Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

johnblow Creative Commons License 2001.05.02 0 0 24
avantage,

Hát nem tudom, hogy győrben hol fényképeznek, de én már kaptam ott is mikulás csomit. Az állomás melletti vasuti postára 5percre beugrottam, és már ott is volt a kispiros. De nem küldtek ki semmit sem, pedig már jó régen volt. Meg hová is küldték volna? Akkor még nem kaphatták meg a címem. Aztán, hogy a jövőben hogyan lesz, majd meglátjuk.

JB, aki cseppet sem aggódik az ilyeneken


Előzmény: avantage (23)
avantage Creative Commons License 2001.05.02 0 0 23
A lejart vagy hianyzo parkolojegyek eseten fenykepeznek (legalabbis Gyorben, es gondolom BP-n is telik ra).
Az ilyen tipusu mikulascsomagra tenyleg van megoldas, mert ilyenkor eleg arra hivatkozni, hogy csak lecsuszott a szelvedo mogul, es felmutatni egy a kerdeses idoszakra vonatkozo ervenyes jegyet.

Viszont remelem, hogy a tilosban parkolok nem usszak meg. Miattuk nem lehet rendesen kozlekedni jopar helyen.

Előzmény: johnblow (16)
E30M40 Creative Commons License 2001.04.28 0 0 21
Szia Herr X!

Azért nem hivtunk rendőrt,mert a mentős csaj megvizsgálta és azt mondta,hogy nincs semmi baja az öregnek!!! Egyébként felirtam a nevét és a melóhelyét a csajnak BM korház!!!:):):) Csak a röntgennél derült ki,hogy az öreg két bordája elrepedt.

Visszatérve a témára:) :Azt találtam ki ha jön majd levél,hogy fizessek,akkor azt fogom válaszolni rá levélben,hogy én még aznap átfaxoltam nekik az arra az időpontra szóló parkolójegyet a büntető cetlivel (ahogy ezt a büntető cetlin irták:) és a faxom azt irta,hogy jól átment ugyhogy sziveskedjenek a faxom előkeresni:)
Üdv

Előzmény: Herr X (20)
Herr X Creative Commons License 2001.04.27 0 0 20
Bocs a késői reagálásért, de szerintem nem lúzer vagy, hanem nem ismered eléggé a KRESZt.
Mikor kell balesetnél MINDIG rendőrt hívni?
Ha SZEMÉLYI SÉRÜLÉS törént.

Amúgy a kedves nyugdíjas hozzáállása is lehetne jobb, főleg, hogy Te kezdeményezted az adataid megadását, csak ő keverte el...

Előzmény: E30M40 (7)
Heavy_D Creative Commons License 2001.04.27 0 0 19
johnblow a héten volt valamikor a tévében, hogy elkezdi a BM kiadni az adatokat az önkormányzatoknak azaz elkezdik szépen kiküldeni mindnekinek a büntiket. Nem mindegyik önkormányzat kapta meg most az adatokat tehát van még egy kis felkészülési idő. Aztán szerintem ellezdik majd behajtani a cuccost rajtunk. Hogy ezt jogilag ki lehet-e védeni azt nem tudom. Az érdekes része az lesz a dolognak, hogy mit csinálnak majd 2-3 éves büntikkel mert nekem ugyan nincs sok, de ami van az mind régebbi. 3 éves 3 ezer Forintos bünti elég tetemes kamatot tud felhalmozni. Na mindegy majd meglátjuk.
Ami hatásos módszer az a jegy keresés balektól vagy éppen induló autóstól. A nem volt apróm kifogást is elfogadják ha 5-10 percen belül van a bünti.
Előzmény: johnblow (16)
jokutya Creative Commons License 2001.04.27 0 0 18
Arra is van vmi szabály, hogy ha többször nem veszed át a hivatalos ajánlott levelet, egyszer csak "kézbesítettnek tekintendő" (lásd katonai behívó és társai). Én is azt tettem, mint johnblow: egy udvarias levélben megírtam nekik, hogy bár a szóban forgó kocsi az enyém, nem én vezettem és a környéken sem jártam gyerekkorom óta. Erre visszaírtak, hogy a büntetéstől ez alkalommal eltekintenek. Egy ügyvédtől tanultam, aki rendeszeresen kapja a tilosban parkolási cédulákat (pedig a parkolódíjat mindig befizeti).

Egyébként a kép elkérése is jó ötlet: kicsi a valószínűsége, hogy megvan.

jokutya

Előzmény: TechRun (17)
TechRun Creative Commons License 2001.04.27 0 0 17
Sziasztok !

Johnblow !

Nekem is ue. a helyzet most. "Tilosparkolás" cetlit kaptam decemberben. A héten küldték ki a papírt, (kb. 4 hónap alatt jutottak el hozzám.... :))) ajánlott, stb. Elmentem a postára, láttam, hogy a feladó a "Közterület akármi", és nem vettem át. Mondtam a postás hölgynek, hogy én itt se voltam, engem nem is látott. :))
Kérdésem, hogy ilyenkor mi van ? Visszamegy nekik, hogy nem kézbesítették ki nekem, és ekkor hogyan tovább ??

Üdv,
TR

Előzmény: johnblow (16)
johnblow Creative Commons License 2001.04.27 0 0 16

A mikuláscsomagot simán el kell dobni. Még az üzemeltető cég is bevallja, hogy nem tudják behajtani. Nem lehet bizonyítani, hogy megkaptad-e a csomagot, nem tudják bizonyítani, hogy ott voltál-e igazából, és nem is tudnak beazonosítani a rendszám alapján. Csak a balekok fizetik. Hetente kapok egyet-kettőt BP-en. És évek óta. Soha sem kaptam még egy levelet sem tőlük.

Egyszer kaptam egy levelet, mert tilosban parkoltam (a szélvédőre csak egy kis tilosparkolás cetlit tesznek). Na ez már behajtható, mert ezek használják a BM és az önkormányzat adatállományát, és így megtalálnak.
Leírták a levélben a pontos helyet, időt ahol álltam, meg a süket szankcióikat :-)) Ez a hely a barátnőm lakása előtt volt. XII, Szász Károly utca.
Visszírtam roppant udvariassan, hogy fogalmam sincs hol található a fenti BP-i utca, életemben nem jártam arra, és valószínűsítem, hogy a közter.felügyelő elírhatta a rendszámom, és hogy lennének-e olyan kedvesek és megmutatnák az a fényképet, ami alapján 1értelműen beazonosítható a hely és a rendszám.
Persze azt tudom, hogy nincs ilyen kép, mert elég nehézkes úgy fényképezni, hogy a tábla is és a rendszám is látszon. :-))
Írhattam volna azt is, hogy nyaljátok ki, tudom, hogy nincs fénykép, dehát a jólneveltségem... :-))

Eredmény: Többet nem molesztáltak a hülyeségeikkel.

JB a rosszcsont

BkorVette Creative Commons License 2001.04.26 0 0 15
"Pár ezer Ft miatt lehet, hogy nem mennek bíróságra,"

En ugy tudomm, erre is van torveny, es ha jol tudom az ilyen es a hasonlo esetekben, kotelesek pert inditani!

Nem tudom miert, de mindenhol ugy nyilatkoztak az onkormanyzatok, hogy a dolog elevulese 5 ev...erdekes...vajon ki talal jobb kiskaput??
Ok, vagy mi?!:-))

Udv.:B.korVette

Ui.: megint kaptam mikulascsomagot, most a Vectrara...nem tettem ki a haromszog, mert lusta voltam..bar szerintem akkor is felplakatoznak!:-))

Előzmény: I. Blasius (14)
I. Blasius Creative Commons License 2001.04.26 0 0 14
Pár ezer Ft miatt lehet, hogy nem mennek bíróságra, de állítólag vannak olyanok, akiknek már 100 ezres naygságrendű a tartozásuk.

Amúgy:
"Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta 6 hónap eltelt (elévülés)"

"A cselekmény elkövetésétől számított 2 év elteltével nincs helye szabálysértési felelősségre vonásnak."

1999 évi LXIX tv. (szabálysértési tv)

Így ha valaki tilosban parkolt, és 6 hónapnál régebbi a csomagja, és eddig semmi értesítőt nem kapott, akkor ez elévült szvsz. Bár lehet, hogy ez nem vonatkozik a parkolási szabálysértésekre.

Előzmény: Törölt nick (12)
avantage Creative Commons License 2001.04.24 0 0 13
>Nem kell vele törődni, mert úgysem tudják behajtani!
Szerintem betudjak. Lasd a soproni mintat. Es mivel nem avul el, szepen kamatozik a tartozas.
Ha a birosaghoz fordulnanak, akkor a perkoltseget is fizethetned! Es az nem 5000 Ft lenne.

>majd a kerítés túloldalára dobás
Amugy miert szemetelsz?

Előzmény: Törölt nick (12)
CaddyLacee Creative Commons License 2001.04.23 0 0 11
Csessze meg.
Megjött az első 5.000 Ft-os csekk a közlekedési felügyelettöl...febr. 02-i parkolásomért...
És azóta már vagy még 5-ször raktak szép kis lapocskát azon a helyen az autómra..ajjjaj :\
K*rvaannyukat. pedig mindenki ott parkol rendszeresen.
AstraF16v Creative Commons License 2001.04.13 0 0 10

"Két éve tolattam be parkoláshoz egy helyre,mögém lépett egy bátyó és mire észrevettem már fellőktem.2 bordája repedt!(Később derült ki) 3-4 autóval mögöttem
jött egy mentő.Meg is állt. Mondta neki,hogy mi a faszért nem nézett körül és különben is 15m-el előrébb ott a zebra!Öregnek felirom a nevem és
mob.számom,hogy bármi probléma van hivjon.Erre nem akarja elvenni!!!Csak többszöri unszolásra!!!Mondta,hogy fáj az oldala,ezért bevitték egy röntgenezésre.A
röntgen után a korház köteles volt feljelentést tenni a súlyos sérülés miatt és ISMERETLEN TETTES!!! ellen indult meg az eljárás,mert az öreg a korházban nem
tudta megmondani ki ütötte el!Csak később találta meg a papirom és lett meg az elkövető (én:()
Lehet,hogy jobban jártam volna ha nem irom neki fel az adataimat,de mi van ha a zsaruk találnak később tanut?Most ott tart az ugy,hogy fizessek 44 ezret
gondatlanságbol elkövetett sulyos testi sértésért! Persze fellebbeztem:)"

Ha szerencséd van, akkor normális "előadó" elé kerül az ügyed és lezárják bünti nélkül. Én egyébként a 44k-ba is bele mentem volna, mert a f@szomnak sincs kedve az unatkozó nyugdíjjasok miatt egész napos szabikat kivenni, hogy a bíróságra járjak. Ha legközelebb besétál egy gyalog az autód alá, hívd azonnal a rendőrt-mentőt és magyarázd el nekik, hogy nem a Te hibád! Ha nem tolattál volna, hanem előre mész ki tudja mit halucinál késöbb az öreg (esteleg cserbenhagyásos gázolást).

Ami meg a Mikulás-csomagot illeti, egyetértek BKorVette-tel. Gondold meg a jogi oldalát! Te tilosban parkolsz, eljárást indítanak ellened és felajánlják "ha azonnal kifizeted, olcsóbban megúszod". A gond csak az, hogy a fizetési felszólítást nem név szerint kapod, nem tértivevényes küldeményként, hanem egyszerűen odabiggyesztik a kocsidra. A csomagot persze elfújhatja a szél is, de a nyílt utcán van esély a lopásra is. Mi van, ha Te be akartad volna fizetni a Mikulás-cuccost, de valaki lekapta a szélvédőről?
Az egész egy rossz vicc, ami arra a 75%-ra van alapozva, akik maguktól befizetik a bűntetést. A díjbeszedők se hülyék, leszarják, hogy van-e valami népnevelő hatása a dolognak -vagy sem. A lényeg a bevétel. Ha elkezdenének levelezni veled, csak a postai és munkadíjjak többet tennének ki, mint a Te bűntetésedből eredő nyereség.

Csaó

Előzmény: E30M40 (7)
avantage Creative Commons License 2001.04.12 0 0 9
>Már fél éve ezt csinálom, és semmi.
Csak ido kerdese. Sopronban mar az osztrakoktol is kezdik behajtani, persze eddig sosem fizettek ki a bunteteseket, mondvan ugyse fognak veluk foglalkozni. Egy ideig nem is. De most mar eleg nagy kintlevosegrol van szo. A szolgaltato egy osztrak inkasszo ceggel szerzodest kotott, es ok valahogy kinyomozzak kie a kocsi, es mar mennek is behajtani.

>Ha meg megtalálnak: "Nem is volt semmi az ablaktörlöm alatt, biztos kiszedte valaki onnan szopatásból" :)

De ez nem ment fel attol, hogy utolag befizesd!

Előzmény: CaddyLacee (2)
Gabes Creative Commons License 2001.04.12 0 0 8
Lehet, hogy szerencsénk van!
De ha így van hát had legyen!:-))))
Mé pont rajtunk keressenek:-)
Előzmény: BkorVette (6)
E30M40 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 7
Szia CaddyLacee!
Azért kérdezem a véleményeteket,mert jogi uton mindig szivok:)
Két éve tolattam be parkoláshoz egy helyre,mögém lépett egy bátyó és mire észrevettem már fellőktem.2 bordája repedt!(Később derült ki) 3-4 autóval mögöttem jött egy mentő.Meg is állt. Mondta neki,hogy mi a faszért nem nézett körül és különben is 15m-el előrébb ott a zebra!Öregnek felirom a nevem és mob.számom,hogy bármi probléma van hivjon.Erre nem akarja elvenni!!!Csak többszöri unszolásra!!!Mondta,hogy fáj az oldala,ezért bevitték egy röntgenezésre.A röntgen után a korház köteles volt feljelentést tenni a súlyos sérülés miatt és ISMERETLEN TETTES!!! ellen indult meg az eljárás,mert az öreg a korházban nem tudta megmondani ki ütötte el!Csak később találta meg a papirom és lett meg az elkövető (én:()
Lehet,hogy jobban jártam volna ha nem irom neki fel az adataimat,de mi van ha a zsaruk találnak később tanut?Most ott tart az ugy,hogy fizessek 44 ezret gondatlanságbol elkövetett sulyos testi sértésért! Persze fellebbeztem:)
Szoval ilyen téren luzer vagyok:(
Bocs hogy kicsit eltértem a témátol:)
Előzmény: CaddyLacee (2)
BkorVette Creative Commons License 2001.04.12 0 0 6
Szerencsed van!

SZVSZ, ez semmit nem hasznal...
En is altam mar egesz delelott a Terez koruton teherautoval(kicsit elaludtam, majd elfeledkeztem rola), es nem tettek ra mikulascsomagot, de ez csupan a veletlen...lehet, hogy szarnak az elakadasjelzo haromszogemre is, csak eddig veletlen nem tettek ra...ezt csak ok tudjak!:-)
Meg a mulder...

Udv.:B.korVette

Előzmény: Gabes (5)
Gabes Creative Commons License 2001.04.12 0 0 5
Hi Mindenki!
Én a legutolsó piros zacsit megtartottam beletettem egy másik csekket és már mehet is a műszerfalra. a lényeg ne látszódjon milyen csekk van a zacsiba. Azóta nekem nem tettek másikat az ablaktörlő alá.
Gabes
BkorVette Creative Commons License 2001.04.12 0 0 4
"Nem is volt semmi az ablaktörlöm alatt, biztos kiszedte valaki onnan szopatásból" :)

Ehhe!:-))

Akkor most szolunk, hogy ennek oromere, tessek csak kifizetni az egeszet, mert ami kesik nem mulik!:-)))))

Udv.:B.korVette a veszmadar aki szinten hajigalja a tasakokat...

Ui.: egy ideig gyujtottem, hogy ha megallok valahol, kiteszek vagy nyolc-tizet, es jol megremitem a felugyelo bacsikat, de letettem rola, mert csomo elazott, meg trutyis lett!:-)))

Előzmény: CaddyLacee (2)
BkorVette Creative Commons License 2001.04.11 0 0 3
A kerdes nem jo....4 vagy 5 ev az elavulas, ebbol a szmpontbol mindegy.

Az meg nincs kifutoban, de a jogi alap nincs meg a nevek es cimek rendszam alapjan valo kiadasara...egyenlore...de, nehany keruletben mar meg is egyeztek, ha igazak a hirek....

Amugy mostanaban, en mindig kiteszem a szethajtogatott elakadasjelzot az ablakba, ebbe kossenek bele.. Nekem fel perc kezimunka, de sok bosszusagtol megkimel!!

Udv.:B.korVette

Előzmény: E30M40 (1)
CaddyLacee Creative Commons License 2001.04.11 0 0 2
Én hetente két-háromszor vagyok a Boráros téren, a Duna házban. A parkolóba f*szom fog lemenni sok Ft/félóráért, inkább megállok ott, ahol a többiek. Eddig már vagy 5-ször raktak rá a kocsira ilyet. Megoldás: laza mozdulttal ablaktörlö alol kivétel, lassú mozdulattal összegyürés kis gombóccá, majd a kerítés túloldalára dobás, ahol már úgyis annyi szemét van :)
Már fél éve ezt csinálom, és semmi.
Ha meg megtalálnak: "Nem is volt semmi az ablaktörlöm alatt, biztos kiszedte valaki onnan szopatásból" :)
E30M40 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1
Szia BkorVette!
Mikori a legrégebbi??
Előzmény: BkorVette (0)
BkorVette Creative Commons License 2001.04.11 0 0 0
Eddig 0-at fizettem be..
Előzmény: E30M40 (-)
E30M40 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Sikerült egy nap 3 piros kis zacsit begyüjtenem:)
2-höz sikerült luzerektől (az ablaktörlőjük alól:)
parkoló jegyet szerezni,de egy még igy is maradt:)
Szerintetek kell törődni vele vagy sem? Haverok szerint a másik kettőt is dobjam ki nehogymár faxoljak nekik:) Szeméjesen tuti nem megyek be, mert ott minden borulna:),mert egyszer 1!!! perccel zárás után értem oda és elhajtottak.
Mi a tapasztalatotok? Később küldenek levelet???
Netán behajtót?:):):)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!