Keresés

Részletes keresés

Buldanyi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 23
Már van hálózat, ez miért kellett?
Lenyúlás miatt?
Előzmény: elemes (21)
Hary Plotter Creative Commons License 2003.03.20 0 0 22
Kankurencija????:-)
Előzmény: elemes (21)
elemes Creative Commons License 2003.03.14 0 0 21
nyilvan nem az elso.
mindegyik faj.
Előzmény: Hary Plotter (19)
sz Creative Commons License 2003.03.13 0 0 20
remélem, azért nem pisilsz be éjjel...
[a fekete autót már nem tudja a pártközpont küldeni ma éjjel]
Előzmény: szkd (18)
Hary Plotter Creative Commons License 2003.03.13 0 0 19
Azt hiszed, hogy ez lesz az első Cisco a kormányzatban?????
Előzmény: elemes (15)
szkd Creative Commons License 2003.03.13 0 0 18
Te figyelj, elemes, nekem erről a hálózatról egészen más jut az eszembe ha szocialistáktól hallom.
Szerintem az Mszp-nek, és kifejezetten Medgyessynek gyorsan egy más szót kéne kitalálniaa hálózat helyett.

Nem szeretem, ha ezzel viccelnek.

Előzmény: elemes (17)
elemes Creative Commons License 2003.03.13 0 0 17
:-)))

ez az egymilliardos megrendeles kozbeszerzes nelkul erdekes (bar a kozbeszerzest is a cisco nyerte volna ha egyszer ok a csokosak), de valoban komoly halozatba en juniper routereket raknek.

a halozatot ne keverjuk ossze az ekormanyzat.hu-val meg a magyarorszag.hu-val. ezek a szerverek hireket es adatbazisokat szolgaltatnak a felhasznalok szamara. a halozat meg az, ami ezeket az adatokat oda-vissza hordozza es a felhasznalokhoz eljuttatja.

Előzmény: szkd (16)
szkd Creative Commons License 2003.03.13 0 0 16
Most hallom először, hogy ennek a kormánynak van gerinchálózata.

Hát elég furcsán hangzik ez a gerinc szó ettől a kormánytól ezért valószínűleg kellően hajlékony kell legyen

Előzmény: elemes (15)
elemes Creative Commons License 2003.03.13 0 0 15
nade kormanyzati gerinchalozatot Cisco-val?
az olyan, mintha egy asztalosmuhelyt Agojama gepekkel szerelnel fel...
Előzmény: divot (12)
Kulik Creative Commons License 2003.03.13 0 0 14
Nem beszélve arról, hogy most már kettő van.
Mért nem volt elég egy.
A www.magyarorszag.hu weblapon sokkal kevesebb információ található mint a www.ekormanyzat.hu-n.
Igaz, akkor a havernak nem jutott volna konc.
Előzmény: divot (12)
Wic Creative Commons License 2003.03.13 0 0 13
volt közbeszerzési eljárás?

Wic

divot Creative Commons License 2003.03.13 0 0 12
Az a gáz, hogy a világon még egyetlen kormány sem bukott bele abba, ha az ellenzék kiállt, és azt mondta, hogy pazarlás volt a kormányzat gerinchálózat kialakítása. Pedig itt aztán szépen mennek már most a százmilliók...
serial Creative Commons License 2003.03.13 0 0 11
Ez biztos, a népnek mindegy, hogy a szocik mennyit lopnak, ...olyan nosztalgikusak, azt hiszik, hogy visszahozzák a cuculizmust...gondolom Te is azt várod.(:-)))
Előzmény: sz (7)
elemes Creative Commons License 2003.03.13 0 0 10
Raadasu Cisco... :-(((
Wic Creative Commons License 2003.03.13 0 0 8
Igen, nem fognak rájönni. A magyarok nagytöbbsége sajnos úgy issza a demagógiát, mint csecsemő az anyatejet.

Wic

Előzmény: sz (7)
sz Creative Commons License 2003.03.13 0 0 7
na látod, ez kizárt :P
Előzmény: tudós (1)
Egy balliberalis. Creative Commons License 2003.03.13 0 0 6
Vodkagyáros beindult.
serial Creative Commons License 2003.03.13 0 0 5
Most sunnyok és kussol...mint az itteni balliberális nickek....
Most mondjátok meg az igazat, kicsi ballibcsi "okos" fórumosok?!
Előzmény: Kulik (3)
livefast Creative Commons License 2003.03.13 0 0 4
Szerintem igen.
Arról, hogy ki köpött már megint :-)))))
Előzmény: Kulik (3)
Kulik Creative Commons License 2003.03.13 0 0 3
Keller László vizsgálatot indított már?
Előzmény: tudós (0)
serial Creative Commons License 2003.03.13 0 0 2
A 2002-es választás elött azt írtam, hogy én a jobbik rosszat választom, tehát a Fideszt.
A Fidesz 1999 elején még a lopások elött állt, ezek már annyit loptak, mint a Fidesz 4 év alatt...mi lesz 2006-ig?
Na itt a bibi.
Előzmény: tudós (1)
tudós Creative Commons License 2003.03.13 0 0 1
Nem tudom, mikor jön rá majd a nép, hogy ezek rosszabbak, hazugabbak és többet lopnak mint a fidesz.
Majd még visszasírják Orbánt.
tudós Creative Commons License 2003.03.13 0 0 0
cikk] Baja Ferenc az MSZP "pénzcsinálója"?



"Egymilliárd forintos szerződést hozott tető alá nemrég az amerikai Cisco Systems számára Szakmáry Ákos, Baja Ferenc államtitkár pártfogoltja."
2003.03.13 07:52 OS


Államtitkári biztosnak nevezte ki Baja Ferenc Szakmáry Ákost, egykori kabinetfőnökét az állami tulajdonban lévő Kopint Datorg Rt. felügyeletére és annak igazgatóságába. Szakmáry eddig 1,6 milliárd forint sorsáról döntött - tudta meg a Magyar Nemzet.

Egymilliárd forintos szerződést hozott tető alá nemrég az amerikai Cisco Systems számára Szakmáry Ákos, Baja Ferenc államtitkár pártfogoltja - tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügylet a kormányzati informatikai gerincháló kiépítését célozza, s egyben "elvitte" a Baja Ferenc által irányított Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala éves költségvetésének egynegyedét.

Szakmárynak nincs felsőfokú végzettsége, idegen nyelvet nem beszél, ezért Baja Ferenc - a jog által nem ismert államtitkári megbízottként - megbízási szerződést kötött Szakmáryval, aki a Horn-érában Baja Ferenc környezetvédelmi minisztériumi kabinetjét irányította.

A hatszázmillió forintos e-Magyarország-projekt az Orbán-kormány által létrehozott, e-kormányzat elnevezésű informatikai információs rendszert hivatott felváltani. Az internetes portál elérhetőségének a neve megváltozott a Szakmáry által favorizált e-Magyarországra, ám a tartalom döntően még mindig ugyanaz, amit az előző kormány szakemberei megalkottak.

Ezzel együtt informatikai szakemberek rendkívül soknak tartják az egyetlen portál létrehozására (ez esetben átalakítására) a hatszázmillió forintot. Ugyanilyen véleménnyel vannak a későbbiekben a Kopint Datorg Rt. által üzemeltetendő kormányzati gerinchálózatra fordított egymilliárd forintról is.

Mint azt korábban a napilap megírta: Baja Ferenc államtitkár a szintén állami tulajdonban lévő In-Forrás Kht. gazdálkodásába is beavatkozott oly módon, hogy - állítólag - a kancelláriaminiszter megbízásából tulajdonosi jogokat gyakorolt. Ennek révén több mint félmilliárd forint sorsáról döntött.

Viszont a kormánytagok státusáról szóló rendelkezések kifejezetten tiltják, hogy politikai államtitkár, vagy akár az államtitkár által kinevezett személy állami társaságban tulajdonosi jogot gyakoroljon, vagy bármilyen módon beavatkozzon a társaság gazdálkodásába. (Egyebek mellett ezért áll most a bíróság előtt Szabadi Béla, Torgyán József egykori politikai államtitkára is.) Baja Ferenc - az MSZP-hez és a Miniszterelnöki Hivatalhoz közel álló források szerint - tisztában van e kritériummal, ám az elkölthető milliárdok befolyásolásának érdekében felvállalja a jogszabálysértés ódiumát.

A napilap forrásai többféleképpen vélekednek a Baja Ferenc által közvetlenül, vagy Szakmáry Ákos, a semmiféle diplomával nem rendelkező, egykori kabinetfőnöke révén közvetve vezényelt pénzügyi műveletekről. Vannak, akik állítják: az MSZP legfelsőbb vezetőinek tudtával cselekszik. Ám e tekintetben többen szkeptikusak, mondván, hogy a kétes pénzügyi ügyletek miatt már javasolták Baja Ferencnek, hogy ne jelöltesse magát alelnöknek az MSZP hónap végi kongresszusán.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Baja Ferenc bizalmasát, Szakmáry Ákost a Kopint Datorg Rt. igazgatóságában ülő, komoly szakmai múltú személyek is csak azért tűrik meg, mert az államtitkár kegyeit élvezi. A lap Információi szerint Szakmáry legfőbb ellenlábasa a Kopinton belül az a Krupanics Sándor, akit Baja Ferenc környezete a múlt év december végétől február közepéig azzal hitegetett, hogy Kratochwill Péter helyett ő lehet a Kopint Datorg Rt. vezérigazgatója.

Krupanics ezek után lemondott a saját cégében betöltött vezetői beosztásáról, ám mégsem válhatott a kormányzati szupercég, a Kopint vezetőjévé. Ezt Szakmáry akadályozta meg oly módon, hogy nem jelent meg azon az igazgatósági ülésen, ahol Krupanics Sándort, a Magyar Posta Rt. egykori elnök-vezérigazgatóját a Kopint igazgatósága vezérigazgatónak választotta volna meg. Szakmáry távolmaradásával viszont elveszett az állam - akkor még - több mint hatvanszázalékos szavazati súlya.

serial Creative Commons License 2003.03.13 0 0 topiknyitó
Baja Ferenc az MSZP pénzcsinálója?
2003. március 13. 11:46

Magyar Nemzet
Államtitkári biztosnak nevezte ki Baja Ferenc Szakmáry Ákost, az egykori kabinetfőnökét az állami tulajdonban lévő Kopint Datorg Rt. felügyeletére és annak igazgatóságába. Szakmáry eddig 1,6 milliárd forint sorsáról döntött – tudta meg a Magyar Nemzet.

Egymilliárd forintos szerződést hozott tető alá nem rég az amerikai Cisco Systems számára Szakmáry Ákos, Baja Ferenc államtitkár pártfogoltja – tudta meg a Magyar Nemzet.

Hommer Tibor írásából kiderül: az ügylet a kormányzati informatikai gerincháló kiépítését célozza, s egyben „elvitte” a Baja Ferenc által irányított Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala (KITKH) éves költségvetésének egynegyedét.

Szakmárynak nincs felsőfokú végzettsége, idegennyelvet nem beszél, ezért Baja Ferenc – a jog által nem ismert államtitkári megbízottként – megbízási szerződést kötött Szakmáryval, aki a Horn-érában Baja Ferenc környezetvédelmi minisztériumi kabinetét irányította.

A hatszázmillió forintos e-Magyarország projekt az Orbán-kormány által létrehozott, e-kormányzat elnevezésű informatikai információs rendszert hivatott felváltani.

Az internetes portál elérhetőségének a neve megváltozott a Szakmáry által favorizált e-magyarországra, ám a tartalom döntően még mindig ugyanaz, amit az előző kormány szakemberei megalkottak. Ezzel együtt informatikai szakemberek rendkívül soknak tartják az egyetlen portál létrehozására (ez esetben átalakítására) a hatszázmillió forintot.

Ugyanilyen véleménnyel vannak a későbbiekben a Kopint Datorg Rt. által üzemeltetendő kormányzati gerinchálózatra fordított egymilliárd forintról is.

Mint azt korábban megírtuk: Baja Ferenc államtitkár a szintén állami tulajdonban lévő In-Forrás Kht. gazdálkodásába is beavatkozott olymódon, hogy – állítólag – a kancelláriaminiszter megbízásából tulajdonosi jogokat gyakorolt.

Ennek révén több mint félmilliárd forint sorsáról döntött. Viszont a kormánytagok státusáról szóló rendelkezések kifejezetten tiltják, hogy politikai államtitkár, vagy akár az államtitkár által kinevezett személy állami társaságban tulajdonosi jogot gyakoroljon, vagy bármilyen módon beavatkozzon a társaság gazdálkodásába. (Egyebek mellett ezért áll most a bíróság előtt Szabadi Béla, Torgyán József egykori politikai államtitkára is.)

Baja Ferenc – az MSZP-hez és a Miniszterelnöki Hivatalhoz közelálló források szerint – tisztában van e kritériummal ám az elkölthető milliárdok befolyásolásának érdekében felvállalja a jogszabálysértés ódiumát.

Forrásaink többféleképpen vélekednek a Baja Ferenc által közvetlenül, vagy Szakmáry Ákos, a semmiféle diplomával nem rendelkező, egykori kabinetfőnöke révén közvetve vezényelt pénzügyi műveletekről.

Vannak, akik állítják: az MSZP legfelsőbb vezetőinek tudtával cselekszik. Ám e tekintetben többen szkeptikusak mondván, hogy a kétes pénzügyi ügyletek miatt már javasolták Baja Ferencnek, hogy ne jelöltesse magát alelnöknek az MSZP hónap végi kongresszusán.

Részletek a csütörtöki Magyar Nemzetben

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!