Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vba Creative Commons License 2002.01.15 0 0 54
Szabálytalan előzés záróvonalon és forgalomtól elzárt területen keresztül - 5kHUF. Különben feljelentés, több tízezres bírság.

Szóval éljenek a korrupt rendőrök!

psimon Creative Commons License 2002.01.15 0 0 53
a sztori nem elképesztő, a rendőr teljesen logikusan gondolkodott. hivatalosan büntet, így nem érheti a szó a ház elejét, meg zsebre is dolgozik. olyasmi, mint mikor jön hozzád a falusi iparos dolgozni, de csak az anyagról ad számlát, esetleg némi árréssel...
Előzmény: stika (52)
stika Creative Commons License 2002.01.15 0 0 52
Elképesztő sztorit hallottam, hiszem is meg nem is. Nem tudom, mi volt a vétség, de a rendőr lenyúlt 5 rongyot zsebbe, és utánna még kiálított egy csekket 3000-ről!
Meséltem a topikban olvasott sztorikat egy rendőrtiszt barátomnak, ő a következőt ajánja. Tartsak magamnál egy felírt sorszámú 5000-est, megvesztegetni a rendőrt vele és a 112-őn ellenőrzést kérni. De ez nem ajánlott, ha kisvárosban/faluban laksz és a helyiekkel futsz össze. Életed végéig szivatni fognak...
SzaboZE Creative Commons License 2002.01.14 0 0 51
Egy a gáz. Hogy aki vesztegeti a rendőrt az is bűnt követ el...

SzaboZE

Előzmény: Gilbert (2)
psimon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 50
magamba szállok - pedig ca. egy hónapja is fél óráig magyarázgatta a menetlevél szabályos, minden rubrikára kiterjedő kitöltését. mintha már hawai-ban lennénk és semmi más dolguk nem lenne...
(pénzt persze nem kínáltam fel)
Előzmény: psimon (49)
psimon Creative Commons License 2001.10.02 0 0 49
úgy látszik, én vagyok a kivétel, a nagy peches. mindenki más csupa-csupa mintarendőrrel találkozik...
merre szoktatok járni ? :))
psimon Creative Commons License 2001.08.08 0 0 48
szegycsontján...
psimon Creative Commons License 2001.08.08 0 0 47
tegnapi történet:
haver gurul békésen hazafelé, fakabát leállítja. csesztetés, stb. végül kiköt a biztonsági övnél. haver azt mondja, most volt szívműtétje (bypass, ha valaki érti) még az inget sem viseli el, nemhogy az övet. különösebb bizonyíték sem kell hozzá, ott a harminccentis vágás a szegcsontján. szó szót követ, végül fakabát előállítja. haver hivatkozik a másik haverra, aki történetesen magasrangú yard a kerületnél. mit ad isten, rögtön belefutnak az épületben, előljáró jó alaposan lebassza köcsög23jános fakabátot, havert meg elegedi. igaz, fakabát nem volt sem korrupt, sem zsaroló, csak idióta...
tjman Creative Commons License 2001.06.15 0 0 46
Ege ez sajnos igy van, igy mukodik.
Volt ismerosom ki naluk szolgalt ugy menekult vissza videki szolgalatra, mert egyszeruen nem birta elviselni a korrupcio merteket.

Előzmény: stika (44)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.06.14 0 0 45
Tényleg történhetne valami változás ebben a bármokor megállítós dologban.Most pár éve belgiumban élek és itt sem divat a leintés ,vagy közuti ellenőrzés csak úgy.Ha menetközben megállítanak ahoz már valami igen durvát kell csinálnod.Hozzáteszem,más a közlekedési morál de a büntetések is lojálisabbak.Még ha átszámítom őket akkor is.Egy piros lámpát meg lehet úszni úgy 2000Bef-ből~12000 Ft.De egy tilosban parkolás is ennyi ,már ha lakásra kapod acsekket és nem viszik el az autót mire visszaértél.Nincs divatja :a bevonjuk a jogsiját és új vizsga meg tanfolyam stb.dolognak.Nem helyszíneznek meg ilyesmi,küldenek egy adatlapot ,hogy valóban Te vagy-e Te,és elismered-e a dolgot és egy szerény csekket a javukra.Persze lehet nem elismerni -a biztosító vállal jogi képviseletet peres ügyekre-de nem érdemes ilyen kis összegeken sz@rozni mert ha per lesz és bukta van nagyot lehet esni.Persze más a sokszor emlegetett közlekedési morál is ,relatív egy piroson átmenés nem bűn csak ha olyanja van a rendőrnek,reggel és este a csomopontokban viszont sok helyen csak így lehet átmenni a lámpaváltások miatt.Tehát él a-ha nem veszik észre akkor nem bűn-szabálya.Nem mondom,hogy ez olyan tuti,itt is gyorsabban mennek jóval mint 50,de sok helyen a belvárosban is 70 a limit(már amikor nem araszol a tömeg).Érdekes módon mégsincs napról napra olyan balesetek tömkelege mint amikor Lőrincen leszakadt a "3"-as BMV eleje éjszaka,mint valamelyik reggel a szirénában.Az a meglátásom,hogy inkább megpróbálják megmutatni a helyes utat a rendőrök és nem a spártai szigor hívei mint nálunk,és nem akarják egyből a fejedet venni,Istenem hiszen emberek vagyunk s egyben gyarlók is egy kicsit.
A biztonsági övért sem állítanak meg senkit,pedíg itt is kötelező lenne.Leginkább ha felfigyel valamelyik elnézést kér és felhívja a figyelmedet arra, amellett,hogy kötelezö a saját érdeked is egyben,de nem bűntet,csak figyelmeztet.Egyébként inkább hagyják te döntsd el használod vagy sem.Az arány (használók ill.nem)olyan 50-50%.Az autópályán viszont nincs kecmec,ott kötelezően veszik,már ha találkozol rendőrrel-szinte csak ha keresnek v.kit.
Namármost van otthon olyan haverom akinek nincs is öv a kocsijában,márminthogy ki van szerelve!!!
Említett illető italozás után is úgy megy haza,hogy forgalmi a szerelvényfalon benne húsz rugó ha baj lenne.Eddíg még mindíg hazaért jogsival autóval forgalmival egyben.Hozzáteszem italozás alatt pár sört értek nem lerészegedést.Nem értek vele egyet,de ilyen is van.
Oszt végül ha még bírjátok cérnával -de ezt már irtam valahol addíg amíg a rend tisztelt őrei pl.a tököli reptér előtt nem a 600-as mercit,meg a 7-es BMV-t,hanem a ZSukkost Trabantost ,és hasonszőrű társaikat állítják csak meg addíg szerintem nem változik semmi.Tudom onnan lehet egy kis pízt remélni.Mert ha a másik autót is megállítja és nem ismerős,vagy haver akkor kiröhögi és ott hagyja a p@csába,úgysem tud tenni vele semmit még ha van jogsija vagy esetleg a nevén van az autó akkor sem.
stika Creative Commons License 2001.06.14 0 0 44
"jelenleg kb 40K HUF korul fizetnek rendoreink azokert a helyekert ahol tipikusan lehet birsagolni. "
Nagyon fontos dolgot mondtál, lehetne erről bővebben? Szóval az egyszerű talpasnak nemcsak hallgatólagosan elnézik, hogy zsebre dolgozik (mert elmenne, nehéz embert kapni), hanem a főnök is benne van a buliban. Akkor tényleg reménytelen a helyzet, mert a főnökének is elnézik a mégnagyobb főnökök (a tiszt is elmegy, ha macerálják), és így tovább. Ez már nemcsak autós téma, de az olaj ügyeknél kiderült, hogy az egész rendőrség úgy korrupt, ahogy van.
Előzmény: tjman (29)
Gotfroa Creative Commons License 2001.06.14 0 0 43
Na, most kéne egy rendszám, vagy jelvényszám!!
Előzmény: sgabcsi (41)
stika Creative Commons License 2001.06.14 0 0 42
Persze nem vagyunk Angliában, de ott a parlament leszavazta a rendőrség kérését, hogy emgedélyezzék a "random test"-eket. Németországban nem tudom, hogy a törvény tiltja-e, de véletlenszerűen ott sem állítanak meg. Ha megállítanak pl. azért, mert keresnek valakit, akkor csak az érdekli őket, hogy ki ül a kocsiban.
Előzmény: Törölt nick (40)
sgabcsi Creative Commons License 2001.06.13 0 0 41
Sziasztok!

Unokatestvéremmel történt.

Egy Plaza parkolójában( csepel) egyirányból lehet csak behajtani.
nyugisan csordogál, rendőrautó vele szemben tök gázzal jampizva a parkolóban. Elérnek egy szük kersztmetszethez, nem fér el a két autó.:)
Rokon megáll, a rendőrőkkel szemben, és vár..
Rendőr flegmán néz ki a fejéből, azt várva majd arréb tolja a seggét, de nem. Erre még mindig köszönés nélkül, jelzi, hogy huzza le az ablakot a tesó, letekeri tovább vár némán. Rendőr bedurran ELSŐ szava " 1000". Unokatesóm némán mutatja a kresztáblát ami ott állt mellettük, hogy neki van egyirányú lehetősége előre.
rendőr még mindig nem néz fel a táblára, és azt mondja MÁSODIK szavára " 2000".
unokatesóm megint csak rámutat a táblára amit végre megnéz a kékkabát, anyazott magában, flegma igazoltatás, és egy qurva anyád félével elviharzás..
NO coment

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 40
Tenyleg, van itt a vonalban jogasz? Kene irni ilyen alkotmanybirosagi beadvanyt a konkret szab.s. gyanuja nelkuli igazoltatasok, de foleg a menet kozbeni l'art pour l'art kekfenyes kiallitasok ellen.

ZOH

karhu Creative Commons License 2001.06.13 0 0 39
Ellenpélda.
Egy kis balatonparti faluban (ott van nyaralónk) jó sok éve történt. Szánombánom, de ittasan vezettem (azért nemvoltam tök részeg). A falu közepén látok egy rendőrautót, na mondom, inkább visszafordulok. Úgy is lett, erre látom a tükörből, hogy jön utánam a rendőr. Annyipia azért volt bennem, hogy meg akartamlépni. (Nem helyi rendőrök voltak, hanem asszem Miskolcról hozták őket kisegíteni nyárra.) Odaléptem,egy sötét utcánál lámpa le, kanyar, tűz a sötétben. Persze annyira nem volt sötét, akkor már villogva jött utánnam. Megálltam, felkészülve a legrosszabbra. Kérdi: tudja miért állítottam meg? Akkor bevillant: index nélkül fordultam meg.
Persze, tudom, csak az a helyzet, hogy ittam egy kicsit, de tudja hogy van ez, egész évben dolgozom, egy hét nyaralás blabla.
Az lett a vége, hogy 2000 Ft. helyszíni bírság az index miatt + aznap este inkább már csak gyalogoljak.
Volt nálam összesen 1736 Ft., mondom ennyi van. Azt mondja kevés, 2000 kell. (Magamban anyáztam, hogy nem qrva mindegy, mennyit tesz zsebre.) Egy ismerősöm épp arra járt szerencsére, kisegített. Odadtam a rendőrnek a 2E Ft-ot, erre még BM-tombolát is adott.
Szóval nem szép dolog ittasan vezetni, de vannak esetek, amikor nem kell azonnal felkötni a tettest.(Mondjuk az enyém inkább ehhez közelített.) A rendőr viszont kifejezetten emberséges volt.(Vagy csak nem akart jelentéseket irogatni?). Mindenesetre nem zsebre büntetett.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.13 0 0 38
Off:
Remélem, hogy neked lesz igazad.
On:

Kb 1 éve történt. Ahol lakunk van egy szépségszalon, aminek a vendégei főleg tehetősebb középkorú pichák a férjük verdájával. Basznak a kereszteződésre és mindig úgy parkolnak, hogy 1cm sincs se előtte se utána. Ezt megunták a rendőrök és kiraktak egy 30m-ig parkolni tilos táblát. Persze semmi nem változott, de...
...jövök én. Mentem a legjobb barátomhoz, aki a kerszteződés után lakik. Leparkolok a kapujuk elé, becsengeteg, gurul el lassan egy rendőrkocsi. Megáll a kocsim mellett és kiszól a söfőr, hogy "tudom-e, hogy itt nem lehet parkolni". Mivel elég szar napom volt és örültem, hogy végre kicsit jobb kedvem van félvállról visszaválaszoltam neki, hogy "tudom és mingyárt el is megyek, csak megvárom a haveromat". De ez nekik kevés volt. Kiszálltak a kocsiból, közölték velem, hogy ne flegmázzak és ne pofátlankodjak a kék egyenruhásokkal és meg fognak büntetni, amiért tiszteletlen voltam és 30m-en belül parkoltam. Én mondtam, hogy nem ismerek el semmit és jelentsenek fel (akkor már direkt oda se figyeltem és közben beszélgettem a barátommal). Erre az egyik nagyokos rendőr fogta a gumibotját és elmagyarázta, hogy az hivatalosan és hitelesen xy cm, és elkezdte lemérni a távolságot. Szerinte 26 m volt, de mire lemérte én már nem tudtam visszatartani a röhögésemet és annyira elkezdtem röhögni, hogy nem tudtam abbahagyni. Kértem a rendőröket, hogy jelentsenek fel megadom az adataimat, de ezt a kabarét már nem bírja a rekeszizmom. Na erre vörös fejjel felvették az adataimat, ami kb 5 percig tartott és közben VÉGIG próbáltak azzal győzködni, hogy mennyivel jobban járok ha elintézzük a helyszínen, de hajthatatlan voltam. Később lemértem és valóban 30-on belül voltam. 28m. no comment. Ez olyan, mint a 40 helyett 45.
Epilógus: Kijött a papír, írtam egy fellebezést, amiben jellemeztem a szépségszalon vendégeinek parkolási szokásait fényképekkel és rendszámokkal alátámasztva és leírtam, hogy én hol parkoltam fényképekkel és a barátom házának fényképével alátámasztva. Elküldtem és megúsztam egy ejnye bejnyével :)

Shadoan

Előzmény: lexington (35)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.06.12 0 0 37
Csak egy rövidke hozzászólás erejéig:
egyszer amikor még salgótarjánban kezdődött a rally évad ,téptünk le a városba ,hogy odaérjünk az első nap kezdetére,de tudtuk,hogy rengeteg pályafutástörő lesz kint a mérőkékkel. A város előtti kút után egyből lassítottunk 50-re.Ahogy beértünk ott is álltak a szervék ahogy kell.mi szépen mellettük el,de pár méterrel utánuk mindjárt a másik kocsi le is meszelt.Kérdezi,hoy tudja-e és stb.-mondom ja,50-nel-erre közli,hogy nem mert 51(!!!!!!!!!!!)-el és hajlandóak vagyunk-e itt helyben elintézni meg stb.Azt hittem hülyül,vagy részeg ,de nem ,alapból volt ilyen a tag.Na elküldtem a fenébe és mondtam neki ,hogy jelentsen fel.Igaz ,hogy kora reggel volt meg minden ,de azért korábban kellene felkelniük,néha.
forgi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 36
Az alábbi történet tegnap esett meg velem.
Megyek a géppel a belvárosban, mögöttem kifordul a rendőrkocsi. A lámpánál bejön mellém és integet, hogy álljak ki. Mivel a rendszámom C-vel kezdődik, és még nincs műszakis matricám, nem lepődöm meg. Hetente kb. 1× igazoltatnak. A "rend őre" kéri a papírokat, minden rendben. Kéri a kötelező papírjait is. Átadom a csekk fénymásolatát. És ekkor majd hanyatt estem. Közli, hogy miért nem kérek igazolást a csekkről, vagy miért nem hordom az eredeti szerződést. Mert, hogy ez hamisítható.Így akár bevonhatja a forgalmit is. Hát a j.q.a-t. Minden rendben, és így nem tud levenni, és még szivatni akar. Köszönni azt bezzeg nem tudott.
lexington Creative Commons License 2001.06.12 0 0 35
Shad2000 !

Felőlem küldhetnek akármilyen papírt
1. A feljelentésük nem volt szabályos mert nem indigós tömbbe írta, másolatot nem kaptam belőle.
Elvileg így útólag azt is ráírhatja, hogy leütöttem a kollégáját miután bevertem a szélvédőjét az anyja szidása után stb. Tehát jogilag ez már semmis.
2. Jogom van látni a mérőműszer OMH hitelesítési dokumentumát, amelyen fel van tüntetve, hogy milyen határok között mér a ketyere. Ha nincs ilyen dokumentum mert a zsekák 80 % tojik a hitelesítésre, akkor megint nincs miről beszélni.
Ha van akkor kérdés, hogy beleférek-e a 40 helyett 45-el ebbe a tartományaba.
Ha beleférek akkor tudom hogy ezt MUVITAS nevű ketyerét a stb. Kft. gyártja, aki szerint a mérési pontossága +- 3 KM/h. Ekkor büntessen meg a 2 km/H -ért.
3. Felteszem hogy rámhúzzák az 5 km/h -t akkor pedig ismerem a rendeletet a sebesség jelentős túllépéséről, amibe szintén nem férek bele.
Marad a rendelet a kressz általános megsértéséről.Ezt pedig a fentebbiekkel próbálom kütni.
Ha ezek ellenére sem szállnak le rólam, akkor nem hagyom annyiban és jogorvoslatért fordulok.
Bocs ha hosszú voltam.

Előzmény: Törölt nick (24)
Mogorva Creative Commons License 2001.06.12 0 0 34
Mi lenne? Semmi...

Nyílván nem vagy olyan hülye, hogy azzal kezded, miszerint megvesztegetted, hogy ne jelentsen fel. Annyit kell mondani, hogy NEM KAPTÁL nyugtát, amin fel vagy háborodva. Bizonyítsa be a ganyé, zsebre bírságoló fakabát, hogy nem így volt...
Te csak állampolgári kötelességednek tettél eleget, amikor a tudomásodra jutott bűncselekményt jelezted az illetékeseknek.

Ja, és természetesen NEM ISMERSZ EL SEMMIFÉLE szabálysértést, hacsak felvétel nem készült róla. Csupán azért fizetted ki a bírságot, mert te maradéktalanul bíztál eddig a rendvédelmi szervekben és esezdbe nem jutott, hogy esetleg zsebbe bírságolnak, minden ok néálkül.

Egy esetben nem javaslom a fenti megoldást:
ha vidéki kisvárosban laksz és a lakóhelyedhez közel történik az eset, ráadásul, kellően egyedi kinézetű az autód, nem pedig egy átlag LADA.
Akkor ugyanis a kollégák garantáltan megpróbálnak revansot venni rajtad később. És a cím és rendszám alapján könnyedén megtalálnak később is...

Azonban pesten, ahol főleg nagy divatja van köcsögéknél, talán kisebb az esély, hogy keresve kiszúrjanak.

Előzmény: Gotfroa (33)
Gotfroa Creative Commons License 2001.06.12 0 0 33
Arról valamelyikőtök meg tudna-e valaki igazán illetékest kérdezni, hogy nekem, mint megvesztegetőnek, mi lesz a sorsom egy ilyen rendőr feljelentés esetén?
Flex Creative Commons License 2001.06.12 0 0 32
tjman,

tokeletesen igazad van. Vagy egy Rendorsegunk szegyentablaja nevu topic, abban mar leirtam hogy pont a mult heten fizettem 5000-et a rendorarvaknak, mert a Blahanal abba a bizonyos parkoloba rossz iranybol mentem be. Most mar talan nem fizetnek, mert most mar latom hogy mibol derul ki hogy penzre mennek, de nemreg volt egy sebessegtullepesem es nem akartam meg egy lehetseges feljelentest. Erdekes, hogy eddig mas szabalysertesem nem is volt, szinte szuz vagyok :)

Előzmény: tjman (29)
Flex Creative Commons License 2001.06.12 0 0 31
Eszrevettetek mar, hogy ha egy rendor megallit, a legritkabb esetben mondja meg egybol hogy mi a baja, pl: jonapot, on gyorsabban hajtott. Hanem kerdez. Pl: tudja-e hogy mennyivel lehet itt menni? Meg hogy: ismeri-e a KRESZ tablakat?
Szerintem ezt tanitjak nekik, valami pszichologiai alapja lehet hogy egybol ellentmondasba kergesse a delikvenst, ugyanis kozlod hogy tudom, 50-el lehet menni, mire a rendor megkerdi hogy akkor miert megy 70-nel? Vagy mondod hogy igen, ismerem a KRESZ tablakat erre kozli hogy akkor miert hajtottal be a tilosba?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.12 0 0 30
Ismerost hajszolt gyorshajtasba az M5-oson egy rendorauto: ejszaka kozvetlenul mogealltak, de nem elozek le.

Mivel feltehetoen nem kekfennyel kovettek el mindezt, ezert gyorshajtas, kovetesi tavolsag be nem tartasa, esetleg kozuti veszelyeztetes. Jelvenyszamok begyujt, katonai ugyeszseg ott helyben felhiv.

ZOH

Előzmény: Degeczi (27)
tjman Creative Commons License 2001.06.12 0 0 29
Hmm kb 10 eve van jogositvanyom.
Az elmult ket ev soran a kovetkezokert fizettem:
M1, 175km/h -> $200, 4 rendort kellett meggyoznom, de az elso pillanattol erzodott h penzre gyurnak.
M1, ~150km/h -> baratsagos elkoszones, mivel a felkinalt 10K HUFbol nem tudott visszaadni 5K-t s monta akkor viszlat :))
BP, zarovonal, 4 sav, balra kanyarodas 10K HUF.
BP, Blaha, leegett alkoholista rendorallat, 5K bizt.ov, egokeszlet hasonlok.

Nomost fentiek csak amik igy elsore beugrottak,
s volt h montam menjen a picsaba jelentsen fel.

Vannak helyzetek mikor tudod h te vagy a hunyo, s adott esetben a rendor nem azzal kezdi h nahat nahat alacsonyan repultunk, hanem normalisan viselkedik, nem poenkodik, te meg mondod nem lehetne-e o meg mondja h de igen. Ezek is verlazito dolgok, de nincs mit tenni.

Ami undorito hanyingerkelto az az hogy jelenleg kb 40K HUF korul fizetnek rendoreink azokert a helyekert ahol tipikusan lehet birsagolni.
Ilyen pl Astorianal az a pici utca amin keresztul a kiskorutrol jobbrat nagyonlassant el lehet kerulni a tuzltosag fele.
Vagy pl a blaha is ahol a parkoloba vmilyen oknal fogva csak 1ik iranybol szabad bemenni, viszont rendor izibe eled ugrik ha masik oldalrol mesz be.
Ezekene a helyeken aztan teljesen garantalt h zsebbe fog fizetni az autosok 90%-a hisz pont ezert allt oda a rendor, s fizetett a helyert 40K/nap osszeget. Persze mindenki tud ilyen helyeket ahol latszolag ok nelkul alldogalnak rendoreink es igazoltatnak.

Itt tarva teljesen nonszensznek tartom h megallitanak a rendorok akkor is ha semmifele szabalysertest nem kovettunk el. Ilyen a vilagon nincs. Van eleg latvanyos szabalyserto az utakon, veluk kene foglalkozni, ha valoban a rend betartatasa lenne a cel. De a cel az hogy megeljenek jol a korrupciobol. Amig az egesz rendszer nem valtozik, addig marad igy minden.

Jahh es aki gondolja h feketelista a rendorfeljelento autosrol nincs, annak uzennem h termeszetesen van. A sztori sem stimmel, hiszen nem csak a rendor hunyo ha megvesztegeted, hanem te is. Ezert mukodik ez az egezs rendszer.

Előzmény: Törölt nick (12)
Gpeti Creative Commons License 2001.06.12 0 0 28
Bojk, tudom, hogy arra akarsz kilukadni, hogy nem Pesten lakom, hanem egy nyugis vidéki kisvárosban vagy falun. Hát nem, én is Pestről beszélek.
Az igaz, hogy este 8 után elég ritkán mászkálok, de akkor sem tapasztaltam még olyanokat, amiket írtok. Egyébként egy 5 éves alsó-középkategóriás autóm van, és mindig normálisan beszélek velük. Soha nem volt még ilyen kötözködős problémám. Mi ennek az oka?
Előzmény: bojk (15)
Degeczi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 27
Igen, tenyleg akad olyan, h a jegyzokonyv ellenere ejtik az ugyet.
Ismerost hajszolt gyorshajtasba az M5-oson egy rendorauto: ejszaka kozvetlenul mogealltak, de nem elozek le. O egy ido utan megunta a vakitast es lepadlozva otthagyta oket. Csak a fizetokapunal derult ki, h rendorok voltak es amikor ellepett toluk 200 korul ert ki a mero hatosugarabol.
Folvettek az osszes adatat - de azutan megsem lett belole semmi. Talan ereztek ok is mennyire aljas dolog az ilyesmi, talan csak adminisztracios hiba.
Előzmény: Hawaii (25)
renegade Creative Commons License 2001.06.12 0 0 26
Elnézést, de a cégnél beléptetőrendszer van és be kellene loggolnunk 22 előtt

Ketfele rendor van. Az egyik reakciojat mar leirtad. De azert a masikrol se feledkezzunk el, aki azt mondja erre: Na jol van, menjen, de legkozelebb induljanak el korabban! Mert ilyen is van. Van hulye rendor, es van normalis. Es ez minden foglalkozasra igaz, miert lennenek a rendorok kivetelek? Az mas kerdes, hogy egy hulye rendor sokkal tobb bajt tud okozni, mint egy hulye takaritono… :-(((

és magának nem kötelező

Bizony nem. Ha jol emlekszem, a rendoroknek torvenyileg nem kell bekotniuk magukat. Az mas kerdes, hogy szvsz ez az intezkedes indokolatlan. Viseljenek csak ok is bekotott ovet az orruk elott legzsakkal! Akad meg egy-ket csaszarelod az uton, Nogradi utodja se BMV-vel (buszmetrovillamos) jar szerintem… A szolgalat utan pedig a rendort is varjak haza…

Előzmény: Törölt nick (24)
Hawaii Creative Commons License 2001.06.12 0 0 25
Shad utolsó bekezdésével egyetértek, bár ha jól emlékszem, jogszabály szerint mintha a szabálysértést követően csak 6 hónapjuk lenne arra, hogy eljárjanak. Azt követően a dolog elévül.
Egy kis érdekesség, talán idevág. Tavaly augusztusban Bp-n kisebb gyorshajtás ürügyén csekket kaptam 5000-ről (fiatal rendőr srác, teljesen korrekt, udvarias és gyors eljárás). A megadott 30 napos határidő lejárts előtt asszem 2 nappal befizettem a csekket. Ezt követően 5 hónap múlva kapok egy levelet a kerületi önkormányzat adóügyi osztályától, hogy a rendőrség behajtásra átadta nekik a az ügyet. Ne tudjátok meg, hogy milyen válaszlevelet kaptak tőlem, természetesen a befizetőszelvény másolatával megtámogatva :-)))! Tanulság: ha befizettétek a csekket, a "bizonyítékot" gondosan őrizzétek meg, mert még tovább próbálkoznak!
Üdv,
H.
Előzmény: Törölt nick (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!