Keresés

Részletes keresés

aguc Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3
MKB érdekesség: a hitelt magyar felnőtt lakos veheti igénybe, ha a hitel lejárta előtt nem éri el a 65 éves kort. Izé...jól meg kell gondolni, kissé idősebb kevés jövedelemmel rendelkezők máris kiestek. Esélyegyenlőség rulez! 50000 netto min. jövedelem kell.
Adóstárs részlet
Ha Ön házasságban él, akkor házastársát kötelezően adóstársként kell bevonni abban az esetben is, ha egyébként ő maga nem válik tulajdonosává vagy jelenleg nem tulajdonosa a hitelcéllal érintett, illetve fedezetként felajánlott ingatlannak, és nem rendelkezik figyelembe vehető jövedelemmel.

Az addig rendben is van, ha a bank nem fizet rá, de a lakás mégis álom marad? Ezt az egészet nem értem, pénzügyileg járatlan vagyok, ha valaki tud, segítsen!
A többi bankról később írok!

Előzmény: Tam7 (2)
Tam7 Creative Commons License 2002.03.21 0 0 2
Tetszik a topic. Pont ma olvastam az egyik napilapban, hogy lehet már akár 2,95 %-os lakáshitelt is kapni. Aztán megnéztem a bank honlapján is, és hát az a helyzet, hogy kicsit mézesmadzag-effektust véltem benne felfedezni.

Ugyanis ha nem vagy házas, vagy nincs gyereked, akkor nem támogatja az állam, és vehetsz fel kezelési költséggel együtt kb 6 %-os hitelt. Ami azért nagy összegeknél sok-sok éven keresztül nem mindegy. Mondjuk ha meg azt nézzük, ennél kedvezőbb hitelt én még nem láttam, úgyhogy örüljünk, hogy van ez!

Egyébként pedig nem is a kamat a gáz, hanem hogy ha meg akarsz venni egy lakást mondjuk 5 M Ft-ért, akkor 2,5-3 milládnak kell lenni, és jelzálogként a teljes 5 milliós ingatlanodat beterhelik. Persze úgy is lehet, hogy egy másik ingatlanra tetetsz jelzálogot, de hát a lényeg ugyanott van (meg hát ki az a hülye, aki ilyet vállal, hogy elzálogosítja a házát, még a saját szüleimtől se kérném ezt).

Na, kb ennyit hámoztam ki a történetből. Persze vannak még egyéb dolgok is, amikbe nem mentem bele, egyéb lehetőségek, de azért az biztos, hogy az a 2,xx % az bizony sokkal több.

aguc Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1
Jól szólál, lakos, ím a varázspálca (suhintás, varázsige) legyen!
Ha a vezérkar mi lennénk...
A tóparti békák ebben nem segítenek? Aranyhal?
Még gondolkodom...
lakos Creative Commons License 2002.03.19 0 0 0
0 % hitelkamatot akarok!
Előzmény: aguc (-)
aguc Creative Commons License 2002.03.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ma láttam a tv-ben, hogy lehet csalni az alacsony kamattámogatású lakáshitel felvételellel, családon belüli spekulációval. Íme lenne egy jó lehetőség, hogy csóringerek még életükben reálisan álmodjanak lakásról, néhány év múlva lakói is legyenek, de sajna némely közegekben ez sántít. Mit lehetne tenni? Legyen drágább hitel, sok bérleti ház, avagy hogy lehetne a bonyodalomnak elébe menni? Várom a válaszokat, fiatalként roppantmód érdekel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!