Keresés

Részletes keresés

fredaster Creative Commons License 2003.09.29 0 0 14
Sziasztok!
A képeimből VCD-t készítettem az Ulead DVD Pictureshow-val. Effektek, zene, nyitómenü, mindezek vannak. Elméletben, ha beteszem egy asztali dvd-be, akkor megjelenik a nyitómenü és választhatok az albumok között. Mivel nincs dvd-m, a pc-n szeretném nézegetni, ám ha beteszem a cd-romba, nem jelenik meg semmi. Miért? (autostart be van kapcsolva) Milyen progi kéne hozzá? Eddig a bsplayert használtam, belemászva a megfelelő mappába onnan indítva a vetítést.
ludus Creative Commons License 2003.06.17 0 0 13
Hello!

Megnéztem a VCDEasy-t, jónak tűnik, azt hiszem kipróbálom!
Kössz még1szer!

ludus

Előzmény: biga (12)
biga Creative Commons License 2003.06.17 0 0 12
Hello E-10,

PC-s DVD olvasónál vagy olyan videokártya kell a gépbe, amin van TV kimenet, vagy lehet kapni külön Hollywood + kártyát, ami állítólag jobb minőségű. Különösebben nincs tapasztalatom ezzel, tv kimenetes videokártyát már próbáltam, az működött rendesen.
Házilag lehet írni fotóalbum CD-t akár az ULEAD programmal, akár a VCDEasy-vel amit én ajánlottam, vagy bármelyik másikkal, amit a lenti linken találsz. Mivel a hordozó média sima CD-R ezért DVD író nem kell a megírásához. A kikötés annyi, hogy az asztali lejátszónak kompatibilisnek kell lennie a VCD 2.0 szabvánnyal. (Hogy egy konkrét típus kompatibilis-e, azt szintén meg lehet nézni a lenti linken)
Effekteket is lehet készíteni képváltáskor, de ha jól tudom, az nem megy a "nagyfelbontású" (704x576) módban csak az alap VCD (352x288) vagy SVCD (480x576) felbontásban PAL rendszer esetén.
Remélem valamit tudtam segíteni.

biga

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.17 0 0 11
Mivel lovesem sincs a temarol ezert egy amator kerdes. Van egy pc-s dvd olvaso (egyben cd iro is), ezzel hogyan lehet a tv-n dvd-t nezni? Videokartyan keresztul vagy valami mas kell hozza? Lehet e olyan cd-t irni hazilag amit egy asztali dvd lejaccoba berakva nezegetni lehet a kepeket (esetleg valami effektel atusztatva egymasba oket), ez ugye nem igenyel dvd irot de megis muxik? (errol volt szo az alabbiakban?, bocs de nagyon nem ertek ehhez es nem is erdekelt csak most egy nagyon nem hozzaerto csaladtagnak kene valami ilyesmi...)
ludus Creative Commons License 2003.06.17 0 0 10
Kössz a váalaszokat...

ludus

biga Creative Commons License 2003.06.17 0 0 9
Hali,

Én is így szoktam elrakni magamnak a képeket, én a VCDEasy-t használom hozzá. Talán nem olyan egyszerű, mint az alább említett ULEAD progi, de nekem jobban tetszik. Ugyanarra a CD-re rá tudod tenni az eredeti felbontású képeket is tehát akár archiválásra és házi "diavetítésre" is használhatod ugyanazt a CD-t.
Menüket, albumokat is tudsz készíteni vele, bár nem olyan egyszerű. Cserébe viszont olyan lesz, amilyennek szeretnéd :) Ja és freeware a program, ha az számít...
A http://www.dvdrhelp.com/author címen találsz jónéhány leírást, hogy hogyan tudsz fotóalbumot készíteni különböző programokkal. (Az oldal alján az utolsó szekció, de a többi dolog is érdekes az oldalon :))

biga

Előzmény: ludus (-)
Vincent Creative Commons License 2003.06.16 0 0 8
A minőségnek nem volna szabad változnia. Passz.
Előzmény: misstick (5)
EXcAt Creative Commons License 2003.06.16 0 0 7
Egy kis infó a programról:

Share Your Photos on CDs, DVDs & TV Ulead DVD PictureShow 2 - Digital Camera Suite is the Complete photo sharing solution for your digital camera. Enhance photos, keep track of all your media, and use your CD or DVD burner to create slideshows that you can watch on your computer or TV!

http://www.ulead.com/dps/runme.htm

EXcAt Creative Commons License 2003.06.16 0 0 6
Ilyet pl. nagyon egyszerűen készíthetsz az Ulead DVD PictureShow programmal. Menük, zenék, feliratok, megjegyzések... Szerintem házi használatra tökéletesen megfelelő amit készíteni lehet vele.

jelnleg ha jól rémlik a 2.0-ás verziónál tart. (Legalábbis nekem ez van meg :-) )

Előzmény: ludus (-)
misstick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 5
upsz fent akadtam egy reszen: mi az hogy a firewire digitalis? van egy firewire-em es annyi. az acdsee ben kepeket mar tudtam leszedni capturrel de azok minosege is hagy kivannivalot maga utan...
Előzmény: Vincent (1)
misstick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4
koszi mar ez is sok segitseg!
Előzmény: Vincent (3)
Vincent Creative Commons License 2003.06.16 0 0 3
Például Adobe Premier, mi a 6.5-ös verziójával vágtunk, azóta bizonyára van újabb. Final Cut nem tudom hol tart. Többet nem ismerek.
Előzmény: misstick (2)
misstick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 2
koszi a valaszt, le tudnad irni h konkratan melyik progi melyik verziorol van szo?
Előzmény: Vincent (1)
Vincent Creative Commons License 2003.06.16 0 0 1
Ha a forrás és az átviteli közeg (firewire, usb, akármi) digitális, nem romlik a minőség. Programtól függetlenül (Premier, Final Cut Pro, stb). Persze csak ha nem tömöríted.
Előzmény: misstick (0)
misstick Creative Commons License 2003.06.16 0 0 0
help!
melyik progival kell leszedni digitalis kamerarol a videjót hogy ne nagyon romoljon a mnosege? nem baj ha nagy lesz.
egyelore mar az is megoldas hogy melyik progo kepes ra...
kosz
ludus Creative Commons License 2003.06.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Egyre több cégnél látok olyan hirdetést hogy hívásnál a fotókat kérésre CD-re is "írják" ami aztán egy egyszerű asztali DVD leátszón is lejátszható és megnézhető... Ezt a szolgáltatást FotoCD vagy FotoDVD-nek nevezik attól függően hogy melyik "cégnél" rendeli meg az emberfia... Kikötésként megemlítik hogy "VCD 2.0 FORMÁTUMOT TÁMOGATÓ ASZTALI DVD LEJÁTSZÓ SZÜKSÉGES" ezért gondolom vmi VideoCD formátumú lemezről van szó...
Látott már itt vki ilyen CD-t? Milyen progival és hogyan "írhatok" ilyen CD-t "jpg" formátumú képeimről?

thx:ludus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!