Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ain Creative Commons License 2001.04.21 0 0 61
Támogatom Mr. Murdockot.
Anteris!
Igazad van abban, hogy nagy a felhajtás a F-1 körül, hogy van 2 csapat és 2 versenyzo, akiket
agyonsztárolnak. Valóban az egészben nagy a biznisz (így fordulhat elo, hogy már bizonyított, jó pilótát (de la Rosa) a kisebb anyagi háttér miatt kirúgnak és helyére rosszabbat (Bernoldi) vesznek fel. Szerintem is gáz volt a tavalyi kuplerájozás Mogyoródon (ezt a többi futamon nem szokás csinálni).Stb., stb. rengeteg mindenben igazad van még.
De!
1.Én se szeretek bizonyos sportokat (pl. lovaglás),mégse nyitok róla fikázós topicot).
2. Valóban sok embert behülyítenek a F-1-el, sokan csak azért nézik, mert a haverjuk/nojük/fonökük/a nép szereti. És közben azt se tudják, hogy mi volt az elozo verseny eredménye, csak a futamot nézik meg, az idomérore sz*rnak ("Az mit számít?" sic!)stb. De ezek az emberek mindennel így vannak, minden érdeklodésük felszínes, divatos, sznob! Tehát nem mindenki csak a média miatt nézi az F-1-et.
3. Én is (és még sokan és egyre többen, gondolom)
utálom a tömeget. Nem is voltam soha semmilyen futamon, ritkán járok discoba, tüntetésre soha stb. Lehet, hogy egy nagy élményt hagyok ki, de hát ez van.
4. Inkább nem kommentálom azokat, akik a globális környezetszennyezés egyik markáns elemeként festik le a F-1-et. Ez egy kicsit eros.
És attól még, hoy valaki szereti a motorsportot, még nem bizos, hogy Agent Orange-el permetezi a kertjét...
5. Média: no comment.
6. Még sorolhatnám.

És most egy kis személyes rész. Kiskoromban, amikor az elso Magyar GP volt,én is (mint mindenki, szerintem te is) oda voltam az F-1-ért.Azután valahogy nekem az egész kilencvenes évek kimaradt, nem néztem egyáltalán - de semmi más sportot se. Emlékszem, Senna halálát is csak utólag tudtam meg.
1-2 éve azonban megint érdekel a dolog - és nem
a média, a Schumi, a Hakki, a haverok vagy bárki miatt. Egyszeruen az egyik versenyt megnéztem (azt,amikor a Herbert nyert) és azóta nézem. Önszántamból. És érdekel a CART és a Nascar és a Le Mans... És igyekszem a netrol bovíteni errol szuk tudásomat.
Tehát nem csúszok, nem mászok ki Mogyoródra, nem viselkedem disznó módjára stb.
Nyilván lenne olyan hobbid, érdeklodési köröd, amit lefikázhatnék,csak úgy általánosságban (pl.
hülye, aki bowlingozik), de ez lenne túl szép dolog.

Remélem megérted, hogy a topicot nem személyes sértésnek vettem ( még ha úgy tunik,akkor se), csak úgy gondoltam, hogy felszólalok pro F1. Biztos sokan éreznek úgy, mint én.

Bocs, ez egy kicsit hosszúra nyúlt.
Anteris, kérlek válaszolj!

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 60
Abban viszont igaza van Anterisnek, hogy a jegyárak jó magasak, és igazából magáért a futamért nem sok értelme van kimenni egy F-1-es versenyre, TV-n hamarabb értesülsz mindenről, és rendesen végig tudod követni a versenyt.

Más kimenni pl. az Olimpiára, vagy egy focimeccsre, mert ott látsz mindent. Ezt én sem tartom túl jónak. A legtöbb ember csak azért megy ki F-1-es futamra, hogy a haverjaival legyen, egy jót szórakozzon, egy jó hétvégi program.
Egyébként sokan csak egyszer mennek ki életükben, hogy megnézzék, milyen is élőben. Ez pl. szerintem nem baj.

Ja, még a pilóták "sztárolásáról" szeretnék írni. Anteris, ennyi erővel elmondhatnád bármely hírességről, hogy sztárolják. Magyarországon ugyanúgy, mint bárhol máshol a világon.
A "sztárolás" amúgy is nagyon tág fogalom, amit manapság divat minden ismert személyre alkalmazni a tömegeknek. És lám, TE is rögtön ezt a szót használod. Ha megengedsz egy kis kritikát, Anteris, többek közt pont ez a baj ezzel az országgal, hogy bárki, aki híresebb az átlagnál, vagy valamiben kiemelkedik, azt már itt "besztárolják" a magyarok többsége szerint...

Tény, hogy ez a média feladata. Elismerem, hogy gyakran gusztustalanul csinálják, de ha mondjuk Jacques Villeneuve élete első F-1-es versenyén majdnem nyer, pole pozícióból indul, a leggyorsabb kör az övé, és végül 2. lesz, még jó, hogy beindul a sztárcsináló gépezet...
Vannak hírességek, akiknek méltánytalanul nagy teret biztosít a média, pedig nem olyan nagy számok. Ez is igaz.

De TE pl. mit értesz besztárolás alatt? Ha az Interneten weboldal nyílik mondjuk egy F-1-es versenyzőről, akit kéthetente élő adásban nézhetsz ki tudja, hány TV-csatornán, az besztárolás? Ha riportot készítenek a verseny után egy versenyzővel, meghívják a TV-be beszélgetni, stb., az miért besztárolás? Ezt nem értem... Forma-1-es versenyző. És ha besztárolják, azért tud is valamit.
Mazzacane-t pl. nem igazán sztárolják be, szerintem.

Csollány Szilvesztert pl. annyira sztárolják, hogy az néha már sok, dehát ő lett a világ legjobbja az Olimpián! Természetes, hogy tele vannak vele a különböző újságok, meg a TV. Hogy állandóan különböző műsorokba hívogatják. Minden országnak kellenek sztárok, Anteris...

Sokan mondják pl. a TV-ről, meg az újságokról, magazinokról, hogy besztárolják Kokot. A büdös francba, hát mondjanak még egy jelenlegi magyar bokszolót, aki olyan jól bokszol, mint ő, és annyi mindent elért a boxban, mint ő!! Nincs. Hát akkor meg besztárolják, és?

Szóval, ez a besztárolás nagyon tág fogalom, sokat lehetne róla beszélni. Tény, hogy sokakat besztárolnak, akik nem olyan nagy számok, és legföljebb csak a pénzük vitte oda őket, ahol vannak...
De szerintem a Forma-1-es versenyzők azért megérdemlik, kiérdemlik, hogy ennyit foglalkozik velük mindenki.
Üdv!
Murdock

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.21 0 0 59
Köszönöm, Ain.
:-)
Előzmény: Ain (58)
Ain Creative Commons License 2001.04.21 0 0 58
Anteris,én teljesen egyetértek Murdock úrral.
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.20 0 0 57
Na, Anteris, meg is jöttem!! Örülsz?
Akkor megpróbálnék értelmesen válaszolni a topic indító témájára.

Hát, mit is mondjak? Ahogy látom, szerinted az, ha valaki kimegy megnézni Forma-1-es versenyt, az alapjában véve egy értelmetlen dolgot cselekszik. Őszintén megmondom, bár nagy Forma-1 rajongó vagyok, maga a F-1 szempontjából én is elég értelmetlennek tartom, hogy kimenjek egy futamra.

Mert hát ugye tény, hogy kényelmetlen (a milliomosoknak nem), és a versenyből nem sokat látsz... Ehhez képest túl sok pénzt kérnek el érte... Én még nem is voltam kinn egy futamon sem.
Szóval, abban igazad van, hogy sok ember tényleg csak a buli, a szórakozás kedvéért megy ki a futamra, a haverjaival.

Viszont vannak azért, akiket tényleg érdekel ez a sport, és nekik már az is örök élmény, ha hallhatják egy ilyen autónak a fülsiketítő dübörgését, vagy láthatnak egyet közelről.

Igazából azt nem értem teljesen, hogy miért zavarnak Téged azok az emberek, akik kifizetik a belépőt a saját pénzükből, és kimennek a haverokkal egyet, akár kikapcsolódásként, hétvégi programként. Ha van rá pénzük, csinálják. Nem?

Amit viszont szerintem tényleg rosszul látsz, az a versenyzők "sztárolása" és a teljesítményük megítélése.
Gondolkodj egy kicsit, Anteris. Egy átlagos versenyen 60-70 kört kell megtenni, kb. 300 km-es a táv. EZ 1,5-2 óra tiszta versenyidőt jelent, ami alatt a versenyzőnek kb. 200-as átlagtempóval kell vezetnie egy autót.
Gondolj bele: 1,5-2 óra száguldás egy kocsival, 200-300 km/h-ás tempóval, ami alatt nem szállhatsz ki, csak egyszer, vagy kétszer pihenhetsz a boxban, pár másodpercre, de akkor is végig totálisan kell koncentrálnod.
Szerinted Te bírnád ezt?
Tegyük hozzá azt is mindenképpen, hogy a versenyek egy része nyáron van, akár 35-40 fokos, gatyarohasztó hőségben, és ilyenkor a versenyzők azt a 1,5-2 órát ugyanúgy végigversenyzik, az egész futam alatt ugyanabban az ülő pozícióban, valamint tűzálló alsóneműben, overallban és versenysisakban. A verseny végére gyakorlatilag belefőnek a szűk pilótafülkébe...

Vagy beszéljünk a karokról. Szerinted egy 900 lóerős Forma-1-es versenyautó kormányát úgy el tudod fordítani, mint egy személyautójét? Ajnye... Az elforgatáshoz szükséges erő többszöröse a személyautókban megszokottnak! És még a leggyorsabb pályákon is legalább 20%-a a távnak kanyarból áll. De vannak olyan versenyek, ahol ez az arány 50%, a táv fele kanyar! Komolyan edzeni kell a karukat a versenyzőknek, hogy azt a megterhelést bírják, amit egy versenyen el kell viselniük.

Na és a nyak? A kanyarokban a fej a külső ív felé indul, és ebben csak a nyak izomzata akadályozhatja meg. A Forma-1-ben sokkal nagyobbak a kanyarsebességek, mint az alsóbb kategóriákban (pl. Forma-3), és így sokkal nagyobb terhelés éri a nyakat. A kanyarokban a centrifugális erő kifejt akár 32 kg-mot is meghaladó oldal terhelést, a hirtelen gyorsítás és lassítás pedig szintén állandó nyomást gyakorol a nyakizmokra. Tudod Te, a F-1-es versenyzőknek milyen komolyan kell edzeni a nyakizmukat? Én láttam pl. Damon Hill nyakedző gépét, és a súlyt, amivel csinálta az edzést... Hát nem tudom, hány ember bírná...

Egy F-1-es pilóta pulzusa percenként 180-210 a verseny alatt. Az átlag pulzus 60-80...

Egy 240 km/h-ás sebességnél fellépő légellenállás a versenyautó tömegét akár 1,25 tonnára is megnövelheti, ami eszméletlen nyomás alá helyezi a végig a kormányon tartott karokat.

A csípőre jutó terhelés kb. 100 kg.

A kanyarokban fellépő centrifugális erő 4,5 G, a pilóta testsúlyának 4,5-szerese!!!!!

Hát, nagyjából ennyi. A F-1-es versenyzők rendszeresen komoly súlyzós edzést folytatnak, emellett kardio-edzést is tartanak, pl. futás, biciklizés, stb. Nem annyiból áll ám a dolog, hogy beülnek az autóba, és mennek... Olvass csak valahol a Schumacher-fivérek, vagy David Coulthard edzéseiről.
Tudom, hogy vannak kevésbé edzett versenyzők, de ha nincs átlagon felüli állóképességed, és erőd, nem is fogod bírni a Forma-1 versenyeit. Pl. Barrichellot is elküldte a csapata futóedzésre, mert túl kövér volt...
A pilótáknak is van versenysúlya, mint más sportban.

Szóval hidd el nekem, hogy az általad említett "hagyományos" fizikai sportok űzőivel hasonló szinten kell tartania magát egy Forma-1-es versenyzőnek is, ha eredményeket akar elérni, és bírni akarja a 2 órás, 40 fokos brutális hajtásokat.

Hát, most ennyi.
Majd még írok, azt hiszem.
Üdv!
Murdock Csődör

Előzmény: Törőlt_nick (-)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 56
Előzmény: Ain (53)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.18 0 0 55
:-)
Hétvégén jövök, mert most is csak pár percre jöttem föl.
Figyelj, ne hanyagold a topicot! Talán péntek vagy szombat este írok, attól függ, mikor van buli.
:-)
Üdv!
Murdock mester, aki mellesleg Csődör
:-))
Előzmény: Törőlt_nick (52)
hc Creative Commons License 2001.04.18 0 0 54
Anteris:
Ha próbáltál már egyszer egy jó gokartot, akkor egyből más szemmel nézel majd a körbe-körbe autókázó F1-pilótákra. Sok éves, sok kilóméteres vezetés után, magamat sportosnak tartott vezetőként ültem először egy gokartba és fájó kezekkel, vállakkal, a vesztesek lógó orrával, de egy hatalmas élménnyel gazdagabban távoztam. A 6 pacis motor alapján csak elképzelni tudom, hogy milyen lehet, amikor egy 800 lovas gépet kell kordában tartani másfél-két órán keresztül.
Menj egy pár menetet, szerintem élvezni fogod és utána less bele a következő futamba.

hc

Ain Creative Commons License 2001.04.18 0 0 53
Nekem legalább van mi szétrobbanjon.
Előzmény: Törőlt_nick (47)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 52
Murdoch mester, majd figyelek ezerrel! :)
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 51
Anteris, megragadott a topicod!
Nem azért, mert egyetértek Veled, hanem azért, mert pár dologban egyetértek Veled, párban meg nem. SZERINTEM pár dolgot rosszul látsz.

Viszont most már nincs időm megfogalmazni és leírni a véleményemet, mert jó sok dolgot akarok írni. Úgyhogy, ha megvársz, még a héten megírom ide azokat a gondolatokat, amik eszembe jutottak a véleményedről. Remélem, hozzá tudok szólni értelmesen. :-) Szerintem igen.
Úgyhogy olvasd a topicod, remélem, meg tudom változtatni a véleményed pár dologban.
Üdv!
Murdock, a Csődör

Törőlt_nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 50
Na Anyus, ezek má' szimpatikusabb karakterek! ;-)
Előzmény: anyus (49)
anyus Creative Commons License 2001.04.17 0 0 49
Atyaisten, elolvastam egy pár hozzászólásodat, ugye tudod, hogy nem vagy komplett? :))) Azért egy pár dologban igazad van, de ha nem vetted volna észre, az úgynevezett "forma1-rajongók" sincsenek megelégedve egy csomó dologgal. A forma1-ből pedig a világra vonatkozó baromi nagy dolgokat nem érdemes levonni.
anyus Creative Commons License 2001.04.17 0 0 48
ENGEM MEG NEM ÉRDEKEL, HOGY TÉGED NEM ÉRDEKEL B***MEG!!!!!!!!!!!!!!!
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 47
Hihihi, Ain csinálja a nagy nyugodtat, azt majd szétrobban az agya dühtől! :)
Fasza! MIAUUU !!! ;)
Előzmény: Ain (46)
Ain Creative Commons License 2001.04.16 0 0 46
Kedves Anteris!

Van egy jó tippem a számodra: Hollandia.
Ott, ha jól tudom, legalizálták az eutanáziát.
Utazz el oda és...

Előzmény: Törőlt_nick (42)
San Beni Creative Commons License 2001.01.30 0 0 45
Hello Mindenkinek!
Van egy nagyon jó Formula 1 Hírlevél az IRM F1Hírlevél. Minden Hétfon és Csütörtökön jelenik meg. Ha fel akartok iratkozni küldetek egy e-mailt az F1Newsletter@RacingStyle.com címre és a TÁRGY vagy TÉMA legyen: Subscribe. A rendszerük nem automatikus, de a hírlevél nagyon jó.
Remélem tudtam segíteni
kabala Creative Commons License 2000.08.23 0 0 44
Anteris!

Én megszállott F1 fan vagyok!
Hozzáállásod a Formula 1-hez arra emlékeztet amikor vagy 30 éve tiltott nyugati kultúrmocsoknak számított a Beatles vagy a Cola, mégis ott lapultak minden párttitkárnak a lemeztartójában vagy a hűtőjében az elöbb említett termékek!
Te is igy vagy evvel ,utálod de mégis beszélsz,vitatkozol róla!
Igazad van abban,hogy a körülmények(a Hungaroringen) ázsiaiak,de mégis az élmény felejthetetlen.
Először el kéne menned egy versenyre,aztán leállatozni azokat akiket ez érdekel!!!
Én pl nem szeretem a tömeget,kifejezetten utálom,a vigalmi negyedről nálam rosszabb véleménye nem sok embernek (pláne neked aki nem is láttad)lehet!
Mit szólsz ahhoz,ha létrehozok egy általam nem ismert(vagy csak igen felületesen) témáról egy topicot,csak hogy szidhassam???
Mindenkit várok az "Anteris biztos nem ért a F1-hez ezért jól megszidjuk" nevű topicban!!!!

páááááá

micu Creative Commons License 2000.08.17 0 0 43
Ez most az igazi tömegemberek fő motívumainak egyike. A mindent manipuláló manipulálók, akik fortélyos módon fogyasztásra ingerelnek. Az fel sem merül, hogy a cuccost alapvetően minden különösebb manipuláció nélkül is megvenném. A másik meg hogy különbözzünk! Ettől persze reménytelenül egyformák lesznek, mivel azért többnyire egyforma irányban és mértékben különböznek.

Üdv:Micu

Előzmény: Törőlt_nick (42)
Törőlt_nick Creative Commons License 2000.08.17 0 0 42
Az, hogy Te eddig 5-6 topicot nyitottál nem a határtalan bölcsességedet bizonyítja hanem azt, hogy kevés dolog van az életben amiről neked határozott véleményed lenne meg aztán magasról teszel rá, hogy mit is gondol egy adott témáról a többi olvasó. Konstruktív hozzászólást tőled még nem láttam. Lásd alant.
Mint minden titkok tudója, mond már meg nekem, miről is kellene itt törzsasztalon beszélgetni? A szép időről, vagy miről? Nem arról ami érdekli, bosszantja, bántja az embert.
Még az sem biztos, hogy nem szeretem a forma-1-et. Ami elriaszt az egésztől - és ez másra is igaz - az a tömegek kritikátlansága. Az, hogy nem a mérkőzésért - versenyért - önmagáért tódul ki a sereg hanem a körülmények "kényszerítő" hatására. Nem egy belülről jövő vágy, egy vegytiszta és öszinte vonzalom a sporthoz ami motíválja őket hanem egy mesterségesen gerjesztett hisztéria szabályozza a gondolataikat és a tetteiket. Mennek, mert menni "kell".
Igazából nem tudom ki a pszichológiai eset: az a tömegember aki akkor érzi igazán jól magát ha örjöngő emberhegyek veszik körül vagy az aki e szánalmas megnyilvánulás ellen szót emel.
Egy kicsit tágabban, az egész emberiség most ebben az irracionálisan extrovertált lelkiállapotában "tengeti" mindennapjait, senkit nem érdekelnek a miértek, ismét a nyers erő, az ösztönmegnyílvánulások határtalan térhódítása úralja az emberi élettereket.
rettegen,
ha nem lennél ennyire közönyös és egy kicsit jobban körülnéznél neked is fájna néha az élet de úgy, hogy üvöltenél, mint egy sakál.
Előzmény: rettegen (29)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.08.16 0 0 41
akkor ebben egyetértünk. : )
most nem gondolom, hogy ott KELL lennem jövőre is, de akkor úgy valahogy megdobogtatta a szívemet ... felment az adrenalinom, pedig sosem izgultam előtte F1-re.
Előzmény: nihilnimis (40)
nihilnimis Creative Commons License 2000.08.16 0 0 40
Nekem viszont 8 000 Ft-ert megerte, eletemben eloszor, kozvetlenul a bronztribun mellett, kivetitot is nezve. Enbertelen elmeny.

A korulmenyek egyebkent tragikusak, a Hungaroring Rt .rekordbevetelebol csurranhatna erre is (egysavos aszfaltut, hibas felirat, tajekoztato anyag csak nemetul, pedig par mas kulfoldi is, szoval, ciki, orszagimage...).

nn

Előzmény: nobodybuilder (38)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.08.16 0 0 39
ja, azt hozzáteszem, hogy nem érdekelt, érdekel különösebben az F1 és az alant szólók némelyikéhez hasonlóan én is fejvesztve menekülök minden tévés sportközvetítés elől, az F1 elől is : )) tehát gyakorlatilag ez volt az első futam, amit végignéztem.
Előzmény: nobodybuilder (38)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.08.16 0 0 38
hali,

vasárnap életemben először kint voltam a futamon. elég ambivalens érzésekkel jöttem el. egyrészt a 32000 forintos jegyért (és ez csak a bronz tribün volt!!!) leírhatatlanul rossz körülményeket kapott az ember, nem is balkáni volt, hanem inkább ázsiai -- már ha ez egy rosszabb fokozatnak tekinthető. felháborító volt.
másrészt viszont mostmár megértem azokat, akik megszállottként járnak a versenyekre. tévén sokkal jobban követhető a dolog, ez kétségtelen. ott lenni viszont valami hallatlanul különleges élmény, az elején csak álltam bambán és tátottam a számat ...

egyszer feltétlenül ajánlom mindenkinek.

nihilnimis Creative Commons License 2000.08.15 0 0 37
Az előzetesek alapján azért a F1GP3 nem rossz olyan hétvégén, amikor nincs Forma-1... Ehhez csak az kell, hogy ki tudjam próbálni..

Kedves borzimorzi! Az RTL szerint csak Nyémeckáben az RTL-en 10 millióan nézték a futamot

nn

Előzmény: enomine (36)
enomine Creative Commons License 2000.08.15 0 0 36
Félreértettél. Egyáltalán nem volt szándékomban kizárni téged a "normális emberek" közül. Azt sem mondtam hogy lehülyéztél valakit. Elfogadom ohgy más a véleményed. Ez a topic nem a környezetszennyezésről szól, márpedig Te sok olyan dolgot is említesz aminek a forma-1 -hez vajmi kevés köze van. A "wc-re is kocsival járunk" kérdésben egyetértek Veled, csak ez kicsit túlnőne a topic keretein nem gondolod?

Szimulátor: Na igen szívesen beleülnék egy ilyenbe, de azt hiszem jópár évnek el kell még telnie ahhoz hogy egy szimulátor akárcsak megközelítse a valóságos élményeket.

Előzmény: borzimorzi (35)
borzimorzi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 35
Rettegen, én gyalog is járok pl. munkába (meg metróval és HÉV-vel), mert bizony szokott hányingerem lenni, amikor azt látom, hogy a szakadt ladában pöffeszkedo húgyagyú csákók a zebránál gyerekkocsiban üldögélo kiskölkök képébe öntik az évek óta hamisított zöldkártyával muködo tragacsuk kipuffogógázát. És reggelente a Szentendrei úton megfigyelheto, hogy a Flóritól Acuincumig, néha Rómaiig araszoló sorban kb. minden 10-bol 8 autóban 1 ember ül, és ahelyett, hogy HÉV-vel gyorsabban bejutna a munkahelyére, ott anyázik a kocsiban. Persze, nem mondom, hogy most Ausztriába gyalog megyek nyaralni. DE: meggondolom, hogy van-e olyan fontos az elintézendom, hogy kocsiba üljek egyedül, ill. odajutok-e annyival gyorsabban,amennyiért már érdemes levegot szennyezni. (Pedig nem 10 éves szakadt Warbim van.) Ezt a tudatosságot hiányolom, bár nem hülyéztem le senkit, eltéroen toled, aki vetted erre a bátorságot, pedig nem is ismersz.

sch-p, hidd el, ha lehetne, azzal muködtetném. Csak momentán még drágább lene a leves, mint a hús.

Enomine, Neked is ismételten elmondom, hogy NEM hülyéztem le senkit és nem jogosítottalak fel semmilyen megnyilvánulásommal arra, hogy implicite ugyan, de kirekessz a normális emberek körébol. A szennyezést illetoen pedig pont az a baj, hogy mindenki "Nanehogymá pont ez számítson!" felkiáltással autózik 1maga soxor lassabban, mint a metró, de legalább nagyobb kosszal, vagy pipil a medencébe és szórja szét a szemetét mindenütt. Mindig az elenyészo koszok eredoje az oltári dzsuva. Ja, és hogy mit teszek még? Pl. nem dohányzom és mindig nagyon meggondolom, hogy érdemes-e autóba ülnöm 1 útra, vagy gyorsabb a BKV. Hajlandó vagyok reggel 6-kor elindulni a Balcsira, csak ne kelljen annyit piszmognom az M 7-esen és persze fuldokolnom a kátrány -és ólomszármazékokban. Mindig összeszervezem az úticélokat úgy, hogy ne legyen üresjárat, vagyis egybekötöm a kb. 2 héten belül felmerülo, nagyjából 1 irányba eso úticélokat és 1x járom be az utat, nem mindig újra otthonról elindulva. Nemcsak környezetvédo vagyok, belátom, a fösvénységem is vezet: kevesebb úton kevesebb benzint eszik a verda. Szvsz az unokáim egészsége igenis fontosabb, mint az, hogy 1-2 vagy akár több 10ezer emberke jót szórakozzon a Forma-1-es cirkuszon, vagy az, hogy még a WC-re is kocsival menjünk.

Ja, és a szimulátorokról: ha elég jók lennének, Te is beleülhetnél és egészen realisztikus módon, bár virtualice kipróbálhatnád, milyen is Schuminak lenni. Na, csak azt ne mondd, hogy nem errol álmodtok mindannyian...

enomine Creative Commons License 2000.08.14 0 0 34
1. Ugye nem mondod komyolyan hogy az a pár kamion szennyezi tönkre az ózonpajzsot, vagy a rajongók autói? Amilyen forgalom van, ez amellett elenyésző. Te pl mit teszel azért hogy tisztább legyen a levegő?
2. Egy szimulátor szerinted képes visszaadni azokat a körülményeket amit egy ilyen száguldás produkál? Nem mostanában lesz ez lehetséges az biztos.
3. A reklámokkal némileg igazad van. Csak a pénz mindenhol.. :(

"Püff neki, akkó' most aggyatok nekem is, mert én sem szeretem." Nem azért megy a lehúzás mert nem szereti valaki. A stílus ahogy előadják magukat egyesek, az az idegesítő. Mert ha valaki nem szereti akkor mindenki hülye akinek tetszik? Ez nem így működik normális emberek közt.

Előzmény: borzimorzi (31)
sch_p Creative Commons License 2000.08.14 0 0 33
Világszerte az a sok millió számítógép + internethasználó sem napelemmel működteti a gépét... Tisztelet (?) a kivételnek.
Előzmény: borzimorzi (31)
rettegen Creative Commons License 2000.08.14 0 0 32
de akkor ne is húgyáljatok bele a Balcsiba sem lécci'

F1 király -- pedig igazából a Rally fan vagyok (és az még természetvédelmi területen is tud menni:)

Meg foci EB-t se rendezzünk.
Meg mindenki járjon gyalog.

Ne haragudjatok de hülyék vagytok - azt még megértem, hogy valakinek nem tetszik a F1 mint sport oder cirkusz, nade ilyen hülye kifogásokat régen hallottam.

szánalom on

Előzmény: borzimorzi (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!