Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 189
OK, megyek, de azért a felvetést beírtam a J/N-be.
Jó éjszakát!
Előzmény: thomee (188)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 188
off?!?! akkor menj a pics@ba! :-))))))
enis megyek alszani,csa.
Előzmény: D16Z5 (187)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 187
meg az S2000 folott is... :o)

Ti jobban ismeritek a Honda modelleket, mint én, nem vezettem még ilyet, tehát nem nyilatkozom róla ;)

na ez az,mikor mondtam,hogy igen sajna a 307 indexbeszallitoja sux,akkor az volt a valasz/ha jol emlexem nem toled!/ ,hogy nem kellene mindent a beszallitokra fogni... :-/ konyorgom,kire akkor?!

Ezt akár még én is mondhattam, de lehet, hogy más volt. Szerintem a beszállítók sorban állnak a gyáraknál, és mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a termékeikkel. Ilyen esetben nem nagyon értem, hogy miért nem tudnak az autógyárak kemény minőségellenőrzést megkövetelni? :O

A Bosch/nem Bosch dologhoz nem tudok hozzászólni, mert nem értek hozzá, de szerintem ez itt amúgy is OFF ;)))

Előzmény: thomee (186)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 186
meg az S2000 folott is... :o)

na ez az,mikor mondtam,hogy igen sajna a 307 indexbeszallitoja sux,akkor az volt a valasz/ha jol emlexem nem toled!/ ,hogy nem kellene mindent a beszallitokra fogni... :-/ konyorgom,kire akkor?!
erdekesseg: a Xsarak kifogasolt radiojanak beszallitoja a japan Clarion...nemtom a 307-nel ki,de mivel regen a Clarion a beszallito,igy gondolom,hogy ott is az.A motorelektronika Bosch,meg szinte az osszes elektronikus kutyu,direkt,hogy a regiek elektromos sz@rsagait kikuszoboljek/gondolom/.Erre meg sz@rabb lett.Ezek tenyek,ezen nem volt vita,sot tobbszor is mondtam/tuk hogy a 307-es bizony elcseszett sorozat,csakugy mint az S2000 esete,ahol lehet kifogasokat hozni,hogy lama sofor,meg jogos,hogy eleg a kuplung,de SZVSZ bizony arra a teljesitmenyre kellett volna meretezni a kuplungot,s tudhattak volna,hogy nem mindenki sasolja a nivopalcat minden nap...

Előzmény: D16Z5 (183)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 185
2. igaz,pelda: mikor ramutatunk,hogy milyen gagyi a Hondak belseje :o) akkor a Hondakos nem fogadja el,mert szerinte nem az,oszt haragszik arra,aki ramutat... :-PP megint egyetertunk...f@xomba... :-P

Hát, mint ezt a J/N-ben már jeleztem én nem szoktam a kocsim belsejét bámulni, nem arra való az, meg ha mindenhol plüss lenne, akkor se értékelném egy fillérrel sem többre, mint így.
Mások az elvárásaink, ez tény (meg egy marha nagy közhely ;))) )

Előzmény: thomee (184)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 184
1. igaz.
2. igaz,pelda: mikor ramutatunk,hogy milyen gagyi a Hondak belseje :o) akkor a Hondakos nem fogadja el,mert szerinte nem az,oszt haragszik arra,aki ramutat... :-PP megint egyetertunk...f@xomba... :-P
Előzmény: D16Z5 (182)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 183
az arany dolgot hagyjuk,

Rendben, hagyjuk.

Neked is,masnak is mas a meggyozodese.

Igazad van, én is hajlamos vagyok egy Honda visszahívás mellett elsiklani, vagy úgy értékelni, hogy milyen gondoskodó a gyár, ugyanezt meg mondjuk a PSA esetében véres kardként körbehordozni. ;)

Akinek nincs rossz tapasztalata,annak nem tudsz bizonyitani,plane egy olyan keplekeny temaban,mint a meghibasodasi statisztika.

Hmmm, ebben van valami. De aki le tudja küzdeni a meggyőződését, és képes elfogadni a tiszta tényeket, annál azért ez megoldható SZVSZ.

Az "ev autoja", "ki a legjobb egy tesztben", "statisztikai dolgok", stb. minden,amit emberek PR-re felhasznalhatnak,azt fol is hasznaljak,meg is vasaroljak,barmennyire faj is :-(

Igen, a szubjektív véleményeket valóban meg lehet vásárolni, és gyakran meg is szokták. Viszont amikor olyasvalaki állít valamit, akinek nem érdeke sem így sem úgy befolyásolni engem, annak azért tudok hinni. Hogy egy példával világítsam meg az elméleti fejtegetést.

Meg volt már a Civicem, tehát a szervizesemnek nem kellett engem rábeszélnie semmire. Nagyon jól tudta, hogy a cégüktől nem fogok autót venni egy jó ideig.
Ment az olajcsere, meg az átvizsgálás, közben beszélgettünk, és én szóba hoztam a Japán/Európai gyártású Hondák különbségét.
Azt mondta, hogy a japán szériákat olajcserére, szűrőcserére, meg kopó alkatrész cserére hordják a a tulajok, az európai gyártásuaknak meg típushibái vannak, de kivétel nélkül az európai beszállítók termékeivel! Példaként említett egy első fényszóró hibát, a foglalat nem bírta a 60/55 W-os ízzó által termelt hőt, eldeformálódott, és képtelenség volt beállítani a fényszórókat. Megoldás: a szervízben kicserélték japánra az alkatrészt, azóta sincs semmi gond velük.
Természetesen a szervizek jelezték a típushibákat a Hondának, de a cég nem tehetett semmit; ha a rossz beszállítói termékeket felváltotta volna a japán beszállítók termékeire, akkor nem tudta volna elérni az "Európai származás"-hoz szükséges európai beszállítói hányadot, tehát az autókat csak büntetővámokkal tudta volna értékesíteni.

Előzmény: thomee (179)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 182
Eddig a részig minden OK:

De ha a sajat tapasztalataim,esetleg meggyozodesem miatt neveznek barminek s igy kozrohej targyava tesznek,azt nehezen emesztem meg...

, és kisebb nagyobb ráhagyásokkal még a saját tapasztalat is. A meggyőződésnél viszont zökken a gondolatmenet! Két okból is.

1. A meggyőződés (és most általánosságban fogalmazok) ha érzelmi alapokon nyugszik, és ezért bizonyos (kedvezőtlen) tényeket figyelmen kívül hagy, bizonyos (kedvezőeket) meg felerősít, akkor nagyon messze tud kerülni az objektivítástól.
Tipikus példa erre az új autót vásárló ember. Sokáig vacilál, hogy mit is vegyen, de ha már egyszer kezében a slusszkulcs, akkor tudat alatt hajlamos a kisebb gondokat nem figyelembe venni, az előnyöket meg nagyobb súllyal számolni, hogy megerősítse magában a "jól döntöttem" érzés okozta boldogság-kvantumot.

2. Ha ez a meggyőződés odáig fajul, hogy nyilvánvaló kristálytiszta érveket sem tud elfogadni a meggyőződéses ember, és valaki rámutat erre a tényre, akkor lehet a rámutató emberre haragudni, de a hiba mégis a meggyőződéses emberben van.

Előzmény: thomee (178)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 181
megyek meccsnezni,csa!
Előzmény: thomee (180)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 180
toled kitelik! :-)
Előzmény: D16Z5 (177)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 179
"A bohócozásodat nem most kezdtem, hanem még augusztusban,"
sajnos...

az arany dolgot hagyjuk,nincs kedvem megint belemenni/feladtam,mikor a beidezett dolgot is felremagyaraztak.../.Neked is,masnak is mas a meggyozodese.Maradjunk annyiban ,hogy a Micsu botrany,s a tapasztalataim mast mutatnak,mint amit helyenkent allitanak.En mar csak ilyen vagyok.Szvsz Asszemet sem gyozne meg,ha lenne egy statisztika arrol,hgoy a francia kocsik jobbak,mint a japok.Akinek nincs rossz tapasztalata,annak nem tudsz bizonyitani,plane egy olyan keplekeny temaban,mint a meghibasodasi statisztika.A muszaki adatokon nincs mit vitatni,azok tenyek.Az "ev autoja", "ki a legjobb egy tesztben", "statisztikai dolgok", stb. minden,amit emberek PR-re felhasznalhatnak,azt fol is hasznaljak,meg is vasaroljak,barmennyire faj is :-(

ha valami idegesit,azt ignorald szvsz.

Előzmény: D16Z5 (176)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 178
nem az a lenyeg,hanem,hogy azert mert masnak mas a velemenye,az meg nem bohoc.Ha arrol vitatkoztam volna,hogy:

- marpedig a C3 1.1-nek jobb a gyorsulasa,mint a Vti-nek,
- az 5.7-es Caddy kevesbbet eszik,mint az 1.3-as Civic,
- barmilyen muszaki dologrol,amihez nem ertek...

s igy kotom az ebet a karohoz,akkor azt mondom jogos,mert fingom nincs rola mit beszelek.De ha a sajat tapasztalataim,esetleg meggyozodesem miatt neveznek barminek s igy kozrohej targyava tesznek,azt nehezen emesztem meg...

Előzmény: D16Z5 (174)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 177
Kabbe! (c by thomee) :)))))
De tényleg, próbáltam nappal csiholni valami régebbi hozzászólásokat, és egyszerűen nem ment. :| Gondolod, hogy nem idéztem volna ilyeneket, hogy:

"De te idejössz, és elkezdesz poénkodni, mert irigy vagy bazeg, hogy sajnálod a pénzt a 20 l/100 km fogyasztásra, meg tudod, hogy sosem lesz ilyen autód, mert tucat vagy, és a kissebbségi érzésedet a primitiv beszólásaid mögé próbálod rejteni!
Na. Téma lezárva, seggfejekkel nem tárgyalok."

Előzmény: thomee (175)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 176
A bohócozásodat nem most kezdtem, hanem még augusztusban, amikor az a parttalan vita folyt Veled az arányokról.

Azt viszont kérlek vedd figyelembe, hogy megbántani, bántani, kellemetlenkedni nem csak azzal lehet, ha az ember direktben csúnyákat mond a másikra.
Nem tudom, ki miért jár ide beszélgetni, nekem egy szempont a kultúrált társalgás, normális vitakultúrával. Ki is alakult az évek alatt egy kör, akivel lehet is vitatkozni, és a gumicsontokon is viszonylag hamar átrágjuk magunkat. No ebbe nem illett bele az arány_meg_nem_értésed, és egy idő után unalmassá, aztán zavaróvá, aztán végül idegesítővé vált. Mások idegrendszerét bántani is bántás szerintem.

Előzmény: thomee (172)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 175
duma :-PP
Előzmény: D16Z5 (173)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 174
Akkor elnézésedet kérem a bohócozás miatt, nem tudtam, hogy pont erre a jelzőre vagy kényes.

Egyúttal azért megkérdezném, hogy Te milyen jelzőt aggatnál magadra a bohóc helyett? ;)))

Előzmény: thomee (172)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 173
/mert az Indexen igenis megvan..._valaki_ hazudott?! /

Nem tartom szerencsésnek, hogy ebben a stílusban folytatod :\ Ha arra célzol, hogy azt mondtam, nem tudom idézni a hozzászólásokat, akkor ne felejtsd el, hogy nappal egyszerűen képtelen az engine kidobni a régi hozzászólásokat, most viszont hasít, mint atom, én is épp 31500 körül nézegelődöm.

Előzmény: thomee (171)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 172
az rendben is van,de ha 2-3szor kerlek,hogy hagy a bohocozast,mert bant (tudod vannak olyanok akik kenyesek par dologra) akkor miert erolteted?!
gondold at 2x,mielott megbantasz valakit,aki raadasul nem bantott Teged...szvsz.
Előzmény: D16Z5 (170)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 171
a polus mar azutan volt,hogy oszlasnak indult az egesz s volt 2 velemenyezo tabor.Az egyik amelyik ujra beket akart,a masik pedig aki D16-tal egyutt akart beket.

amugy ugy a 31761,31767 kornyeken kezdodott a nagy balhe.../mert az Indexen igenis megvan..._valaki_ hazudott?! /
a 31805 szep volt,s a tuti a 31820...

EN lesz@rtam volna az egeszet,ha O nem kot belem.Elotte egy rossz szot sem mondtam ra...

Előzmény: Leon_ (166)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 170
Rendben, azt nem vitatom, hogy beszólásaim voltak. Meg is bántam őket.
Azt sem vitatom, hogy ez nagy lökést adott a tudat alatt tán már meglévő ellentétek felszínre kerülésének.
Még az is lehet, hogy kezdetben az engem védő illetve az ellenem támadó emberek között látszott a szakadás.
Viszont nézd meg, mi lett a vége! Februárra olyanok kerültek erős ellentétbe egymással, akik egyértelműen elitéltek engem. Mivel jónéhányan akkor már szóba sem álltak velem, így nehéz elképzelni, hogy ezeket az embereket aktívan én hangoltam egymás ellen.
Előzmény: thomee (168)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 169
Huhh, akkor ez rendben is lenne, Asszemet tisztáztuk is ezek szerint ;)

Az OK, hogy mindenki meg tudja magát védeni, de kérdés, hogy ott van-e akkor, illetve akarja-e egyáltalán, vagy inkább már hagyja a fenébe az egészet, mert belefáradt a dologba.

Előzmény: thomee (167)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 168
barmi is voltal a Te beszolasaid miatt lett 2 tabor,majd a megvedok vs. nem megvedok szakadtak kette.
Előzmény: D16Z5 (165)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 167
most bizony mea culpat kell mondanom,mert NEM Asszem allitotta az indexes balhet... :-/

es a masikban is igazad van...arra gondoltam,hogy nem kell megvedened,megvedi magat,ha megbantottam.

Előzmény: D16Z5 (163)
Leon_ Creative Commons License 2003.10.09 0 0 166
Grrr...már engem is felmérgeltek itt...

Akkor amikor a Pólusban leültünk 'megbeszélni' a dolgokat, és az ott várakozók elmondták a mondandójukat, mi végighallgattuk, majd érdekes módon mi nem tudtuk elmondani amit akartunk, hanem mindenféle sz@rrágás miatt kötekedésbe fulladt az egész, akkor D16 szinte szóba sem került, ott sem volt, egyáltalán nem ő jelentette a problémát...

De akkor mondom máshogy: nekem D16 egyszer nem hazudott még a szemembe, más ezt megtette. Kész pont.

Téma lezárva, szerinted így történt, más szerint msáhogy. Visszacsinálni nem lehet, max fölösen koptatni a billentyűzetet meg rabolni az értékes időt ami alatt mondjuk alhatnánk vagy megnézhetnénk egy filmet vagy bármi értelmesebb :-))))

Előzmény: thomee (162)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 165
Ilyen szempontból én egy katalizátor voltam ezek szerint. A topicot alkotó csoport messze nem volt egységes, és az én durva belépőm markánsan felszínre hozta az ellentéteket. Ha én nem jöttem volna, akkor lett volna más katalizátor, nem hiszem, hogy nagy sorsfordító lennék.
Előzmény: thomee (162)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 164
a topic elsz@rasa D16 muve volt.

Nem, a topc elszarása nem az én művem volt.

Előzmény: thomee (161)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 163
Asszem meg majd megvedi magat,ha akarja/hadd ne higyjek mar el egyszerre elromlo 20 db 307-es indexet jo?

Ezt konkrétan nem olvastam Asszemtől, és bevallom én is hihetetlennek találom kicsit. Viszont az általam ismert hozzászólásai korrektek szoktak lenni.

de ehhoz meg neked nincs kozod /marmint 2-nk vitajahoz/..

Akkor talán valahol magánban kéne lefolytatnotok őket, ha az indexen, mint publikus fórumon "beszélgettek", akkor ahhoz effektíven bárkinek "köze van".

Előzmény: thomee (159)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 162
nem arrol van szo,hanem hogy megosztottad a velemenyeket azok kozott akik megvedtek teged,es akik nem.
Előzmény: D16Z5 (160)
thomee Creative Commons License 2003.10.09 0 0 161
az,hogy talalkoznak e vagy sem,az mas dolog,az szivuk joga.En meg voltam hivva mindegyikre mondjuk...
a topic elsz@rasa D16 muve volt.
Előzmény: Leon_ (154)
D16Z5 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 160
a Cartarsak topicrol volt szo..

Ja, akkor nem figyeltem, bocs! Valóban, oda D16Z5-ként kezdtem el írni, igazad van.

"Ez struccpolitika részedről, hogy rám hárítos a "régi szép idők" elmúlása miatti bánkódásodat, de ebben nincs igazad"
ne altasd magad ezzel,az egesz oka TE voltal!!!

Nem, nem én voltam. Ha vennéd a fáradtságot, és visszaolvasnál az eredeti topicba, akkor magad is rájöhetnél.
(Ha igazad lenne, akkor én valami hatalmas mentális befolyásolóképességgel rendelkező egyén kéne hogy legyek, hogy 8-10 ember akaratát irányítsam egyszerre a város, vagyis az ország, pontosabban a Föld különböző helyein (Capri akkor még az USA-ban volt, ugye). Ha viszont erre képes lennék, akkor mit piszlicsároskodnék holmi érdektelen topic bomlasztásával, ahelyett, hogy tőzsdei cégek gazdasági vezetőit befolyásoljam inkább? ;))) )

Előzmény: thomee (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!