Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.16 0 0 47
Erről a vizsgálat lezárult felejtse el jut az eszembe... Ja, és egy fillér kártérítés nélkül persze!
Papci Creative Commons License 2000.03.20 0 0 46
Most azt mondjatok meg mi a f...t lehet erre tenni?

- Egyebkent meg eszembe jutott, hogy amikor kedves nyugati szomszedainknak nem tetszik valami akkor aztan tudnak orditni meg fenyegetozni. Tanulhatnank toluk. Most meg jogos is lenne a dolog. Ha a BBC ok nelkul tud ellentreklamot csinalni akkor mi miert nem tudjuk kinyitni a szankat a vilag elott , hogy Romaina egy szemetlada orszag meg karteritest kovetelni a lenagyobb mellennyel? Mar regen megallapitottam, hogy mi (marmint a politikusaink) csak nyalni tudnak felfele, de ha valamiert igazan ki kellene nyitni a szajukat akkor kussolnak nehogy a nyugat nemtetszeset valtsa ki vagy ilyenek.

Huhhh. Most jol megmondtam a magamet! Dejolesett!

Előzmény: potti (45)
potti Creative Commons License 2000.03.17 0 0 45
Sokszor elmentem tokajba vagy nanényba kikapcsolódni. Volt víz, élet, hasonló gondolkodású emberek. Mi lesz most?
Előzmény: Törölt nick (44)
MXT Creative Commons License 2000.03.15 0 0 43
Miféle dolog ez, hogy minden héten ránk engednek valami sz@rt?! Már nem is szólnak! Szórakoznak velünk, mert megtehetik. Több tízévre tönkretették számunkra a Tiszát!!! Még van képük azt állítani, hogy nem történt nagy szennyezés, mert nem tapasztaltak halpusztulást a román szakaszon. Még a halboltban sincs ott hal, nemhogy a folyóban!
Papci Creative Commons License 2000.03.15 0 0 42
Igen! Igy van. A szemetladak mar megint idenyomtak egy kis trutyit. Hat mikor lesz mar vege?

Cikk az Index-Kelet cimlapon

Előzmény: _LaJoS_ (41)
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.03.14 0 0 41
Most montak be a Hiradóban, hogy megint valami szennyvizet öntöttek a Tiszába a románok, csak most az ottani vízügyesek be sem jelentették be, hogy jön valami... Az ukránok szóltak...
Mi jöhet még ezek után????
Don Valentino Creative Commons License 2000.03.14 0 0 40
Sajnos tenyleg nem nagyon tudunk mit tenni. Az Aurult felszamoltathatjuk, a tokejuket megkaphatjuk, de ez nem fogja fedezni a karokat. Elegtetelt ugy vehetnenk, ha porig rombolnank Romaniat. ezt tehetnenk azzal a magyar hadsereggel, ami egy marek cigany ellen sem tudna megvedeni az orszagot. Szoval bar megalazo, jobb ha kussolunk.
A vilag minden tajan a nagy problema a viz, annak megosztasa, es a felsobb szakaszokon levo allamok szennyezese. Ezekre a problemakra meg sehol sem tudtak igazi valaszt adni. Az EU-ban ugye van a szennyezo fizet elv, dehat ott nem is nagyon szennyeznek. Mas "kulturaju" videkeken meg ezt nem nagyon lehet behajtani.
Előzmény: BigBoy (39)
BigBoy Creative Commons License 2000.03.12 0 0 39
Hidd el, nem fog semmi sem változni, akármit is csinál....és valóban.. mi meg végignézzük, hogy az összes szarukat a vizeinkbe üritik... utánna pedig beperelnek minket mert a Duna-deltánál újra eléri őket.... De ez a nép ezt is lenyeli.
Előzmény: Papci (38)
Papci Creative Commons License 2000.03.12 0 0 38
Iszonyu!!!!!
Ezek azt hiszik, hogy mindent megtehetnek? Mi meg vagyunk olyan hulyek, hogy szepen vegignezzuk, ahogy az osszes szarukat a vizeinkbe uritik!!!
Valamit azert tenni kellene!
Kivancsi leszek, h Pepo Ur mit fog tenni?
Előzmény: MXT (37)
MXT Creative Commons License 2000.03.11 0 0 37
Megoldódott a probléma, nem kell halat vinnie senkinek a Tiszába. Hacsak nem akarunk új fajta pontyot tenyészteni.(31cm és 9kg, de csak akkumulátorokba való) Mennyire ki vagyunk szolgáltatva a szomszédunknak!!! Tehetetlenűl kell végignézni, hogy mit művelnek velünk. Sajnos.
BigBoy Creative Commons License 2000.03.11 0 0 36
Teljesen mind1 mi jön még... ha a románok egy mérgesgázzal teli uszájjal jönnének, ami "véletlenül" Szeged közepén felhasadna, és így az egész szegedi lakosság megpusztulna, a magyarok akkor sem csinálnának semmit. Most lehet sovinisztázni, meg rasszistázni.....
MXT Creative Commons License 2000.03.10 0 0 35
Nem tudja valaki, hogy áll a réz és az ólom ára a világpiacon? Az éjszaka 20.000 tonna lép határt.
Tragédia!!! Mi jöhet még?!
Don Valentino Creative Commons License 2000.03.09 0 0 34
Szerintem is a termeszetre kell bizni a dolgot. Lathatjuk milyen hatasai vannak az emberi beavatkozasnak...
Előzmény: Törölt nick (32)
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.03.09 0 0 33
nade WagnerUR!
ez a hozzászólás ide való? van nekünk jó kis politika topikunk is, oda inkább beférne, mégha a Maszopnak az is a célja, hogy megpróbáljon humorosnak lenni (ha már másban nem lehetnek az élen :-)), és ez nem biztos, hogy jól áll nekik...
Előzmény: Törölt nick (31)
potti Creative Commons License 2000.02.23 0 0 30
Nekem új!
1. Meg kell nézni, de igazi történelmi értéke a tükörteremnek van (ott trianon mellett), bár átsétálni a parkon az is élmény.
2. Szivesebben ünnepelném mondjuk az EU tagfelvételi időpontunkat, de ha ilyen fas fejek költik az adófizetők pénzét, reményeim kitolódnak.
3. Az alapítványi támogatással meg az a bajom, hogy amíg pepók mászkálnak a környezetvédelem környékén, addig fizetni nem merek, még a halastó ciánosítására használnák. (itt a 22-es)
4. Inkább vigyünk halat, röhögjünk a vicceken és reménykedjünk, hogy ezeknek is felmondanak egyszer.
Előzmény: Törölt nick (29)
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.02.23 0 0 28
na ennek pont annyi értelme van, mint Cs(o)órikám felhívásának...
innentől kicsit off leszek, sorry.
Nemtom, hallotta-e valaki rajtam kívül, de (még azóta sem térek magamhoz) a Magyarok Világszövetségének elnöke felhívást tett közzé, hogy 2000-ben minden magyar állampolgár menjen el egy szál gyertyával Párizsba, egész pontosan Trianonba, hogy így űzzük el örökre Trianon szellemét. Lehet, hogy van egy utazási irodája?
on.
Így vagyok én ezzel a felhívással is, csak most nem kell olyan messzire menni. A Tiszába való halvitelnél több értelmét látnám, ha mindenki befizetné azt az összeget egy erre a célra létrejött alapítványba, amit ott hagyna a halboltban. Aztán ebből a szakemberek, ismétlem és nyomatékosítom, a szakemberek (tehát még egyszer, nem Popó és tsai) újjáélesztenék a Tisza élővilágát, és ezen belül a halvilágát.
Előzmény: Törölt nick (10)
Don Valentino Creative Commons License 2000.02.22 0 0 26
Had osszak meg veletek egy keseru viccet, amit most olvastam:

- Mit mond az aranyhal, mikor kifogjak a Tiszabol?
- ...?
- Ha nem dobsz vissza teljesitem harom kivansagodat.

Papci Creative Commons License 2000.02.21 0 0 25
Igen ez igy volt! En is lattam. Egy kisse ciki nem?
Előzmény: _LaJoS_ (24)
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.02.21 0 0 24
én meg azt hallottam valamelyik tévében kb. három-négy napja (asszem az tv2-ben, úgyhogy nem biztos, hogy elhiszem :-)), hogy a Szamos szükségtározói kvázi halastóként üzemelnek. Riporter kérdése: Szabályos az, hogy szükségtározóban halakat neveljenek?
Válasz: Nem, de...hát ez van.
itt (is) baj van!
Előzmény: kisst (23)
kisst Creative Commons License 2000.02.20 0 0 23
Egy mai TV műsorban felhívták a figyelmet arra, hogy mindenfajta közömbösítés előtt a szennyezett vizet ideiglenes tárolóba lehetett volna vezetni.

Hogy van az, hogy a minisztériumokban (például aki karbantartja ezeket az ideiglenes tárolókat) senkinek sem jutott ez eszébe????

Don Valentino Creative Commons License 2000.02.20 0 0 22
Ami tortent megtortent. Nem keseregni kell, hanem az adott helyzetben a legjobban tovabblepni. Penzt nem fogunk tudni behajtani senkin (legalabbis szerintem), de ne ugy alljunk a temahoz, hogy a "Tisza mar sohasem lesz a regi". De igenis lesz, csak semmi busmagyarkodas. Nem a politikusok fogjak rendbe rakni, - arra varhatnank - majd maga a termeszet kiforrja a dolgot. (remelem) Ne feledjuk, hogy a Tiszanak vannak mellekfolyoi is, sot a Szamos felett erintetlen a folyo. Attol felek, hogy most amig friss az eset beleovaljak majd az embereket mindenfele akciokba, aztan az lesz, mint annak idejen, mikor a Nemzetire lehetett teglajegyeket venni...
Előzmény: Superman (21)
Superman Creative Commons License 2000.02.18 0 0 21
Azt hiszem az ilyen emberek mint ez a Mr. Montgomery megérdemelnék a kötelet a nyakukba.
Bár előtte a lábára kötött kötéllel végighúznám egy motorcsónakkal a Tiszán, hogy jobban megismerje a folyót.
Nem táplálok nagy reményeket az iránt, hogy megfelelő mértékben képesek leszünk elégtételt venni a szennyezés bűnösein. Lehet, hogy túl gyanakvó vagyok de én a politikusokban is csak azt látom, hogy csak akkor kezdik el felemelni a szavukat egy-egy probléma mellett, amikor ők vagy valamelyik okostojás tanácsadójuk úgy gondolja, hogy az jót tehet a népszerűségüknek.
Nem hiszem, hogy a "Tisztelt házban" a korona közelében trónoló urakat úgy Isten igazából meghatotta volna az, hogy kipusztult néhány faj és hogy a TISZA MÁR SOHA NEM LESZ A RÉGI!!!!
Kedvenc környezetvédelmi miniszterünk is eleinte azt mondta, hogy nincs itt semmiféle katasztrófa csak vészhelyzet ( ezek szerint számára nem katasztrófa, hogy egy-két faj eltűnik a Földről, végül is van még elég). A fene egye meg nem igaz, hogy ennyire csak a saját politikai érdekeiket tartják szem előtt és nem érdeklik őket a nemzet érdekei, különben hogy lehetne még mindig környezetvédelmi miniszter egy ilyen balfasz.
Na jó már túl sokat írtam de ezt muszáj volt leírnom.

Mellesleg én is írtam egy levelet az ausztrál cégnek, nem igazán szépirodalmi stílusban. Tudom, ezzel nem sokra megyek, de a lelkiismeretemnek jót tesz.
Üdv mindenkinek!

Monthy Creative Commons License 2000.02.18 0 0 20
Sajnos teljesen igazad van. De azért valamit mégiscsak kellene tenni. A Tisza már soha nem lesz a régi. Valószínűleg sok faj örökre kipusztult, az ökológiai lánc nem hogy megbomlott, de eltűnt. Egyenként a láncszemeket nem lehet visszarakni csak egyben. Alulról kell építkezni. Először betelepíteni a növényeket meg a planktont. Ha ők megkapaszkodtak jöhetnek a vizirovarok, férgek. Ha ők is megvannak, a kétéltűek és aprób halak kötetkeznek. Ha itt is minden rendben jönnek a nagyobb halak. ha már ők is megélnek jöhetnek a madarak emlősök. A lépésekre egyenként úgy 3-4 évet és 10 milliárd forintot kell számolni. Ez a legjobb eset. Aki elkezdi a melót, rám számíthat.
Monthy
Előzmény: Yoc2Karma (16)
Kawauso Creative Commons License 2000.02.18 0 0 19
Mivel a miniszteri biztos halaszati szagember, bizzunk benne, hogy majd o koordinalja az esetleges telepiteseket. Fontosabb azonban, hogy a termeszetet segitsuk, hogy minel inkabb "magatol" alljon vissza az eredetihez kozelito allapot. Remelem, nem kell egyesevel halakat vinni a folyoba :(
Es azt is remelem, hogy a busa ujratelepiteserol szolo hirek csak a kapkodasnak koszonhetoek.
Előzmény: Törölt nick (17)
éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.02.18 0 0 18
Gyerekek, nem lehetne egyesíteni a ciános témákat? ez már a harmadik!
Kedves moderátor!!!!
Épp elég egyet figyelni...
http://www.etk.hu/cian
Yoc2Karma Creative Commons License 2000.02.18 0 0 16
Hát persze, vigyünk halat a tiszába...
Utána meg vigyünk neki mindennap enni...
Uggyan kérem mi ez a deviáns baromság ?!
Aki nem venné észre : A világ egyik legnagyobb ökológiai katasztrófája történt a mi kis hazánkban. 20-30 évbe is beletelik mire visszaáll az eredeti állapot, ami azt jelenti, hogy a mostani 40-50 évesek nem valószínű hogy élvezhetik.
Erről a kiba..ott kormányról meg annyit : Lehet, hogy van olyan birka ez a nép, hogy megeszi a süket dumájukat mely szerint nem tudták volna megfékezni a ciánmérgezés által okozott károkat és Orbán Viktor : "Ne rontsuk hazánk tárgyalási pozíciót.." kezdetű kijelentése egyenesen vérforraló...
Kedves Viktor : Itt nem tárgyalási pozíciókról kéne beszélni, hanem csöndben lehajtani azt a kis okos buksidat és elgondolkodni kinek a felelőssége az, hogy nem mentették meg ami megmenthető lett volna.
potti Creative Commons License 2000.02.17 0 0 15
WagnerUR: Nem bűbájosan érthetelen Soltika csevegése? Azt hiszem, összekevert Wagner Ur-ral, vele néhányszor élményszerű csevejbe keveredett.Egyébként nem gondolod, hogy a vigyünk halat akcióval - esetleg az ártalmatlanítók prifitját emelnénk?
Soltika: Előre elnézést kérek, de eszméletlenűl utánnozhatatlan stílusod felkeltette érdeklődésemet. Irhatnál valamit magadról!
Előzmény: Törölt nick (14)
soltika Creative Commons License 2000.02.17 0 0 13
Wágner úr
Szerintem előtte némi munkavédelmi és munkahelyi előirásban is kioktathadnád a "halaidat".
A szolnoki polgármester garantálja májusra a Tisza 100%-os rehabilitációját(Orbánkám is most megy Grósz karcsis tárgyalásra).
Azok a gaz hülye megdöglött halak valószinűleg szoclibek lehettek(hajrá magyarok, éljen a vizi "álliberális féreg irtás") a POPÓ féle selyemfiúnak a kanárisárga feleségbarátnő halak viszont "nemzeti" születéseüktől fogva vigan lubickolnak és nekik a CIÁN valószinűleg néhányszázmillliós hasznot is jelent.
Kedves megegészségesedésünkre "együnk halat, legjobb falat" + egy pofa sört.
üdv:
soltika + Finci kutya
PS: Maradjunk abban hogy hülyék voltak azok a (jelenleg is döglődő) megdöglött halak mivel nem tudták elolvasni és rádión meghalgatni január 30.-án és főleg február 16.-án Orbán Viktor szokásos rádiónyilatkozatát .
Don Valentino Creative Commons License 2000.02.17 0 0 11
Van ilyen akcio? Nem komolytalan ez egy kicsit? Mindenki vigyen szemelyesen egy halat? Miert nem egy jol szervezett allami akcioval oldjak meg a dolgot? Tobb szazezer hal el (elt) egy Tisza meretu folyoban. Ott van pl a balatoni amurtelepites meg a 70-es evekbol. Az eleg jol mukodott. Annak mintajara a Kornyezetvedelmi Miniszterium intezkedhetne, bar nem csak a halak pusztultak valoszinuleg ki, hanem a taplaleklanc mas elemei is. A haltelepitesnek se az legyen a vege, hogy tavasszal ad abszurdum ehenpusztult telepitett halak tetemet halsszak majd ki.
Előzmény: Törölt nick (10)
Zs Zs Creative Commons License 2000.02.17 0 0 9
Tényleg, nagyon jó ötlet!
Úgy hallottam, hogy Vácon egy képeslap-akcióval érték el, hogy megépítsék az elkerülő utat. Nincsen olyan mecénás köztünk, aki hozájárulna? Én szívesen megtervezném!
Zs Zs
Előzmény: aggályos (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!