Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

-Zed- Creative Commons License 2002.10.18 0 0 43
Remelem az ilyen kocsogok kocsiat, mint a szallitok, akkor lopjak el, amikor eppen qrvara szukseguk lenne ra! Megerdemlik a tetvek ...

Akinek mas a velemenye, beteg :)

Előzmény: agi521 (41)
-Zed- Creative Commons License 2002.10.18 0 0 42
Nem feltem cimborat, nem aszfaltra folyos tipus :)
Mond6ni nem normalis...
Előzmény: takkI (36)
agi521 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 41
SzaboZE Creative Commons License 2002.10.14 0 0 40
Szerintem szerezz be egy fényképezőgépet. Meg lehetne csesztetni őket. Egyrészt én is úgy tudom, hogy görgőkön kell elvinni az autót. Másrészt kötelesek a helyszínen kiszállási költség térítése ellenében az autó elszállításától elállni. Amennyiben nem (rendőrnek kell vele lenni), jelvényszám, panasziroda, jegyzőkönyv. Valaki írta, hogy nem vesz fel jegyzőkönyvet a lopócég: nem átvenni, jogszerűen nem adják oda az autót, ezért tulajdoni jog megsértése történik. Másik lehetőség rendőrt hívni, akivel jegyzőkönyvet készíttetni. Ha nem akarja, akkor jelvényszám, ORFK panasztétel. A lényeg, hogy ne hozd el az autót jegyzőkönyv nélkül.

SzaboZE

Előzmény: Astra Agressor (20)
Lexes Creative Commons License 2002.10.11 0 0 39
Na, ma reggel láttam: automata vadiúj Mercedest akasztottak fel, a riasztója bekapcsolt, hátulját felemelve vontatták el. Mibe fáj ez a tulajnak a büntetésen kívül vajon? Gondolok itt a váltóra és az aktivizált GPS-es riasztó fals riasztásának díjára (van ilyen is!).
takkI Creative Commons License 2002.10.11 0 0 38
Ja, és mindezt csak az igazságérzet kedvéért.
Előzmény: takkI (37)
takkI Creative Commons License 2002.10.11 0 0 37
Méghozzá azért, hogy összeszedje a kocsim fényezését....:o)
Előzmény: takkI (36)
takkI Creative Commons License 2002.10.11 0 0 36
Azért ez egy kicsit durva és bátor.......de ha neki jólesett.......én biztos hogy a cimborát folyattam volna az aszfaltra....:))
Előzmény: -Zed- (34)
-Zed- Creative Commons License 2002.10.07 0 0 35
Meg1

ha idom engedi:

miutan kedvenceink mankokerek nelkul 40 km/h felett huzgaljak a kocsikat, leparkolok egy olcso jargannyal olyan helyre, ahonnan gecisegbol viszik L a gepeket. Beleteszek ugy fel tonna vashulladekot, a lendulet kedveert. Amikor hajtanak fel az M3-as kivezetore, tepve mint allat termeszetesen, es nincs korulottuk artatlan kocsi, aktivalom a satufeket taviranyitassal. Termeszetesen az egeszet videora rogzitem. Bedigizem, es felteszem a Netre :)

a fent leirtak termeszetesen csak egy keszulo regeny jeleneteit tartalmazzak!

-Zed- Creative Commons License 2002.10.07 0 0 34
Nekem regebben vittek L a trabantomat, most automata 4 kerekhajtasu Pajerom van, azt meg nem probaltak.

Viszont: (csak a joerzes kedveert :)

cimboramnak (neve: nemnormalis) elvittek a kocsiat. Lment erte, balhezott, kikacagtak... fizetett, JATTOT ADOTT :), beult kocsiba, kihajtott a kocsogtelep ele, es megvarta a zarast... a loposauto-sofor kijott, beult a kocsiaba, cimbora felirta a rendszamat, integetett neki Lment. Eccaka loposautosofor autojarol az aszfaltra folyt a fenyezes. Cimborat megkereste yard, alibi OK volt egesz eccakara. Annyit uzent a lopoautosofornek, ha ez a munkaja, akkor ne csodalkozzon, ha atrocitas eri :)))))

Kocsiat eladta, nehogy viszontszopassak

Szoval ennyi. Nem mondom, hogy O tette, de az igazsagerzetenek NAGYON JOT TETT :))))

Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 33
Azokat úgysem szállíttyák el. :-))
Naponta látom. Itt van mellettünk a Leroy.
Előzmény: Törölt nick (32)
Pityubácsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 31
Vegyetek Citrojent. Monnyuk BX-et, azt nem vontatják el.
Nem azért, mert olyan ronda, hanem a légrugózás miatt. :-)))

andd: Ha szabályosan parkolsz, csak nem fizetsz, ott akkor vontathatják el, ha ezt tábla jelzi.

Azért bekaphattyák! Hiénák.

Na üdv: Pityubácsi

RAFi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 30
Üdv a topic-nak!

Néhány hónapja írtam meg a kedvesem autóelszállítós esetét. Azóta lezárult az ügy.
Panaszt tettünk az eljárás miatt, de a drágám nem ment el a meghallgatásra, így ez a része elúszott az ügynek :(
A feljelentés miatt 15e Ft-ra megbüntették! 3 pontban találták bűnösnek (buszmegállótól 5m kihagyása, járdán gyalogosoknak hely kihagyása, járda felének szabadon hagyása)

Azt, hogy a buszmegállótól 5m-en belül állt, könnyedén tudtuk cáfolni utólag a helyszínről készített fotókkal. A tereptárgyakból és a mérésekből egyértelmű volt, hogy a távolság több volt mint 5.4 méter... sajna a többi vádpontot nem tudtuk megtámadni. A büntit nem mérsékelték, hanem jóváhagyták az 1. fokon kiszabott 15eFt-ot.

...

A lopósautók ellen viszont már tényleg kellene tenni valamit. A fenti esetnél az autót behúzott kézifékkel a hátsó kerekein húzták végig a városon (mankókerék nélkül). A telephelyen pedig nem voltak hajlandóak jegyzőkönyvet felvenni az esetről!

zordon_ Creative Commons License 2002.09.23 0 0 29
Nekem régebben az automata suzukimat (más látta sajnos, én messze voltam) felemelték elöl, aztán rájöttek hogy fullra van húzva a kézifék.

Erre felemelték hátul (váltó P-ben, fékezve) és rettenetes kattogás mellett első keréken gurulva elvitték.

350e Ft automata váltó csere.

Kifizették vazzer igaz hogy egy évet pereskedtem vele. És a hülyék elhozták "bizonyításképpen" az elszállításról készült videót. Bravo.

Ja és a vicc az egész hogy nem is álltam tilosban mint utólag kiderült. Ők csak azt "hitték" hogy fizető övezet, pedig én meg ott laktam és nem volt az :(

Szóval dögöljenek meg. Automata váltós kocsit trélerrel vihetnének csak el. Többször láttam hogy ugyanúgy elvontatják mint a normál kocsikat (mondjuk nincs behúzva kézifék), aztán ha sz*rrámegy a váltó (márpedig sz*rrámegy 10 km-t P-ben húzva álló motornál) akkor bizonyítsa be a tulaj hogy nem volt rossz a váltója előtte.

Szóval automatával mégúgyse parkoljatok tilosban.

VW GOLF FANATIC Creative Commons License 2002.09.23 0 0 27
andd: Akkor hamarosan te is jól fogsz járni. :)
GanXstaZolee Creative Commons License 2002.09.23 0 0 25
Nekem anno a 7ből vitték el az autót, rakodási területről :) furcsa volt hogy nem áll ott soha senki de máshol nem volt hely. Occso 1 parolás volt de jogosan huztak el és baja sem lett az autónak.

Viszont a 2.ként megállók engem is idegesítenek, de baromi sok hely van ahol 1szeruen nem lehet megállni sehol, márpedig fontos dolog miatt be akarsz menni a bankba 2 percre akkor kénytelen vagy 2.ként megállni. Ennyit a második sorban állokrol...

ja még1 story Váci ut, Wallis utan nyugdíjbiztosítonal felallok jardara mint ahogy masok is 1000x mire kiérek kerekbilincs, nincs tabla ami engedne ugye, persze a bilincses meg a zsernyak megvárt és hát jattoltunk hogy gyorsan mehessek.... az még hozzátartozik lamma voltam mert előttem lévőt is elkaptak rajta is volt a narancs cetli csakhogy én még ilyet sosem láttam. Azóta jópárszor mentem arra ugyanugy fent állnak és semelyik autón nincs kerekbilincs, köszi...

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.23 0 0 24
Végre valaki ... az emberek ezt általában nem tudják, de ami az édes, hogy a zsaruk se nagyon. Én 1x még szerencsére minden akció előtt értem oda, oszt ugyanez volt : márpedig ők elviszik. Hát mit mondjak nem javasoltam ... paragrafusra hivatkozás (nem tudja valaki pontosan ? sajna elfeledtem már), rendőrigazolvány kérése stb. Ma már az Ügyészségi Nyomozóhivatalt is megemlíteném. Elég hamar lekoptak. Ja, s nem út közepén meg egyéb köcsög helyen voltam.
Előzmény: kivi (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.23 0 0 23
Eszednél vagy ???
Tudod mit : fizess.
Én majd akkor ha kapok érte valamit.

S egy apróság : súlyadó+köt.bizt.+benzin adótartalma .... én is fizetek ... :-((((

Előzmény: avantage (9)
_Silver_ Creative Commons License 2002.09.23 0 0 22
Nem merem otthagyni. Eso veri, szel fujja, napocska heviti, necces melyik vegen tudok megallni + fel ora gyaloglas mindenkepp.
Előzmény: Astra Agressor (20)
Astra Agressor Creative Commons License 2002.09.23 0 0 21
Ja, a Városligetben egyszer nem tudtak felemelni egy német Porsche-t, mert olyan szinten volt ültetve, hogyha megemelték elől, leért a hátuja! :-)
Előzmény: _Silver_ (19)
Astra Agressor Creative Commons License 2002.09.23 0 0 20
Az irodánk alatti utcából mindennap visznek el autókat a sarokról, láttam már pár esetet. Hiába ér oda a tulaj szinte mindig elviszik, láttam már olyat amikor a tulaj a lopókocsi mellett kocogva próbálta visszakapni a kocsiját, mert benne volt a táskája és majdnem minden személyes holmija. Vittek már el rokkant matricás autót, külföldiekét (hátul azokat nem görgőzik fel!) viszont nem vittel el egy nagy fekete E klasse Mergát mert: "ez valami fejes" - rájuk úgy látszik már törvények vonatkoznak. Még a TV2-es tényfeltáró riport előtt láttam megvesztegetést is, és láttam, hogy hogyan kap enyhes sokkot egy szerencsétlen vállalkozó amikor nem találta a Lexus-át.

Silver!
Ha a Boráros környékén laksz, miért nem teszed le az autót a Duna-ház és a Lágymányosi közötti szervízútra? Absolutely free!

Előzmény: takkI (13)
_Silver_ Creative Commons License 2002.09.23 0 0 19
Gorgoket kell nekik ala rakni kotelezoen. Le kellett volna fenykepezned a cuccot.
Rallas a padkara: Kiemelik siman. Benyomjak ala a ket rudat aztan a kotel a rud vegere es kiforditjak a hatso kerekein allva amilyen bafasz kocsogok. A legjobb megoldas, ha lopsz egy kerekbilincset es ranyomod mikor leparkoltal :)
Előzmény: Bihus (16)
_Silver_ Creative Commons License 2002.09.23 0 0 18
Erre is van story: Kollega jon ki a bankbol latja, hogy a gyalogosatkelore 5 centitre belogo jarmuvet akasztjak trailerre. Nem sokkal arreb a 45fokban parkolo kocsik mogott hosszabban all egy jarmu ami elfoglalta a ketsavos ut egyik felet (konkretan 1 savot hagyva szabadon a ketiranyu kozlekedesre). Kollega felkapta vizet odasasszezot a kozeghez:
- Miert ezt az autot viszik el?
- Mert ez ralog az atkelore.
- De ember, nem latja, hogy az az auto feltartja itt az egesz utcat?
- Az nem erdekel minket, ez parkol szabalytalanabbul.

Kollega agya felbaszodott, visszament a bankba, elkialltotta magat, hogy akinek az ezustszinu Peugeotja van az huzzon kifele, mert most vontatjak trailerrel. Kiscsaj ugrott is szaladt kifele, hogy elintezze, de nem akartak neki engedni, hogy elvigye a kocsijat. Kollegam meg: - Ugorj be es hajts el, mozgo jarmuvet csak nem tudnak mar trailerre akasztani :).
Szoval a kozeg is eleg erdekes tud lenni :(

Előzmény: VW GOLF FANATIC (14)
_Silver_ Creative Commons License 2002.09.23 0 0 17
Elso esetben azert vittek el, mert egy sarkon altam meg ahol csak kb 3,5 meter maradt utannam a sarokig (ami kissebb 5 :()
Masodik esetben nem ugyanott alltam meg, hanem egy utcaval feljebb, a fizeto zonan kivul!
Ahol parkoltam a jardara felalva ket kerekkel. Ugyanugy mint a tobbi auto. Amiota ennel a cegnel dolgozom ott mindig igy parkoltak (3 eve) es most kozli velem a no, hogy nincs tabla, hogy fel lehet allni a jardara. Apam, biztos leloptak, ha 3 eve ugy allnak ott akkor valami csak kesztette az embereket, hogy ugy parkoljanak...
A fizetesi hajlandosag: Videki vagyok, alberletben lakom a boraros ternel a fizetos zonaban. Lehetetlen barmifele parkolasi engedelyt kapni amig nincs allando lakcimed. Ezert minden reggel autoval jovok a munkahelyemre, mert a benzin meg mindig olcsobb mint a parkolasi dij. Mellesleg a munkahelyem is fizeto zonaban van ezert 4 utcanyit gyalogolok. Ha valahova megyek a kozpontban siman kicsengetem a parkolasi dijat, de ez nonszensz helyzet, hogy veletlen elalszom, megyek lefele es 8.30kor mar ott a kibaszott mikulascsomag a szelvedon.
Előzmény: avantage (9)
Bihus Creative Commons License 2002.09.23 0 0 16
És mi az elszállítás módja? Úgy tudtam, görgőkre kell rakniuk az autó kerekeit.

Múltkor is láttam, amint egy Volvot simán a hátsó kerekein vittek. Ha lefényképeztem volna, meg lehetett volna b@sztatni őket ezért? Pl. mikor nekem eléggé le volt strapálva a kézifékem, és elvitték volna behúzott kézifékkel, az tuti jót tett volna az autónak. Vagy csak olyan autót választanak ki, amin látszik, hogy nincs behúzva?

Akkor viszont van egy jó megoldás :) Meg az is logikusnak tűnik, hogy ha ráállok a padkára két centire, akkor sem tudnak vele mit kezdeni...

kivi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 15
Nem a rendőr személyes jóindulatán múlik hogy mégis elviteti-e. A jogszabály azt mondja, hogy ha a tulaj az intézkedés (kerékbilincs felrakása, vagy trélerre akasztás) időtartama alatt megérkezik, akkor a büntetés 50%-át kell csak kifizetnie, és már viheti is a kocsit.
Előzmény: takkI (13)
VW GOLF FANATIC Creative Commons License 2002.09.22 0 0 14
Mekkora g*ciség volt ez... Mondjuk ha olyan helyen állt,hogy a forgalmat durván akadályozta akkor jogos,de ha csak mondjuk valami kissebb szabálytalanságot követett el és tényleg csak egy perc volt?
takkI Creative Commons License 2002.09.22 0 0 13
Üdv mindenkinek!

Szemtanúja voltam kb. fél éve annak, amikor rakták föl a kocsit a "lopós autóra" pont akkor érkezett meg a tulaj, majd látván hogy vinnék az autóját elkezdett könyörögni, hogy ne vigyék már el, mert csak 1percre állt itt meg és már rohan is tovább stb., nem sok sikerrel.
Odáig fajult,hogy elismerte: ok, ő a hibás.Kifizeti a büntit, csak hagy menjen, mert fontos tárgyalása van és siet. Erre azt mondta az aranyos rendőr.hogy márpedig elviszik az autóját, elmegy érte és majd ott visszakapja.Elkezdett pityeregni, mire a "sofőr" megszánta,majd felajánlotta, hogy kiviszik őt is az Írottkő parkba ingyé',aztán fizetés és már jöhet is vissza.
Király kocsikázás-nem????

by takkI

glbtech Creative Commons License 2002.09.21 0 0 12
En ugyan nem tudom, de nem hinnem hogy ez igy lenne szabalyozva. Te kovetsz el szabalysertest, ezert a kovetkezmenyek is teged terhelnek. Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy nem vigyazhatnanak sokkal jobban az autokra, lattam par hajmereszto dolgot en is. De a legdurvabbnak azt tartom hogy az ember tenyleg nem tudhatja hogy elloptak-e vagy nem.
Előzmény: SzaboZE (7)
Blindmouse Creative Commons License 2002.09.21 0 0 11
És egyeseknek miért van joga pénzt szedni a parkolásért?? Milyen szolgáltatást kapok ezért?? mert szerintem semmilyet..
Előzmény: avantage (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!