Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

belagyi Creative Commons License 2003.09.01 0 0 7
ennyi kommunistázást a politika topicban lehet látni...
tkacsa Creative Commons License 2003.09.01 0 0 6
TOBB MINT 100-SZOR A KORBEBICIKLIZTEM A HUNGARORINGET:)

Auto-motor sportbiro voltam 2-evig:)

Amikor a Hungaroringre kellett kimenni,en mindig biciklivel tekertem ki,de a FORMA-1re nem lehetett biciklivel betekerni,busszal vittek ki egyutt mindenkit.De azert mas futamokon PL:Lamborgini,Porsche,GT,Gyorsasagi-motor, Veteranmotor-versenyen...................voltam akkor korbebicikliztem a palyat tobb mint 100x(szaz-szor)!!!:)

sansalvador Creative Commons License 2000.08.16 0 0 5
Hát örülök neki, hogy jól érezted magad, de hidd el hogyha ezt a pályát összahasonlitanád más nyugat-európai pályákkal, akkora balkáni sz@rt kapnál eredményül, hogy még te is megijednél tőle.

Ezt nyugodtan elhiheted.

Egyébként én azon vagyok kiakadva, hogy ennyi idő után amióta a Hungaroring létezik, azóta csak ennyi modernizálást sikerült végrehajtani. Ez nagyon szomorú! Főleg annak tudatában hogy még egyetlen-egy szakértő szájából sem hallottam elhagozni, hogy hát igen, ez a pálya még távol áll az európai szinvolanltól.

Pedig ezt minden ide látogató külföldi évről-évre újra és újra végignézi. A tv-ben is láthattuk, hogy ezt nyilatkozták a külfödi megkérdezettek.

Én most legutoljára Ausztriában voltam augusztus elején az A1 Ringen a FIA GT Championship-en szintén VIP (sőt még annál is jobb) belépővel, de annak tudatában hogy ez csak 400 km tőlünk és a szomszédban van, a favágók földjén minden a legnagyobb rendben volt, csak egy kis primitiv osztrák ellenőr bunkózott az elején a média/vendég bejáratnál a magyar rendszám láttán, gondolván mi a sz@rt keres itt ez a csoró magyar. De miután kikerült a szélvédő belső felére a nagy rózsaszinű "verseny támogatói belépő" amivel oda megy az ember ahová akar, szépen befogta a száját és másnap meglátván a kocsit már extrán külön velünk foglalkozva elsőbbséget kinálva és a forgalmat leállitva irányitott az első beléptető kapuhoz.

Pedig az osztrákokat nem szeretem, mint ahogyan ők sem minket, de ott ennek ellenére embernek éreztem magam, ellenben a Hungaroringgel, ahol sz@rba sem veszik az embert.

Előzmény: da Silva (4)
da Silva Creative Commons License 2000.08.15 0 0 4
Huh, jó hosszú, megpróbálok mindre válaszolni:
Hát a legdurvább a finnek kontra sör-eset, én is olvastam. Nem hiszem, hogy ez a szervezok hibája. Én egy helyen kérdeztem meg a kaja-pia árát: cola-600, rablóhusi (kevéske)-1200. Speckó 2 liter teával és 3 zsömivel mentem.

Én idén voltam eloször, számomra nem okozott csalódást, jövore is mindenképp megyek.

Hogy Németo-ban utánnyomtak, arra nem írok, mert az politika, hogy melyik kommunista mit tagad és abba nem ártanám bele magam.
Én 3+5000 Ft-os jeggyel mentem. Szombaton 1/2 5-kor, vasárnap 3-kor keltem, busszal, metróval és hévvel utaztam. A hajnali séta pedig nagyon jól esett. Délután persze kissé kaotikus volt a forgalom, no de emiatt nem építhetnek sztrádát.

Az út mentén rengeteg autó parkolt. a kempingeknél is. Udvaroknál is. Arra, megmondom oszintén, nem emlékszem, volt -e külön parkolóhely.

Az biztos, hogy nagyon poros a hely! Este barna volt tolem a fürdovíz. Kimenetelkor megszunt a borlégzésem :) !

Idén rengeteg ingyenes klotyó volt, a várási ido minimális volt, a színvonal változó. A központi nagyon jó volt, egy oldalsóbb viszont elég lepra. De ingyenes!

Most a tribünökig tökig lebetonozott út vezetett, ott lent a platzon nem volt kosz (csak szemét, de ez megint nem szervezési hiba, mert szemetes volt). Az állóhely, ahol voltam (célegyenes fölött) tiszta retek volt, derékig ültem a mocsokban. Végülis csak 8000 volt a bérlet...
Attól függetlenül ez elhanyagolható volt a Nappal szemben. Majdnem megbuggyantam. Egész nap a tuzo napon. Na ez rossz volt.

Az én elvárásaim nem voltak nagyok: lássak valamit, halljam a füleimnek leggyönyörubb muzsikát (a McLarent) és lássam Hakkinent. Minden megvolt! 8000-ért nem vártam el, hogy kinyalják a seggem.
A finnek eset megdöbbento, nem lett volna szabad elofordulnia.

Mondjuk nekem a hozzáállásom is más, mert én megszállottan imádom a Forma 1-et és szerintem féllábon is kibírtam volna. Amiért kimentem, azt boven megkaptam.

Előzmény: sansalvador (2)
sansalvador Creative Commons License 2000.08.15 0 0 3
A verseny egyébként dög unalom volt, hála a fantasztikusan megtervezett technikás pályának, amit egyes politikusaink az egekbe magasztalnak és meg vannak győződve arról hogy a versenyzők is imádják. Kiváncsi lennék én arra, hogy ki él a mai napig gondtalanul abból, hogy megtervezte ezt a rakás szar technikás pályát. Kádár Jani rulez!

Persze a pilóták tiszteletből nem mondják, hogy szar. Az ADAC Motorwelt német lapban pedig egy az egyben azt olvasom, hogy a magyar pályát a versenyzők többsége nem szereti, mivel unalmas, lassú, nem lehet előzni és még poros is, nem is akármennyire!

Ha rajtam múlna, itt több versenyt nem rendeznének, csak ha teljesitik a fizető vendégek által megvásárolt és annak fejében elvárt maximális kiszolgálást!

Előzmény: sansalvador (2)
sansalvador Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2
Na szóval:

Én idén sem voltam kint, és addig ki sem megyek amig ez a pálya európai szinvonalú nem lesz. Ami szerintem nem most lesz.

A lényeg: Először akkor voltam kint amikor a pálya tök új volt. Abban az évben (vagy a következőben?) rendeztek ott kamionversenyt, ami egyébként fasza volt, már nem emlékszem pontosan, talán 86-ban lehetett? Az egyik rokonom bent dolgozik a pályán, Ő még be is vitt minket a boxokhoz, az akkoriban baromi jó volt.

Akkor szemügyre véve a pályát és a környező körülményeit, ami szánalmas volt, hiszen szinte még semmi sem volt készen, porban-mocsokban lehetett bejutni, se wc-k, se utak, semmi sem volt, no de betudtuk annak hogy új volt.

Aztán legközelebb 1996-ban voltam ott harmadmagammal a Forma-1-en. Bár hozzátartozik sok kedvem nem volt menni, mivel a TV közvetitést pár hideg sörrel jobban élvezem, meg persze visszagondoltam a kb 10 évvel azelőtti körülményekre.

De haverom rábeszélésére meg a faszán beharangozott "100 milliót költöttünk a pályára és környezetére", ami a Berényi féle csapattól elhangzott, azt gondoltam, hogy 10 év alatt csak felhozták egy szinvonalra a pályát. Ugyanis külön kihangsúlyozták, hogy extra utat épitettek a tribünökhöz, meg minden milyen fasza lett.

Oké, megvettünk fejenként 40 ezerért 3 db Gold tribün ülőhelyet csak vasárnapra. Akkoriban az még nem is volt olyan kicsi pénz. Amikor odaértünk, elszörnyedtünk. Még mindig szőlősorok között jutottunk be, por, mocsok, parkolni csak a domboldalban a szőlősgazdák extra magas parkolási tarifáival lehetett. Amig a "parkolóból" eljutottunk a Gold tribün bejárati kapujához a bokáig süllyedő homokban és mocsokban addigra elindult a verseny. Tehát lekéstük a startot.

A belépés után következett a meglepetés. Persze csak az első: a beharangozott "100 millióból" sikerült egy járdát kiépiteni, ami a kaputól a tribünig vezetett és kb 80-100 cm széles lehetett. Magyarul egy, azaz 1 kemény ember elfért rajta. Ezen kellett eljutnia a Gold tribünös vendégeknek -pár 10 ezernek- a helyükre. Undoritó volt.

Amikor leértünk következett a fő meglepetés: a biztonságiak nem engedtek be minket a 120 ezerért megváltott ülőhelyünkre, mondván elfogytak a helyek. Több helyen próbálkoztunk, de csak az ülőhelyek mögötti állóhelyekre tudtunk bejutni, ahol természetesen már rétegekben álltak az emberek és csak mögölük tudtunk nagy nyújtózkodások árán valamit látni.

A verseny végével azt hiszem a visszajutást nem kell ecsetelnem. Bokáig érő homokban, mocsokban és emberi ürülékeket kerülgetve vergődtünk vissza a kocsihoz, ahonnan a kijutás további órákat vett igénybe.

Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem megyek ki erre a mocskos, undoritó és embereket megalázó kommunista vezetésű rohadt pályára. A médiákban egyébként utána lett egy kisebb -sajnos csak egy kisebb- botrány, ahol azt feszegették, hogy Németországban állitólag nyomtak még plusz jegyeket (Gold tribün) és ezáltal sokkal többet adtak el, mint amennyi ülőhely egyáltalán volt.

Persze ezt a kommunisták azonnal tagadták! Vazzeg ott voltam, velem esett meg és ezek meg cáfolták! A pálya megözelitése katasztrófális volt és most is az. A beharangozott 100 milliós beruházásokat bőven lenyulták bizonyos emberek. Nekem ne mondják, hogy egy szánalmas 100 ezer forintos betonjárda 10 millióba került. Rohadt mocskos szemét hazugság! Ha az ember megvesz a Gold tribünre egy jegyet , akkor elvárja hogy azt meg is kapja! Nem igy volt. A velünk harmadikként tartott német ismerősünk a mai napig emlegeti a Hungaroringet 1996-ból. Igaza van. Ilyen mocsokságot csak a kommunista eszmékkel felruházott vezetés tud csak végigvinni. Dögöljenek bele a lenyúlt 100 millióikba és vegyenek rajta gyógyszert! Soha többet nem megyek még csak arra a környékre sem. Azóta hivott már a rokonom is Forma 1-re, még boxlátogatást is kinált, de nemet mondtam. Egyszerűen nincs szükségem arra hogy egy ilyen balkáni kommunista mocskot lássak, ahol csak a lenyulás meg az átbaszás megy. Láthatok ilyet minden nap bárhol az országban.

Voltam Európában pár pályán már korábban, de ilyen gusztustalan mocskot még nem láttam. És akkor még a kedves Deutsch Tamás sportminiszter Úr ad tenyérbemászó felvilágositást a verseny előtt arról, hogy ez a MAGYARORSZÁG micsoda egy fantasztikus kis gyönyörű ország, aki FORMA 1-et rendez és erre milyen büszkék lehetünk. Hát legyen rá Őkegyelmessége büszke, mert én inkább hányok tőle! Fogadni merek egyszer sem volt a boxutca és annak környezetén kivül, ahol nincsenek utak, wc-k, parkolók, ahol az ember nem kapja meg a jegye ellenszogáltatását.

Ja és még egyre büszke lehet: a 75 ezer Forintos 2 korsó sörre, amit a finn szurkolók hazájukig visznek a halántékukhoz szoritott pisztoly emlékével egyetemben.

Ilyen sehol máshol nincs, csak itt nálunk. Szégyen és gyalázat. Gondolom nagy változás azóta sem történt jó magyar szokás szerint, legalábbis amit a tv-ben láttam, bőven elég volt.

da Silva Creative Commons License 2000.08.15 0 0 1
Kicsit bovebben léccci! Én csak segíteni szeretnék tippeket adni olyanoknak, akik esetleg szervezok és itt olvasgatnak...
Előzmény: sansalvador (0)
sansalvador Creative Commons License 2000.08.15 0 0 0
Hello!

A Hungaroring még mindig egy nagy nulla! 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

da Silva Creative Commons License 2000.08.15 0 0 topiknyitó
Érdekelne, kit hogy érintett, hogy nem lehetett bevinni ülokéket, hutotatyókat és üvegeket. Meg hogy még mindig gyalázatosan kevés magyar volt kint a Hungaroring Club óriási kedvezménye ellenére. És ami a legfontosabb: hogy tetszett a futam? A verseny szempontjából. Könyörgöm, ne Hakkinen-Schumacher szurkolói összetuzés legyen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!