Keresés

Részletes keresés

Opinio Creative Commons License 2001.12.17 0 0 62
Hát, "sajnos a tények kemény dolgok", mondanám ha mai divatos politikus lennék, de nem! Már jó régen megérett az idő arra, hogy Bács-Kiskun ketté váljon. Így hozhatom a számtalan példát az észek-dél közötti diszkrepanciákra (USA, Olasz...) Sajnos (vagy nem) nállunk is ez történik. De ez az ügy zűrösebb, mert akár tetszik, akár nem ez a probléma messze túl nyúlik az államhatárokon is.

Így, vagy nekiesünk a Jugoknak', Románoknak stb. vagy belépünk az EU-ba, és nem lesz mezőgazdaságunk, de dolgozhatunk jó sokat, hogy a szomszédainkat is vegye fel az eu - és lassan kezdünk kibékülni magunkkal, és a szomszédokkal.

És valóban a válszt erre a dologra a történelem hozza meg, ismétlem a történelem, nem pedig az Orbán Viktor, Endre Sándor vagy bárki...

Előzmény: S.TAJCS (61)
S.TAJCS Creative Commons License 2001.12.13 0 0 61
Nem csak azért, hogy a topic életben maradjon, írom a kövertkezőket, sokkal inkább azért, mert az utólsó bejegyzés óta történt egy s más megyei jog ügyben.
Először is az Atyánszki féle előterjesztést a fidis fiúk lesöpörték a parlament asztaláról, de csak azért, hogy rögtön előhozakodhassanak a saját javaslatukkal, ami szintén elbírálásra vár, nem beszélve arról, hogy valószínűsíthető az időhúzási szándék is, hiszen, ha az eredeti javaslatot érdemben vizsgálták volna, módosító javaslatok elfogadásával fel lehetett volna tornázni a megfelelő szintre.
De a választások rohamos közeledése mindezt már felesleges szócsépléssé degradálja!
És, hogy mikor lesz Baja megyei jogú város?
Ezt bízzuk a történelemre!

Sanyi

Opinio Creative Commons License 2001.09.23 0 0 60
No, a huszaskák ezt az ügyet hamvábaforrasztották a helyi nagysággal együtt!
Opinio Creative Commons License 2001.07.02 0 0 59
Asszem' rossz a címe ennek a témának, inkább arra kellene átnevezni, hogy : MI LEGYEN AZ ÚJ MEGYÉNKNEK A NEVE, AMI A FELSŐBÁCSKÁT FOGLALJA MAGÁBA? Mert lassan kezd teljesen leszakadni a Kecskemét központú kiskunságtól, Bajával, Bácsalmással, Kalocsával együtt.
Opinio Creative Commons License 2001.06.25 0 0 58
Az újvársoi címeket már osztották, sajna akkor kimradt!
episode Creative Commons License 2001.06.24 0 0 57
Mikor osztják a megyei városi címeket?
Opinio Creative Commons License 2001.04.13 0 0 56
Most, hogy kellő távoságba kerültünk a Mijo- to fik. -tól. lehet, hogy új hagvétel indulhat a to picon? Pl. mikor lesz baján a következő feszt? (Vagy miért lesz Baján a következő feszt? :)))
dr.Jones Creative Commons License 2001.04.04 0 0 55
Igen. A bajai fórumon szabad ugatni - már ameddig Mijo gazda megengedi. Mert onnantól kezdve aztán kuss van.
Bocs, kedves felsőfokon ugató barátom, de az előző két véleménnyel egyezően én is utálom a lekezelő stílust.
dr.Jones
Előzmény: Gyulavári (52)
schwabisch Creative Commons License 2001.04.04 0 0 54
Végigolvasva a topicot én arra jutottam, hogy itt senki nem fél attól, hogy esetleg Baja megyei jogú várossá válna.
Sőt, számomra már-már furcsa volt, hogy nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv működik, hanem, ha félve is, de drukkolnak egyesek Bajának, hogy visszakapja régi rangját.

Szóval kedves Gyulavári, nem kell idegeskedni! Nincs miért megsértődni, és ha mégis azt nem Kecskeméten kell megtorolni (és ezt nem Kecskemét védelmére írom).
Írj egy kicsit kevésbé agresszív kismalacként, mert, hogy megsúgjam nem Kecskemét lakói tehetnek róla, hogy megyeszékhely lett a város ellenetkben valamikor az előző században.
Indulat és értelem pedig szerintem nem zárja ki egymást, ha már ezt a témát is pedzegetjük.

sch

Előzmény: Gyulavári (52)
Opinio Creative Commons License 2001.04.04 0 0 53
Óóóó!

Hát kedves bajai Gy. úgy érzem, hogy ez egy kissé - apa a h. gyerekéhez - stílusra sikerült, te tudod! (Mindenesetre úgy 3x -i átolvasás után is sértőnek tűnik...)

Szerintem az az idézet, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltessenek" ez esetben is bizonyítást nyert, és nyer.

Nem vitatkozva az általad leírtakkal, csupán annyit jegyeznék meg, hogy
1. szerintem itt, a bajai fórumból 'kinoderált' -ak is szót kaptak,
2. Én úgy tanultam, hogy ha egy kevésbé értelmes közeggel szembesülök, meg kell próbálnom aklimatizálódni, majd ha ezért megtettem mindent, akkor, de csakis akkor a lehető legrosszabb konklúzió aposztrofálása az lehet, hogy az adott közegnek a sajátomtól eltérő véleménye van.

És fogadd el kedves Gy., hogy minden vélemény egy (egész pontosan 51) vélemény. Ennek megfelelően szerintem a te előző hozzászólásod is az. Úgy emlékszem tizenévesen ép Baján halottam először az asszertivitásról, a vitakultúra témakörön belül. És, hogy a retorika szabályainak ez esetben is megfeleljek, meg szeretném kérdezni, hogy:
- miért bánt, ha egy nem eljesen informált közeg véleményt alkot a benyomásai alapján dolgokról?

- (Ez személyesebb) Miután a mondandód utolsó harmadában nyers, bratyizós, kioktató stílust gyakorolsz, miért kérted az ide beírkálókat, hogy értelmiségi módon reagáljanak? (A te stílusod az etalon?)

- Harmadszorra, ha a bajai fórumot az ott lakók töltik fel, szerinted a városnak milyen pozitív dolgot okoznak? Mert én értem, hogy ott "kiugathatjátok " magatokat, de ugye azt sem felejtette el senki, hogy ezt nagyon sokan elolvashatják! (Szerintem a rettegős topic kifejezetten káros, ezen a szinten.
Csak a saját példámból, hogy az eddig szeretett városban, ahová tavaly egy konferenciát is szervezetem, ilyen gusztustalan dolgok folynak, ezek után nem merek egy három napos rendezvényt bajára vinni.

Gyulavári Creative Commons License 2001.04.03 0 0 52
Kedveseim!
Emelkedettnek lehetne minősíteni a mondandókat, de: bajai-e közületek bárki is? Olyan az egész, mintha valami iszapbírkózás részese lenne az ember. Jó róla dumálni, csak ne az ember essen hasra. Mintha valami kecskeméti felsőbbségtől indíttatva szólnátok csak.
Arról van igazán szó, hogy megyei jogot kaphatna Baja városa. Ami egyrészt: nem jelenti azt hogy Ő lesz a megyeszékhely, másodszor azt sem, hogy veszélyben lenne a kecskeméti privélégium. Csak annyit jelent a hír, hogy a jelenlegi parlamenti pártok megegyeztek abban, hogy a saját érdekkörükbe tartozó magyar városok, (lásd a parlamenti előterjesztést) számára különös elbírálást kérnek. Ha a magyar országgyűlés elfogadná ajavaslatot tíz magyar középváros nyerné el a megyei jogú városi címet.
Az pedig azért jó, mert a kijelölt városok a HU költségvetésből talán egy kicsit többet kaphatnának, mint ha egyek lennének az N/város meghatározás darabjai közül.
Szóval kedves kecskemétiek, nem kell idegeskedni! Nincs mit elveszíteni, és azt nem Bajától kell félteni.
Írjatok egy kicsit kevésbé combszorongató szűzességféltéssel, mert, hogy megsúgjam a Bajai régió NET-es sajátossága egyfajta oldottságról szól. Vagyis kiugathatjuk magunkat, NEM KÖZÉPISKOLÁS FOKON. Errő talán ennyit. Jó volna ezen a Topicon valami értelmiségi megközelítért olvasni, és nem csak indulatit üdv:
DUCSES
Opinio Creative Commons License 2001.04.03 0 0 51
Éljen az anrchia!

(Ha már definiáltuk!) Végre megtaláltuk az első dolgot amihez a kormánynak semmi köze, vagy mégis!

Ha már a Bajai 'téren' vagyok és Fideszezek, esezmbe jut, hogy:

1988- nyarán KISZ vezképzőben (igen Kisz IKB, nna ki tudja még mi az?) Baján a Petőfi szigeten okultunk, többen a korosztályomból, és ott, Szegedről jöttek főiskolások valami anarchiáról rebegetek! Teljes képet kaphattunk a Fidesz megalakulásáról, az áprilisi megalakulás körüli balhékról, terveikről. Nem sok talán egy hajszál válsztott el, hogy fel ne keressem őket, hogy taggá váljak. Ki tudta?

Én nem értem, ha az is anarchia volt akkor most miért kell másik, vagy az anarchi kreálóinak miután megszerzik a hatalmat, a folyamatot generáló eseményekről megváltozik a véleményük?

schwabisch Creative Commons License 2001.04.02 0 0 50
OFF
"Ezt jobb helyeken nem demokráciának, hanem központilag keretek közt tartott anarchiának hívják."

Óvatosan a fogalmakkal. Az anarchiát, használjuk bármely jelentését, nem lehet központilag keretek között tartani.

sch
ON

Előzmény: doktor Jekyll (47)
Opinio Creative Commons License 2001.04.01 0 0 49
Lehet, hogy nem volt egyértelmű, én a miniszterelnöki jelölésről írtam. Egyébként nem ártana Bajának a megyei jog, most pl a Megyei Jogú városok Szövetségének a konferenciáján lehet, hogy hatékonyabban jelennének meg a város érdekei, mint a 3400 település egyikeként.
Előzmény: Törölt nick (46)
doktor Jekyll Creative Commons License 2001.03.29 0 0 48
Csak egy kiegészítés, tudjátok, az utolsó szó...
Személyes tapasztalatom az, hogy most azok kommunistáznak a legjobban, akik az elmúlt rendszerben állandóan feltünő helyen tartották a párttagkönyvüket és azt sem merték mondani, hogy isten éltesse.
Ennyi.
Előzmény: doktor Jekyll (47)
doktor Jekyll Creative Commons License 2001.03.29 0 0 47
Nálunk az emberek azt csinálják, ami éppen az eszükbe jut, vagy amit mondanak nekik. Ezt jobb helyeken nem demokráciának, hanem központilag keretek közt tartott anarchiának hívják. Addig jó, míg a nép egymást vágja.
Ami a Bajai fórumon történik: no comment, volt róla elég vita. Csak annyit: minden elmondható róla, jó is , rossz is, de nem demokratikus. A többi passz.
Előzmény: Opinio (45)
Opinio Creative Commons License 2001.03.29 0 0 45
A "Szabad orszaágban, szabad emberek azt csinálják, amit szabad" -gondolat jut eszembe a Bajai fórumról. Szabályok ide-vagy oda!

A csak azért is enyém az utólsó szó reflex, pedig valljuk be, hogy egy egészen magyaros tulajdonság.

A :"Bajai fórum = DIKTATURA,ÁLDEMOKRÁCIÁ,BELTERJESSÉG"
gondolat - ez esetben szerintem is igaz, csupán skizofréniát okoz bennem. Ugyanis az egyenlő jel utáni gondolatok kb. 15 éve a nagy magyar MSZMP-nek volt a működési formája. Szerintem mára ezt az ifjú hatalmi mámorosok, ha lehet így fogalmazni, simán meg "szub-kontrázták", és az MSZP mai elvtársai, pedig mintha átvándoroltak volna a szoc-lib. vizekre. Ezért a szociális érzékenységet, a szociáldemokráciát, demokratikusnak leginkább mondható működést magára vállaló MSZP elvtársai, mintha át estek volna a ló túlodalára, azaz a túldemokratizálódásra. Így lassan ismét szembetalálja magát a lakosság két ultra szélső társasággal.

jehrlich szavaival élve "Lehet itt mindenkit fikázni, de attól még nem leszünk előrébb. " Ezért nekem továbbra is aza kérdésem, hogy, az MSZP-nél lezajló elnökjelölési procedúra, illetve a bajai fórum ilyentén működése, az adott közegnek, hol jó?

Vadvirag Creative Commons License 2001.03.28 0 0 43
Ja, és a kommunistázás:

Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-24 21:15:30 (4)

Jézusom, a régi komcsi duma ....!!!!!!!!!!!


[előzmény : (3) S.TAJCS, 2001.03.24 17:38]

S.TAJCS válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-24 17:38:43 (3)

Én ammondó vagyok, hagyjuk a fiatalokat kibontakozni, hiszen néha mi is ott firkálunk, ahol nem kéne! Pláne meg nem azt amit!

Sanyi

Vadvirag Creative Commons License 2001.03.28 0 0 42
Családból senki nem vágyik polgármesteri babérokra. Ettől még Baja város megválasztott képviselői és vezetői végezhetik/nék jól a munkájukat.
Bajai fórum = DIKTATURA,ÁLDEMOKRÁCIÁ,BELTERJESSÉG
Előzmény: Törölt nick (41)
oszibá Creative Commons License 2001.03.27 0 0 40
Lehet, hogy a Torgyán Dr. adta az instrukciókat?

Előzmény: doktor Jekyll (39)
doktor Jekyll Creative Commons License 2001.03.27 0 0 39
Ne csodálkozz! A bajai fórumon egyedi 'demokratikus' szabályok uralkodnak. Nem azt moderálják ki, aki vét az Index szabályai ellen, hanem akinek nem tetszik a beszólása, vagy szimplán a pofája a helyi moderátornak.
Tanácsom: nem kell odamenni, úgyis teljesen belterjessé váltak.
Előzmény: matrixneo (38)
matrixneo Creative Commons License 2001.03.26 0 0 38
Nagyon érdekes, hogy a kommunistázó szöveget bent hagyta a moderátor, míg az én tényszerü megállapitásomat kitörölte.

Hát, izlések és pofonok ...

Előzmény: Opinio (37)
Opinio Creative Commons License 2001.03.26 0 0 37
Hááát!

Az előzőekben figyelmeztettek, hogy a bajai rettegős topic nem jellemzi Baját. Akkor a bajai topic 'ám-blokk' jellemzi?

Sajna igazán nem találkoztam a komcsizással (pedig...huhh), de jó lenne megnézni.

Sajnos három téma tíz-husz soros beleméllydésé után elfáradtam. Úgy látom, ez az eléggé zártkörű társaság, jelentős része dühében irogat. Ez nem lenne ártó Bajára nézve, ha nem lenne domináns, de sajna számomra annak tűmik. (Persze tévedhetek!)

Én szeretem Baját, ifjú éveimet is megszépítette és azt hiszem csupán nem akarom elhinni, hogy ott nem történik semmi jó és szép, vagy mindkettő egyszerre... (Komolyan, máris dühös vagyok, mindjárt írok is a Bajai fórumba...:o))))

Lehet, hogy a lokálisok elfelejtik, hogy egy ilyen fórumnak a ráláthatóságának messzeföldön nincs határa?

Előzmény: Vadvirag (36)
Vadvirag Creative Commons License 2001.03.25 0 0 36
Ismét kommunistáznak a bajai topicban!
Nagyszerű!
Ez az az út ami a megyei ranghoz vezet! ??
oszibá Creative Commons License 2001.03.03 0 0 35
Meg vannak elégedve nekik, van munkájuk.
Igaz nekem is van!
Előzmény: Vadvirag (34)
Vadvirag Creative Commons License 2001.03.03 0 0 34
Mire vannak a város gazdái, már közel 7 éve a szocik?
Tán nem lenne dolguk a munkaerőmegtartásban, új munkahelyek teremtésében?
Csak az utazgatások a város pénzén?
Igaz, azt könnyebb csinálni!
Előzmény: Törölt nick (33)
Opinio Creative Commons License 2001.03.01 0 0 32
...

Nem tudom, hogy mennyire jellemzi a bajai közhangulatot a bajai " rettegős " topik! De sok mindent megmagyaráz! Csak azt nem értem, hogy ha ennyire 'kézmosós' viszonyok vannak ott, akkor miért nem a megyei jog ellen lépnek fel? Vagy, miért nem indítanak el egy lavinát, csak úgy 'anoním ', hogy végre tisztázódhassanak a viszonyok / vagy legalább elindulhasson a tisztulás/

Miért csodálkoznak emberek, hogy a sajtó nem mer /nem akar/ írni ezekről a Blikk-be illő dolgokról - szerintem ők is csak emberek, anyukák, apukák...-?

De vigadalom lehet Baján, Kecskeméten ilyenekről nem is beszélnek!!! /Itt egyszerűen meghalnak buli után a fiatalok/

Opinio Creative Commons License 2001.02.27 0 0 31
Rendben, elfogadom, hogy a látszat csal, de akkor miért ez látszik? Ki(-k) kívánják ezt a látszatot kelteni a városról?
Előzmény: Törölt nick (30)
12qper Creative Commons License 2001.02.26 0 0 29
M!!!
Opinio Creative Commons License 2001.02.25 0 0 28
Sajna, nem változott a véleményem, szerintem Baja jó földrjzi elhelyezkedésű város. Ha Pécsről- Kecskemétre tartok, vagy Szegedről-Pécsre, mindenképen át kell haladnom rajta. Ja, és úgy mesélték, hogy a legnagyobb forgalmú zöldhatár mozgalom van életben arra fele!!! 'lefele' (Márpedig, ha a feketeker' egyszer utat tör magának, akkor ott előbb-utóbb az világossá, majd fehérré válik! ) Ezért továbbra is komolyan hiszem, hogy Baja a benne lakók hitéből (és nem a kishitéből) tud és fog táplálkozni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!