Keresés

Részletes keresés

szimpatikus Creative Commons License 2002.05.07 0 0 8
Köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat és azt hiszem,hogy a győri kaáliba fogunk menni a következő alkalommal.
Tulajdonképpen az az érdekes,hogy ebben az intézetben ahova mi járunk olyan orvosok vannak akik a győriben és a pécsiben is praktizálnak.
Azt hiszem,hogy nem is velük lenne a probléma, hanem a biológussal és az intézetvezetővel.
A feleségemmel nem vagyunk elkeseredve sem kétségbeesve és türelmesek is vagyunk.
A topickokban olvasható esetekből látom,hogy nekünk nincs is problémánk és szomorkodásra okunk.
Egyszerűen csak az dühít,hogy ügy érzem hülyére vesznek bennünket.
Érdekes ,mert nem csak mi vagyunk evvel így.
Abból a városból ahol mi lakunk 6-7 pár is jár oda és akik már régebben kezdték mindegyiknek van valami kivetnivalója vagy panasza.
Jövő héten felteszem ide az árlistájukat és az is nagyon érdekes.
Az biztos,hogy minden a pénzről szól náluk.
Végül is mindegy,mert nem fogunk oda menni többet.
Érdekes módon most pár napja megkeresett egy oros házaspár akik oda jártak és m ondták,hogy olyan orvosetikai dolgokat tapasztaltak,hogy mindenkinek azt ajánlják oda ne menjenek és,ha a peperléssel továbbra is foglalkozunk ők is csatlakoznak.
Tudjátok az a szomorú, hogy látom sok olyan pár jár oda akik igazából nincsenek is tisztában a dolgaikkal és mindent elhisznek amit az orvosok mondanak.
Én azért mindennek utánajárok olvasok és kérdezek.Ezért is látom néha micsoda ellentmondások vannak itt.
A Bp.-i káliról én is jó dolgokat hallottam, de pont a szomszédunk esete ami miatt nem mentünk oda eddig.
- Ők már 4-5 éve próbálkoztak avval,hogy gyermekük legyen ( 3 hetes az a baba akit örökbefogadtak és boldogan nevelik ),de sajna nem sikerült nekik.
Mindkettőjüknek van problémája, de a nőnek a komolyabb és összetettebb.
3 alkalommal volt nekik IFV.
Az egyik alkalommal amikor megtapadt az embrió 3 hónapos terhesen minden alkalommal videófelvételt készítettek és megkapták gyönyörködjenek.
Amikor az utolsó alkalom volt akkor is megkapták és utána 2 napra súlyos állapotban korházba került a kismama,mert a baba már 6 napja elhalt volt.
Ezt nem kommentálom tovább.1 évig pszichológiai kezelés alatt állt.
Nem csak a rosszat veszem észre és keresem és nagyon pozitív gondolkodású optimista ember vagyok.
Továbbra is azon vagyunk legyen gyermekünk és meg is teszünk érte mindent.

Katus27 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7
Szia Szimpatikus!

Nem tudom, hogy hol éltek, de én a pécsi klinika "lombikbébi" laborját tudnám ajánlani. Nem kell fizetni semmiért és nagyon rendesek a dokik. (Persze hazabeszélek, hisz Kristófkám is az ő segítségükkel fogant az első lombikunkból.)

Szia
Katus

dendalion Creative Commons License 2002.05.03 0 0 6
Nem tudom, milyen messze laksz, de nem megoldhatatlan a Bp-re járás. Vannak ismerőseink, akik Veszprémből jártak fel, már félidőn is túl van az anyuka. Másvalaki a győri Kaálit választotta, ahova Debrecenből (!) jár át.

Minden másnapról én nem beszélnék, hiszen én 14 hetes (iker)terhes vagyok most, novemberben kezdtünk el a Bp-i Kaáliba járni, és ÖSSZESEN 9-szer kellett mennünk!!! Ez ennyi idő alatt nem hiszem, hogy túl sok, tehát a munkahelyről való hiányzás sem elviselhetetlenül sok. Ebben benne van a konzultáció, gyógyi felírások, megbeszélések, a lombik alatti tüsszőnéző UH-k, a punkció, a beültetés, a program utáni vérvétel, a babanéző UH. Közben ráadásul egyel többször voltunk, mint mások, mert találtak egy méhpolipot, amit műteni kellett, így csúsztunk egy hónapot. A HCG-s vérvétel sem kötelező, azt én akartam. Mehet ráadásul a feleséged egyedül is, Neked csak kb. 2-3 alkalommal "kötelező".

Ez idő alatt ráadásul a gyógyikon kívül 25E-t hagytunk ott. Csak dícsérni és áldani tudom a munkájukat. Az ott dolgozóknak nincs se hétvége, se ünnepnap, mindent a páciensek ciklusához igazítanak. Nagyon jó a technikájuk, nagyon jók az eredményeik, nagyon kedvesek. Én imádtam oda járni.

Szerinem, ha igazán szeretnétek babát, a jóra koncentráljatok, keressétek a jót, s felejtsétek el, ami eddig történt.

PISKO Creative Commons License 2002.04.23 0 0 5
Szimpatikus!

Én a helyetekben MINDENKÉPPEN váltanék. Elhiszem, hogy nehéz megoldani az utazást. Mondjuk én könnyen beszélek, mert (már) Budapesten lakom, de pl. a férjem vidékre jár dolgozni minden nap, és ennek ellenére meg tudtuk oldani a dolgokat (ráadásul úgy, hogy nálunk vele van gond), az esetek többségében úgyis a feleséget vizsgálják. Szóval szerintem egy olyan intézetet kéne keresnetek, ahol tényleg mindent megtesznek a cél érdekében, mert az idő sürgeti az embert, azonkívül az sem mindegy, hogy mennyit gombolnak le róla... Nem hiszem, hogy a szóban forgó intézetnek különösebben érdeke lenne a Ti sikeretek; nekik úgy látszik az a fontos, hogy minél tovább járjatok oda, és minél több pénzt hagyjatok ott. Higgyétek el: a siker érdekében minden kellemetlenséget és kényelmetlenséget vállalni kell, de biztos vagyok benne, hogy Ti is sikerrel fogtok járni.
Egy egyhónapos lombikbébi boldog anyukája

szimpatikus Creative Commons License 2002.04.19 0 0 4
Név változtatáson estem át.
Egyenlőre nem szeretném kiadni az intézet nevét.
Sajna itt nem csak mi vagyunk az a pár aki úgy érzi átverés áldozata.
27.000.- Ft fizettünk az inszemért.
Sajnos nincs időnk Bp.re eljárni valamelyik intézetbe.
A feleségem válalkozó én pedig egy nagy cégnép a pénzügyekért felelek.A kollégáim max. támogatnak és segítenek,de azt,hogy 2 naponta rohangáljak Bp.-re nem tudom megtenni.
Olvashattátok,hogy nem csak a mi problémáinkat írtam ide le,hanem egy másik párét is.

PISKO Creative Commons License 2002.04.19 0 0 3
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Azonkívül mi az, hogy az inszemért fizetni kell? Ezt támogatja a TB (legalább is néhányat biztos). Ezen kívül NEM KÖTELEZŐ a lombik előtt megpróbálni az inszemet (saját tapasztalat: nekünk is rögtön lombikkal kezdtek). Titeket tényleg átvertek. A helyetekben én nem pereskednék, hanem keresnék egy másik intézetet, és minden energiámat a CÉL érdekében használnám fel. Azért szerencsére van jónéhány meddőségi központ ebben az országban. Amúgy melyik ez az intézet?
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.18 0 0 2
Ne haragudj de engem 1x atverhetnek, meg meg 1x is, de a 3. mar nehezen megy es semmikeppen nem megyek 5x oda ahol szerintem nem bantak velem korrektul. Semmi reszletet nem tudok rolad/tok de probaljatok meg pl a bp-i Kaali intezetet. Nekunk ugyan baba nem lett most, de nem ereztem magam atverve. Pereskedni meg szvsz hulyeseg, a gatyad ramegy meg az idegeid. A negativ reklamod van olyan rossz nekik, hidd el.

idi

Előzmény: rendesember (1)
rendesember Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1
Kedves velünk együtt reménykedők!

Pár példa áljon itt.Azt hiszem nem is visszaélések ezek amiket tapasztaltam,hanem inkább bénaság.
Tulajdonképpen az szomorít el legjobban,hogy mennyi más sorstársamat akik nem mennek ennyire utána a dolgoknak mint Mi össze-vissza szívatják és a kiszolgáltatott helyzet senkinek sem jó.Példák és esetek.
A mi esetünkben csak az inszemináció történt eddig ( 5esetben )minden alkalommal fizetni kellett és minden alkalommal ezrekkel többet.
Mi minden alkalommal amikor megyünk ( eddig 81 x voltunk ) az első 3 érkező között vagyunk.Az esetek 80 %-ban mégis délután kerülünk sorre (pedig rendesen megvan fizetve mint az asszit.mint a dr.
Hogy lehet az,hogy a spermavizsgálatnál egyik héten full minőséget állapít meg,2 hét múlva pedig azospermat,tehét meddőséget és elakarják végezni még azon a héten a biopsziát.(heréből vesznek mintát egy kis műtéttel ).Aztán biztonság kedvéért ismét elvégzik a spermavizsgálatot és ismét full extra a minőség.
Az unokatestvéremnek elvégezték a petevezeték átjárhatóságit és megállapították ( életében 2-3 alkalommal mensizett eddig,de 23 éves, örökletes probléma),hogy totál átjárhatatlan és nem is lehet rajta segíteni.A nőgyógyásza rögtön a lombikot ajánlott, az intézetvezető pedig azt,hogy 3 alkalommal akkor is meg kell próbálni az inszeminációt, kötelező jelleggel.Ezt írásban kérték és amikor fenyegetőztek akkor már nem kellett megcsinálni a 3 inszeminációt.
Hogy lehet az,hogy az inszemináció elött meg sem kérdezik a nevet és nem egyeztetik,hogy azt hozzák-e be amit kell és annak abdják-e akinek kell.
Mitől függ,hogy havonta új eljárást ismertetnek velünk.Mások elöbb megkapják ezeket az információkat.Úgy tűnik,hogy mindíg van egy jobb,akkor miért nem avval kezdjük.
A legújabb (a legutobbi három igy történt ) az,hogy 2x csinálják meg egymást követő napokon az inszeminációt,mert akkor biztosabb.
Eddig mindíg adták a profazi in.Most kiderült nem is kellett volna,mert a második inszeminációnak nincs akkor értelme vagy,ha megcsinálják a másodikat akkor nem kell a profázi,mert természetesen is megreped a tüsző.
Miért kötelező két napig a peték kivételekor ott megszálni az intézetben ugy,hogy 6.000.-Ft + 600.- Idegenforgalmi adót fizetni naponta,amikor 15 km.-re laknak az ismerőseim.
A számla más összegről szól mindíg,mint a ténylegesen fizetett.Eddig a tények.Többen összefogtunk,hogy bepereljük az intézetet,köztük két orvos végzetségű pár is,de sajna azt a tanácsot kaptuk mindegyik témában jártas ügyvédtől,hogy nem negyon van értelme erőlködnünk,mert ez annyira zárt világ,hogy nem tudunk tenni semmit sem.
Várom a hozzászólásokat

Balletje Creative Commons License 2002.03.18 0 0 0
Próbálkozz a téma fölvetésével a meddőség-lombik tOpic-ban.
Előzmény: rendesember (-)
rendesember Creative Commons License 2002.03.18 0 0 topiknyitó
Keresnék olyan párokat akik, visszaéléseket gyanítanak, vagy legalább is furcsa dolgok, logikátlanok, vagy számukra megmagyarázatlanok történtek valamely reprodukciós intézetben ( akik nem tudják: ezekben olyan embereknek segítenek akiknek valamilyen oknál vagy a férfi vagy a nő miatt nem sikerült még a gyermekáldás ilyen helyen csinálják az un. lombikbébi programot is. Igen komoly visszaéléseket tapasztaltam, vagy etikátlan dolgokat és lolgikátlanokat is. 2 intézetben is és iITT KERESEK OLYAN PÁROKAT akiknek a fenntebb leírt tapasztalatai vannakv vagy számukra furcsaságokat tapasztaltak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!