Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 100
csatlakozom
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 99
Dulifuli, irány a Szülés, terhesség topic!
Ott éppen erről van most só akarom mondani szó...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 98
A kérdés jó!:)
Mind a kettőre van pontos adat.
Én mint laikus azt mondom, hogy a "sikerért" 3-4 naponta kell küzdeni, az ellenkező esetben pedig jó gyakran, naponta többször is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 97
Bocs, feldobnék egy új kérdést, szerintem egyáltalán nem offtopic.
Az érdekelne, hogy milyen gyakorisággal kell együtt lenni ahhoz, hogy nagyobb legyen a megtermékenyülés valószínűsége. Én ugyanis úgy tudom, hogy az ondó folyamatosan termelődik, de nem pontosan ugyanolyan, amikor friss, mint amikor már több napos vagy hetes. Tehát a kérdésem az, hogy kb. mennyi időnek kell eltelni két "ürítés" között, hogy a legjobb legyen a hatásfok? Esetleg van-e olyan gyakoriság is, amikor már úgyszólván lehetetlen a megtermékenyítés?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 96
Nekünk is spirális pályán jött a fiunk. Egészségesen, 4 kilo fölött. Van ilyen.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 95
Genetta, versenyezzünk! Mi is júniustól próbálkozhatunk! Sok sikert!!!

R. bá

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 94
Kedves genetta, nem akarok indiszkrét lenni, de arra azért kíváncsi lennék, hogy ha novemberben hagytad abba a gyógyszert, és csak most kezdtek próbálkozni, akkor november óta mit csináltatok?
Egyébként nagyon helyes, hogy abbahagytátok a dohányzást, előbb is megtehettétek volna. És aztán nem újra kezdeni! Sok sikert!
DF
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 93
Visszatérve a tablettára, én gyakorlatilag 12 évig szedtem (egyre csökkenő hormontartalmú változatokat). Mindenféle panasz nélkül. Közben erős dohányos voltam. 26 éves koromban bepánikoltam, hónapokig az volt a fóbiám, hogy mellrákom van (elég sokszor fájt a mellem). A doki nem talált semmit, végül még ultrahangra és mammográfiára is elmentem (pedig az utóbbit nem szokták fiatal nőkön elvégezni). Eredmény: minden negatív, semmi bajom. De a rettegés azért áthatott annyira, hogy tartottam egy 1 éves szünetet a tablettában. Ami alatt ugyanolyan óramű pontossággal menstruáltam, semmi változást nem éreztem. Novemberben hagytam abba a tablettát, januárban a dohányzást (a párommal együtt), és mostantól fogunk elkezdeni próbálkozni a gyerekcsinálással. Bízom benne, hogy normál határidőn (max 1 év) belül sikerül, egyáltalán nem aggódom (persze még aggódhatok!), pedig 32 éves vagyok, és még sosem voltam terhes (igaz, semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt soha).
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 92
meg valami:
mindket mutet ugyanabban a korhazban tortent, csak eloszor a delutanos, masodszor a delelottos muszak "kezei koze" kerultem...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 91
Kedves Edes,

"vadidegen embereknek szét kellett tennem a lábam..."
Nagyon meg tudlak erteni. Nem az szamit, hogy kit miert kaparnak ki (hu de utalom ezt a szot), hanem a mutet korulmenyei. Igazabol csak az orvosodon es az apolokon stb. mulik, hogy eled meg.
Nekem volt ketto is. (2 elhalt baba)Az elso alkalommal mindenki a leheto legkedvesebben bant velem, s vigyaztak arra, hogy nekem minel kevesebb negativ elmenyem legyen, (pl. fuggonyok, felesleges emberek kikuldese a mutobol, megnyugtato mosoly, a kezem vegig fogta egy noverke, senki sem bamult a labam koze stb.)Semilyen lelki nyoma nem is maradt a mutetnek.
Masodik alkalom: Az elobb felsoroltak ellenkezoje: Fuggony sehol, tomeg a mutoben, ill. kezeloben, sehol egy jo szo, csoportosulas a labam elott, apolok durvak (az egyiket hozzakentem a szekrenyhez)es vegul en zavartam ki a felesleges kozonseget. Nem hogy egy csopp egyutterzes nem volt, de a hatam mogott lekurvaztak, es mivel tudtak ez a masodik AB, azt hittek elo babat vetettem el. Mutet utan vizit: orvos mondja "fel ev mulva ujra probalkozhatunk". A fonover kerdoen ramnez, "csak nem meg akarta tartani?"
Azt hiszem mondanom sem kell, hogy honapokig nem tertem magamhoz az eset utan...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 90
Az okát nem tudom.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 89
Nem úgy írtam, Édes, csak nem akartalak megbántani a kérdezősködéssel.
Az egyik kérdésemet alighanem félreértetted. Nem azt kérdeztem, hogy mihez képest 2 év volt, amikor a panaszok újra kezdődtek, hanem azt, hogy mi volt ennek az oka.
Egyébként nem Spok, hanem Spock.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 88
Bocs, a nick-név elírás volt. Most már csak egy kérdésem lenne a spirállal kapcsolatban: Mitől véreznek a levétel után a nők méghozzá ugyanúgy mint a menstruáció alatt v. még erősebben?

A pszichés problémát nálam nem kifejezetten maga a kaparás okozta, inkább az hogy vadidegen embereknek szét kellett tennem a lábam, lekötöztek, elaltattak, még határozni sem tudtam a saját sorsomról. Lehet, hogy másnak ez semmi, smafu az egész, nekem bizony nem kevés. Az is igaz viszont, hogy én utálok kiszolgáltatott lenni. Természetesen nem lettem depressziós, de valamennyire megviselt.

Dulifuli: Nem értem, hogy miért mentegetőzöl. Ugy irsz mintha nem ismernél, nem volna semmi közünk egymáshoz. Vagy én tévedek???
A természet nagy úr.... : Ha a szervezeted maga hozza helyre a rendellenességet akkor az a legjobb megoldás. Nincs mellékhatása. Arról nem is beszélve, hogy az immunitásod sokkal erősebb lesz. Jól mondom Mr. Spok?
A gyógyszerek szedésének befejezését követően 2 évig.
Már nem emlékszem a nevükre, de az egyik valami vitaminféle volt, a másik pedig valami hormon tartalmú gyógyszer (ha jól emlékszem).

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 87
Az arra IS jó, hogy szép legyen a böröd és az arcodra legyen írva, hogy elégedett vagy a sorsoddal.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 86
Pedig mennyivel jobb összekötni a kellemest a hasznossal! ;-))))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 85
Nem!:)) Teljesen más jellegűre. Egy oldatra és egy 10 alkalomból álló börgyógyászati kezelésre.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 84
A spirál feltétele egy picit kellemetlen. A levételét meg sem érzed.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 83
ARRA gondolsz?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 82
megtortent eset:
orvostanhallgatok uldogelnek valami szeminariumon
egyszerre megszolal egy leanyzat:
"De bök ez a spiral!"
levego megfagy,
leanyzat felall,
es akkor lathatova valik,
a karpitozott butorbol valoban kiall egy spiralrugo ;-))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 81
Nem semmi, egy "mezei" doki élből kikaparja a magzatot, aztán meg hallgat.
Persze itthon MO.n.(is?)
Hogyhogy nem tuddta az asszonyka,hogy nincsen benne a spirál?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 80
Kedves Édes,

A spirál mint ahogy Dr. Spook is irta (és nekem is ezt mondták) csak azoknak jó akiknek már van gyerekük. De azt hiszem egyébként is félnék töle. Akinek már volt kaparásban része az tudja, hogy milyen pszichés megterheléssel jár. Szavatossági idő leteltével azt ugyanis igy veszik le.

Dr. SPOOK? Remelem nem. Nezd meg egy szotarban hogy ez mit jelent (ha nem tudod). Mr Spock a nick.

Ami pedig a spiral levetelet illeti: amit irsz az nem helyes. Semmifele kaparasrol vagy ahhoz hasonlorol, szo sincs. A spiralrol lelog egy nehany centis vekony muanyag fonal. Az a mehbol, a mehnyakon keresztul kilog a huvely belso-felso reszebe. A levetelnel az orvos annal fogva egyszeruen kihuzza a spiralt a mehbol, egy nem tobb mint 1 perces procedura, altalaban fajdalom nelkuli, legrosszabb esetben enyhe menstruacios gorcshoz hasonlo, nehany perc alatt elmulo erzes.

Kiveteles esetekben, eppen akkor ha ez a muanyag fonal felhuzodik a mehbe, tehat nincs minel fogva kihuzni a spiralt, akkor szukseges egy kaparashoz HASONLO beavatkozas, ha kihuzasra kerul sor, valoszinuleg innen szarmazik a teves informaciod. De akkor sincs kaparasrol szo, a mehnyakat kell valamelyest kitagintani (kevesebbet mint a kaparasnal), es egy muszerrel kell benyulni es megfogni a spiralt.

Nagyon ritka esetekben, ha a spiral beagyazodik a mehfalba, AKKOR kell egy kaparas szintu beavatkozas.

Kedves Arduan,

Ha a spirál kihúzásakor nem következik be vetélés, akkor a terhesség teljesen normálisan folytatódik? A magzat semmilyen károsodást nem szenved?

Feltetelezve, hogy a spiral kihuzasaig semmi nem tortent, akkor ez igy van. Tehat, HA a spiral kihuzasa nem idez elo vetelest, a gyereknek majdnem 100%-os eselye van minden problema nelkuli fejlodesre es szuletesre. Akkor most itt leirok egy tortenetet, csak az erdekesseg kedveert.

Kb 10 eve tortent. Uj paciens a rendelomben. Azert jott, hogy kivegyem a spiralt ami benne van tobb eve, mert teherbe szeretne esni. Az anamnezis felvetele soran kiderul, hogy az utolso menstruacioja kesett. Rutinbol azonnal terhesseg vizsgalat, POZITIV! A no majdnemhogy ugrandozik a boldogsagtol. Mondom neki, hogy korai az orom, mert ha kiveszem a spiralt, tobb mint 50% eselye van az elvetelesre. Aztan megvizsgalom, es NEM talalom a muanyag fonalat. Elmagyarazom, hogy sajnos ez neha felhuzodik a mehbe, es elkuldom ultrahangra, hogy azonositsak a spiral jelenletet. Nehany nap mulva jon az eredmeny: spiral a mehben. Na most mi van. Mivel ez egy ritka eset, elkezdem a kollegaimat kerdezni, hogy mi a helyes eljaras, mert emlekszem hogy nem egyertelmu. 6 kollegabol 3 azt mondja, hogy azonnal ki kell venni, masik 3 azt mondja, hogy hozza sem szabad nyulni. Konyvek: mindket velemeny megtalalhato. Ekkor elhatarozom, hogy az informacio gyokeret megkeresem: kontaktusba leptem a gyarto ceg orvosi kutatolaborjaval, es onnan is a vezeto kutatoval. Az mondja, hogy bizony ki kell venni, mert a statisztikak szerint, a 4-6 honapban magas az eselye a fertozott masodik harmadi vetelesnek, ami mar az anya eletet is fenyegetheti. Ha ez nem tortenik meg, es a spiral nem agyazodik bele a magzatba, akkor megszulethet ugyan egeszsegesen, de nem szabad ezt a kockazatot vallalni. A vita eldontve, ha valaki, o tudja. Elmondom a paciensnek, aki sir, hiszen a veteles eselye tobb mint 50%. De meg kell csinalni. Raadasul, mivel a fonal elveszett, tagitani kell a mehnyakat, nyulkalni kell a mehen belul, majdnem 100%-os esely a vetelesre. De meg kell csinalni.
Muto: nem altatom, epiduralis alatt probalom, es elhatarozom, hogy improvizalok. Nem tagitom ki a mehnyakat, hanem keresek egy ersebeszeti muszert, amivel nagyon keskeny helyen el lehet ferni, es azzal felnyulok a mehbe. Kozben az ultrahang ott van a mutoben, a technikus allandoan figyel, a kepernyon minden latszik. De en meg vagyok zavarodva, mert semmi olyant nem latok ami egy spiralra emlekeztetne. A technikus magyarazza, hogy "ott az a feher pont, ami a spiralban azert van, hogy pontosan ilyen esetekben latni lehessen, mert kulonben a muanyagot nem latni ultrahangon". Lehivatom a rontgenes orvost, megkerdezem ugyanezt, es ugyanez a valasz. Tehat, a muszerrel a feher pontot "kergetem" a mehen belul, 2 millimeterre az embriotol. Es nem sikerul megfogni. Probalom egyszer, ketszer, haromszor, valahogy "kicsuszik" a muszer "fogai" kozul. A paciens persze mindent lat es hall, kepzeljetek el. Egy furcsa erzes uralkodik el bennem: az nem a spiral, es nincs is spiral. Hivom megint a rontgenes orvost, aki meg le is szid, mondja hogy az bizony a spiral, ne hibaztassam ot azert, mert nem vagyok eleg ugyes ahhoz, hogy elkapjam. Tovabb matatok a mehen belul, nem sikerul elkapni a feher pontot. Kb egy oras (nagyon ovatos) turkalas utan, szinte biztos vagyok abban, hogy tevednek, nincs is spiral. Mondom a rontgenorvosnak:ugye a fiziologias sooldat ultrahang szempontbol hasonlit az elo szovetre? A valasz: igen. Hozatok egy spiralt. Hozatok egy zacsko fiziologias sooldatot. Bedobom a spiralt, es mondom a technikusnak, hogy ezt nezze meg, es hozza fel a kepernyore. Es ott, halvanyan ugyan, de teljesen tisztan megjelenik maga a spiral. Tehat tevedtek, a spiral lathato, a paciensben meg NINCS spiral. Abbahagyom az egeszet, tobb napig a korhazban tartom, varom a vetelest. Nincs. A magzat tovabb el minden problema nelkul. A paciens nehany honappal kesobb makkegeszseges gyereknek eletet ad.

Tanulsag:
NEM AZ, hogy a spiral veszelyes! Eppen azert tortentek a tevedesek, mert ez tenyleg egy olyan ritka eset, es nem ismertek. Tobb technikus es osszesen harom rontgenorvos hitte azt, hogy spiralt lat. Mi volt a feher pontocska. Valami kis nyakakarmi. A megtevedes "jogos" volt, a spiralban tenyleg van egy kis golyobis ami pont ugy nez ki ultrahangon. Csak maga spiral is lathato valamelyest.

Meg egy kerdes van hatra: hova lett a spiral? A felteves utani egy ket hetben, egyszeruen kieshet. Mivel egy kis muanyag izerol van szo, megtortenhet hogy ez eszrevetlenul tortenik, es "lehuzodik" a vecen. Itt is errol lehetett szo. Minden jo ha a vege jo.

Mas:
A fogamzasgatlo tablettak tenyleg jok pattanasok ellen.

Gabor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 79
Hát azt hiszem, a kaparás nem ugyanaz, mint az abortusz. Vagyis gyakorlatilag lehet hogy velem is ugyanazt csinálták, mintha abortuszom lett volna, de nekem csak egy egészségügyi kaparásom volt. Az nem okozott lelki problémát.
A spirált tényleg kaparással szedik le?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 78
Nos, én kezdettől fogva nem akartam tudni, mit is csinálnak pontosan velem. Pedig adtak prosit, stb.
Vákuummal szedik ki a magzatot, bele valami tartályba, azt hiszem.
Nem ez a fájdalmasabb része, inkább utána az önkínzás, a lelkiismeret.
Mi lett volna ha.........talán mégse kellett volna, stb.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 77
Mit értetek pontosan "kaparás" alatt?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 76
A kaparás szpichés megterheléssel jár. Tapasztalat.
Jobb nem kipróbálni, így hát nem is olyan rossz dolog az a antibébi-tabletta.
Szerintem.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 75
Bocs, Édes, de nekem nem tiszta, amit írtál.
Mitől kezdődött újra a 2 év után?
És milyen gyógyszerek nem segítettek?
És hogy érted, hogy a természet sok mindent megold, méghozzá véglegesen?
Bocs a kérdezősködésért!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 74
"Akinek már volt kaparásban része az tudja, hogy milyen
pszichés megterheléssel jár."
Nekem is volt egészségügyi kaparásom, de az semmilyen pszichés megterhelést nem jelentett számomra. Bár ha a spirált is így veszik le, akkor meggondolandó...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 73
Sziasztok!
A tablettákkal kapcsolatban az én tapasztalatom a következő:
Kb. 4-5 évig szedtem a Rigevidont. Addig semmi bajom nem volt vele, csak azt vettem észre, hogy egyre viszeresebb lesz a lábam. Eszembe sem jutott, hogy a tablettától, tehát nyugiban szedtem tovább. Arra gondoltam, hogy ez talán valami örökletes dolog. Aztán a kb.4 v. 5 évben történt, hogy (minden más előjel nélkül) 2 hetenként menstruáltam, v. esetleg 10 naponként. Mert ugye az első ilyen esetnél nem mentem rögtön orvoshoz. Azt gondoltam, hogy csak átmeneti zavar. Aztán folytatódtak a problémák azzal, hogy csomók jelentek meg a mellemben. Igy hát kénytelen voltam szakemberhez fordulni. Csináltak egy egészségügyi kaparást, aminek az volt a szövettani eredménye, hogy hormonalis disfunctio, vagyis hormonzavar. Kb. 1 évbe telt mire teljesen helyrejöttem. Persze AKKOR közölték azt is, hogy a viszereimet is a tablettáknak köszönhetem. Ja! Azt el is felejtettem mondani, hogy a hajam is erősen hullott. Aztán eltelt kb. 2 év és minden rendben volt. És aztán megint mint derült égből villámcsapás, ujra elkezdödött, igaz akkor már nem véreztem rendszertelenül, csak a csomók jelentkeztek. Akkor ugy döntöttem, hogy itt nemigen segitenek a gyógyszerek. Ezt a szervezetre kell bizni, mert aztán megint kezdődik előről minden. Ugyhogy semmi mást nem tettem minthogy borogattam a mellemet, hogy a csomók minél előbb eltünjenek. És igazam volt. Azóta semmi problémám. Persze nem biztos, hogy ez a követendő, lehet, hogy másnál ez nem segitene. De szerintem a természet nagy úr, sok mindent megold, méghozzá remélhetőleg véglegesen, amit a gyógyszerek csak állandó szedés mellett tudnak garantálni. Na, és persze azóta nem szedek gyógyszert, mert azt is közölték, hogy ezekután nem volna ajánlatos. A spirál mint ahogy Dr. Spook is irta (és nekem is ezt mondták) csak azoknak jó akiknek már van gyerekük. De azt hiszem egyébként is félnék töle. Akinek már volt kaparásban része az tudja, hogy milyen pszichés megterheléssel jár. Szavatossági idő leteltével azt ugyanis igy veszik le.

Én hallottam már olyan esetről, hogy 1 év is eltelt mire a nő terhes maradt, pedig semmi baja nem volt egyiknek sem. Mi sem védekezünk kb. fél éve és semmi, de én nem izgulok, hogy esetleg nem maradok terhes. Majd jön ha jönni akar. Pedig igazából nagyon szeretnék. De ha mégsem akkor majd utána járunk a dolognak, mert az sem biztos ugye, hogy bennem van a hiba.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 72
Tudok egy jó módszert a pattanásokra. Nekem sem multak el 1 éven keresztül.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 71
Nekem 18 éves koromig a menstruáció első napja azzal telt, hogy zöldes arccal, nyögve fetrengtem az ágyon, utána meg olyan voltam, mint egy zombi a sok fájdalomcsillapítótól. Elkezdtem szedni a Tri-Regolt és egyből megszűnt minden panaszom.
Nagyon kényelmes volt, hogy ki lehetett számolni mikor jön meg és nem kellett szenvednem. Ha éppen rossz napra (vizsga, kirándulás) esett volna, a következő sorozat utolsó (fehér színű)tablettáiból 2-3 napig bevettem egyet-egyet, így pár nappal el tudtam halasztani a (már nem olyan) kellemetlen napokat. Igaz, így a következő ciklus pár nappal rövidebb lett.
Az elmúlt 8 évben nem híztam meg, nem volt semmi problémám.
Idén februárban, amikor abbahagytam a szedést, pár nappal később a korábbi "babapopsi" szerű bőröm olyan lett, mint a Hold felszíne. A barátnőmmel is ugyanez történt. 15 évesen sem volt ilyen pattanásos a képünk.
Viszont a korábbi fájdalmak nem tértek még vissza, remélem nem is fognak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!