Keresés

Részletes keresés

kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.09.26 0 0 22
Alvin és a Mókusok - Kulturált

..Nézd azt a fiatal srácot,
kajak volt, és nem gatyázott,
szétrúgta az összes kukát
Anyuka elengedte, életében eloször,
és két sörtől rögtön fejre állt
Erős vagy, bebaszod a telefonfülke ajtaját
Azt is egy kovel,mert amúgy nagyon fáj,
nagyon fáj, nagyon fáj..

Magát hülyére issza, és a telefonfülke nem üt vissza
Aztán ügyelj, le ne hányd az új ruhád
Telenyomod fánkkal a szádat, aztán vigyorogsz,
mint egy barom állat
Nézd, az ember milyen kulturált

Nézd azt a fiatal lányt ott,
biztos kevés Lassie filmet látott
Mert a homokozóba szaratja a kutyáját
A fáradtságot venni,
azt, hogy kislapáttal összeszedni,
már nagyon nagyon utálják

Erős vagy, bebaszod a telefonfülke ajtaját..

Kocsmában a szája tátva,
mint egy malac, úgy büfög
Influenza jelén az asztal zöld sárga,
attól függ, ki milyet köp
Lassan elhányom magam,
de folytasd csak bátran, zabáld csak a kapszulát,
aztán üvölts, és bizonyítsd be,
hogy te is szívtál magadba kultúrát
Az ember kulturált, kul-tu-rááált..

hiss Creative Commons License 2002.09.25 0 0 21
Kinek mibaja a tömeggel, az úgy ésszerűbb, mert demokrácia is van, és akkor mi baj?Rend is, vagy szaladjunk összevissza mint a kerge birkák és az a szabadság, kultúráltság? Nemkell a Bigbradát nézni, ülj le wazze a vas elé aki akar, töltcse le az ufficiből a képeket és nézze, én is néztem már. Az olvas a könyvtárban 0 pénzér, aki akar. Azt csinál mindenki, amit akar, ha nem bűnözik. Minden meg van. 1 focimeccs jegyéért adott pénzért nézheted a világ összes focimecscsét a tévébe, EUROSPORTOT, mindent. És azt is amit akarsz a világ más tájairól. Nem művelődés, kikapcsolódás, ha elhúzok a dizsibe? Tánolni, a tánc nem kultúra mi? Már nem megyek mert megházasodtam, de akkor is.
Sid Vicious Creative Commons License 2002.09.25 0 0 20
Persze, hogy akarmik is lehettek. De ki nem szar le akkor? Ha tomeg akarsz lennni, legyel tomeg, de ne sivakolj akkor, hogy barki tobbnek nezzen a tomegnel.
Jo kis sulinetes tema, szunetekben, ket fel zsemle elfogyasztasa kozott, mikozben a padtarsad fejet a radiatorba vered, ezt is olvasod. Es el az antireflexio is, hogy azt hiszed, hogy szinte szuperkulturalt vagy, ha tagadod a kulturat. Muanyag plaza anarchia.
ironick Creative Commons License 2002.09.24 0 0 19
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy számomra az emberi kultúra ismerete semmilyen előnnyel nem jár, tehát a továbbiakban lemondok róla, a köz javára. Cserébe elfogadok húsz deka füstölt sonkát, két fej hagymával és másfél liter kövidinkával, azonnal szállítandó.
nemzetközivámpír Creative Commons License 2002.09.24 0 0 18
"topiknyitóban írt szándékod" helyett topiknyitóban írt szándék". Már teljesen összezavarodok itt a sok vámpirnicktől.
Előzmény: kunsági árkány (16)
kunsági árkány Creative Commons License 2002.09.24 0 0 17
a német társadalomfilozófia (az angolszásszal ellentétben) megkülönbözteti a civilizációt és a kultúrát, szélsőséges esetekben civilizálatlan környezetben is lehet komoly kultúra, és magas civilizációkban is létezhet silány kultúra, vagy olyasmi, amit nem is nevezhetünk kultúrának, hanem egyenesen barbárságnak.

a kérdésedet (mi a kultúra haszna) a röneszánszban feltették a fuggerek és a mediciek is. az előbbiek arra a következtetésre jutottak, hogy semmi, ezért minden javukat a tőkefelhalmozásba fektették, a kultúrát pedig irtották, mert akadályozta a tőkefelhalmozást. a mediciek nem foglalkoztak tőkefelhalmozással, a kultúrába ölték javaikat (és el is tűntek a színpadról, míg a fuggerek ma is léteznek), ellenben akaratukon kívül egy hosszútávú tőkefelhalmozást valósítottak meg, az olaszországi turizmus jelentős része érinti a múzeumokat, bizonyok kápolnákat, székesegyházakat (ezekben általában a mennyezetre a feső-mázolók kicsit több időt fecséreltek) stb. stb., neveket nem említenék, hosszú a lista, főként ha a szobrászatot, az irodalmat a nem közvetlen hasznot hozó tudományokat stb. is figyelembe vesszük, valamint a röneszánsz teljes örökségét, mely most egy pillanatra engem is megérintett, bár csak machiavellire gondoltam. a röneszánsz örökségébe a gondolkodásunk, gesztusaink stb. fragmentumait is beleértem, még ha ez egyre szűkebb körökben is lelhető fel, sőt mintha eltűnőben lenne. pl. bush elnök nem nevezhető olyan fickónak, akire tapadt volna valami a röneszánszból. a microsoft inc. sem nevezhető egy röneszánsz orientáltságú cégnek, de az itáliai múzeumok jelentős része anyagainak digitális közlési jogát 25 évre megvásárolta.

tehát annyit mondhatnék, hogy a kultúrának nincs rövidtávú haszna. de egy jó és szerencsés integrációban (vehetjük példának a németalföldet, helyesebben hollandiát) beépülhet a mindennapi élet egészen mély rétegeibe is, a beszédbe, a gesztusokba, a tartásba, az erkölcsbe, a politikumba, és hadd ne folytassam.

ez a 'haszon' szó nagyon fugger-ízű. és úgy tetszik, mintha erősen angolszász megközelítésű lenne, vagyis a civilizációt és a kultúrát összemosná.

Előzmény: mentális vámpir (15)
kunsági árkány Creative Commons License 2002.09.24 0 0 16
itt van az alternatíva, nézd meg... nem kell felkínáljam. hát nem vicces? úgy néz ki, megvalósult a topiknyitóban írt szándékod...

élt a XIX. században egy nem teljesen jelentéktelen teoretikus és közgazdász. kénytelen volt - szerencsére még igen fiatalon - revidiálni az álláspontját, és arra a következtetésre jutott, hogy a munkásosztály nem képes kialakítani az öntudatát, azt kívülről kell bevinni. (az más lapra tartozik, hogy a 'történelem vicce' - ezt a kifejezést is ő használta - egy kicsit más irányba vitte a XX. században az elmélet megvalósulását.)

szóval az alternatíva annyi, hogy azt a hangyapöcsnyi különbséget (ami sokszor nem semmi!) lehet csak érvényesíteni, kell fenntartani, ha egyáltalán érdemes.

Előzmény: szentimentális vámpir (1)
mentális vámpir Creative Commons License 2002.09.24 0 0 15
mi a kultúra haszna? de most tényleg!
rali Creative Commons License 2002.09.24 0 0 14
A hülye is jó válasz.De hülyék vagyunk - de én nem ám.
Előzmény: menekülési útvonal (12)
semmitmondó Creative Commons License 2002.09.23 0 0 13
hűdekultúráltak
Előzmény: menekülési útvonal (12)
menekülési útvonal Creative Commons License 2002.09.23 0 0 12
ti most dekulturáltak vagytok vagy egyszerűen csak hülyék?
Rőt Creative Commons License 2002.09.23 0 0 11
Nem hiszem, hogy létezne tényleg kultúrálatlan ember (hacsak nem zárjuk el születése után minden emberi behatástól) Talán meg kellene szívlelni a "másként kultúrált" kifejezést. Talán még a tahó állat is helyesebb a kultúrálatlannál. (Kis önkritika: magam is gyakrabban használom a kultúrálatlant mint a tahó állat szinonímáit.)
rali Creative Commons License 2002.09.23 0 0 10
lehet
Előzmény: semmitmondó (9)
semmitmondó Creative Commons License 2002.09.23 0 0 9
szerintem jó volt
Előzmény: rali (7)
Shai Hulud Creative Commons License 2002.09.23 0 0 8
Azé` annyi még nőtt kúttúrhábó` bennem hogy az amerikanizálódásra spontán balkanizálódjak. Akinek nem tetszik, azt megszórom birkabogyóval meg széjjeenuncsakuzom disznajaggyal. Oszt majd meglássák, hogy nől még fehérrózsa a voilágba.
rali Creative Commons License 2002.09.23 0 0 7
barom
Előzmény: lab (6)
lab Creative Commons License 2002.09.23 0 0 6
kultúrártatlan
kultúrát adtam
kultúrállattan
kultúrált vadkan
rali Creative Commons License 2002.09.23 0 0 5
Minden bizonnyal.
Előzmény: mentális vámpir (4)
mentális vámpir Creative Commons License 2002.09.23 0 0 4
kultúrálatlanság, mi?
Előzmény: rali (3)
rali Creative Commons License 2002.09.22 0 0 3
Még annyi esze se volt,hogy lenullázza.
Előzmény: semmitmondó (2)
semmitmondó Creative Commons License 2002.09.22 0 0 2
micsoda társadalomkritka...
Előzmény: kunsági árkány (0)
szentimentális vámpir Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1
persze, folytasd! és kínálj fel értelmes alternatívát!
Előzmény: kunsági árkány (0)
kunsági árkány Creative Commons License 2002.09.22 0 0 0
Azok vagytok.
Pucéran tosztok, mint az állatok (azok is vagytok), ráadásul világosban is. (Ez még nem lenne végzetes kulturálatlanság, Isten így teremtett, ráfoghatjuk.)
Gyütt-mentekkel fecsegtek a neten.
Nincs vezérelve az életeteknek, hogyan-merre, Bigbrothertől, hazug híradókig hányódtok, a tartás meg sehol, földijeitek nincsenek, de még rokonaitok se, prédaként szóródtok szanaszét.
Nincs múltatok, értéket csak a plázában láttatok.
Hitegetitek csak magatokat, főként magatokkal (vagy ki mivel), se Istenben, se felsőbb intelligenciában nem hisztek (holott van).
Magányosak vagytok, vagy folyton azzá lesztek, így nem is lehet kultúrátok. Egy embernek nem lehet kultúrája, csak egy közösségnek. Mint ahogy az arctalan tömegnek sem lehet.

Folytassam még?

Kulturálatlanok vagytok, hová igyekeztek, úgyse tudtok lejjebb süllyedni. Ami különbséget láttok a kulturált és kulturálatlan társaitok között, az hangya pöscse (se).

Előzmény: mentális vámpir (-)
mentális vámpir Creative Commons License 2002.09.22 0 0 topiknyitó
a kulturáltság szabályok közé szorít.. tehát, támadhatóvá tesz.. feltéve, hogy nem tudunk magunk mögött egy kulturált falkát, aki csaholja a kultúránkat..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!