Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

LátoGató Creative Commons License 2001.05.21 0 0 17
Itthon sározták össze (sárosaljúautó) mert a kocsi egy új széria, tehát nem lehetett előtte cégesverda. A kereskedő neve nem titok, de van ott egy jóbarátom aki hozzásegített kedvezményesen ehhez a kocsihoz, Őt nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.
Én is hallottam már kiegyengetett és visszapörgetett órás "újautókról" ez egy rohadt nagy szélhámosság. Egyébként az én kocsimban is annyi gázolaj volt hogy a 600 méterre lévő benzinkútnál lefulladt, holott a HDi-ből nem egészséges kifogyasztani a naftát.A kereskedőnek nem érdeke hogy Te teli tankkal távozz, pedig ez gesztusértékű lenne és nekik nem nagy többletköltség mert oltári haszonnal dolgoznak.
Soha nem jutunk el eddig, mint ahogy addig sem hogy az árverseny miatt alkudni lehessen egy új kocsi vételárából. Ez máshol, (most direkt nem írok nyugatot) bevett szokás. Vagy adnak bele egy rádiót, vagy szőnyegszettet,lefóliázzák az ablakokat, stb. Talán egy pár év múlva amikor a kereskedők könyörögni fognak hogy náluk vegyél új autót.....
Grrrr Creative Commons License 2001.05.21 0 0 16
Az én kocsimban a futott kilométereknél 24 kilométer volt, a következő szervízig visszaszámlálás 14923-en állt. :)
Azt elfelejtették visszapörgetni, höhö.
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 15
Miután egy kedves ember a parkolóban meg- utána meg elhúzott.
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.21 0 0 14
Miért cseréltek karosszéria elemet? Ezt már kezdem nem érteni...
Előzmény: Gotfroa (13)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 13
A cserél karosszéria elem fényezésének a vastagsága /csak kimondtam!/ a gyárinak a fele volt, gondolom, sokat meg lehet igy takaritani...
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.21 0 0 12
Szomorú, hogy így kormoznak az új autókkal is.

"A kiszerelt alkatrészeket mindig lenyúlták"

Amikor én mondtam a szerelőmnek (nem szalon) hogy elvinném a kiszedett alkatrészeket, látszott rajta hogy nem tetszik neki. Aztán amikor odaértek, hogy kivették a hibás alkatrészt, és az inas nézegette a vákum szivattyút majd azt mondta "háát ez jól sz*rrá ment..." és úgy falhoz vágta hogy 5 darabra tört... :) Aztán: "jjja ezt akartad elvinni...bocs"-al el volt intézve. Szóval vannak ilyenek :)

Dobcsi.

Előzmény: Gotfroa (11)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.21 0 0 11
Garanciális javitás: a kocsi csodák-csodájára, pont az 59. napra lett készen...
a 30. naptól csereautót nem adtak... épp külföldön voltam, igy nem tudtam kiverni belőlük. A kiszerelt alkatrészeket mindig lenyúlták, néha nehezen, de visszakaptam, néha 'nem találták' meg. A belső kárpitozás olajfoltos lett /a plafon!/ egy kisebb szerelés után... szerintük én kentem fel rá valamit.
Blindmouse Creative Commons License 2001.05.20 0 0 10
Mondjad!
Előzmény: Gotfroa (7)
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.20 0 0 9
Igeeen, engem nagyon érdekelne. :)
Előzmény: Gotfroa (7)
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.20 0 0 8
"A benzines dolog mindenhol műxik, kereskedésben te nem fogsz látni autót teletankkal.. :)"

Igen, de ez akkor is felháborít. Ha én lennék autókereskedő, ajándék hegyekkel adnám át az autót remélve, hogy idehozzák majd szervizelni. Komolyan nem értem ezt a sok paraszt kereskedőt. A másik havernak meg 20 ezerért akartak elakadásjelző 3szöget adni, az új autóhoz. Szerintem nincs több 2-3 ezernél egy átlag autósboltban.

"1. addig szakadjon le a dugattyú amíg garanciális"

Hááát lehet, de hallottam olyanról, aki vett egy bemutatóautót vagy tesztautót és pár ezer km után beadta a motor a kulcsot. Szóval ez is azt bizonyítja hogy pár km alatt tacsra lehet tenni egy motort.

Dobcsi.

Előzmény: Blindmouse (6)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.20 0 0 7
Zay utcai Nissannál a kocsit úgy adták át, hogy nem volt bekötve a km-óra spirál.... Amikor javitották az adagolót, idegen vasdarabokat találtak benne... A cég nem volt hajlandó Spanyolországból (Cargót ott gyártják) lekérni, hogy ebbe az alv.számú kocsiba milyen számú adagolót szereltek be...
Tovább is van, mondjam még?
Blindmouse Creative Commons License 2001.05.20 0 0 6
A benzines dolog mindenhol műxik, kereskedésben te nem fogsz látni autót teletankkal.. :)

A buzukis esethez meg két dolog..
1. addig szakadjon le a dugattyú amíg garanciális,
2. nincs semmi baj addig amíg rámpán állnak le a trélerről, és nem nélküle (mert hallottam ilyet is hogy leesett a buzuki róla oszt eladták mitután kiegyengették :))

Előzmény: Dobcsi (5)
Dobcsi Creative Commons License 2001.05.20 0 0 5
Vannak ilyenek, sajnos nem kevés. Én sokszor jobban bízom, egy használt autó előző tulajában mint egy új autónál a kereskedőben.

Barátom Nissanjában kifogyott a benzin amikor kiállt vele a szalonból, és el kellett tolni a benzinkútig a vaci új autót, mert kb 2 deci benzinnel adták át. De ez eléggé default lehet, mert azóta több ilyet is hallottam.

Egyszer egy suzuki kereskedőnél volt szerencsém látni ahogy leálltak az új suzukkal a tréleről. Rükiben elkapartak vele még a tréler tetején, és füstölgő gumival betolatak velük vagy 50-nel a szalonba, mindenzt végignézte a szalontulaj, és egy szót sem szólt érte (tehát egy ez egy szabvány kocsiszállítás lehetett). És persze minden kocsival így álltak le sorban, vaci új bejáratós autó, hideg motorral, 7000 RPMen.

Sajna sok ilyet hallani / látni.

Üdv,
Dobcsi.

Előzmény: LátoGató (-)
Gotfroa Creative Commons License 2001.05.20 0 0 4
Ne fedje homály a kereskedő nevét!!
Blindmouse Creative Commons License 2001.05.20 0 0 3
Főleg ha az volt a cégautó 1,5 évig, utána visszapörgették az órát, és eladták újonnan :)
Előzmény: avantage (2)
avantage Creative Commons License 2001.05.20 0 0 2
Azert Franciaorszagtol hosszu az ut! :))
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 1
Hali!

A Matizban átvételkor 24 (vagy 26??) km volt aznap, mikor megérkezett a kereskedőhöz. De teljesen tiszta kívül-belül-alul + nejlonok rajta...
A porsehungáriás történet óta semmin sem lepődök meg.

üdv

antforce Creative Commons License 2001.05.20 0 0 0
0 dolog a koszos alváz, sőt az alvázmosás nem ajánlott. Addig örülj míg nem volt törött a kocsi.

Ant

Előzmény: LátoGató (-)
LátoGató Creative Commons License 2001.05.20 0 0 topiknyitó
Szeva!
Nemrég vettem át a Citroentől a Berlingómat,amivel szerintem előtte szánthattak a határban, mert alvázmosásra kellett vinni 4 Km-rel az órájában.
Oltárian felháborít hogy többmillát kiadok egy verdáért, amit sáros alvázzal adnak át.Persze csak otthon veszi észre a "madár",amikor alábúvik hogy megnézze ott is mennyire csillog.Az enyémről a csimbókok lógtak.
Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!