Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hókeférke Creative Commons License 2001.05.07 0 0 3
Nincs Cascóm, nem is volt soha. A kötelező felelősségbizti (a másik félé) kellene hogy fizessen. (Az a zöld kértya akkor kellene, ha én okoztam volna a bajt)
Amikor a baleset volt elöször azt mondta valaki hogy ha nincs személyi sérülés akkor ki se jön a román yard. Aztán meg azt mondták hogy ha nincs jegyzőkönyv akkor nagy baj lehet a határon amikor ki akarok jönni a sérült autóval. Szóval valahogy sikerült kihívni öket (egy romániai magyar segített).
A két órás tortatúra végén azt mondták, hogy a jegyzőkönyvet a határon le kell pecsételtetni. Megpróbáltam, de senki se tudott ilyesmiről a határon. Az útlevelembe viszont bejegyezték, hogy az autó törött (legalábbis azt hiszem hogy ezt, mert románul írt bele valamit a határőr)
Nekem is az a balsejtelmem, hogy ez a balhé az én számlámra történt. Azért pár levelet megeresztek nekik (OMNIASIG S.A. nevü társaság)
Előzmény: nyman (2)
nyman Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2
Az itthoni biztosithoz nem csak a az EU-s baleseti bejelentolapot es a rendorsegi jegyzokonyvet kell csatolni? A tobbi meg mar az o dolguk. Romaniaba kell a zoldkartya. Az is megvolt?

En mindig kotok egy kiegeszito biztositast, ha kulfoldre megyek. Persze ersosorban azert, ha nagy gaz van, akkor a szallitasi koltseget atvallaljak.

Előzmény: hókeférke (-)
Rick Blaine Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1
Hát gyanítom, újból ki kell menned, ha pénzt akarsz. Itt Angliában, ha történne valami (belegondolni is szörnyű, pedig ahogy mostanság vezetek, nem lehetetlen), akkor a Hungária angol partnere kellene, hogy felvegye a kárt. Én lehet, hogy nem szaroznék, ámbár 100000 pénz az nem kevés...Szóval inkább csak magamnak okoskodtam.
Előzmény: hókeférke (-)
HEnci Creative Commons License 2001.05.07 0 0 0
0 karambolobm volt eddig...külföldön
hókeférke Creative Commons License 2001.05.07 0 0 topiknyitó
Üdvözlök mindenkit. Azok jelentkezését várom elsősorban, akiknek már van személyes tapasztalatuk a témában vagy ismerősük járt hasonló cipőben. Vagy rendelkeznek olyan (nemzetközi) jogismerettel ami segíthet (ötlet) a megoldásban.

Az eset rövid leírása: szombat délután 5 óra körül Kolozsvár belvárosában furgon (egy kanyarral megfordulni akart) kivág, én a belső sávban nekimegyek. Furgon orra megigazítja a jobb első sárvédőt, az első ajtót és kicsit a hátsót is (az utóbbi gittelhető). Személyi sérülés nincs, az én károm kb. 100ezer.
Magyarázkodás, értetlenkedés. Abban az országban kétféle ember van: egyik aki tud magyarul, a másik aki totál román, és egyetlen idegen nyelvet se tud. Az hogy magyarul nem beszél, még érthető, de se angolul se németül egyetlen ember se. A segélyhívó se (112 ott is megvan). Szerencsére akad egy ember aki magyarul tud. Rendőr kihív, helyszínelés. A másik vezető elismeri hogy hibázott, rendőrök is rendesek, segítőkészek. A román biztosító már bezárt. Nyitás majd hétfőn.
Mivel az autó menetképes maradt, folytattuk a megkezdett hazautazást. Az itthoni biztosító semmilyen segítséget sem tud adni, nincs nekik semmiféle segélyszolgálatuk ami ilyen esetekben felvenné a kapcsolatot a külföldi társ(?)biztosítóval.

Most mit csináljak? Hagyjam veszni az egészet és csináltassam meg a kocsit a saját költségemen? Fogadjak nemzetközi ügyvédet? Lehet hogy többe kerül az ügyvédi költség mint a kárösszeg? Egyáltalán elfogadja a román biztosító egy magyar kárbecslő szakvéleményét? Vagy újra ki kell utazni oda (az autóval) hogy ott is megnézzék? Ott olyan borzalmas utak vannak hogy akkor akár ki is dobhatom az autómat úgy leamortizálódik! (Így is lengéscsillapító csere lesz belőle)
A rendőrségi jegyzőkönyv románul van, le kell fordíttatnom magyarra. Ha az ottani biztosítóval levelezni kezdek, akkor nyilván románul kell, különben aligha fognak válaszolni. Vagy mégis?
Szóval hogy lehetne úgy megoldani ezt az ügyet, hogy: 1.Ne kelljen újra kimenni oda 2.Ne kelljen sztárügyvédet fogadni. A román nyelvű levelezést megoldom valahogy.
Gondolom, hogy mások is jártak már hasonlóan vagy akár súlyosabban is és még sokan fognak. Nekik is segíthet egy ilyen topic.
Van valakinek ötlete? Előre is kösz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!