Keresés

Részletes keresés

Ford Fairline Creative Commons License 1999.02.11 0 0 10
fogalmam sincs,ezt azert iom,mert még nincs meg a 30 levelem és nem tudok addig "új témát" felhozni.(legalabb őszinte vagyok.
donvito Creative Commons License 1999.01.22 0 0 9
Szerintem, van Sandtnak messze a legjobb filmje az Otthonom, Idaho. Aki nem látta, az nézze meg mert megéri. De ez mellékes most.
teodorimusz maximusz Creative Commons License 1999.01.21 0 0 8
hat ha mar gus van sant a tema, akkor elmondom, hogy mult hetvegen lattam moziba a good will hunting-ot es tetszett, de nem mondanam, hogy zsenialis, bar azert ez nem csak a rendezesen mulott...
donvito Creative Commons License 1999.01.21 0 0 7
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nem biztos, hogy én bemerészkedek a moziba a Psycho-ra. A lényegi oka eme bátor kijelentésemnek az, hogy a filmből nem hagytak ki, majdhogynem semmit, ahogy Stöki is mondotta volt: még a kameramozgások is megmaradtak, nem beszélve a többiről. Talán tényleg igazad van Stöki, de véleményem szerint ez lesüllyeszti a filmet Warholos magasságokba. Koncepcionálisan talán változni fog a film (a vágásban mindenképpen, Van Sandt éppen ennek nagy mestere volna), de azért ez nagyon kevés ahhoz, hogy ezt a filmet van Sandt nevéhez fűzzük. Az Angyalok Városa teljesen más tészta: ott lényegében majdhogynem csak az alapötlet maradt meg, a többi változott, még a hangulata is teljesen más lett a filmnek.

Nos lehet, hogy megbotránkoztok, de én személy szerint két Korda filmet forgatnék újra, mert véleményem szerint megérdemlik, hogy leporolják róluk az évtizedek üledékét: az egyik a Laurence Olivier és Ralph Richardson filmjelezte Clouds over Europe (bocsi de nem láttam a filmet magyarul, így csak az angol neve ragadt meg bennem). A másik a zseniális The Four Feathers. Itt aztán lehetne alkotni!
Hogy miért éppen ezeket a filmeket? Nos a két film tipikusan az az eset, amikor a sztorinak nem szabadna, hogy a 30-as években játszódjon. Egyszerüen vétek, és a 90-venes évekért kiált. Sokkalta aktuálisabb lenne ma, és technikailag is jobban ki lehetne vitelezni ki. Csak az a baj hol szereznék ilyen színészeket!!!

Ti milyen filmeket forgatnátok újra?

Stöki Creative Commons License 1999.01.21 0 0 6
Porpanda,

A véleményem: Igaz, többségében szarok, de a remake-ek között van néhány nagyon jó is (filmben, zenében egyaránt). Legutóbb az Angyalok városa (original: Berlin fölött az ég) ragadott meg. De hogy ne legyek offtopic: Amíg nem láttam az új Psychot, addig nem mondomrá, hogy "hányadék", de komoly fenntartásokkal fogok a moziba ülni...

eMM Creative Commons License 1999.01.19 0 0 5

Hogy a rendező nem ismeretlen??
nekem eddig az volt.
Kiszínesíteni meg számitógéppel is lehet.
Van erre progi,de minek H.nál.
Ő FF ben álmondta meg az effekteket,így teljesek.
Azért én kíváncsi leszek a mexületett egérkére.
Az valóban nagy előny,hogy a sok Tini megismeri a mester nevét.
porpanda Creative Commons License 1999.01.19 0 0 4
Az egész egy megagagyi hányadék.

Olyan, mintha valaki - monjuk egy valamennyire neves író - újra meg akarná írni valaki más klasszikusát, például a könyvesboltban úgy jelenne meg egy könyv, hogy M. Kundera: Szigorúan ellenőrzött vonatok.

Ha például egy kezdő festő lemásolja mondjuk Monet egy képét, attól az ő képe még nem lesz értékes. Sajnos a zenében és a filmben ez az újraeladás-ipar őrület van, gondoljunk csak a semmit nem alkotó DJ-k "művészként" való beállítására.

Stöki Creative Commons License 1999.01.19 0 0 3
Nem hinném, hogy Gus van Sant "ismeretlen rendező" lenne. Elégszer bizonyított már, legutóbb a 9 Oscarra jelölt Good Will Hunting-gal. (Sajna, a Titanic mellett csak 2 díjat tudott elvinni...) Szerintem ő a nagy H. emléke előtt tisztelgett, amikor leforgatta a filmet - erre az is utal, hogy az eredeti forgatókönyvet, az eredeti kamerabeállításokat és megvilágítást használta fel, tehát semmi mást nem csinált, mint színesben újraforgatta az egészet. Hogy ez mennyire volt jó ötlet, az majd kiderül, mindenesetre én egészen biztosan nem fogom ugyanazt érezni, mint a csodálatos, fekete-fehér original Psycho első megtekintésekor. Akit szidni kell, szerintem az nem Gus van Sant, hanem a drága jó producer(ek), aki(k) ocsmány médiafelhajtást csap(nak) a film körül. Bár ennek is megvan a maga előnye: rengeteg popcornzabáló, Stallone-n nevelkedett tini megismerte A.H. nevét...

(Ja, a női főszereplő Anne Heche lesz. Hááát...)

donvito Creative Commons License 1999.01.18 0 0 2
eMM: ez is egy lehetőség! De nem hinném, hogy Van Sandt-ra ez ráillene, mert végül is egy név. Szóval az igaz az, hogy nem tudom mi van!
A rendező és a szinészek szempontját ábszolut nem értem, ezért kérdeztelek titeket. Egyszerüen ész nem fogja fel. Mert ha egy C rangu film rimékje lenne, akkor ok, bármi megtörténhet, még lehet, hogy jobb lenne mint az eredeti. No de a Psycho?

A producerek szempontja tiszta:
a. pénzért.
b. mert az ujabb nemzedék már fekete fehér filmeket nem néz meg (sorvadozó látóközpontok, fantáziátlanság, ki tudja).

Más: ti milyen filmet forgatnátok újra, ha lehetőség nyílik rá?

eMM Creative Commons License 1999.01.18 0 0 1
Szerintem nagyon egyszerű.
Ismeretlen rendező felhívja magára a figyelmet.
Sokkal inkább,mint ha 1 akármilyen ötletetet
dolgozott volna fel.
Az hogy ez mennyire fog bejönni, és mennyire etikus, az más kérdés.
babe Creative Commons License 1999.01.18 0 0 0
Igen!
donvito Creative Commons License 1999.01.18 0 0 topiknyitó
Tegnap láttam a cienenen a Psycho rimékjéről egy taglalást, és ennek kapcsán kérdezném tőletek, entellektüel barátaim: akkor most MI VAN vagy mi van? Ez a vég kezdete, vagy a kezdet vége? Hogy lehet, hogy amíg vannak jobbnál jobb filmötletek az egyik oldalon (ad abszurdum akár ugyan attól az embertől), addig a másrészt valaki-ugyanaz az ember úgy dönt, hogy megdönti Hitchcockot? És az aki ilyenre vállalkozik (színész, rendező [Gus Van Sandt - My Own Private Idaho, etc.]), az szerintetek mire gondol, mit akar? Szemtelenség, vagy tisztelgés Hitchcock, Perkins és Leight nagysága előtt? Vagy csak egyszerüen pénzkeresésről van szó, és semmi másról?


PSYCHO


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!