Keresés

Részletes keresés

Monika X Creative Commons License 2001.07.02 0 0 74
Hát erről az ideiről csak annyit, hogy elég gyorsan eloldalogtam a Felvonulási térről... Irdatlan volt a tömeg, látni alig láttam valamit, legalábbis képtelenség volt közel kerülni a színpadhoz. Az viszont fölháborított, hogy tribünt emeltek egyes kiválasztottaknak, elketrecezve a plebstől, míg ott voltam, oda alig engedtek föl valakit, engem például cikizve, röhögve küldtek el a rendfenntartó faszkalapok... Remélem, okulnak az idei szar rendezésből és jövőre valahogy jobban csinálják meg...
Csokis Creative Commons License 2001.06.16 0 0 73
Ha megnezed a topic elejet, akkor ez a topic nem arrol szol, ami a cime. Jobb is volt, hogy elsullyedt. Mellesleg Demszky iden meg csak a Szadesz elerol tavozott, Bp-erol nem. :-)
Előzmény: bedos (71)
bedos Creative Commons License 2001.05.12 0 0 71
No ebbe a topicba miért nem irt már lassan 3 éve senki sem. HEEE?
Törölt nick Creative Commons License 1998.07.14 0 0 70
Kedves Szeles!

Erteni, ertem, hogy a fenebe ne ertenem. Helyesebben, nem akarom erteni. Erted?
Bar van itt egy dolog, amit tenyleg nem ertek
Ez a pengo zavar, de nagyon. Bar ez semmit se von le a kozismert legenda tanitasabol, aminek csak az egyik ertelmezeset vagyok hajlando elfogadni.

38 Creative Commons License 1998.07.14 0 0 69
Csüli és ha már a mostani "nagy igazságokról" is tudom, hogy nagy hazugságok?
Szeles Creative Commons License 1998.07.13 0 0 68
Dr. Freud!
való igaz, "a dal gyönyörű, mint minden meditativ magyar népdal." csakám taub eizik
"megvette hát a dalt_két pengôért_. abban a pillanatban, amikor a vásárt megkötötték, a rabbi megtanulta a dalt, a pásztorgyerek meg elfelejtette. azóta a felvidéki zsidóság mágáénak_érzi_a nótát." a néprajzi helyességért csupán. érted?
Törölt nick Creative Commons License 1998.07.13 0 0 67
Kedves Szeles

Isten orizz, hogy az altalam is nagyon tisztelt Szabolcsi Bencevel vitaba szalljak. O biztosan jobban tudta. En ezt az eneket eloszor az aldott emleku Nagymamamtol hallotam, ki Karpataljarol szarmazott es gorog katolikus volt. Az utobbit csak a dal eredete miatt emlitem, kulonben nem bir jelentoseggel. Szamomra teljesen mindegy, hogy honnan szarmazik az enek, mert
maga a dal gyonyoru, mint minden meditativ magyar nepdal.


Csülök Creative Commons License 1998.07.13 0 0 66
38!
Nem olyan nehéz az. Csak annak idején tudni kellett a szovjet magyar megbonthatatlanról, hogy baromi nagy hazugság.
Szeles Creative Commons License 1998.07.13 0 0 65
(halfofftopic on)
Kedves Dr. Freud!
írod (07-01-98 6:37 PM):
Szol a kakas mar....(Magyar nepdal, Maramaros)

a néprajzi pontosság kedvéért:
szabolcsi bence, a világhírű zenetudós idézi egyik tanulmányában:
"taub eizik 1780 körül került nagykállóra melamednek (tantónak) a nagykállói rasekol gyerekei mellé, s ott késôbb rabbi lett. a költôi lelkű, természetszeretô pap a legenda szerint mezei sétája közben hallotta a dalt egy pásztorgyerektôl, s egy belsô hang ellenállhatatlanul ösztönözte ôt annak megtanulására. megvette hát a dalt két pengôért. abban apillanatban, amikor a vásárt megkötötték, a rabbi megtanulta a dalt, a pásztorgyerek meg elfelejtette. azóta a felvidéki zsidóság mágáénak érzi a nótát és zsoltáros virrasztásai, s egyéb vallásos ünnepei alklamával mindenütt énekli, mivel annak szövegébôl mesiást váró, allegorikus értelmet érez ki."
hallható:
a muzsikás együttes: szól a kakas már / magyar zsidó népzene c. lemezén (HCD37664, hungaroton, 1992)
valamint:
szatmári bandák (HCD18192, hungaroton, 1995) c. lemezen, a
zsidó dallamok blokkban, 12. darabként: szól a kakas
a kísérôszövegben michael alpert, a new yorki YIVO institute for jewish research munkatársa így ír:
"...´a szól a kakas már´ az egyik legismertebb a magyar zsidó dallamkincsben...a dal néhány héber kifejezést is tartalmazó zsidó változatát, amelybôl jiddisül ´der kalever tsadik´ címmel ismernek, nagykálló rabbijának, itzhak ajzik taubnak (1751-1821) tulajdonítják. a muzikalitásáról elismert raub indítota el a hasszid mozgalmat magyarországon. a legenda szerint a rabbi egy pásztortól hallotta a dalt, és szövegét úgy dolgozta át, hogy kifejezze a hasszid szellemi törtekvést: a hajnalt jelzô kakas képét a messiás eljövetelének metafórájaként értelmezik. a dalt ...a magyarországi zsidóság még mindíg vallásos himnuszként használja."

38 Creative Commons License 1998.07.08 0 0 64
Csüli, nem az én világomban változnak az "igazságok". Csak egy péda: hogy is lett az örökös szovjet-magyar barátságból NATO? (Ugye nem kell több példa?) De nem is erről van szó, bár ez is érdekes lehet, hanem vannak embertípusok akiknek akkor is, meg most is abszolút a magabiztosságuk, hogy csak ők tudják az igazat. RaSeK ezt elég érdekes módon tudta valaki tudtára (talán madár?), olvasd el pár szólással lejjeb. A kereső kulcsnak sz@r-t használj.
Csülök Creative Commons License 1998.07.08 0 0 63
38 !
Érdekes egy világ lehet a tied, ahol az igazságok csak úgy maguktól megváltoznak időnként. Véletlenszerűen, vagy van valami tematika?
Két igazság egymás közt:
- Ma én vagyok az igazság, holnap meg te!

38 Creative Commons License 1998.07.08 0 0 62
RaSeK, nem Te vagy a jelenség, hanem a kikezdhetetlenül magas igazság bajnokainak magatartása. Az igazságok már többször gyökeresen megváltoztak, de Nektek még mindig igazatok van.
Trebitsch Creative Commons License 1998.07.06 0 0 61
Viszont mindig igazad volt.
Az is valami...
RaSeK Creative Commons License 1998.07.06 0 0 60
Kösz 38, sok minden voltam már, jelenség még nem...
38 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 59
Nem kell egyetérteni, de a véleményem: bizonyos szint alatt (értsd:stílus) nem lehet valaki az igazság bajnoka. A madár új állat itt, RaSeK viszont elég rég nyomja a fennkölt liberálbolsevik (idézet Tőle) "igazságait". Nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy x éven keresztül nyomták itt a nagy igazságokat. És persze ezek a nagy igazságok gyökeresen megváltoznak, csak a gőg marad. Madarat elemezzek? Épp ezt írtam, hogy ne ez legyen a mentség, hogy "mé', ő is szidta a qrva anyám, stb.". Ha valaki az abszolút igazságok birtokosa, annak nem kellenek RaSeK féle érvelési technikák. Így két eset lehetséges, mégsem olyan kikezdhetetlenek a RaSeK féle igazságok, vagy csak magában biztos. Elnézést, persze itt nem magáról RaSekről van szó, hanem egy jelenségről.
RaSeK Creative Commons License 1998.07.06 0 0 58
38!

Elolvastam. Nem tetszett, de igazam vót. Saját véleményem szerint...

medwe3 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 57
merhogy "egyenlőre" vót egy kis "valy a füle mögött". "Muszály" tehát RaSeKóni!
38, Te egyetértesz a madárral? A stílusával is, vagy csak a tartalmával?
Csülök Creative Commons License 1998.07.06 0 0 56
"RaSeK feketén-fehéren kimutatta a foga fehérjét." Ez jól megvan aszondva magyarul! 38 tiszta vizet öntött a nyiltkártyákba!
38 Creative Commons License 1998.07.06 0 0 55
RaSek, végre abszolút feketén fehéren kimutattad a fogad fehérjét, értve ezalatt a stílust és a tartalmat is. És érthető a vonzódásod is ezek után a liberálbolsevikokhoz. Ilyen emberekre van pont szükségük és ilyeneket is "nevelnek". Sorry, csak olvasd el az utcsó 4 megmozdulásod és csak ebben a topicban! Remélem az lesz a magyarázatod, hogy "mé', hát ők (madár, etc.) is ilyenek".
RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 54
kacsamadár (a legostobább szárnyas), te primitív!

1. Kiderült számomra, hogy álmagyar vagy, mert a magyarul leírt mondatokat sem érted.
2. Kiderült, hogy igen eccerű is vagy, mert a mondatokat nem tudod rendszerbe állítani.

Az alámerülést és kibekkelést a múltra vonatkoztatva írtam te szerencsétlen, mégpedig arra, amikor aztat feszegetted (magyarázkodtál), hogy miért voltál MSZMP tag. Érdekes, MSZMP tagság nélkül is át lehetett vészelni azokat az éveket.

3. Ne reménykedj, a szippantókocsik is liberálbolsevik kézben vannak. He-he.

madar Creative Commons License 1998.07.02 0 0 53

Kösz Kedves RaSeK, de nincs okom miért alámerülni. Te viszont tényleg alámerültél szóhasználatod révén abba, ami fajtád legjellemzőbb vonása. Ne reménykedj, hogy kibekkeled az elkövetkező évtizedeket. Jön a szippantó kocsi.
Guga Creative Commons License 1998.07.02 0 0 52
szende madár !

Mégegyszer bocs a káromkodásért, de szerintem olyan stílusos, hogy nem akartam kihagyni ... :-)
Egyébként innen szedtem a törzsasztalról de már nem tudom honnan.
A csúnya szavakat leszámítva álláspontom változatlan.

medwe3 Creative Commons License 1998.07.02 0 0 51
szende!

Mennyé az anyázószobába, oszt maraggy ott. Az usamagyarral lyól kifoktok gyünni (haugyan nem Te vagy az szeméjessen)!

Mosveszem észre, Neköd is történelmi neved van, mint a Lehelkürtyének. A nicked is 1 a hétvezér közül:

Álmos, Előd, Töhötöm, Hapci, Szende, Szundi, Kuka.

Üdvözlettel:

a komcsi

RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 50
Mi van szende? Megin' sz@rt ettél reggelire? Le kellett vóna nyelni, mer' még most is az gyün a szádbó'!!!

Unintelligens

szende Creative Commons License 1998.07.02 0 0 49
Hullik a vakolat fiukák? Kilátszik a fenevad a gatyátokból.:))). Hol az a hírhedt intelligencia kvóciens? Sehol? Valami köszönet azért járna nekem, hogy hetek óta először végre önmagatokat adhatjátok!
Igaz nekem már egy helyre kis anyázásra sem szabad reagálnom. Bezzeg nektek. Hiszen mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek, mi?:)))

Guga!
Kemény szavak ezek.:) De tudod-e, hogy mennyire nevetséges dolog interneten keresztül pofánvágással fenyegetőzni? Kis görcs lammerok szokása.
S a tény ettől még tény marad hogy igen igen gáz ahogy naponta benyaltok egymásnak a forró sz*rig.

medvekomcsi+medwe3komcsi!
Légy oly drága és ne akarjad megszabni senkinek se, hogy hová ír. Tudom nehéz levetközni ezt az aczélos beidegződést, de hát küzdeni kellene ellene. Szurkolok neked!
Meg tudod igen gyomorforgató az itt előadott fanyalgásotok azok után hogy az elmúlt 100 napban min. 64 darab a Fideszt, a koalíciós partnereit és a jobb oldalt fikázó topicot nyitottatok és hánytatok tele a magatok intelligens ballib módjára. Megszámoltam.

Figyi büdzsid!
Miépes? Meg antiszemita?? Én???:(((
Szegény anyámék! Retteghetnek az ‘antiszemita’ fiuktól.:((( Csak azért mert visszataszítónak látom az itteni ballib szájtépést. NEM MONDOM csak GONDOLOM hogy egy igen korlátolt vagy. Pont az a kretén akinek az antikommunista séróból antiszemita is.

RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 48
Palp fiksünileg pedig: ne b@ssz b@szd meg!
RaSeK Creative Commons License 1998.07.02 0 0 47
Van egy szó a szótáramban, amelyet legvégső esetben szoktam csak használni, mert az én jelentésértelmezésemben a legeslegbántóbb és legsértőbb, amit emberre mondani lehet.
Szóval madár, az előbb előadott hablaty és te magad is szánalmas vagy!!!

Konkrét tanács: alámerülhettél volna és kibekkelhetted volna... :-(

Csülök Creative Commons License 1998.07.02 0 0 46
Jé, a mi (jó)madarunk, hogy megszerette hirtelen a kaméleonokat, néhány előásott mondat hatására. Szerintem a kaméleonok testületileg kikérik maguknak ezt a szimpátiát.
Zsiga bá! Jó, hogy előhalásztad az idézett sorokat a páciens lelke mélyéről, biztos megkönnyebbül szegény.
madar Creative Commons License 1998.07.02 0 0 45
Kedves Freud!
Mint már mondtam, te valójában Dr Watson vagy. Gratula! Ennyi kutatás, ilyen kis eredménnyel. Még legalább egymillió embert mesélhetne hasonló sztorikat az életéből. Gondolod, hogy miattatok kedves Watson, életem végéig másodrangú állampolgárként kellett volna élnem? Vagy komolyan kellett volna vennem a coclizmust? Annyira nem voltam és nem vagyok madár.
Egy megszállt országban különben is úgy védekezik az ember, ahogy tud. Más lett a helyzet azután, hogy a megszállók eltakarodtak. Aki ezután is a kollaboránsokat mentegeti, a hatalmukat szolgálja az görény. Itt van a vízválasztó.
Nekem a kaméleonokkal nincs különösebb bajom, kivéve, ha a színükkel a lelküket is változtatják.
Persze téged nem fenyeget ilyen veszély. További kitartás és éberség!
medwe3 Creative Commons License 1998.07.01 0 0 44
Frajdzsiga!
Lyuárvelkám közöttünk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!