Keresés

Részletes keresés

HáBé Creative Commons License 2001.06.22 0 0 524
Raba elvtárs!

Ott voltál, hogy ily (maga)biztosan, tényként közlöd?
Vagy ez is a jó öreg bolsi hírszolgálat által jutott el Hozzád: azaz Moszkvában Volvókat osztogatnak...

Előzmény: raba (520)
tdeak Creative Commons License 2001.05.08 0 0 523
Egy rövid gondolat mindössze : nekem már régóta az a véleményem, hogy Budapest közigazgatási rendszerét és határait az 1931. január 1-hez hasonlóra kell visszaalakítani. Hiszen az 1 milliós Budapest is egy 20 milliós Nagymagyarországra volt méretezve, ami sajnos már nincsen.
Elismerem, hogy az a rendszer sem volt tökéletes (pl. községfejlesztési adók formája) de a jelenleginél csak jobb lehet a 14 kerületes Budapest (a 23 vagy mennyi helyett).
anti-kommunista Creative Commons License 2001.05.03 0 0 522
Rocky,

Hogy az elején kezdjem kommunista a Nénikéd. Miután a családom mindkét agát igen rendesen hazavágták 45 után, hogy finoman fogalmazzak rühellem Őket. Amit illetve akiket azonban még náluk is jobban rühellek azok azok az alakok akik 1988-ig kinyalták a rendszer seggét illetve csak hasznot húztak a komcsik egyenlősítő és "emeljük fel a primitív népet" politikájából. A mai magyar vezető réteg szintje alapvetően annak köszönhető, hogy 90%-uk szülei még parasztok vagy gyári munkások voltak. Pedig egy paraszt apa és egy miniszterelnök között bizony több generációnak kellene lennie. Ezek azok a fajta emberek akik, 44-ben könnyedén lettek Nyilasok, majd 45 után partizánok és kommunisták és 88 után 56-os forradalmárok és Nemzeti Politikusok.

Ami a többit illeti néhány dologban meglepő módon egyetértek Veled. Mindenesetre a válasz hosszabb időt venne igénybe ez meg most sajnos nincs nekem, de mondjuk két-három héten belül megkapod. Majd nézz vissza.

Üdv.

Előzmény: rocky (521)
rocky Creative Commons License 2001.04.29 0 0 521
Igencsak kommunista "antikommunista",

Kezdjük a végén. Az tényleg nem lett volna rossz Magyarországra nézve, ha nem jöttek volna a komcsik, s a Horthy-rendszer fejlödött volna tovább. Tudod akkor olyan szélsöbalos SZDSZ kretének, mint Demszky fömaó (vér szerinti apja Rákosi központi vezetöségének tagja), meg a véreskezü KP alapító tanácsbiztos Haraszty család és fattya (a Tanácsköztársaság idején még más néven írták alá az itt élök halálos ítéleteit), Tardos Márton 45 éves komcsi múlttal rendelkezö ös-sztalinista, az ÁVH-s verölegények és fattyaik (pl. volt szeretett SZDSZ elnököd Petö Gábor), meg hasonlók nem telepedhettek volna ránk azzal a a szöveggel amivel te is jössz, hogy ezek voltak a nagy ellenzékiek (ami tulajdonképpan igaz, mert nekik a Kádár rendszer túl jobboldali volt, ök egy valódi tökös komcsi diktatúráért hajtottak. Kádárnak csak köszönet jár érte, hogy ezért idönként seggbe rúgta öket. Hornnak meg a legnagyobb állami kitüntetés dukálna, mert végül neki sikerült ennek a nemzetvesztö dogmatikus szélsöbalos bandának a gerincét megtörnie). Itt most a többi vérbolsi származékot (pl. a legújabbkori magyar történelem talán legvéresebbkezü gyilkosának fattyát, Rajkot), akik csak úgy nyüzsögnek az SZDSZ-ben, még nem is említettem. Csak a promibbakat. Úgyhogy ezután nyilvánvalóan hozzászólásod többi része is ugyanolyan hiteltelen.

De azért hogy lásd kivel van dolgod, nézzük a többit. Nem akarlak azon jogi esetek tömegével elárasztani, ahol bizony a szolgalmi jogot a hatóság vagy államigazgatás alapítja (pl. közmüvek számára, utak, stb.), s türése ingyenes. Ha már az utaknál tartunk, utakra kártérítés nélkül akár a telkedböl is minden további nélkül lecsíphetnek. Már csak azért, mert a távközlés is a közmüvek kategóriájába tartozik (ill. kellene, hogy tartozzon, mint az pl. az EU-ban a normálisabb helöyeken szokásos).

Vannak bizonyos törvények is, amelyek a kerületek számára jövedelmeket tesznek lehetövé. Pl. adóbevételeket. Ezeket a föváros rendszeresen ellopja, jóllehet ez a kerületek pénze. Ha a fövárosnak baja van a kormánnyal, azt rendezze le a kormánnyal, s ne lopjon másoktól. Felhívnám még t. figyelmedet, hogy a jelenlegi kétszintü fövárosi ök. rendszer legnagyobb élharcosa annak idején pont Demszky fömaó elvtársad és az SZDSZ volt, úgyhogy ez ügyben a fiúk jobb, ha befogják a lefcses pofájukat. Remélem, hogy az MSZP és a Fidesz meg tudnak egyezni, s kétharmados törvényben fogják az önkormányzatok adóbevételeit szabályozni (a kerületekét is). Ha egyébként Demszky fömaó elvtársad 1994-ben nem a lakosság és a kerületek elleni örjöngésre fordította volna energiáit (annyira, hogy még az edzett gyomrú szocik is hányingert kaptak), hanem pl. egy ilyen kétharmados törvényre, akkor ma nemigen lenne problémája. Nem Demszky adja a pénzt a kerületeknek, mert az a pénz alanyi jogon jár a kerületeknek. Hanem Demszky fömaó elvtársad lenyúl olyan kerületi pénzeket, amire neki semmi alanyi joga sincs. A fejlesztéseket pedig kooperálva kell(ene) megcsinálni, mint azt egy demokratikus rendszerben az ember elvárná, s nem pedig parancsuralmi stílusban, mint azt Demszky fömaó és gangje akarja. A pénzek központosítása persze érthetö, mert csak így lehet azokat Demszky és az SZDSZ slepp számára lenyúlni. Az itt élök, s érdekeik pedig le vannak sajnálatos módon szarva. Gondolod, hogy pl. Demszky piramisainak (lásd 4-es metró) építését is törvény írja elö? Nem gondolod, hogy elöször a törvényi kötelezettségek kielégítésére kellene a rendelkezésre álló eszközöket fordítani, s csak aztán kellene a piramisépítésre meg a haverok cégeinek a pénzelésére a zsozsót kiszórni (lásd pl. a Demszky karók ügyét)?

Egyébiránt meg rossz helyen kereskedsz, mert én nem vagyok sem Fidesz, sem MIÉP fan. Mindkettö ugyanolyan radikális baloldali banda, mint az SZDSZ. Ezért is nem kedvelik egymást, mert ugye az SZDSZ nemigen tür meg más dudást a csárdában (nem baj, majd ki is rúgják öket a francba, bár már 10 évvel ezelött kellett volna ezt tenni).

Ha meg lopásról van szó, attól tartok, hogy ezügyben az elitképzés az SZDSZ-ben történik. Za Sztalinu, za rogyinu... Csak keményen. Nem gondolod, hogy nem elég Sztálint továbbra is díszpolgárként tartani a fövárosban, esetleg egy új szobor is kéne neki, ahol az SZDSZ tagok naponta celebrálhatnák misét a dicsö szellemi elödnek?

Előzmény: anti-kommunista (519)
raba Creative Commons License 2001.04.23 0 0 520
Elvtársaim ezt a szűklátókörüséget!
Amíg Önök itten ideológiai vitákba bocsátkoznak, addig Orbán és társai különféle szigeteken nyaralnak, luxusban élnek, több milliárdot menekítettek ki az országból stb...
Egy jól sikeredett fogadáson mondta az egyik fideszes államtitkár, hogy Orbán Viktor a kisújbérci laktanya avatóján, milyen fennhangon ecsetelte (ittas állapotban), hogy Ő idáig 4,6 milliárd forintot menekített ki a svájci bankszámlájára! Hát könyörgöm, ennyi pénzem még talán nekem sincs, pedig Én nem loptam, minden egyes milliárdot tisztességes munkám verítékjével kerestem meg!

raba mester

anti-kommunista Creative Commons License 2001.04.19 0 0 519
Igen tisztelt Rocky,

Talán célszerű lenne tájékozódnod mielőtt olyan dolgokhoz szólsz hozzá, melyekről fogalmad nincs. Ezek alatt a szolgalmi jogra és a politákára gondolok. Nyilván sikerült Kádár apád alatt hozzászoknod ahhoz, hogy amit a vezetőd mond azt elhiszed.

1) A szolgalmi jog természetesen alapítható ellenérték fejében továbbá ingyenes alapítás esetén is kártalanítás jár annak akit a szolgalmi jog alapján tűrésre köteleznek. Innen kezdve az egész ezzel kapcsplatos fejtegetésed igen nagy hülyeség.

2) Vannak bizonyos törvények melyek előírják a Főváros kötelezettségeit. Ezek teljesítéséhez pedig pénz kell. Csupán az a próbléma, hogy az Orsós kormány ellopja a Fővárosiak által befizetett adót annak érdekében, hogy azokra a parasztokra költhesse azt akik egy fillér adót nem fizetnek a Főváros meg nem kap vissza semmit, pedig a kormány adóbevételeinek több mint a fele innen származik.

Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Orsós miniszterelnök úr meg rabló bandájának 70-80%-a illetve a családjuk is vidéki kis parasztok voltak egészen addig, míg a kommunizmus és Kádár ki nem emelte őket illetve B. családjukat a szarból.

Miután a kormányod ellopja a Főváros pénzét Demszky sem tud pénzt tovább adni a kerületeknek. Megjegyzem BP. egy város és a feladatok illetve a fejlesztések nagy részét városi szinten kell megcsinálni.

3) Talán körül kellene nézned egy kicsit, hogy hány komcsi van a Fideszed vagy a MIÉPED soraiban mielőtt baromságokat szövegelsz. Az SZDSZ-ben kedves idiótám olyanok vannak akik akkor nyomultak a komcsik ellen amikor az még veszéllyel járt. A Fideszben, MIÉPBEN meg a hozzátartozó hordában pedig olyan kommunisták illetve az előző rendszer seggnyalói (Például Csurka) és ezek kölykei akik most próbálják eljátszani, hogy Ők nem voltak komcsik. Orbán, Kövér, stb. paraszt volt és a kommunizmus nélkül az is maradt volna. (Istenem de szép lett volna, ha megmarad a Horthy rendszer.) Na arról, hogy ki mennyit lopott az országtól jobb ha csendben maradtok. Happy End, Postabank, Orbán bányák, autópálya felújítások, Simicskáék, Szegedi Fidesz ügyek stb.

Előzmény: rocky (517)
karma police Creative Commons License 2001.04.16 0 0 518
es en, mint diak mibol szamolom el?
Előzmény: Sárika (321)
rocky Creative Commons License 2001.04.01 0 0 517
Jankó Bálint,

A türés---azaz szolgalmi jog---szerény ismereteim szerint ingyenes. Azért semmiféle külön térítés nem számítható fel. Amit meg a Föv. Ök. a káberlfektetésért a távközlési cégektöl akar kasszírozni, azt a cégek 1:1 arányban áthárítják a fogyasztóra, azaz az internetezökre és telefonálókra. Emiatt van nyilvánvaló adójellege a dolognak.

Akármiben tartja a föváros a megtakarításait, azok kamata bizonyosan alacsonyabb, mint a hitelek költsége. Azaz ezzel a konstrukcióval a fövárost jelentös veszteség éri. Most arról nem is beszélve, hogy ez a megtakarítás a kerületektöl lerabolt pénzekböl jött össze. Azaz összfövárosi szinten (a kerületeket is beleértve) a fövárosnak nemigen van megtakarítása, mert itt bizony a kerületek forráshiányát is be kell számítani. De mindegy, Demszky fömaónak és tolvaj sleppjének már nem sok van hátra. Már lehet gyüjteni a csomagküldö szolgálatra, hogy a sitten kapjanak az SZDSZ elvtársak majd rendszeresen kajacsomagot.

Előzmény: Jankó Bálint (493)
Seki Waker Creative Commons License 2001.03.31 0 0 516
Nem pontosan az ilyesmit szokták a jobboldali kartácsok wayerbélászatnak nevezni?
Előzmény: Woland (515)
Woland Creative Commons License 2001.03.31 0 0 515
Már diplomáciai botrány is lett Demszky hívének németgyűlölő őrjöngéséből. :(

Valacchi válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-31 15:17:29 (137)

Botrány egy SZDSZ-nyilatkozat miatt

Pál Gábor
Munkatársunktól
Felküldve: 2001. március 31.
2 . oldal

Minden bizonnyal az Európai Unió bővítési biztosához is eljutott az a levél, amely a Fővárosi Közgyűlés egyik SZDSZ-es képviselőjének a szudétanémetek meghurcoltatásáról tett gúnyos megjegyzését tartalmazza – értesült a Magyar Nemzet.

Rudolf Reimann, az Ausztriai Népi Németek Honfitársi Szövetségének megbízottja március 10-én folytatott megbeszélést Günter Verheugennel a németeket és a magyarságot diszkriminatív módon érintő, Csehországban és Szlovákiában érvényben lévő törvények feloldásának előmozdítása érdekében. Schuster Lóránt, a MIÉP fővárosi képviselője régóta tarja a kapcsolatot a német érdekvédő szervezetekkel, így találkozott Reimann-nal is, akinek átadta azt a közgyűlési jegyzőkönyvet, amely tartalmazza Spira Veronika szabad demokrata képviselőnek a szudétanémetekről tett megjegyzését. A képviselő asszony tavaly november 9-én, amikor Schuster Lóránt 600 ezer csehszlovákiai német elpusztításáról beszélt, azt kiabálta be, hogy „kevés”. A magyarországi németek szervezeteiben is nagy felháborodást keltő ügyet az egyik interpellációra adott válaszában Atkári János (SZDSZ) főpolgármester-helyettes úgy indokolta: „Nincs tudomásom arról, hogy rasszista kijelentés hangzott volna el a Fővárosi Közgyűlés november 9-i ülésén, így nem látok okot az elhatárolódásra”. Érvelése szerint Spira Veronika gúnyos megjegyzése arra utalt, hogy erősen túlzó Schuster 600 ezer elpusztított szudétanémetről szóló állítása. A német szövetség kimutatása szerint 240 ezer német pusztult el az egykori Csehszlovákiában, ám az elűzöttek száma elérte a 2,9 millió főt, a volt Szovjetuniót, Romániát és a többi államot is beleszámítva a menekültek számát 11,7 millióra teszik. Schuster Lóránt úgy véli, hogy ismételten világossá vált, hogy ma Magyarországon az az SZDSZ a legkirekesztőbb, amely egyfolytában a kirekesztésről prédikál. Rudolf Reimann tárgyalásán – amely elsősorban a benesi dekrétumok eltörlésére irányul – ez is szóba került jegyzőkönyvekkel alátámasztva – mondta.


kabala Creative Commons License 2001.03.30 0 0 514
Csülök!

Valacchi megnyilvánulásaira nem érdemes reagálni!
Idézem egyik viccét:
"A fiatalok vonzódnak a MIÉP-hez, az SZDSZ pedig vonzódik a fiatalokhoz."

No comment!

Előzmény: Csülök (513)
Csülök Creative Commons License 2001.03.30 0 0 513
Ez az, e miatt a stílus miatt hagytam ott jó másfél éve a Politika fórumot, de úgy látszik mindenhol utolér. :(
Csülök újabb fogadalma: mostantól az "Online interjúk" fórumba is csak akkor nézek be, ha nem politikus a vendég. Nem kell ez nekem.
U.I.:
Kedves Valacchi, nem talált, én a Népszabadságot olvasom (mit tegyek, az felel meg a szellemi színvonalamnak...)
Na sziasztok!
Előzmény: Valacchi (512)
Valacchi Creative Commons License 2001.03.30 0 0 512
Akkor maradj az SZDSZ szócsövénél, az Orbán meggyilkolására uszító Magyar Hírlapnál, illetve az SZDSZava… miket beszélek itt, Népszavánál. A te szellemi színvonaladnak pont megfelel.
Előzmény: Csülök (501)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 511
várd csak ki raba elvtársat
Előzmény: HáBé (510)
HáBé Creative Commons License 2001.03.29 0 0 510
Főpolgármester Úr!
A kék szin ugye nem véletlen? Ez is része az országépitő imázsának?

Ön ugyebár Szent István, IV. Béla és Széchenyi István jogos utódjának tartja magát. Mi szerencsére nem. Kérem, hasonlitsa össze bármelyik külvárosi kerülettel az imádott belvárosát! (a belvárosba NEM CSAK a Nagykörút tartozik!!!) Előbb azt hozza rendbe! Ha sikerül, higyje el, büszke lennék Önre, és talán hinnék is a szavának!

Kérem, reálisan, becsületesen kampányoljon!

Üdvözlettel egy budapesti piros-fehér-zöld állampolgár

ui: remélem hozzászólásomat fizetett ripacsok nem forgatják ki, és nem fasisztáznak le, ugyanis a piros-fehér-zöld Magyarország hivatalos trikolorja.

Előzmény: Demszky Gábor (373)
Laci Creative Commons License 2001.03.29 0 0 509
raba elvtárs, ne húzza fel magát, még megárt az egészségének. Jöjjön inkább, beutaljuk a Balatonra, ön fogja vezetni az úttörőtábort!

Nyugalom, békesség!

Előzmény: raba (503)
raba Creative Commons License 2001.03.29 0 0 508
Ez már a szívemből jött!

raba et.

Előzmény: Csülök (507)
Csülök Creative Commons License 2001.03.29 0 0 507
Tudod kedves raba, sog igazság van abban amit leírsz, de aztán jön ez: "legszívesebben, minden fideszes köcsögöt kivégeznék"
Aki ilyet leír az, vagy *#@*!!! , vagy szándékosan le akarja járatni azokat akik ugyanazokat az érveket használják a FIGYELSZ-szel szemben. :(
Előzmény: raba (506)
raba Creative Commons License 2001.03.29 0 0 506
Az a provokáció, ami itt egynéhány neoprimitív, narancspofájú művel?
Ez egy eldöntött kérdés, hogy a fidesznek nincs megfelelő szakembergárdája, egyetlen miniszteri posztra sem! Hát akkor minek erőlködnek még? Két év és teljesn eltűnek a politikai süllyesztőben! Hála Istennek!

raba et.

ui.: én csak az igazságot, és a szabad élethez vezető utat próbálom megismertetni hazánk gyermekeivel!

Előzmény: Csülök (505)
Csülök Creative Commons License 2001.03.29 0 0 505
Kedves raba, te kis huncut! Te provokálsz, ez nagyon csúnya, illetlen dolog. Nono...
Előzmény: raba (503)
raba Creative Commons License 2001.03.29 0 0 503
apád pártbizalmi volt, meg az anyád is! Most pedig ők rakják le elsőként a koszorút, az 56' megemlékezésén! /Én
esetleg huggyoznini járok ki, az emlékművekhez!/ Tapsolnak a fidesznek, kisfiukat magyarmentébe öltöztetik, minden
vasárnap templomba járnak (de csak a rendszerváltás óta)! Egyszerűen hányingerem van tőletek! Utolsó számító, seggnyalók vagytok, akik
ideológilag, és erkölcsileg a büdös szarhoz hasonlítotok! Odanyaltok mindig, ahol pénzszaga van a szarnak! Titokban
pedig a páncélszekrényben őrzitek a pártigazolványt, arra számítva, hogy majd ha mi leszünk hatalmon, akkor azt
valljátok magatokról, hogy ti hithű kommunisták voltatok mindig!

A6-os Audit szeretnél, akkor még sokat kell nyalnod, és egyre többet! Ha pedig nagy villát, akkor már nem elég nyalni ott már baszni kell!

raba et.

ui.: legszívesebben, minden fideszes köcsögöt kivégeznék, egy koncepciós tárgyalás után, ahol dr. Szilvási Dezső elvtárs lenne a bíró, az ügyész dr. Kovács Rudolf, a védelmet pedig a Magyar Népköztársaság rendelné ki!

Előzmény: Törölt nick (502)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 502
hogyis? Talán ezzel az _egy_ darab hozzászólással meg is hagyhatod. :(

Istenem, ha lenne egy kis szabadidőm, csinálnék egy statisztikát, hogy hány frissen regisztrált liberállabanc akarta fényesre nyalni a főmaó nyeregben edzett hátsó felét.

Előzmény: hogyis (497)
Csülök Creative Commons License 2001.03.29 0 0 501
Bacukám, írod: "Ajánlom a Magyar Nemzet mai (márc. 28. szerda) számát"
Mint mérvadó, elfogulatlan, pártattlan sajtóterméket?
Ne ajánljad...
Előzmény: Bacu (499)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.03.29 0 0 500
200 milliárd forintot?
Ebböl a pénzböl Piripócsból New Yorkot lehet csinálni, te meg összeseperteted a Hösök terén a faleveleket ennyiért.

Gonosz Csiga

Előzmény: Demszky Gábor (373)
Bacu Creative Commons License 2001.03.28 0 0 499
Sziasztok!

Kár volt ezért eljönnie, mert semmi újat nem tudtam meg. Sejtettem hogy ezeket a betanult szövegeket fogja mondani, amit előtte az SZDSZ-s píár kollégák kezébe adtak. ( Gáborkám ezeket mondd, ezzel fogod növelni a párt népszerűségét : )
Booooooooooááááááááá

A másik az INDEX-nek is a hibája, de ezt már többen is elmondták: rosszul vannak megszervezve az interjúk.

Ajánlom a Magyar Nemzet mai (márc. 28. szerda) számát, amiben egy oldalas cikk van arról hogy Demszky Gábor már nem a fővárost szeretné felvirágoztatni, hanem új céljává az ország jólétét tűzte ki. (gondolom a fővárosban már olyan jól él mindenki, hogy most már az országon akar segíteni <---- inkább ne!!!!!!!!!)

Üdv

bixi Creative Commons License 2001.03.28 0 0 498
kábé ennyit tud DG. Kár volt meghívni...
Előzmény: Demszky Gábor (318)
hogyis Creative Commons License 2001.03.28 0 0 497
Elolvasgatva az interjút és a hozzászólásokat arra jutottam, hogy mindenki írt, aki anyázni akart. Elégedett én sem vagyok a szerencsétlennel
(főleg a kutyagumi, karó- és parkolásmegoldások terén), de a fröcsögést meghagyom másnak.
zulej Creative Commons License 2001.03.28 0 0 496
De van, Tarlós István, független, a III. ker. polgármestere a rendszerváltás óta.
Állítólag indul a következő főpolg.mester választáson, de függetlenként honnan lesz pénze erre ?
Előzmény: Lacko72 (472)
Okos Mikulás Creative Commons License 2001.03.28 0 0 495
Oké.
Sorolom:

M5-ös bevezető szakasza, Metró áruház melletti terület.
Csepel számos része.
M3-as bevezető híd alatti része.
Mind vidék.Az Isten háta mögötti terület.

Most ennyi jut eszembe.
Virágzáskor úton-útfélen láthatató.

Az nem merült még fel, hogy Fideszes önkormányzatok területéről érkezik a parlagfű?
Ha meg nincsen Budapesten parlagfű mi a rákot akart legeltetni a birkákkal a polgármester?

Előzmény: Pókerarc (486)
Pókerarc Creative Commons License 2001.03.28 0 0 494
Kedves Szerkesztők!

Nincs kedvetek meghívni Palik Lászlót, a Hungaroring új vezetőjét? Kíváncsi lennék Netuddki alant látható kérdésére, hátha neki is fölteszi. Ha nem, majd én.

Előzmény: Netuddki (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!