Keresés

Részletes keresés

pelcsy Creative Commons License 2001.07.24 0 0 64
A routing/ABA szam az USA-ban hasznalatos egyedi banki azonosito, altalaban 9 szamjegybol all. Nemzetkozi atutalasra a SWIFT kod hasznalatos, a legtobbb bank Web sitejan megtalalod, vagy meg tudod kerdezni. Ahogy Szalka is irta az OTP-je OTP-VHU-HB, forint-deviza utalasra is jo.

Megjegyzem az atutalashoz altalaban kell egy kulon szerzodest kotni az amerikai bankkal, es ott nagyon utaljak az atutalast (csekk, hitelkartya a preferralt). A kimeno atutalasi dij altalaban 25 dollar/tranzakcio. Tapasztalataim alapjan javaslom, hogy csakis dollarban utaljal amerikai bankbol. Ennek oka, hogy ha ott konvertaltatod Ft-ra akkor ok 20-30 Ft/dollarral olcsobban valtjak es sok esetben meg konverzios dijat is felszamolnak, tehat sokat vesztesz vele. Dollar utalasnal pedig a magyar fel fogja a szamladra jovairni (akkor is, ha Ft szamlad van), egyeb dijak nelkul.

Az atutalasi ido altalaban 2-5 nap, es ha van kozvetlen (levelezo) kapcsolat a 2 bank kozott akkor altalaban mar az utalas napjan konvertalodik a penzed a magyar oldalon, de csak 3-5 nap mulva a tranzakcio teljes lezarasa utan kerul az osszeg effektive a szamladra.

Bocs, hogy kicsit hosszu voltam.

szalka Creative Commons License 2001.07.23 0 0 63
A SWIFT kod egy olyan azonosito kod, ami egy nemzetkozi egyeni azonositoja a banknak. De enelkul IS lehet atutalni kufoldrol, csak akkor a bank pontos nevet es cimet fel kell tuntetni es valamivel lassabb lesz az atutalas , mert ez egy gyorskod.
Az OTP-jet tudom : "OTPVHUHB" , de regeben ez csak devizaszamlahoz mukodot, most hogy van nem tom.
Mindenesetre erdemes a celbank ugyfelszolgalatat felhivni megkerdezni, hoy mi a bank kodja es hogy csak devizaszamlakra ervenyes vagy forint alapura is.
Előzmény: Törölt nick (62)
KEEP Creative Commons License 2001.07.03 0 0 61
De régen írtam ide :))
Na, megvan a buli, a nyertes az OTP lett.
Az ok egyszerű: Mivel a cégünkkel kapcsolatban minden az OTP-ben fut, állandóan oda kell járnom ügyintézni, tehát nem kerülhetem ki. Másik oldalról pedig ott vagyok magányugdíjpénztári tag is, tehát minden oda köt.
Egyébként már egyszer el is lopták a kártyámat. 1000 forint volt a letiltás, míg a számlán volt 340 forint..

:)))

Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.11.09 0 0 60
Ezt a CIB-től kellene megkérdezned. Én sajnos nem tudom.

Üdv
BZs

Előzmény: KEEP (55)
KEEP Creative Commons License 2000.11.09 0 0 59
Hali mindenkinek!
Végre megérkeztem ma is!
Szóval ott tartottunk, hogy Budapest Bankot ne. Nem vagyok szakértő, de környezetemben szintén nincsenek jó tapasztalatok a BB-vel.
Eddig a CIB és az OTP állt a mérleg két oldalán. Az OTP javára az húz, hogy roppant nagy (a többi bankhoz képest) a hálózata. Fiókok nem érdekelnek, mert az itt van egy fél köpésre, de az ATM-mennyisége is jó. A CIB oldalán az van, hogy valamivel olcsóbb, ingyen adnak hozzá VISA Electront, ami nem egy világszám, de kezdésnek talán jó lesz. Ide tartozik még a kártyaszámla dolga is (még mindig nem tudom, hogy ez milyen anyagi megterhelést jelent számomra). A CIB-nél jóval olcsóbb a dombornyomott kártya igánylési összege is.
Beszélgettem egy jó haverommal, aki az OTP-t mondja a kiterjedt ATM-hálózat miatt. Viszont eddig úgy döntöttem, hogy én úgysem megyek nagyon messze a munkahelyemtől, mert hétfőtől szombatig meló van, a CIB meg ugye melletünk van. Ha mennék valahova, akkor előtte vennék fel pénzt (ingyenesen) a saját ATM-ből. Ha meg egysze-kétszer úgy érne a sors, akkor kibírom azt a 150 forintot.
Szóval eddig a CIB felé dől a dolog.
De itt vagyok, tessék nyugodtan meggyőzni!

KEEP

szalka Creative Commons License 2000.11.09 0 0 58
Haaat, nekem pl igen-igen szar tapasztalataim vannak a BB-vel kapcsolatban es nemcsak nekem. Tobb egyetem is a tanuloinak az osztondijat csak szamlara fizeti, es akinek nem volt elotte (mert 18 evesen miert lenne), annak az egyetem kotott valahol folyoszamla szerzodest az ELTE pl a BB-nel. Hat azt hittem megorulok toluk, egyszeruen nem hajlandoak elfogadni, ha az ugyfel el akar toluk tavozni. De nem irom le megegyszer a sztorit, mert eleg hosszu, de a BB-beli negativumairol kulon topic van, ra lehet keresni talan az erdekvedelem reszben van. Persze kinek mi a jo, de az OTP-nek minden varosban van fiokja, mig a BB meg budapesten sincs minden keruletben, szoval egy videkinek minimum egynapos program barmi olyat is elintezni, amiert be kell menni a fiokba, szoval egy videkinek egyaltalan nem ajanlom(bar szemeley tapasztalat miatt masert se). De mondjuk , aki a kiraly utcaban lakik annak ebbol nincs problemaja.

Egyepkent ezek a megtakaritasi szamla kartyaszamla temahoz annyit fuznek hozza. Hogy a legtobb bankban, legtobb kartyara van egy limit, hogfy maximum ennyit lehet vele kivenni egy nap, ezt a limitet az ugyfel modosithatja barmekkorara. Szoval csak azert, hogy ha elvesztem akkor maximum x osseget bukhassak rajta, azert nem kell 2 szamlaval mahinalni, egyszeruen jol bealitod a kartyalimitet es kesz.

Előzmény: Scyllum stellare (56)
clark Creative Commons License 2000.11.09 0 0 57
Emberek!Vegyétek már észre hogy egy banknak addig olcsó a lakossági szolgáltatása, amíg az ingyenességgel össze nem gyűjti az előre meghatározott számú ügyfelet.Aztán lassan fizetős lesz az ATM felvét, utána havi számlavezetési díj stb.Szinte észre sem veszed a költségek növekedését mert apránként csinálják, te meg mondjuk 200Ft-ért nem változtatsz bankot.A céljukat elérték, jól beetettek, ők is elégedettek, te is azt hiszed hogy az lehetsz.Én már nem a jutalék,díj stb. rovatot nézem mert az minimális eltéréssel ugyanaz minden banknál,inkább a szolgáltatások skáláját és elérhetőségét értékelem.Üdv Clark
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.09 0 0 56
Monnyál valami konkrétat kicsicsillag. Nem csak suxxolva lehet vkit utálni, hanem elfogadható stílben is. Nem azért érdekel, hogy vitatkozzak veled (nem fogok), én jól érzem magam mint BB ügyfél. A topikanyát kellene gazdagítanod valami konkrét negatívummal, hogy ne szívjon. Ugyanis én nem tudom, pedig úgy hat-nyolc kollega+barát privát és céges számlákkal a BB foglya, és nem volt gond. Sőt előző munkahely összes számlája ott volt, és évente 30-40 ösztöndíjasának tette kötelezővé hogy BB ügyfél legyen, és akkor sem volt gond abban a 7 évben amiről tudok.

Egyszer kellett reklamálnom, amikor a meggunnyadt ATM csak csárdzsolt a számlámon, de nem adott zsetont. A tévesen terhellt összeget kamatostul jóváírták. Ettől eltekintve semmi negatívum. Korrekt, udvarias és segítőkész magatartás, részletes és pontos informálás a tapasztalatom.

Egyébként most alakítják át rendszerüket, és ha jól értettem, nagyon-nagyon független leszel a számlavezető fióktól. (Eddig is eléggé az voltál, legfeljebb a kártyádért kellett évente beslattyogni.) Állítólag a júzer PIN kódot fog tudni cserélni a kártyáján...

SC

Előzmény: kicsicsillag (28)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 55
Ez anyagilag milyen megterhelést jelent? Mármint, hogy úgymond 2 számlám van?

KEEP

Előzmény: Berényi Zsolt (54)
Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.11.08 0 0 54
A kártyaszámla azt jelenti, hogy a kártyáddal csak ehhez a számládhoz férhetsz hozzá. Tehát, ha mondjuk valaki visszaél a kártyáddal akkor csak a kártyaszámla egyenlegéig tehet kárt. Emellett a normál számlán akármennyi pénzt tarthatsz ahhoz nem fér hozzá a kártya.
A normál számlánál nyílván megadható, hogy havi fix x összeget utaljanak át a kártyaszámlára...

Üdv
BZs

Ui.: Néhány hete nyitottam újra OTPs folyószámlát rögtön EC/MC kártyával. Kötöttem OTP Tele illetve Házibank szerződést (mobilt csak azért nem mert még nincs Vodafone-hoz). Eddig elégedett vagyok. Nálam a fiókhálózat mérete döntött.

Előzmény: KEEP (51)
alexandrosz Creative Commons License 2000.11.08 0 0 53
Dombornyomott kártya szükségeltetik hozzá, pl. sima Visa Electron nem alkalmas internetes tranzakcióra. Ezt én is a minap tapasztaltam...
Előzmény: gevike (52)
gevike Creative Commons License 2000.11.08 0 0 52
üdv mindenki,
1. Ha interneten szeretnék vásárolni, milyen kártyát ajánlotok?
2. olvastam a K&H virtuális bankkártyáról, akinek van annak bevált??
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 51
Ez a CIB honlapján van, a VISA Electron kártya leírásánál:
"elkülönített kártyaszámla nyitására is van lehetőség"

Valaki magyarázza meg nekem érthetően, hogy ez mi!

KEEP

KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 50
Ok!
Úgy néz ki, hogy a CIB lesz a befutó.

Más:

Mi a véleményetes arról, hogy milyen biztonsági intézkedéseket kell tenni, hogy interneten vásárolhassak viszonylagosan biztonságban? Egyáltalán lehet biztonságosan használni a kártyát a neten?

KEEP

alexandrosz Creative Commons License 2000.11.08 0 0 49
Ha kérdés van, jöhet emilben. Bármikor.
Előzmény: KEEP (48)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 48
Online vagy email-ben? Akkor ne terheljük a fórumot magánjellegű dolgokkal!

KEEP

Előzmény: alexandrosz (47)
alexandrosz Creative Commons License 2000.11.08 0 0 47
Ismerem vácot. Mindent értek. magam is gyakran járok arra:o)))

Akkor nálad télleg a CIB a nyerő. Kedves hölgyek is dolgoznak ott, esetleg beajánlhatlak, bár erre semmi szükség:o)))

Előzmény: KEEP (46)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 46
Szóval nem, nem tévedsz.
Szomszéd épület, szemben az OTP-vel.
Na? Mond valamit?

KEEP

KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 45
Ok, nem az a gond, hogy nem adnak, csak én nem rendelkezek egy csomó pénzzel, hogy annyi nyitóösszegem legyen, meg ilyenek.
Mondom, legyen olcsó!

KEEP

Előzmény: szalka (40)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 44
De igen!
Miért? Ismered Vácot? Akkor a lentebbi hozzászólásaimból egyértelműen meghatározható a helyem.

KEEP

Előzmény: alexandrosz (43)
alexandrosz Creative Commons License 2000.11.08 0 0 43
Nane! Akkor te nem dolgozol túl messze a CIB fióktól, ugye? :o))) Vagy tévedek?
Előzmény: KEEP (42)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 42
Nem rosszak a tulajdonságok, de nincs Vácon fiókjuk és nekem az nagyon fontos, mert a munkám miatt nem tudok még Pestre sem kimozdulni.

KEEP

Előzmény: lamas (39)
alexandrosz Creative Commons License 2000.11.08 0 0 41
Én OTP-s voltam. A szolgáltatás, mint olyan tviszonylag o.k. A gond az ügyfélkezeléssel van. Amint a fiókban kell intéznem valamit, abban pillanatban baj van... Tömegnyomor, várakozás, idegeskedés. Plusz velem egyszer rettenetesen kiszúrtak. Saját hibájuk miatt én kerültem kellemetlen helyzetbe egy hitelfelvétel után, adalékkét kaptam 3 év priuszt és egy csekket x ezer forint késedelmi kamatról:o((( Ezt már leírtam valahol részletesen, nem szívesen teszem mégegyszer mert ennyi év elteltével is felkavar a dolog... Én nem ajánlom az OTP-t, de ez csak egy vélemény a sok közül.
szalka Creative Commons License 2000.11.08 0 0 40
Tavaly augusztusban csinaltam folyoszamlat az OTP-nel, es mivel kertem hozza egybol adtak hozza dombornyomasu VISA classic-ot, ami azert meggondolando. Szoval nem kell arra varni , hanem egybol megadjak es a telebank szolgaltatas nagyon jo , ha surun utazol kulfoldre.
Előzmény: KEEP (-)
lamas Creative Commons License 2000.11.08 0 0 39
www.raiffeisen.hu
lamas Creative Commons License 2000.11.08 0 0 38
Szia Keep!

Adok egy harmadik alternatívát:

Raiffeisen bank.

Szerintem elég jó a kondicíiós listájuk, és a számlafeltételeik.

-Ingyen ATM KP felvét egyes automatákból,
a többibol is fix összeg, nem jutalékos/összegfüggo rendszer.

-Értelmes ügyfélkezelés, nem kell mindenért 3x ide-odamenned, nem közölnek 3x más infot, es a legtöbb fiokban azonnali a kiszolgálás.

kétfajta számlavezetési díj: 850/hó vagy pedig 50 Ft /tétel. (szerintem nagyon tisztességes)

kártyákhoz jár balesetbiztosítás, elso évben az elektron ingyenen, utána 750ft/év
letiltása 500Ft.
Vásárolni ingyér lehet vele, 0/150/250 a felvét belföldön
napi max 100.000 Ft kp felvét,
vásárlási limitet te állíthatod be.
társkártya is 750.

Classic:1500/év a díja 20000 a letiltás (Visanak kell fizetni)max 300000 kp felvét, 0/150/250.

ha kell több info akkor 06-40/484848
(még a végén beszélünk is :)) )
egy két egyéb telszám:
40/444444 ABN amro
328-4-328 BB
40/242242 Cib
City 80/488888
ING 452-26-66
40/373333 Inter-eu.
K&H 3-000-000
otp 40/401401
postabank 2663366

en otp-voltam de ha kedves a lelkibékéd, oket ne válaszd. Egyetlen egyszer tudtam 15 percen belül elintezni a dolgom, amikor megszuntettem a szamlat, és kifizettem a hitelem

hali

Lamas

McLek Creative Commons License 2000.11.08 0 0 37
WWW.CIB.HU fent van a kondilistájuk! Nézd meg!

McLek

KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 36
Ok, most a CIB felé dőlök. Közrejátszik az is, hogy a nagybátyámék a minap mentek át az OTP-től a CIB-hez. Helyileg jó, mert ugye szomszéd épület.

De várom a további megnyilvánulásokat!

KEEP

húú, egész normális topic kerekedik itten!!!

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.11.08 0 0 35
Mindkettővel, egyforma mértékben. (Bár BB-ről ugyan nincs tapasztalatom, de OTP-ügyben voltak negatív élményeim.)

CIB-nél az SMS azt jelenti, hogy a számládon történő bármely tranzakcióról - nem csak a kártyahasználatról - SMS-értesítést kapsz, aktuális számlaegyenleggel együtt.

Előzmény: KEEP (33)
KEEP Creative Commons License 2000.11.08 0 0 34
Bocs, lemaradt egy kérdőjel:

Az OTP-BB negatív véleménnyel vagy a CIB pozitívval értesz egyet? (Ha mindkettővel, akkor melyikkel inkább?)

KEEP

Előzmény: KEEP (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!