Keresés

Részletes keresés

hc Creative Commons License 2002.04.24 0 0 8
Értem én, csak próbáltam egy másik szemszögből megvilágítani a kérdést.
Ha úgy érzitek, hogy egy drasztikus váltás jót tenne, akkor viszont hamar lépjétek meg. Mi sok év után jöttünk rá, hogy már elsőben el kellett volna vinni a fiunkat a suliból. Igaz nálunk mindig a nevelőszemélyzettel volt konfliktusunk.
Nem tudom miért ragaszkodtok a kiválasztott tanítónénihez, de ha úgy látjátok jobbnak, akkor még inkább suli kezdés előtt váltsatok. A nyári szünetben nem lesz lehetőség a rugalmas elszakadásra Áronkától?
Előzmény: döglött hal (5)
szalka Creative Commons License 2002.04.23 0 0 7
Szerintem tulreagalod egy picit, hiszen szulo vagy es felted a lanyod, ami ertheto. De szerintem pont az altalad leirtak alapjan talan meg jot is tesz neki ez a kulonos vonzodas. Pont azt irtad hogy a leanyka tulsagosan is nyuszi es felenk volt mindig is, aminek(hiszen sajat magadon erzed ennek hatranyait) nem orulsz annyira. Szeretned, ha picit batrabb lenne igaz?
Ezekutan Aronka hatasara "eroszakos"-abb lett, ha valami nem ugy tortenik ahogy szeretne, megprobalja ujabban megvaltoztatni ezt harcolni erte. Most akkor ennek orulnod kene nem? Persze nem eppen a "megkarmollak, beled rugok" a legmegfelelobb modja az akarat ervenyesitesnek, egy 6 eves gyerektol meg nem igazan varhato el hogy eszervekkel probalja kiharcolni az igazat, majd csiholodik. De alapvetoen a lenyeg, hogy most mar megprobalja ervenyesiteni amit szeretne.
Az hogy nem jatszik lanyokkal, meg nem babazik "eleget", szerintem nem olyan nagy tragedia. Miert kene minden kislanynak a hagyomanyos lanyos jatekokat reszesitenie elonyban? Emlekszem en se babaztam sokat, es altalanos iskolaban egy lanyon kivul csak es kizarolag fiukkal baratkoztam, fociztam es verekedtem veluk, azzal a lannyal is csak azert voltam baratsagban, mert o is ugyanigy a fiu brancshoz tendalodott. Ilyen kicsi korban meg nem olyan lenyeges hogy a pajtasok milyen nemuek szerintem. Majd legkesobb kistini korban 10-12 evesen ugyis elkezd a lanyok fele orientalodni, hiszen akkor mar kezdenek raebredni a lanyok-fiuk kozotti kulonbsegre.
Előzmény: döglött hal (4)
döglött hal Creative Commons License 2002.04.23 0 0 6
Kedves Szatír(a)!

Ami a lány barátokat illeti, mi is reménykedünk, csak az a baj, hogy az iskolában az osztálytársai mind ismeretlenek lesznek, kivéve...

dh

Előzmény: Szatír(a) (0)
döglött hal Creative Commons License 2002.04.23 0 0 5
Kedves hc!

Ha nem akarod, nem érted.
Nem a lányom, mint nő választott magának egy erős, életrevaló hapsit, hanem egy erőszakos kis fickó a rabszolgájának használja a lányomat. Nem az ismert óvódai "szerelemről" van szó. Áronka más lányba "szerelmes", s Nórának is más tetszik. S a helyzetet nem tudom kívülről szemlélni, mert a lányom személyisége részben az enyémnek és a feleségemének a lenyomata.
döglött hal

Előzmény: hc (3)
döglött hal Creative Commons License 2002.04.23 0 0 4
Kedves Agallis!

Megvédős esetről nem tudok, bár azt hiszem nem is nagyon volna kitől, Nóra lányom a legmagasabb a csoportban, ha használná az erejét... De ő nyuszi, ami persze nem baj, egy lánynál, de én úgy szeretném, ha nem félne senkitől, akitől nem kell félnie.
A rossz hatások amiket Áronnak tulajdonítok:
Erőszakosság. Ha valami nem úgy történik ahogyan a lányonm szeretné, akkor néha a reakciója: "-Megkarmollak!", "Beléd rúgok!". Ilyeneket tőlünk nem hallhatott. Azután előfordult, hogy összekarmolt arccal jött haza. Azt mondta ő csinálta magának, hogy legyen valami "díszítés" az arcán. Megmondtuk neki, hogy ilyet nem szabad, s azóta szerencsére nem fordult elő.
Ami zavar, az az hogy nem játszik másokkal, lányokkal, holott lenne igénye babázásra, orvososdit játszani (otthon ő kéri, hogy játszunk ilyet). Elmondása szerint az oviban is szokott ilyeneket játszani "Amikor Áron nincs ott." !!!
Most úgy gondoljuk, hogy kitartunk a választott iskola/tanítónéni mellett, s majd jelezzük neki az aggályainkat.
döglött hal

Előzmény: Agallis (1)
hc Creative Commons License 2002.04.23 0 0 3
Nem értem mi a bajod. :-)
Semmi olyan történetet nem írtál Áronkáról, ami miatt el kellene itélned. Én annyit látok belőle, hogy van egy erős jellem, aki szeret és tud irányítani. A lányod, pedig nem érez magában ilyen hajlamot, hanem beáll a sorba.
A gyerekeknél erősen él még a falkaszellem, a Ti esetetekben Áronka a falkavezér. Bár hatéves gyerekeknél még csak mosolyogva szokás erről beszélni, de a lányod, mint nő választott magának egy erős, életrevaló hapsit. :-)

Ha nincsenek szélsőségre utaló jelek, akkor ne nagyon szólj bele.

Előzmény: döglött hal (-)
Cincoka Creative Commons License 2002.04.22 0 0 2
off
Agallis,itt láttalak utoljára,ezért itt szólok,irtam emailt,viszonylag sürgös...köszi
Agallis Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1
Tanítónéninek mondjátok el és bízzátok rá. Ha valóban rátermett, talál majd megoldást!

Talán a kislányod Áronka védőszárnyai alatt érzi magát biztonságban, ezért ragaszkodik hozzá?...Az új közösségben találhat más barátokat is.
Az óvónénik szerint miért barátok?
Nóra mit mond erről?(történt-e esetleg konkrét esemény ahol Áron megvédte Nórit, vagy kiállt mellette?)
És mik az aggasztó tünetek a lányodnál, amit kisfiú hatásának tartasz?

Ha ilyen jól fejlődik, kiegyensúlyozott mi a probléma? Nem hiszem, hogy egy kedves, szeretetreméltó tannéni összevethető egy osztálytárssal. Annyira másként kezelik ezt a gyerekek...
Agallis

Előzmény: döglött hal (-)
Szatír(a) Creative Commons License 2002.04.22 0 0 0
Szia.
Én azt hiszem, nem kell túlaggódni a dolgot.
mivel nem egyneműek a gyerekek, a lányod is hamarosan lány-barátokat fog választani magának.
Lehet, hogy én nem jól látom, de ezt majd azok eldöntik, akik utánam szólnak majd.
Üdv:Szatír(a)
Előzmény: döglött hal (-)
döglött hal Creative Commons License 2002.04.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Bár a témának elég általános címet adtam, a problémám konkrét és ráadásul sürgős. Van egy 6 éves lányunk, egyedüli gyerek.
Gyermektársaságban kissé visszahúzódó, s főleg a nagyobbakkal szeret játszani. (Olyan mint én vagyok, nem egy vezéregyéniség, inkább átengedi a kezdeményezést). Az óvódában szert tett egy játszópajtásra, egy nála idősebb fiúra, aki egy agresszív, erőszakos kis diktátor. A lányom csak keveset játszik más gyerekekkel, inkább csak akkor, ha a "barátja" nincs ott.
Beszéltünk erről Nórával, elmondjuk neki, hogy nem kell azt tennie amit Áronka kér/követel tőle, s hogy mennyi érdekes dolgot játszhat a többi gyerekkel. Eredmény nem sok, Nóra ragaszkodik ehhez a kapcsolathoz. Ugyanakkor szépen fejlődik, ügyesedik, okosodik s szerintünk érzelmileg is kiegyensúlyozott, az ovódával is többnyire elégedettek vagyunk ezért nem tartottuk szükségesnek, hogy átvigyük másik csoportba vagy másik oviba. (Az is egy trauma).
Szeptemberben iskolába megy a drágám, s miután együtt végigjártuk a környék iskoláit, megtaláltuk a nekünk tetsző tanítónénit és iskolát.
Úgy nézett ki hogy a barátja másik iskolába megy, ez igencsak megnyugtató volt a számunkra.
A múlt héten aztán jött a hidegzuhany: Áronka szülei is ugyanazt az iskolát, ugyanazt a tanítónénit választották!
Holnapután beíratkozás, s mi a párommal teljesen kétségbe vagyunk esve: másik iskolát/tanítónénit válasszunk Áronka miatt, vagy vállaljuk, hogy osztálytársak lesznek? Úgy érzem ez utóbbi a lányom számára hátrányos indulást jelentene, az iskolában nem önmagát nyújtaná, nem a tanítónéni lenne a példakép, hanem Áronka.
Írjatok valami okosat, mert nagyon aggódunk!
Előre is köszi,
döglött hal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!