Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 146

NAGYON MAGAS ÖSSZEGET ADNÉK annak aki a jogositványom elvételét megakadályozza. Közepes ittas vezetésért állitottak elő, a jogsim még a kezemben (meddig.....????) SEGITSETEK !!! dataport@freestart.hu KÖSZÖNÖM

logoutx Creative Commons License 2003.04.21 0 0 145
Ha ezt láthattam volna... Nagy lehetett!
Előzmény: minimal (144)
minimal Creative Commons License 2003.04.21 0 0 144
Egyszer a Csaba utcánál lévő John Bull Pub előtti kereszteződésnél besz*rt a lámpa. Kijött egy félrészeg srác, majd egy korsó sörrel a kezében irányította a forgalmat.

Komolyan mondom, sokkal gördülékenyebben haladt a cirkuláció, mint egy józan fakabáttal! :o))

Herbie_ Creative Commons License 2003.04.21 0 0 143
Jó kis sztori:)
Legalább emberére talált a köcsög. Lehet, hogy mágse ő áll mindenki felett?

Feltéve ha a kamionos nem fordul rá és addig meg nem mozdul amíg nem folytatja a tolatás.
Rohadna meg az ilyen.

Előzmény: Riff-Raff (138)
Riff-Raff Creative Commons License 2003.04.12 0 0 142
Nem engedtük be, egyrészt mert nem is akart sehova befurakodni, nem volt rá ideje, mert igencsak szednie kellett a lábait hátrafelé :), másrészt meg a legjobb szándékkal se tudtuk volna beengedni, mert már összetömörödött a sor.
De nem volt már messze a sor vége, alig ötven autónyira mögöttünk...:)))
Előzmény: Törölt nick (139)
logoutx Creative Commons License 2003.04.12 0 0 141
"Én se szoktam beengedni az ilyeneket, legfeljebb akkor, ha különben eltaposná őket egy KamAZ."

Pedig pont akkor nem kéne. Vagy tanulna az esetből, vagy lenne egy szabad rendszám:)

A BMW-re ne általánosítsunk, még akkor se, ha jellemző. Csak hát nagyon ritka a kivétel.

Előzmény: Riff-Raff (138)
kopiteki Creative Commons License 2003.04.12 0 0 140
Én is ÚÚÚTÁLOM az ilyen kötsögöket!
Egyik haverom mondta jól: A BMW-sek mindig is F......ók voltak, és lesznek! ( kivételek is vannak)
Előzmény: murray (137)
Riff-Raff Creative Commons License 2003.04.11 0 0 138
A múlt héten láttam egy mókás esetet. Szolnokra mentünk, és a Szent István híd előtt kb. 1 km hosszan állt a sor. Mint később kiderült, javították a hidat, ezért csak az egyik sáv volt szabad, felváltva engedték a forgalmat, de ezt onnan, ahol mi voltunk, még nem lehetett látni. Azt se láttuk, hogy éppen áll a sor, mert lassan araszolgattunk előre, de valójában már csak tömörödtünk. Már mögöttünk is jónéhányan összegyűltek, amikor egyszer csak egy román rendszámú Peugeot 607 elhúz a sor mellett. Persze elkezdtük megtárgyalni a témát, vannak, akik egyenlőbbek másoknál, stb., amikor egyszer csak látjuk, hogy szép lassan közeledik szemből egy kamion. Aztán egyszer csak azt is megláttuk, hogy két méterrel előtte ott a Peugeot, bőszen tolat vissza! Nyilván rájött, hogy hol a sor vége. :))) Vajon úgy gondolta, hogy mi jókedvünkből állunk ott, netán pont azért mentünk oda, hogy ott megálljunk?
Én se szoktam beengedni az ilyeneket, legfeljebb akkor, ha különben eltaposná őket egy KamAZ. De ha nem, akkor felőlem várhat akár jövő tavaszig is, vagy visszamehet a sor végére, én is ott kezdtem, neki se fog megártani.
Amúgy a román nyugodtan félreállhatott volna a bal oldali padkára, simán elfért volna.
Előzmény: murray (137)
murray Creative Commons License 2003.04.11 0 0 137
én is sokat gondolkodtam már hogy a BMW meg a mercikhez a forgalmival együtt jár egy ilyen "törvényen kivüli" igazolvány vagy mi?
nem értem!
ahogy lehet én sem engedem be a villamossineken nyomulokat! ott pusztuljanak meg!
Cgo 146 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 136
2 savos ut, de olyan szeles, hogy vigyazva 4 auto is elfer. 3 meg barmikor. ezert gyakran latni, hogy valaki eloz, pedig jonnek szembe. tegnap egy feher Peugeot 306 ment elottem, szembol egy Avia, amit elkezdett elozni egy Octavia. Mikor a Peugot soforje meglatta, hogy eloz az Octavia, elkapta a kormanyt es az utolso pillanatig az ut kozepen, a valasztovonalat kopirozva hajtott. Az Skoda soforje jol betojhatott :(((( Remelem a Peugeot soforje boldog, megmutatta a vilagnak, hogy ki a jani!
Xolo Creative Commons License 2001.10.27 0 0 135
Persze hogy láttam, ott lakik 2 lépcsőházzal arrébb :)))
A parkolóházas storival az a gáz, hogy ott folyamatosan cserélődik a gárda. Te bepréseled magad két kocsi közé, aztán baloldalról ketten elállnak onnan, majd valaki a kettő helyére beáll, majd annak a másik oldaláról is egy eláll, és oda még egy nagyobb kocsi, és a végén úgy néz ki, mintha te álltál volna f*szul be. Én is voltam már ilyen helyzetben, nekiállt magyarázni egy fószer, hogy miért így álltam be, aztán elmagyrazátam neki, hogy amikor én jöttem, akkor két kocsi közé épp hogy bepréseltem magam, kiszállni is alig bírtam, úgyhogy ne magyarázzon itt nekem. Egyébként az a nő, akié az az Astra, nem hiszem, hogy rugdosná a fényszóróimat... :)))
Előzmény: Bihus (133)
Bihus Creative Commons License 2001.10.27 0 0 133
De most komolyan, ne csináld már... :) Ha kiáll onnan, elmegy a francba, akkor hogy tudod megbosszulni? Vagy láttad már ott máskor is?

Én olyan helyen lakom, ahol napközben szintén nem lehet parkolni, pedig millió + egy hely van. Itt ritkán fordul elő, hogy valaki rosszul áll be, pedig nincs is mindenhol vonal...

Én úgy vettem észre, hogy a bevásárlóközpontoknál, meg a parkolóházakban tudnak nagyon hülyén parkolni az emberek. Ez vajon miért van?

Előzmény: Xolo (131)
Xolo Creative Commons License 2001.10.27 0 0 131
Tényleg. :)))
Ha te tudnád, hogy milyen kevés ott a parkolóhley, amikor minden egyes helyért szinte küzdelem folyik, akkor vagy tanuljon meg autót vezetni, vagy járjon metróval. Ha meg összekarcolja a kocsimat, akkor én meg felgyújtom utána az övét :))) Najó, nem kell ilyen durván hozzáálni, és lehet, hogy én is kcisit durván közelítem meg az egész dolgot, de nyáron nemegyszer végignéztem már, ahogy harmadszori nekifutásra sikerül betolatnia totál pancserül a parkolóhelyre, és mindig 2 és fél autó helyét veszi el a kocsijával. :(((
De én se vettem észre először, hogy két asztra van :)))
Előzmény: Bihus (130)
Bihus Creative Commons License 2001.10.27 0 0 130
Ja, bocs, két Astra is van :) Na, a parkolásról van szó...
Előzmény: Xolo (129)
Xolo Creative Commons License 2001.10.27 0 0 129
öö.. lehet, hogy kicsit fáradok, de most mi van? :)))
a mercis be akar furakodni az astra elé, akkor most ki hol mit rugdos az astrából?
Előzmény: Bihus (126)
Bihus Creative Commons License 2001.10.27 0 0 127
+d
Előzmény: Bihus (126)
Bihus Creative Commons License 2001.10.27 0 0 126
Ha az Astrás monjuk kirugdossa a fényszóróidat mérgében, attól jobb lesz? Vagy kulccsal végignyomja az autód oldalát végig. Ennek semmi értelme...
Előzmény: Xolo (123)
Le_grand_bleu Creative Commons License 2001.10.27 0 0 124
Tegnap este megint szokásos történetem: telefonra rákapcsolom a fülhallgatot, kezdek telefonálni, viszont valami nem stimmel, miközben emberkém a vonalban. Lámpa már zöld, nem kilöve, de azért elindulok. Mögöttem öreg Merga. Telefont kézbe veszem (amugy nem nagyon szoktam) és beszélek, közben 50 körüli tempoval megyek, fél kézzel nem száguldozom. Merga már villog. Kis id? után megel?z és belassul 20-ra elém. Én még mindig telefonálok, ilyenkor nem lehet sem anyázni, sem dudálni :-( Büntetés: telefon lerakása után mögémentem, és refi bekapcs. Persze ugy, hogy szemben nem jött semmi, amikor megindultak, refi lekapcs. El?zz?n meg bazze, de ne kezdjen el szórakozni, f?leg, hogy 5-el azért mentem, nem indokolatlanul lassan!
Xolo Creative Commons License 2001.10.27 0 0 123
Önbíráskodás az utakon...
Én sem fogom beengedni azt a köcsög buzeráns béemvést és merdzsóst, aki a délutáni dugóban a hungárián a népliget felé haladva a vidámparktól kezdve a síneken hajt, mert ő a törvényen kívüli. Valamelyik nap az 1-es villamosra vártam az Ajtósi Dürernél( mert a kocsim épp szervízben volt), és a kövekező a szitu:
sor áll, már a vidámparktól a hungária tömve. Köcsög merdzsós a síneken tép ezerrel. Lámpánál be akar menni egy astra elé, de az astra nem engedi, gurul előrébb. Ablakok le, anyázás ezerrel, közben zöldre vált, sor áll, dudálás, anyázás, aztán astra megunja és elengedi. Mert a merdzsós törvényen kívüli? Ő kielőzhet mindenkit, és még fel van háborodva, ha nem engedik be? Én sem emgedném be. Már csak azért sem. De tudom, én vagyok a paraszt. Nem érdekel. Én 20 percig araszolok, akkor ő tudjon várni fél percet, amig valaki beengedi, ha már ilyen pofátlan állat.
Nem értek egyet azzal, aki azt mondja, hogy ne böntessünk. De büntetünk. Tegnap este mentem haza, tudni kell, nálunk a panel ház előtt elég kevés a parkolóhely. Laknak ott egy páran, akik se vezetni, se parkolni nem tudnak. Jobb oldalon állt egy felícia, már vagy egy hete ott ál. Mellette üres vagy 4 autónyi hely. Jön haza a birka az Astrájával, és beáll a felícia mellé balra, úgy, hogy van vagy két méter hely, de már pont nem fér be semmi a két kocsi közé. Na őt is megbüntettem. Ráálltam a baloldalára úgy, hogy volt vagy 10 cm a két kocsi között. Ott beszállni nem fog. Majd beszáll a jobboldalról, vagy a csomagtartón, vagy vág egy bejáratot a kocsija tetején. Nem érdekel. Aki ilyen paraszt, azt büntetem, ha tetszik, ha nem. Biztos elküldött az anyámba, hogy miért álltam rá, és szerintem végig se gondolta, hogy miért nem normális távolságban álltam meg.
És nem lehet rám azt mondani, hogy nem vagyok toleráns vezető. A buszt kiengedem a buszöbölből, az elém bepofátlankodókat előre engedem, ha indexel ( ha nem indexel, akkor nem...)az elfogyó sávokból.
Más: Mentem tegnap az üllőin, egy nő asszem egy Asconával megy. Kapaszkodik a krományba erőteljesen. Hátul kisgyerek,, gyerekülés nélkül. Jobb hátsó ajtó nincs rendesen becsukva, nagyon megijedtem, hogy a gyerek ki fog esni. Melléérek, dudálok mint az állat, semmi, még csak oldalra se néz. Bemegyek mögé, villogok mint az állat, semmi reakció. Ismét mellé, duda, semmi. Látom a nő arcán, az is gondot okoz neki, hogy hogyan tartsa egyenesben a kocsit. Sajnálom, de nem tudok az ilyennel mit tenni. Csak egyszer elhagyja a gyerekét majd, akkor meg jön a sírás. Pedig én segíteni akartam.
Büntettem a köcsög suzukist is, aki nagy erősködve próbált lenyomni az útról, amikor a tömött Üllőin hazafelé nem mentem ki előle, hogy egy autóval előrébb kerüljön. Villogott, dudált. Aztán egy lámpánál megkérdeztem tőle, mi a baja. Azt mondta, hogy siet, mert dolga van. De mondom hova sietsz bazzeg, tömve van az út, nem tudsz előrébb jutni. Aztán itt felhúztam az ablakot. De nem engedem el, mert ne tolakodjon a tömött úton...
jokutya Creative Commons License 2001.10.27 0 0 122
Egy buszost hogyan nevelsz meg egy Civickel? Bár azt hallottam, akkor is előveszik őket a BKV-nál, ha nem az ő hibájukból kerülnek balesetben, de lehet, hogy ez csak PR duma, hogy milyen fasza vezetőik vannak...

Ma is dettó ugyanez, csak volánbusszal, szerencse, hogy szombat van és nem volt sürgős annyira munkába mennem.

Előzmény: Törölt nick (121)
jokutya Creative Commons License 2001.10.26 0 0 120
Ma reggel a Szilágyi E. fasoron korzás csajszi próbál befurakodni a Moszkva felé kanyarodó sávba. Nem engedik be, ráun, jönne vissza a Krisztina körút felé, de nem néz, mert a pasast szidja, aki nem engedte be. Húzza kormányt sávomba, én satufék, duda, csajszi rámnéz -- kulturált smink, kiskosztüm, de a szája iszonyú mocskos -- és valamiért nagyon utál. Beengedem, majd mellé sávba be, ablak lehúz, int neki, hogy ő is húzza le, de nem néz rám, ki a kocsiból, csajszi néz rám, fél, én mondok neki: csukja be az anyósoldali ajtaját, mert balasetveszélyes. Csajszi vörösödik, elszégyelli magát, bocsánatot kér. Mér, mit gondolt, mit fogok csinálni? :)

Egyébként arra járva nekem is nehéz keep cool mert amit a buszok művelnek, nem semmi. A Moszkva felé mindegyik a külső sávban megy, majd a tér torkolatánál rádhúzza a buszt, semmi index, vagy csak akkor, amikor már késő, azt ha beengeded -- kénytelen vagy -- szarik megköszönni. Neki ez jár. És pont velem, aki mindig kiengedem őket a buszöbölből. A Moszkváról jövő buszok, ha látják, hogy a külsőben már van egy busz, automatikusan a belső sávba kanyarodnak, ami logikus is, hiszen nem tudná kis ívben venni a kanyart egy ekkora dög, de aztán nem húz ki a külsőbe, egymás mellett döcög negyvennel két busz, akik a fasor keskenysége miatt nem is férnek el ketten anélkül, hogy az egyik át ne lógna a szembe jövő sávba. Már hét éve járok erre kocsival, de minden héten van egy ilyen. Na, kidühöngtem magam.

jokutya

Cgo 146 Creative Commons License 2001.10.26 0 0 119
Bihus,
szerintem nem volt igaza. Ilyen idegbeteg menjen el arra az utra, amit en mindig emlegetek hasonlo esetekben - Becs-Roma autopalyan. Mikor a 27. kamion kijon majd ele es 80-al elozi a masikat, akkor vagy szivrohamot kap es megoldodik minden gondja, vagy egy jot rohog, atertekeli az egesz eletet es vidaman megy tovabb. Nem ertem, minek a kormanyt rangatni, itt 5-6 mp-rol volt szo. Ha meg annyira siet, akkor miert van ideje melleallni es atpofazni? A lenyeg ugyis az utolso mondatodban van: tempóval utolértem a következő lámpánál...
Ha nem idegeskedett volna, talan meg el is eri a zoldet. Az en halalom a sok benazo es a sok idegbeteg. Mindket tipus csak lassitja a kozlekedest... Ma reggel en is rohogtem - tuning Favorit, 18-19 eves fiucska, remus ezerrel, hifi ezerrel. Ket sav, mindketten a megengedett duplajaval mentunk. Erre meglatja, hogy a savjaban ott a trolibusz. Nyomja neki, en visszaveszek, mert ugyis piros lesz. O cikazik a savok kozt 80-90-el, sokszor tenyleg veszelyesen. Mar el is felejtenem ot, mikor beerek a piroshoz es mogottem 10 meterrel 2 autobusz koze szorulva karomkodik. Idegbetegseg rulez. A busz miatt persze nem erte el a kovetkezo zoldet, en mar reg a cegnel parkoltam, mikor atrobogott mellettem.
Előzmény: Bihus (118)
Bihus Creative Commons License 2001.10.25 0 0 118
Én is járok ott az Árpád-hídon. Szidjuk itt a közlekedési morált, pedig az, hogy az alárendelt sor megy gyorsabban, azt mutatja, milyen sok az udvarias ember, nem? :)))

Én is a jobb oldali sávban megyek fel, és úgy húzom meg a határt, hogy ha van egy hely egy teherautó, vagy más előtt a fele út után, oda bemegyek. De azokat, akik már a záróvonal után, a forgalomtól elzárt területnél akarnak leszorítani, meg centiznek, mocskosul nem engedem be.

A dolog ebben az esetben sem csak fekete és fehér...

Cgo-nak annyit, hogy az ember nem tudja csak úgy eldönteni, hogy most felidegesíti-e magát, vagy sem. Bár azokat én sem értem, akik satuzgatnak más előtt, meg hasonlókat csinálnak.

Tegnapelőtt mentünk a Kerepesin éjjel, az Örs után 70-es tábla van, és kb. 60-nal érdemes menni, hogy a következő lámpánál ne kelljen megállni. Ha vannak ott várakozók, akkor kevesebbel. Ment egy teherautó a belsőben olyan 50-nel, mert most éppen voltak a lámpa előtt. Mellette szintén 50-nel egy másik autó. Egy idióta beállt a teherautó mögé, és elkezdett villogni, dudálni, meg annyira rángatta a kormányt jobbra-balra, hogy mindenki óvatosabb lett körülötte. Túljutottunk a lámpán, a teherautó szépen kihúzódott jobbra, erre a csóka mellément, pofázott neki valamit, és rárántotta a kormányt (ekkor szánakozó mosoly jelent meg a képemen, teherautót alsó-közepessel ijesztgetni?? :) ), majd nagy gázzal tovahajtott, tolta, ahogy kifért. Ilyen látványos őrjöngést még sosem láttam. Persze én egyenletes tempóval utolértem a következő lámpánál.

Ha úgy vesszük, jogosan idegesítette fel magát, mert 70-nel lehetett volna menni... Mégis, ki az, aki azt mondja, hogy igaza volt?

Előzmény: tpapa (112)
Cgo 146 Creative Commons License 2001.10.25 0 0 117
OFF: jol megy nekik, minden negyedik auto audi TT en inkabb azt mondanam, hogy az izlesuk hagy nemi kivannivalot maga utan
Előzmény: lms (115)
lms Creative Commons License 2001.10.25 0 0 115
Tavaly nyaron Irlandiaban, Dublinban voltunk egy kollegaval egy rovid tanfolyamon. Delutan kolbaszoltunk a belvarosban. Dugo mellett setalgatunk (jol megy nekik, minden negyedik auto audi TT :-), jobbra -- nagy ivben! -- fordulnanak de tul rovid a zold. Az egyebkent tok ures parhuzamos (balra kanyarodo) savban jott egyszer csak egy kisauto es probalt a lampanal befurakodni a sor elejere. Masodperceken belul utolerte a motoros rendor (sarga utcasepromellenyt viselnek), a sisak alol alig erthetoen (de a kezjelekbol egyertelmuen azonosithatoan) rakialtott az autosra: "That way! Go that way!" -- azaz balra. Az autos megszeppenve elment balra, valszleg ujbol beallni a kb. feloras sor vegere, a rendor pedig beallt forgalomiranyitani (dugot oszlatni).

***

Előzmény: tpapa (112)
tpapa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 114
"pedig szerintem nincsen rájuk szükség!"
- ezzel nem tudok -és nem is akarok- vitatkozni.
(Csak a dolgok relativitása, amit magad is érzel, nagyon domborodik ilyenkor...) :o)
Előzmény: sabian (113)
sabian Creative Commons License 2001.10.25 0 0 113
no "hamarítélés"!
ha lenne elég enegriám meg időm visszakeresném a hozzászólást a szégyentáblában, hogy mennyire büszke volt arra, amit tett.

Őszinte leszek: nagyon bosszantott! Ilyen önkéntes rendőrből nem egy van, pedig szerintem nincsen rájuk szükség!

sabian

Előzmény: tpapa (112)
tpapa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 112
"Aki ahhoz nyúl, hogy előre menjen bekéreckedni, az ahhoz is nyúl, hogy direkte feltartson mást."
- Nem szükségszerű. Pl. az is lehet, hogy nem nyúl, csak kamionnal van. :o) Ne ítélj már ilyen hamar! Velem pl. megesett, hogy nem siettem, be is álltam egy sor végére, de pár perc múlva(sic!) már meg is bántam, mert addigra már elment jobbról mellettem vagy 15-16 autó és mindet(!) beengedték az irgalmasok elöl, persze az én kontómra is... (Annyiban persze igazad van, hogy én nem azért álltam oda, mert nyúl vagyok, hanem mert nem siettem, de ettől még nem lett jobb érzés.) Ez persze a Te logikád szerint oda vezet -és sajnos ez egybevág a saját tapasztalataimmal-, hogy az emberek akkor is tolakszanak, ha nem is sietnek...

Megoldás csak a fizikailag elválaszott utak lennének, ahol adva lenne a lehetőség, hogy eldöntsd: mennyire sietsz, és oda sorolnál be! Nem jönne eléd senki, nem dudálna/villogna rád hátulról senki, stb. Erre az esély kb. 0%, mert nekünk még annyi utunk sincs, hogy rendesen elférjünk rajta, nemhogy annyi, hogy legyen választék! :o(

Ergo: Vagy megszox, vagy megszöx... :o)

u.i. Az emberek márpedig ilyenek és kész. Ebben nincs érv és nincs logika. Ez színtiszta empíria! (Megfigyelés.) :o)))

Előzmény: sabian (110)
sabian Creative Commons License 2001.10.25 0 0 111
helyesen így hangzik:
"nem nyúlság HANEM udvariatlanság."
sabian
sabian Creative Commons License 2001.10.25 0 0 110
Ez egy élő példa volt annak idején a szégyentáblán. Valaki büszkén újságolta tettét, hogy úgy cselekedett abban a bizonyos másik sávban. Ha siet menjen előre kéreckedjen be, hátha beengedik. Ha nem siet, akkor viszont ne tartson fel mást szándékosan, büszkén és vigyorogva.
Aki ahhoz nyúl, hogy előre menjen bekéreckedni, az ahhoz is nyúl, hogy direkte feltartson mást. Ez nem nyúlság és udvariatlanság. Szerintem a közlekedésben sosem lehet alkalmazni a "dögöljön meg a szomszéd tehene elvet".
sabian
Előzmény: tpapa (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!