Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2001.05.17 0 0 25
Jobbat biztos vehettem volna, csak nem ennyi pénzből. :) (Az összehasonlítás szempontjából a használtat kizárhatjuk.) Az anyagi lehetőségek nagyon behatárolják a mozgásteret. Autóvásárlásnál az egyik fontos szempont, a külső. Amikor ránézel egy autóra, és nem fog benne valami (magyarul nem tetszik), hiába nagyon jó műszakilag, sohasem fogod igazán jól érezni magad benne. Számba kell venni, hogy mire akarom használni a járgányt (rövid utak, hosszabb utak, főút, mellékút, autópálya, stb.), hányan fogunk benne utazni, mennyit kell cuccolni, stb., mennyibe fog kerülni a fenntartása (biztosítások, benzin, stb.)
Ezek, amik így hirtelen eszembe jutottak. (A sort még lehetne folytatni.) Ez a "Det" féle vásárlási kézikönyv egy részlete. :)))
Természetesen minden ember különböző, ezért mindenki fel tud állítani magának egy listát, ha akar. ;)
Üdv.
Előzmény: Aszpirin (17)
RedRiot Creative Commons License 2001.05.17 0 0 24
A Felíciaba nem csak VW motorokat épitettek:

-1.3 / 55LE: ez a regi Skoda-motor, német karburatorral. Autópályán nagyon lomha jószág, de városban elmegy, a viszonylag rövid váltó miatt.

-1.3i / 68LE: ua.mint a fenti, csak injektorral. A fentitol nem sokkal dragabb, megéri a kulonbozet.

-1.6 / 75LE: a VW Golf II 1.6-os motorja

-1.9D / kb.60LE(?): ez meg egy VW dízel

Előzmény: sm-art (18)
RedRiot Creative Commons License 2001.05.17 0 0 23
A Feliciaban es a '93 utani Favoritokban sok nemet alkatresz van. (A Favoriton tobb mint 500 módositast hajtott vegre a VW). A hatso fekek a Golf III-al megegyeznek. A fényezes és korroziovédelem is VW minôseg. Az öreg 1.3-as Skoda motort is kipofoztak egy kicsit, hogy finomabban jarjon. Nem olyan rossz motor az, a Fabiaba is berakták. Vagyis egy Felicia van olyan minosegu mint egy VW.

A Fabia valoban nagyon kiraly kocsi, de sokkal dragabb is a Felicianal, ráadádul meg nincs tul sok belole a hasznaltauto-piacon.

Ja es meg valami: a Skoda nem "divatmárka" a tolvajoknal.

Előzmény: sm-art (16)
Tonx Creative Commons License 2001.05.16 0 0 22
Nekem lenne most egy elado VW Polo 1.6-osom:))) Ha normalisan megy vele az ember akkor eleg kedvezo fogyasztasa van 7 liter korul varosban. Ha nyomod neki akkor felmegy de ez mindegyik tipusnal igy van. Alkatreszarai valtozoak altalaban a gyari VW-nal 40-50% olcsobban megkapod ugyanazt mongyuk egy Langnal vagy UNIX-nal. Gyarto ugyanaz csak nem VW van rapecsetelve:)))
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.16 0 0 21
Igaz, csak sajnos ha jól értettem sm-art-nak nincs "kerete" egy új Fabiára. :(
Előzmény: Georg (20)
Georg Creative Commons License 2001.05.16 0 0 20
Inkabb a Fabia... A Felicia mar kicsit öregecske, azon nem gondolkoznek a helyedben. Ezzel nem szidom az autot, de az biztos, hogy jobb a Fabia technikailag.
A Fabia gyakorlatilag nem sokban ter el egy VW-töl. Egyebkent is a szeptemberben bemutatando uj Polonak a padlolemezere van epitve. A motor: csak az 1.4-es 68 loerös a regi Skoda motor egy kicsit feljavitva, de arra azt mondjak, hogy sokat eszik teljesitmenyehez kepest. A többi mind VW motor. Biztos vagyok benne, hogy nincs vele több problema, mint egy VW-velm, de inkabb meg annyi se. Ami pedig nem rossz, mert en az uj Golffal sokszor voltam mar szervizben, es ra kellett jönnöm egy ujabb probaut utan egy Audival, hogy az Audi meg mindig nagysagrendekkel jobb nala. Hiaba azonos a technika (majdnem), ha messze nem olyan jo az egyik minösege...
Előzmény: sm-art (18)
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.16 0 0 19
Asszem jól tudod. A Fabia biztosan televan VW alkatrésszel, tudomásom szerint a Felicia is.
Előzmény: sm-art (18)
sm-art Creative Commons License 2001.05.16 0 0 18
Jól tudom, hogy a Skoda Felicia meg ezek... ezekben Volkswagen motor van ? Sőt végülis Volkswagen termékek... ?
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.16 0 0 17
Hát ez egy olyan tanács volt, amit én a legutóbb sem tudtam betartani. Ezért lett Toledóm (te jól megfontoltad a Matiz vételét? És így utólag sincs olyan érzésed, hogy jobbat is vehettél volna?).
De legközelebb - okulva a tapasztalatokon - így próbálok majd eljárni.
Előzmény: Detonátor (14)
sm-art Creative Commons License 2001.05.16 0 0 16
Skoda Felicia ? Biztos ? Ezt te gondolod így vagy böbben is egyet értenek azzal hogy a Skoda Felicia megbízható ? Ha igen akkor semmi bajom nincs vele. (én meg 193 cm :-)) )
Előzmény: RedRiot (15)
RedRiot Creative Commons License 2001.05.16 0 0 15
Ha esetleg a design es a presztizs nem fontos szamodra akkor tudom ajanlani a Skoda Feliciat. Nem tul szep, nem tul gyors (a rovid valto miatt azert varosban nem rossz), de nagyon megbizhato, strapabiro. A csehek nem sajnaljak a vasat az autobol, nem ugy mint a ferdeszemuek. Az alkatreszarak is igen baratsagosak. Ha nem akarsz tul sportosan vezetni, akkor a fogyasztas is jo. Az utastere pedig sokkal tágasabb az elottem felsorolt tipusoknal. En a magam 198 centijevel jol elférek benne.
Előzmény: sm-art (-)
Detonátor Creative Commons License 2001.05.15 0 0 14
Én nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni a dolgokat, mint Te. :)
Előzmény: Aszpirin (11)
sm-art Creative Commons License 2001.05.14 0 0 13
Kösz a jótanácsot !

Türelem az van.. mivel pénz még nincs :-)

Egyébként most úgy állok hogy Opel Corsa vagy Nissan Micra.

üdv. !

Előzmény: Aszpirin (11)
W900 Creative Commons License 2001.05.14 0 0 12
Én a Suzukit ajánlom.

limitált széria, sárga, Suzukikhoz képest sok extrával (kényelem), kis fogyasztás, stb...
Árban persze egy picivel több mint amit írtál:-(

Előzmény: sm-art (-)
Aszpirin Creative Commons License 2001.05.13 0 0 11
Az én tanácsom: nézd meg, hogy mit lehet kapni ennyiért (már elég sokfélét), menj el több használtautó-kereskedésbe, és lehetőség szerint minél több Típust próbálj ki. Csinálj egy listát magadnak, hogy mi a fontossági sorrend (pl. design, méret, ár, fenntartási költségek, fogyasztás, megbízhatóság, teljesítmány, stb stb), és mindegyiket kipróbálás után próbáld kategorizálni (pl. "drága de keveset eszik és jól megy, igaz hogy csúnya szegény"; vagy "szép is, jól is megy, de nagyon sokat eszik, és nem túl megbízható a hírek szerint).
Egyes kérdésekben, mint fogyasztás, megbízhatóság, itt a topikban tájékozódhatsz; de olyan dolgokban, mint a vélt menettulajdonságok, design, gyorsulás, stb csak a saját tapasztalataidra hallgass, mert minden szentnek maga felé hajlik a keze!
Szerintem ne siesd el a választást, legyen türelmed végigcsinálni a sok próbálgatást, informálódást, még akkor is, ha már nagyon kellene az autó. Én többször voltam már autóvásárlási lázban, és tapasztalatból tudom, hogy amit tanácsolok, nehéz megtartani. Az ember ha talál egy olyant ami tetszik neki bvalamiért, nagyon nehezen tudja észreveni a hibáit, és hajlamos fejest ugrani a kútba.
Szóval csak körültekintéssel, és ne hamarkodd el!
Szándékosan nem ajánlottam egyik márkát/típust sem.
Sok szerencsét.
Előzmény: sm-art (10)
sm-art Creative Commons License 2001.05.13 0 0 10
ja és még a Seat volt ami megfordult a felyemben.. tehát a Ford és a Seat (azokon kívül amit már mondtatok). Eddig a Corsa a nyerő a vélemények szerint..
sm-art Creative Commons License 2001.05.13 0 0 9
na és a Ford ? Egy Ford Fiesta ? arról mi a vélemény ?

És a Fiatok (mondjuk Punto I) az miért nem arat nagy sikert nálatok ? Nem a leg strapabíróbb ?

Detonátor Creative Commons License 2001.05.13 0 0 8
Ezek közül én a Corsa-t választanám, kivéve, ha a Punto II-es lenne. De ebben az árban nem hiszem, hogy arról lenne szó. ;)
Előzmény: Detonátor (7)
Detonátor Creative Commons License 2001.05.13 0 0 7
Akkor, ezek közül válaszd ki, hogy melyik felel meg legjobban a céljaidnak, hasonlítsd össze őket kívül-belül, és mérlegelj. ;)
Olyat vegyél, ami tetszik és otthonosan érzed magad benne.
Előzmény: sm-art (-)
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 6
De lancer is kijön az 1m-1.2m keretből, ami egy kategóriával nagyobb.
Előzmény: Dobcsi (5)
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 5
"sokat hallottam hogy a japán autokat nem érdemes megvenni.. főleg használtat, mert azok nem sokáig birják... Gondolog itt a Suzuki-ra meg a Daewoo-ra"

Sem a Daewoo sem a suzuki nem japán! A suzuki magyar, a dívó meg dél koreai. :)

Ezek tényleg nem a legjobbak, de a japánokkal nincs gond. Vegyél micsu colt-ot. :)

Dobcsi.

Előzmény: sm-art (3)
sm-art Creative Commons License 2001.05.12 0 0 3
...példáúl sokat hallottam hogy a japán autokat nem érdemes megvenni.. főleg használtat, mert azok nem sokáig birják... Gondolog itt a Suzuki-ra meg a Daewoo-ra. Ezek nényleg szarok ?
Eközben hallom azt is hogy semmi baj nincs velük. És végülis elég sokan használják és a fogyasztásuk sem túl nagy... most mi az igaz ?
sm-art Creative Commons License 2001.05.12 0 0 2
igen persze én szeretném 1millio-1mil.200e forintból megúszni. De ezt azért nem írtam mert ez nem befolyásolja azt hogymelyig autot miért érdemes vállasztani... szia !
Előzmény: lentigo (1)
lentigo Creative Commons License 2001.05.12 0 0 1
Olyan dolgokon gondolkoztál, hogy mennyit költenél rá???
lentigo Creative Commons License 2001.05.12 0 0 0
O
sm-art Creative Commons License 2001.05.12 0 0 topiknyitó
Helo !

Használt autot szeretnék venni de szükségem lenne néhány hozzáértó tanácsára !

Röviden a sempontjaim: Kis méret(mint egy 3 ajtós korza), Viszonylag olcsó javíttatás/karbantartás, Ne nagyon szennyezzen(nem Dízel), Ne fogyasszon túl sokat (autopályán kb.5-5.5L).

Amiket eddig kinéztem: Opel Corsa, Ford Fiesta, Nissan Micra, Fiat Tipo, Fiat Punto.

Mit tanácsoltok és miért ?

kösz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!