Keresés

Részletes keresés

lehel11 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 10

Na, ha vkit érdekel még rajtam kívül... :-)

Pár info az önkormányzattól: 

 

1.  A Futó utcának a Práter utca és Üllői út közötti szakaszát érinti a Corvin-Szigony Projekt. A Futó utca másik része (Práter u. – Horváth M. tér) a Futó utcai Partnerségi Program keretén belül kerül felújításra. Ezek szerint:

· A Futó utca Práter utca és Üllői út közötti szakaszán, a Projekt I. és II. ütem tervei szerint, 2008-ban várható az új épületek megvalósulása.

A közterületek rehabilitációja (út- és közvilágítás építés) az épületetek elkészültét követően – várhatóan 2008-2009 között – kerül kivitelezésre.

·  A Futó utca Práter utca és Horváth Mihály tér közötti szakaszának közterületi rehabilitációja, uniós pályázaton elnyert forrásból, 2005. augusztus – októberében kerül megvalósításra.

Terveink szerint ezen a szakaszon a járda téglaburkolattal, a járműforgalmi rész – a meglévő - nagykockakő felújításával, újrarakásával lesz átépítve.

 

2.  A Futureal csoport 2004. júniusában vásárolta meg a Corvin Rt. többségi tulajdonát. A Corvin Rt. új összetételű vezetése 2004. október 21-én prezentációt tartott a Képviselő-testület számára, ahol bemutatta a Projektre vonatkozó módosított koncepciót. A testület ez ideig nem tárgyalta a javaslatot, nem került sor a befektetői szerződés módosítására sem, így jelenleg mind az ütemezés, mind a szerződésben rögzített rehabilitációs program az eredeti terv szerint halad.

3.  Mind a Corvin-Szigony Projektről, mind a Futó utca Partnerségi Programról elektronikus úton egyelőre nem lehet információhoz jutni, de mindkét projektről a Rév8 Rt. irodájában  - Budapest VIII. Práter utca 22. – ügyfélszolgálati időben – hétfőn 14- 18 óráig, szerdán 14 – 17 óráig – felvilágosítást lehet kapni, illetve a Corvin-Szigony Projektről a Rév8 Rt. irodája előtt kihelyezett térképek adnak tájékoztatást.

A szóban forgó utcákra látványtervek nem készültek.

lehel11 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 9

Bocs, "Futó utcától kifelé"-t akartam írni...

de ez még akkor volt, mikor még a Rév8 volt a főnök, és nem jött a képbe a Funareal Csoport. MOndjuk remélem ez a sétálóutca terv megmarad! Sétálni akarok a lakásom mellett díszburkolaton, lámpások alatt, díszbokorok mellett!!! (Jó-jó, ez még kicsit odébb van.. :-)

 

Egyébként nem talált még vki pontos rendezési tervet a területről? A IX. ker honlapján tök jól megvan minden házra! miért nem lehet itt is feltenni, hogy mi is lesz?

 

Előzmény: lakos (8)
lakos Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8
"Práter utca lesz sétáló utca, és vhogy úgy, hogy a Nap utcától kifelé kiszélesedve lesz sétáló utca"
A Práter és a Nap utca azok párhuzamosak, én úgy láttam, hogy a Kisfaludy utcától kifelé fognak vágni egy teljesen új széles sétányt, ami a Corvin mozi hátulját és a Lósy utcát köti össze kb.
Előzmény: lehel11 (7)
lehel11 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7

MOndjuk nekem az a legjobb! Legyen szép díszburkolat a Futó utcában, csak kis kocsiforgalom legyen - ha egyszer lesz mivel bejönni, akkor be tudjak jönni.

Egyébként én pedig úgy hallottam, hogy Práter utca lesz sétáló utca, és vhogy úgy, hogy a Nap utcától kifelé kiszélesedve lesz sétáló utca. De mondjuk ehhez elég sok változtatás kell még a jelenlegi viszonyokhoz képest, ugye...

Meg még az is vicces - a józsefváros honlapon olvastam fórumban -, hogy ezen a területen még nincs lehetőség ADSL előfizetésre!!! Mondjuk remélem ez majd változik, ahogy gomba mód nőnek ki az új házak, mert net nélkül már én remegek.. :-)

Előzmény: lakos (6)
lakos Creative Commons License 2004.11.22 0 0 6
Amúgy azt olvastam, valahol, hogy a Futó utca, Horváth-Mihály tér és Nap utca közötti szakasza sétáló utca lesz. Bár nem tudom, akkor hogy megy be az ott épült új épületekben lakó több száz autós, a fél kerületet meg kell kerülni ha más irányból akar odajutni az autós, gyanítom, hogy csak amolyan, mondva csinált sétáló utca lesz, amin ugyanúgy járnak az autók, csak ki van rakva díszkővel.
Előzmény: lehel11 (4)
lakos Creative Commons License 2004.11.22 0 0 5
Szerintem konkrét ütemezést ma az égvilágon senki nem tud mondani, főleg hosszú távút. Vagy ha mond is, majdnem biztos, hogy nem úgy lesz. Ahogy alakul éppen, pénzügyi helyzet, különböző jogi procedúrák stb. Még a kiköltözéseknek, lakáscseréknek is épphogy az elején tartanak.
Előzmény: lehel11 (4)
lehel11 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 4

Igen, ez a folyamatos gépzaj nekem is nagy talány. Ezért is kérdeztem, hogy tud-e vki ütemezést mondani. MOndjuk én a Futó utcát néztem ki, és bő 1 év múlva költöznék. Szemben már új ház van, jobbra lévő háznak már fel van újítva a homlokzata, balra meg 1-2 év múlva lesz, ezt mondták az önkormányzatnál. Szóval közvetlenül a közelemben nem lesz sokáig zaj, de sajna 2-3 háztömbnyi távolságból is oda fog az hallatszódni. Vagy még 2-3 évig, ha kész, akkor adjam ki, és addig albérlet, és majd ha kész lesz a környék, akkor költözzek be a saját lakásomba????

Nehéz ügy ez a költözés...

Előzmény: lakos (3)
lakos Creative Commons License 2004.11.17 0 0 3
Biztos jó lesz, ha egyszer meglesz. Én speciel eladtam az idén, a projekt területétől pár méterre fekvő lakásomat, és szerintem ennek a projektnek, illetve, magának a beharangozásának köszönhetően is, 3 milkóval többért, mint amennyiért két éve vettem. Úgyhogy én már realizáltam a Corvin-Szigony projektből a saját hasznomat:) és szerintem ez jótékony hatással lesz a környékre több szempontból is a jövőben. Viszont nekem nem volt kedvem a következő 10, vagy ki tudja hány évig, kisgyerekkel, egy folyamatosan zajló építkezés közvetlen közelében élni, és elviselni ami ezzel jár, dübörgő, környező utcákat tönkrevágó teherautók, zaj, por, kosz, toronydaru-erdő stb.
Az tuti, hogy az a rész borzalmas tarthatatlan állapotban van, muszaj kezdeni vele valamit.
petike23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 2
A Corvin-Szigony Projekt a József körút, Práter utca, Szigony utca, Üllői út által határolt, a Corvin Multiplextől a Semmelweis Egyetem klinikáit is magába foglaló parkig terjedő 20 hektáros terület komplex városrehabilitációs eszközökkel történő megújítási programját jelenti, mely nagyságát tekintve a Főváros egyik legjelentősebb lakóterületi rehabilitációs programja. A Projekt Rév8 Rt munkatársainak és szakértőinek közös munkája. A Corvin-Szigony Projekt Józsefváros egyik legértékesebb, belvárosi fekvésű, ám leromlott, rossz állapotú területén került kialakításra, amely a városmegújítási folyamat eredményeként kialakulása óta először felzárkózhat a hasonló adottságú, budapesti területekhez, és lakható, egyedi, önálló arculatú városrésszé válhat. A Projekt összterülete 208 000 m2 Fejlesztésbe bevonható terület 65 000 m2 Közterület részére átadásra kerülő terület 20 000 m2 Bontásra kerülő lakások 1 100 db Megőrzésre kerülő lakások 1 400 db A Projekt az Önkormányzatok és Befektetők együttműködésében valósul meg, ennek megfelelően a Projekt alapvetően két fő részből áll: Közprogramokból (közösségi/közösség által támogatott és szervezett programok) és Befektetői Programból (befektetők által végrehajtott projektek). Az Önkormányzat illetve Rév8 Rt. a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve végzi a Projekt Közprogramjainak teljeskörű megvalósítását. Ezek keretében a Projekt megcélozza többek között a területen lévő 50 épület, a területen lévő iskola felújítását, új óvoda megépítését, a területtel határos két aluljáró/metró feljáró felújítását, a jelenlegi közművek, közterületek rekonstrukcióját, új infrastruktúra kialakítását. A program lényeges eleme a leromlott lakásokban élők lakás körülményeinek javítása és a lakás-mobilitási folyamat minden partner számára biztonságos és méltóságteljes végig vitele. A Projekt meghatározó eleme a 18-36 m széles sétány, mely a Corvin Multiplexet körülvevő gyalogoszóna folytatásaként kerül kialakításra, és jelentős új zöldfelületekkel, közterületekkel gazdagítja a városrészt. A Befektetői Program megcélozza a mintegy 65.000 m2 beépíthető telekterületen kb. 230.000 m2 új építményfelület megvalósítását és értékesítését. Az új sétány körül 4 ütemben, várhatóan 2013-ig egy meghatározóan lakásdominanciájú, de kiskereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó elemeket is tartalmazó komplex, minőségi, városias lakókörnyezet kerül kialakításra. A kétfordulós, nyilvános pályázaton kiválasztott befektetővel a Projekt megvalósítására vonatkozó szerződéses rendszer 2003. október 1-én került aláírásra.
Előzmény: lehel11 (0)
petike23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 1
Előzmény: lehel11 (0)
lehel11 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 0

Sziasztok!

 

Tud vki vhol olyan helyet, ahol naprakészen meg lehet nézni, hogy milyen időzítési tervei vannak most a Corvin- Szigony projektnek? Esetleg látványterveket lehet nézni vhol?

Ismereteim szerint most belépett egy új finanszírozó (ha jól emlékszem a Funareal csoport talán). Ez mennyiben módosítja a terveket? Én olyat olvastam, hogy kevesebb lakás lesz építve, és több "egyéb hasznosítású" épület.

Még továbbra is igaz, hogy a Práter utca sétáló utca lesz? És továbbra is igaz, hogy a Futó utcától kiszélesedik majd a Práter utca a kétszeresére?

Szóval hol lehetne most megnézni a jelenlegi terveket?

Az önkormányzatnál valószínűleg meg lehet ez, mert én két konkrét házra rákérdeztem, és arra pontosan meg tudták mondani, hogy hogyan tervezik a felújítását.

borsodi bakker Creative Commons License 2004.11.16 0 0 topiknyitó

Hali,

 

a címben említett témáról akarok megtudni mindent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!