 1
Vegulis a motorosok sem hulyebbek, bunkobbak mint az autosok altalaban. Persze vannak akik varosban 100-al egykerekeznek, meg max koroket rajzolnak. Na de az autosok kozott is vannak agresszivek, sot!

Szerintem egyebkent egy sportos 400-as meztelen motorral meg versenyre lehet kellni, ahogy egy 150-250-es (light) speedel is. (En nem szoktam.)

Előzmény: srad750 (-)
flat_erik Creative Commons License 2000.11.02 0 0 0
Hali srad750!
Ismét összefutottunk! :) Van téli gumi a motorodon?:)))
Ugyan én nem vagyok sportkocsi tulaj, csak egy kicsit sportosabb kocsim van, de ez nem is lényeges.
Elég nagy dôreségre vall, hogy valaki gyorsulni próaljon egy motor ellen egy kocsival, de láttam már én is ilyet. Megmosolyogtam. Ha meglátok a tükörben egy gyorsabban haladót és lehetséges elengedem. A dugóban is lehúzódok, ha egy motoros jön, ne kelljen neki is a sorban araszolni ha menni is tudna. Ŕltalában meg is szokták köszönni.
Egy dolgot nem értek csak. Vannak akik egy ilyen dugóban 50-60-al elôzik a sort tulajdonképpen két szinte álló kocsi között. Miért jó ez nekik? Rettenetesen balesetveszélyes! Elég ha valaki valamiért kicsit beljebb húzódik és már el is tűnt a hely, manôverezésre pedig nincs esély és esetlegesen féktáv is minimális. Nem is beszélve arról, ha mondjuk kinyitnak egy ajtót! Remélem érted mire gondolok.
Amúgy szerintem nálunk még nincs meg a kultúrája sem a motoros közlekedésnek, sem a motorosokhoz való viszonyulásnak sem.
Mindenki aki motorozik vigyázzon magára!
Üdv!
Előzmény: srad750 (-)
srad750 Creative Commons License 2000.11.02 0 0 topiknyitó
sziasztok,

én arra lennék kíváncsi, hogy ki, hogyan viszonyul a speedmotorosokhoz (vagy általában a motorosokhoz)

tapasztalataim szerint nem ritkán a jó, gyors autóval rendelkező userek valahogy kedvet kapnak, hogy hiábavaló "versenybe" kezdjenek egy-egy motorossal. Miért ?

engem különösebben nem zavarnak, vannak persze olyanok is, akik még a városban is lehúzodnak egy
gyorsan közeledő motoros elől

aki sportautós írja le, hogy mit gondol a motorosokról!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!