Keresés

Részletes keresés

Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 54
Sajnálom, hogy sérülése miatt nem lehetet hasonló sikereknek részese, mint a mostani együttes, így ismerelenül is remélem, hogy ezen hiányérzetét más területen pótolni tudta! az utánpótlással kapcsolatban három fontos tényeezőt említenék meg, 1, kézilabdázás 18 éves korig bizonyítottan a legmagasabb koordinéciós és fizikai képességeket prpodukálja. Igy indokolt egy nemzeti kézilabda programm végrehajtása.
2, a kézilabdázás fellegvárait jelentő iskolai és egyesületi színtereket meg kell tartanunk, és tudatosan nemzeti karakter értékét szükséges gondoznunk, tovább fejlesztenünk.
3, A kézilabdázásért dolgozó utánpótlás edzőket sokkal jobban illene megbecsülnünk, dotálnunk, és számukra a továbbképzés lehetőségét biztosítani.

Köszönöm a kérdéseket, örülök hogy részben tudtam válaszolni, sajnos mennem kell, mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Mocsai Lajos, szövetségi kapitány

Előzmény: emke (18)
Balogh Endre Creative Commons License 2001.01.05 0 0 53
Kedves Lajos,
gratulálok a sikerekhez, remélem, még sokszor drukkolhatunk, és mindannyiszor nyer a csapat!
Balogh Endre (paksi halászlé:)
Előzmény: Mocsai Lajos (49)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 52
A kapusok cseréje valóban, vagy szakmai indokok alapján , vagy intuitív módon történik. Sugár becserélése a teljesítmény ingadozás miatt indokolt volt, míg visszacseréléseét Pálingernek azon megérzésem támasztotta alá, hogya végjátékban fáradó ellenfél átlővéseit, a védőkel való közös együttűködés során, nagyobb összhangban, nagyobb felülettel tudta hárítani. Megérzésemet szerencsáre a gyakorlat igazolta!
Előzmény: szakcsi (20)
beany Creative Commons License 2001.01.05 0 0 51
Puff neki...ez előző beírást nem ide szántam. A technika ördöge...

Szóval gratulálok Mócsai Úr, magam majd 14 évet kézilabdáztam - volt benne NBI, NBI/B - szóval azt hiszem tudom értékelni a sikert.

A döntőt azonban nem bírtam végignézni...nem bírtam idegileg...

beany Creative Commons License 2001.01.05 0 0 50
A fentieket érettségivel rendelkező embernek, ha figyelt biológia órán kötelező tudni és az általános müveltségbe is
nyílvánvalóan ennyi beletartozik.
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 49
A játékosokat az olimpiai teljesítményük, és az EB teljesítményük alapján négy kategóriába osztályotzam. A játékosok minősítésénél elsősorban a játékteljesítményt ( effektivitás), az edzésmunkát, morális hozzáállást, és közösségi magatartást veszem alapul. Kérem, ne haragudjon meg, mivel ezek csoportokban megjelenő minősítés, eltekintenék az 1-10-ig értékskálán történő értékeléstől. Siti Eszter valóban nagy tehesége a magyar kézilabdázásnak, nagyon sokat kel még tanulnia, számítok játékára a jövőben!Az élsportban " ha" nem létezik, megynyugtatom , hogy a vb előtti egészséges, motivált, teljesítőképes játékosállományból a legtehetségesebbek leszenek a vb-n. (pl. Radulovics, igen összetett térdműtét ellőtt áll, igen biztatom, hogy mielőbb essen túl rajta, és mihamarabb rendelkezére tudjon állni).Igy a magam részéről nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni!
Előzmény: Atk (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.05 0 0 48
Mennyit pihent az olimpia idegfeszultsege utan? Mi az amivel feltudja tolteni a lanyokat?
Horasz
IKSZ Creative Commons License 2001.01.05 0 0 47
Köszönöm válaszát. További sok sikert, és jó egészséget!
Előzmény: Mocsai Lajos (45)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 46
A szurkolók talán élsport legfontosabb tényezői, hiszen mi, vezetők és sportolók, azon igényeket kell, hogy kielégítsúk, amely egyrészről a szakma, másrészről a közönség részéről fogalmazódnak meg. örültem, hogy segíthettem, és természetesen a debreceni játékosok legtehetsesebjei is "górcső alatt vanak".
Előzmény: ildy7 (1)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 45
Természetesen óriási a büszkeségem, hogy Tamás fiam, akit tizenegy éves kora óta tanítottam kézilabdázásra, ha "csak " főiskolás világbajnokságon is, de bajnok lett. Nagyon fontosnak tartom, hogy azŐ korosztályában bebizonyította tehetségét, és egy világversenyen felszabadultan a mérkőzések jelentős részében na gy feleklősséggel, és erednményesen, és felszabadultan élvezte a játékot.
célkitűzésünk: években,a világ élmezőnyáben való maradás, egy korosztály váltáson kell tullenünk, úgy hoy érkeinket megőrizzük. Biztosan egy formátumú csapat építésében lesznek nehéz időszakaink, ezeket a ubokkal közösen, és tervezetem szerint évi kb. tizenkét hét együttes munkával megoldhatónak ítélem. Az emített játékosokra Balogh, Radulovics, Lőwy,Borók, amenyiben a teljesítmény stimmel, és teljesen motivált Németh Helgának, valmint a visszatérés, a bizonyitás, amíciójával Delinek, Farkas Adreának is vank esélyei a visszatérésre. A stresszt elviselni ezen a szinten csak megfelelő módon, kezelve lehet, de az egézsségkárosodás elkerülése így sem garantált!
Előzmény: IKSZ (3)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 44
A női csapatokat szakmailag a világ élvonalához tarozó férfi csapataimhoz hasonlóan, figyelembe véve az antropológiai, edzésmódszertani, pszichikai különbségeket készítem fel. Alapvetően globálisan nagy különbséget nem teszek, hanem az egyes kritikus helyzeteket kezelem olykor a férfiakétól eltérő módon.A nők motiválása, ha a szakember megfelelő respektel rendelkezik, semmivel sem nehezebb, sőt esetenként könyebb mint a férfiaknál! A nők sokkal joban bíznak vezetőjükben, ezáltal nagyob a mobilizálható, öszönözhető pszichés bázis, de csak addig, amíg emberileg nem csalódnak edzőjükben.
Előzmény: tepoe (17)
mepps Creative Commons License 2001.01.05 0 0 43
Köszönöm válaszát!
BG
Előzmény: Mocsai Lajos (41)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 42
Egy edzőnek mindig vanak olyan játékosai akikre a nagy tét közepette is kiemelten számíthat! Szakmai értelemben a teljesítő képes tudású játékosok mindig közel állnak az edzőkhöz, és ez természetesen egy bizonyos hiearchiát eredményez.Emberileg egy edzőnek igenn vigyáznia kell, ha vanak is kedvelt egyéniségek a csapatában, azoktól mág többet követeljen, mint a többiektől.Nem szerencsés alapja a konzekvens munkának, ha túlzottan kivételez bárkivel is egy edző, egy csapat közössége megkívánja az edző morális tarását, és az árnyalt, az adot helyzethez, problémákhoz igazított, emberi, pedagógiai módszerek alkalmazását!
Előzmény: P.Győző (40)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 41
Várhatóan a következő években nem az irányító pozíció lesz a legnagyob hiányunk, hanem az átlövő, valamint a beálló posztok. Pigniczki Krisztina mellett Siti Eszter és a junior válogatott irányítója, Görbicz is igen tehetséges. A válogatott taktikai játéka igen sokoldalú, így nem szerencsés páros kacsolatokban gondolkodni, azonban Önnek igaza van, hiszen a nagy tét közepette a nagyobb rutinal rendelkező Kökény-Pádár, Farkas-Pádár kapcsolsathoz nyúltam vissza az EB döntőben!
Előzmény: mepps (24)
P.Győző Creative Commons License 2001.01.05 0 0 40
Emberileg ki áll a legközelebb Önhöz, és kit volt a legnehezebb motiválni a felkészülés illetve a meccsek során a csapatából?
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 39
Az edzői személlyiségnek öt-hat olyan fontos paramétere van, amelyeket szeretnék kiemelni.
1, szakmai kompetencia,
2, hiteles egyéniség
3, motivációs képesség
4, problémamegoldó képesség
5, következetes életvitel
6, menedzser, szervezői képesség, retorika
Ez néhány olyan tulajdonság képesség, amelyek bizonyítottan a legfontosabak az edzői pályán, és magam is szertnék megfelelni ezeknek.
Előzmény: Menj Sute (25)
medenagan Creative Commons License 2001.01.05 0 0 38
Bocs:
Köszönöm! És nagyon sok sikert! m.
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 37
A vezető klubok és válogattat felkészítő szakemberek önzetlen össtefogása a magyar kézilabdázásért, konzekvens, megfelelő idővel párosuló felkészülési rendszer, és nem az egyéni előnyökre, érdekekre épülő együttműködés. Nagyon sok fiatal tehetség van, ezeket meg kell őriznünk, és a világ élvonalával kell felkészítwenünk, és verenyeztetnünk! A fiatalok számára a magyasr válogatottban való szereplés elsősorban nem anyagilag, hanem belülről indíttatva erköcsi késztetés kell hogy legyen.
Előzmény: predicator (26)
Cloaca Maxima Creative Commons License 2001.01.05 0 0 36
Köszönöm! És nagyon sok sikert!
Előzmény: Mocsai Lajos (35)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 35
A nők tudatos munkavégzése, monotónia tűrése, fegyelmezettsége példamutató a férfiak számára is!A női szakág dinamikus fejlődése jóval nagyobb ugyanarra azidőre kivetítve, mint a férfiaké az utóbbi tíz évre kivetítve. A kollektív kombinatív játék megelőzi jelenleg az oly sokszor páros küzsdelemre redukálódó férfi kézilabdázást.
Itthon maradásom fő oka négy iskoláskorú gyermekem, intakt családi közösségünk, a TF-en elkezdet oktató, képző munkám, valamint a kihívást és óriási megtiszteltetést jelentő szövetségi kapitányi pozíció.Ez ahármas feladat jelenleg fontosabb a kedvezőbb anyagiaknál.
Előzmény: medenagan (28)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 34
A közönséggel való kapcsolatunkat igen fontosnak tarom, mivel egy mérkőzés hangulatát, a küzdeni tudást, az eksztázisban való teljesítményt nagy nmértékben meghatározhatja. Köszönöm elismerő szavait, és enek a csapatnak továbbra is az egyi k legfonosabb, nem szakmai feladata, lesz a közönség szimpátiájának megtartása.
A kézilabdázás a "nagy" sportágak mellett, a legnagyobb közönség és szakmai sikerét a sportágak hatalmas versengésében!
Előzmény: tampere (29)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 33
Az olmpia döntőben a hat gólos vezetés után a csapat fizikailag és pszicihikailag teljesen elfáradt, háromgólos vezetésünknél kértem időt, ahol az emberfogásos játék eleni taktokát szerveztem meg, azonjátékosok számára, akik, klubjukban, az elmúlt öt évben majdnem minde n második meccsen hasonló feladatot kellett megoldaniuk. Sajnos, adánok védekezésének megválozásánál három száz százalékos ziccert hibáztunk,így magunk ellen építettük fel a lélekben igen erős skandináv csapatot!Soha nem szabad egyetlen helyzet sem ajándékozni az ellnfélnek, mert a végjátékban a mai kézilabdázásban négy-öt gólos előny könyen ledolgozható! Talán megzavarta a fejeket, koncentrációt, a bekiabált aranyérme a pólósoknak, és elveszett a szükséges össtponosítás!A Pszichológiai technikák alkalmazásaival az élmezőnyhöz tartozunk, és igen fontosnak tarjuk!
Előzmény: VP (31)
Mocsai Lajos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 32
Utánpótás helyzete:a sportági utűánpótlás helyzete kézilabdásásban is egyre nehezedő helyzetet mutat, deficit mutatkozik akülőnösen azanyagi eszközökben, valamint a testnevelők , edzők megbecsülésében. AZ MKSZ részéről edzői továbképzésekkel, nemzetközi utánpótlás tornákkal, azok részbeni finanszírozásával, valamint, hat utánpótlás válogatott versenyezteésével, és anyagi támogatással próbálja, szerény módon támogatni, a számomra kiemelkedően fontos utánpótlás kérdést! A magasm részéről, orsszágos nyílt napokat tarok, ahol, utánpótlás játékosoknak, és az ott élő edzőknek bemutató edzéseket vezetek. A TF-en tanárként, minden szintű edzőképzésben, és a tanárképzésben, próbálom elköteleznni a hallmgatókat a sportág ügyének!
A világversenyek rendjét négyéves ciklusban egyszer lehet változtatni, egységes IHF döntés szükséges hozzá, valóban folyamatos jobbításra szorulnak a versenyrendszerek, javaslatainkat az igazságosabb lebonyolítás érdekében folyamatosan veszik figyelembe a nk-i szövetség!
Előzmény: Redondo (27)
VP Creative Commons License 2001.01.05 0 0 31
Tisztelt Kapitány!
A csapatnak, és az Önnek szóló őszinte gratuláció mellett két kérdést szeretnék föltenni:

1. Mit csinálna másképpen az olimpiai döntőben?
2. Foglalkozik-e a csapattal sportpszichológus? /Arra gondolok, hogy Nagy Tímea több helyen is nyilatkozta, hogy a sikerében mekkora szerepe volt a sportpszichológusnak, aki a kiélezett helyzetek kezeléséhez, és a tét elviseléséhez látta el tanácsokkal./

Üdvözlettel, további sok sikert kívánva:
vp

TgvTrain Creative Commons License 2001.01.05 0 0 30
Udvozlom a topictarsakat!
Várjuk a kapitányt!
tampere Creative Commons License 2001.01.05 0 0 29
Tisztelt Mocsai Lajos !

Ezúton is gratulálok az olimpiai és az Európa-bajnoki érmekhez. Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy kint lehettem az olimpián és láthattam a magyar csapat utolsó három mérkőzését. Az osztrák mérkőzés azóta is életem legnagyobb sportélménye, pedig voltam kint a tavalyi öttusa VB-n és a szegedi kajak-kenu VB-n is. Az olimpián elért siker szerintem nagy mértékben a csapaton belüli jó hangulatnak köszönhető, ami érezhető volt a szurkolók felé való bánásmódban is. A pad nem csak a játékkal, hanem a közönség hangulatával, kedvének hullámzásával is maximálisan együtt tudott élni. Köszönjük.

Kérdéseim:
1. A Magyar Kézilabda Szövetség és a válogatott szakmai irányítása között sokkal komolyabb ellentétek léteznek, mint ahogy az a nyilvánosság felé látszik. Hogyan tudja, tudta úgy elvállalni a következő négyéves ciklust, hogy az MKSZ vezetés változatlansága miatt a játékosok motiválása -pontosan a korábbi MKSZ vezetés hibái, igéretszegései miatt- egyre nehezebben fog menni?

2. Az olimpián a hangulat és a légkör mellett mi volt a legnagyobb élménye Önnek szakmailag és emberileg(személyesen) ?

Köszönettel:

Tamás

medenagan Creative Commons License 2001.01.05 0 0 28
Köszönjük szépen!

Két kérdésem van:

1.
Mi az, amit a nőknél szerzett tapasztalatból később a férfiaknál is tud hasznosítani? (erről sosem szól a fáma) Sőt, van-e egyáltalán olyan taktikai elem, amiben a nők előrébb járnak?

2.
Mivel tudta a Szövetség visszatartani a Lemgo hízelgő ajánlatától? A női kézilabda válogatott szintű mostani magasságát nem könnyű fokozni...

Előre köszönöm,

m.

Redondo Creative Commons License 2001.01.05 0 0 27
Tisztelt Mocsai úr!

Első szavam csak a gratuláció lehet, Önnek is, és a lányoknak is, köszönjük ezt a csodálatos évet!

Rengeteg kérdésem lenne, idő hiányában nem fog tudni mindegyikre válaszolni, remélem azért minél többre választ kapok!

1. A világversenyek lebonyolítási rendjét nem lehetne megváltoztatni, pl. középdöntő csoportok beiktatásával, ahová mindenki magával vinné az eredményeit, így nem lenne értelme a taktikai vereségeknek?

2. Mit szól az augusztustól életbe lépő új játékszabályokhoz? Ezek nagyon fel fogják gyorsítani a játékot, vélhetően nem lesz idő a támadás/védekezés cserékre, erre hogyan tud felkészülni a válogatott?

3. Mi a véleménye az utánpótlásválogatottak teljesítményéről, eredményeikről, az ott folyó szakmai munkáról, a válogatásról? Biztos, hogy mindenkinek (edzők, játékosok is) helye van ezeknél a csapatoknál?

4. A női bajnokság új lebonyolítási rendje hogyan tetszik Önnek? Véleménye szerint mi lett volna a legjobb, legizgalmasabb meccseket hozó megoldás?

5. Az utánpótlás anyagi helyzetéről, versenyeztetéséről mi a véleménye? Az Ön pozíciójában nagyon sokat lehetne tenni a feltételek javításáért, nem tervez ilyen lépéseket?

6. Véleménye szerint hogyan lehetne megakadályozni, hogy a legtehetségesebb játékosok (a vizilabdához hasonlóan) külföldre távozzanak, és a bajnokság szinvonala lecsökkenjen?

Előre is köszönöm válaszait!
További sok sikert kívánok a következő 4 évre!

predicator Creative Commons License 2001.01.05 0 0 26
Tisztelt Mocsai ur!

Gratulalok az EB aranyhoz es az olimpiai ezusthoz!

Mivel dolgozott ferfiakkal is es ott is vilagraszolo sikereket ert el, ezert kerdesem:On szerint mi "hianyzik" a ferfi valogatottbol, es klubcsapatokbol, hogy igazan sikeresek legyenek a kupakuzdelmekben es vilagversenyeken is?

Koszonettel!

Menj Sute Creative Commons License 2001.01.05 0 0 25
Kedves Mocsai Lajos,
ha ezrediknek, tizezredik irom is, de gratulalok az ujabb, vilagraszolo sikerekhez.
Eredmenyei es nyilatkozatai alapjan biztos vagyok benne, hogy On valamit nagyon-nagyon tud a kezilabdarol, annak szakmai es emberi reszerol. Egyik legkedvesebb emlekem pl. ahogy legutobb a zsenialis Farkas Andrea EB-lemondasanak ugyet kezelte. A sport nagyon szep tud lenni, ha intelligens emberek uzik. Koszonom ennek fenyeben Onnek es a jatekosoknak azokat a szellemes-vagany megoldasokat, melyekbol ritka sokat lathattunk az idei ket nagy versenyen.
Kerdese(i)m, hogy On szovetsegi kapitanykent milyen stilust talal celravezetonek: a borzaszto kemenyseget, szinte diktatorikus szellemet vagy sikeres lehet a nyilatkozataibol kihallhato nyugodt, erveleses, meggyozesen alapulo edzoi hozzaallas? Itt kulonboznek-e a ferfiak es a nok? Vegul: az ujabb negy ev kivalo alkalom a csapatepitesre, de nem rejti-e egyben az edzo-jatekos viszony elfasulasanak veszelyet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!