Keresés

Részletes keresés

SaGa Creative Commons License 2004.10.20 0 0 68
Javallom az olvasott szöveg értelmezésének tudományát gyakorolni...
Én soha sem melegítek fel kávét, mert ha nem friss, garantáltan fejfájást kapok tőle. Néha gyomorfájást is. Vannak viszont galád emberek, akik képesek ilyennel kínálni.

Kisérletileg igazolt, hogy nem attól fájdul meg a fejem, hogy tudom: amivel kínáltak nem friss. Azaz nem pszichikai hatás, hanem fiziológiai...

SaGa
Előzmény: Törölt nick (62)
mpd Creative Commons License 2004.10.20 0 0 67

Na megette a fene az ilyen kocsmát: mindenki itt kezd filozofálni.

Holott a lényeg annyi, hogy egy ilyen fórumot véletlen se szabad komolyan venni.

Lököttek a macerátorok? Na és? Tudomásul kell venni és ehhez alkalmazkodni.

Minden fórumlakó elmebeteg? Há' mit vártatok? Épeszű ember, gondoljátok, ilyesmivel tölti az idejét?

Nem, uraim. Az átlagember nem itt keresendő. Ide nagyokosok, agresszív állatok, frusztráltak, kompenzálók, narcisztikusak, újbunkók, lilalelkű bölcsészek és krakélerek járnak.

Na, kisasszony, még egy literrel!

Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.20 0 0 66
nagyon jó szöveg volt ez: ilyenből kellene még sok...
Előzmény: joe lvtarsember (65)
joe lvtarsember Creative Commons License 2004.10.16 0 0 65

Itt-ott bicsaklik a szöveg, de kérem a bocsánatos mosolyt, mert igen jó ser ez a szász "Neumarkt", pláne egy liter után...

 

Kapható: Erdélyben.  ;)

Előzmény: joe lvtarsember (64)
joe lvtarsember Creative Commons License 2004.10.16 0 0 64

Ha hiszed, ha nem, nekem olyan régi viták vannak lementve CD-n, még a te általad írt idő előttről jóval, melyek 500-700-1400 h.sz.-t tartalmaztak, és végigolvastam az egészet! (CD-re kislemezről vagy vincsiről kerültek - mert egy CD-író is luxus volt akkoriban.)

 

Azaz vagy én voltam éhes a véleményekre, vagy tényleg érdekesek voltak. Ráadásul modemen csordogált még minden...

 

Az, hogy elszaporodott a személyeskedő és semmitmondó hang az sokmindentől van. Szerintem egyrészt a netezők szaporodtak, és ez az egész világon így van - ezért a figyelem, és türelem szét van szabdalva. Az embereknek egyre több döntést okoz az időbeosztás, és a rejtett frusztráció megbosszulja magát.

 

Ennél lényegesebb a beszűrődő átpolitizáltság. Akkor, amikor rendszerváltás volt, és olvasgattuk a "Reform"-hetilapot például, még nem gondoltuk volna, hogy naponta többször idegeskedünk majd a politikán. Aztán a politikusok elkezdték, és a gyanús ügyek révén megszerzettt vagyonokat meg kellett védeni. Aki a legtöbbet lopta, annak volt a legfontosabb, hogy pozícióba kerülve söprögesse a homokot magamögött, de mondvacsinált és valós erkölcsi alapon mindenkinek köze lett a cirkuszhoz. Mindezt a felelőtlenséget legitimáció címén átpasszolták a népre, aki azóta is szívja.

Úgyhogy elkerülhetetlen volt, hogy a kocsmáktól a vitafórumokig ez az átpolitizálásból fakadó indulat vezérelje, legyen szó a receptekről vagy a kertépítésről.

 

De igazából a kultúránk mai szintje, és a régmúlttól való elszakadás magyarázhatja a kibékíthetetlen ellentétek indulatát. A városi ember adhoc-jelleggel éli a mindennapok kihívását, mert a régi, a család évszázados bölcsessége már nem létezik, nincs minta. Az erősebb kutya b@szik, és az erőszakosabb szomszéd, munkatárs a példa. Új szekták ígérik a boldogságot, és veszik el a pénzt. Mindenki becsap, a húspultostól a politikusig, és az egyén ebben a nagy kiszolgáltatottságban kompenzációként egót növel.

 

Soha ennyi "tehetség" nem volt még, és ha valakinek csak az egyik hajtincsét vagy cipőfűzőjét megszólod, máris rombadöntötted az egész személyiségét. Olyan egók termelődtek ki, akik lelki léte egy hajszálon nyugszik, fel kell magasztalni az egekbe őket, de ha szólsz egy rossz szót, akkor legszívesebben megölne téged a sértettségével. Mindezt a média felfokozza, de a hülyítéssel, irányítással tompítja is.

 

A felfokozott indulatok kitörésén, amit az elkeseredett múlttalanság, és a felfokozott éntudat okozhatna, még szerencse, hogy dolbiz a médiakommunikáció, bár szerintem ha valami gazdasági válság tör ki (pl. az olaj okán), akkor olyan felfordulás lesz, hogy szerencsés lesz az, aki utána emlékezhet a "régmúltra".

 

 

Szóval én örültem, hogy az Internettó és az Index oldalain érdekes h.sz.-eket olvashattam (mondjuk annak kevésbé, hogy hozzánemértő moderákkal volt dolgom), és üdvözölném, ha egy jó klub alakulna. A sejtésem az, hogy ha nem történik gazdasági krízis, és a politikában mindenki megkapja nagyjából, amit érdemel, akkor egy nyugodtabb légkörben jó klubozás várható. Meg ha végre nem kell félni, hogy egy erősebb kiszólásért véged van, vagy legalább a határokat látjuk, meddig ildomos elmerészkedni.

 

No, kifilozófálkodtam magam. Kösz a türelmet.

Előzmény: Pásztörperc (59)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 63

Velem sehogy. Engem ugyanis kenyérre lehet kenni (persze nem árt időben kivenni a mélyhűtőből).

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 62
Ki mondott olyan, hogy a kihűlt kávét újramelegítjük??? Ilyen aljas módszereket... Kikkel állok én itt szóba, nahát, jó lesz figyelni. Kávét újramelegíteni... huhh, hát emberek vagytok tik?? ;)
Előzmény: SaGa (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 61
Most mindegy, csak koffein legyen benne (vagy menten az asztalra bukik a fejem).
Előzmény: Törölt nick (22)
mpd Creative Commons License 2004.10.13 0 0 60

Halál az értelmes hozzászólásokra!

Mit látok, egy tisztességes becsületsüllyesztőbe' egymás vállán pityeregni....

Helyet, emberek, nem férek a pulthoz!!!

Aki eleget ivott, kívül fetrengjen!!

Előzmény: Pásztörperc (59)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.13 0 0 59
Nézd, úgy '99–2001 táján sokan, sok értelmeset írtak erre a fórumra. Aztán jött a csőcselék, az értelmes emberek pedig kedvet kaptak az IRL politikától, és paranoiddá váltak. Az egykori, vitatkozós közönség elhagyta ezt a fórumot, és szétszéledt a szélrózsa különféle (de azért alapvetően ellentétes) irányaiba. Az "új" helyeken viszont nem voltak elegen ahhoz, hogy tényleg érdemes is legyen odajárni. Ez egyfajta "semleges" hely, ami iránt mindenkinek, aki valaha itt ölte az idejét, vannak nosztalgiái. Feltámadhat; ehhez mindössze értelmes hozzászólások kellenek. Szaporítsd őket!
Előzmény: joe lvtarsember (57)
sierra Creative Commons License 2004.10.12 0 0 58
"Szóval a Klub ilyen állapotban maradt. Sajnálom, bár szerintem még a határok sem tiszták, mi a megengedhető." -- Sajnos. Baromi lassan haladunk a tisztázásával. Olyan lassan, hogy néha már állni látszik az egész. "És azért ahogy kicsit belenéztem, a hangnem sem olyan perfekt udvarias-informatív." -- Nem mindig. Az illemszabályok hiányában. Eszméletlenül bonyolult kitalálni, hogy miként lehet megtartani az udvarias hangnemet. Mindenki másban találja meg ennek a módját.
Előzmény: joe lvtarsember (57)
joe lvtarsember Creative Commons License 2004.10.12 0 0 57

Húvasszameg! Demeglepődtem! De tényleg!

 

 

No, Erec-nagy-témakörben általában kidob egy illető, és amúgy is csak néha jövök ide be, mert olyan (tulajdonképpen) rosszul esett, hogy egy egyszerű bugyis punci miatt (amit akkor csupa jószándékból, linken tettem be) itt polémiázni lehet egy kizárton. Ha visszaszavazzák, akkor meg azon.

 

A misztidzsonci félreértett helyzetű (bár igen találó) jelzője okán történt morgás tulajdonképpen - kívülálló szemével - jogos volt, de a nagyonalkalmatlan priusz még megvolt. Legalábbis bennem.

 

Erre frissen visszalépve itt van a családi ködfelhő, és van aki jobban tudja...

 

 

 

Na mindegy. Akkor arról, min lepődtem meg: gondoltam, benézek ide, régebben rossz híre volt ennek a forgalom nulla mivolta miatt. Húzom az egeret, ezt a topikot látom - na, ide pont be kéne jönni...

Erre kiderül, hogy majdnem az elején én szólok hozzá...! Bingibongi! ...Aztán persze időpontnézés, meg minden, de a hatás elég érdekes volt.

 

Szóval a Klub ilyen állapotban maradt. Sajnálom, bár szerintem még a határok sem tiszták, mi a megengedhető. És azért ahogy kicsit belenéztem, a hangnem sem olyan perfekt udvarias-informatív. Lápra meg nem szívesen lép senki.

Lehet még ebből klub is.  ;)

zorki Creative Commons License 2004.07.20 0 0 56

Galadriel

Nem, arra nem gondoltam, csak elgondolkoztam. No, és megérte!:)))

Előzmény: Törölt nick (55)
zorki Creative Commons License 2004.07.20 0 0 54

Amúgy, meg köszi!

Mind vissza küldöm neked békítésileg!

Előzmény: Törölt nick (52)
zorki Creative Commons License 2004.07.20 0 0 53

Kedves Hölgy!

Ez a választék meglep!

Csak azt nem tom, hol van a szemüvegem.:)

Előzmény: Törölt nick (52)
zorki Creative Commons License 2004.07.20 0 0 51
Hol van a söröm?
joe lvtarsember Creative Commons License 2004.07.16 0 0 50

Igazából nem tudom, hogy ilyen témákat hol lehet megbeszélni, tehát mondjuk nem késdobálni akarok, nyilván.

 

Viszont szeretném jelezni akárkinek, hogy rosszízű találgatások vannak a nyílt terepen, és a hancúron kívül ez méltatlan. Így szeretném közölni, hogy itt ezentúl a joe lvtarsember, kint pedig a jóelvtársember nicken írok. Mindegyik egyszerre keletkezett, alapvetően azért, hogy az elsőnek bejegyzett joe-t ne akarja senki megviccelni.

 

(a fentiekhez még annyit, hogy ez a két nick a jelenlétem, nincs közöm sem útlegeázodás, sem Fine Tune, sem AAAaaa, sem más feltételezett nickekhez.)

 

joe lvtarsember

Feles Elek Creative Commons License 2004.07.16 0 0 49

Így van. Itt nem írni kell, hanem inni!

 

(Mit fizetsz?)

Előzmény: GaborPista (46)
GaborPista Creative Commons License 2004.07.15 0 0 48

Hujnye, igazad van: begyüttem.

Amúgy meg te csak ne magázóggyá' meg minősíccsé itten.

Előzmény: skorpio-m (47)
skorpio-m Creative Commons License 2004.07.15 0 0 47

"...begyöttem..."

 

bajkeverő...senki nem hívta

GaborPista Creative Commons License 2004.07.15 0 0 46

Na végre.

Ide nem köll semmit se írni.

Azér' mégis, az illendőség kedvéért, ha már begyöttem: aggyonisten.

unnamed Creative Commons License 2004.07.10 0 0 45
Kösz :))))
Előzmény: McMahon (44)
McMahon Creative Commons License 2004.07.10 0 0 44
Mármint a tegnapié.
Előzmény: McMahon (43)
McMahon Creative Commons License 2004.07.10 0 0 43
"Csak nem indulsz a PoliDili-be?"

A nap hozzászólása. :))
Előzmény: unnamed (40)
SaGa Creative Commons License 2004.07.10 0 0 42
Fordulj a ruhatároshoz! Ott adtad le belépés előtt...

SaGa
Előzmény: Törölt nick (39)
zorki Creative Commons License 2004.07.09 0 0 41

Ebben a kocsmában sört nem is lehet kapni?

Akkor bekapom a sörömet.

unnamed Creative Commons License 2004.07.09 0 0 40
Csak nem indulsz a PoliDili-be?
:))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.09 0 0 39

Uraim!

A késemért jöttem.

jarlaxe Creative Commons License 2004.07.09 0 0 38

a képrül jut eszembe:

 

- mia az a vörös?

-lazac.

- na jó, jó, de az a vörös...

 

:D

Előzmény: Törölt nick (31)
Indián Creative Commons License 2004.07.07 0 0 35
Jja - Úrnőm lenne az új csapos aki nem tuggya, hogy mpd-nek nincs hitele... Standolásnál bajban lesz... sasolhat majd befele a brifkóba... :-)
Előzmény: SaGa (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!