Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2005.06.22 0 0 5
habár, ma kicsit gondolkodtam, technikai háttere szerintem nincs annak, hogy ne kelljen kivárni a 3 hónapot. a törvény rögzíti így. az okát még nem tudom, de nagyon furdal a kíváncsiság.
msmks Creative Commons License 2005.06.22 0 0 4
szerintem megérne egy Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete kivizsgálást.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 3
Szerintem hitelt gyorsabban kaphatsz.
Egész elhűltem, hogy ha 1 hónap alatt kellene a pénz akkor visszatartanak 3 %-ot, vagyi semmi kamatot nem fizetnek.
Törvényes ez?
Előzmény: msmks (2)
msmks Creative Commons License 2005.05.19 0 0 2
arra figyeljetek, hogy hiába előtakarékoskodtok, a pénz felvétele azután három hónappal lehetséges csak, hogy jelzed hogy szükséged van rá.
kb. olyan mintha hitelt vennél fel.
a másik meg az, hogy a pénzre (99-ben kötöttem a szerződést) 3% kamatot adott a Fundamenta. az hogy abszolútértékben mégis több, mint amit befizettem, az állami támogatásnak köszönhető. de valószínűleg jobban jártam volna, ha a pénzemet állampapírokba fektetem.

a harmadik, hogy ha két szerződést kívánsz felhasználni ugyanarra az ingatlan vásárlására (és igényled a kedvező kamatozású hitelt), akkor a Fundamenta mindenképpen összevonja a két szerződést, és a szerződéstulajdonosok adóstársak lesznek.
továbbá megpróbálják bejegyezni a jelzálogot az ingatlanra. így mi sem tudtuk felvenni a maximális összegű hitelt, hiába fizettük a pénzt 6 évig.
Előzmény: eMM (1)
eMM Creative Commons License 1999.10.02 0 0 1
A róka nekem se volt szimpi.
Amikor a Csúcs ünynökük (fölsö lépcsős) eljött hozzám (nem nekem kellet a lakás nekem van hanem ismerősnek) és neki állt nekem kiselőadást tartanmi arról hogy ez kint mekkora cég, a blikk is megírta ám!
Arra rá se rántott hogy ez nem engem érdekel, az meg főleg nem hogy kint mekkora a cég, csak nyomta tovább a betanult, agymosott rizsát.
Meg hogy volt olyan vállalkozó aki tízet kötött egyszerre meg ilyenek. (hátha én is ráharapok)
Szóval komolytalannak tűnt már akkoris.
Akik annak idején kötöttek az isemrőseim közül,már szinte mindenki visszamondta a dolgot, ki ezért,ki azért,de főleg mert nagyon nem fizetnek ki megigért pénzeket.
Azért az OTP se biztos hogy olyan lyó a bürokrácia, nehézkesség, stb ott is elég jellemző, de hogy megbízhatóbb mint a róka az tuti.
PX2 Creative Commons License 1999.09.30 0 0 0
Nem véletlen a róka lett a reklámfigura.Idáig is kétkedve figyeltem Őket.Jó ,hogy ezt megirtad.Probálkozz a legnagyobb magyar bankkal.(hárOm beTű P).előleg befizetésével lakást ajánlanak, amelyre maga a lakás a fedezet.-banki kamat ,de létezik állami kamattámogatás,szoc.pol. ect.( annyi az igazsághoz tartozik , hogy ezt a bulit kilenc éve csináltam ,de úgy tudom ma is létezik.)még mindig jobb mint a rókamese
muolin Creative Commons License 1999.09.30 0 0 topiknyitó
Igen ő az az oly határozottsággal hazánk piacára betörő cég, mely ugye olyan szolgáltatást kinál, pontosabban reklámoz, mellyel mindenki pár év múlva megveheti álmai lakását, felújithat stb.
Azt hiszem M.o.-n is ( mint a világon mindenütt ) addig gyors és segitőkész egy pénzintézet, mig a pénz befelé áramlik, amint ezen folyamatot meg szeretnénk forditani hatalmas akadályokat, köztük a jó öreg, mindig beváló bürokráciát gurgatják elénk.
Több mint két éve szerződést kötöttem velük. A törlesztőrészleteket rendszeresen fizettem. Még azon évben megemeltem a szerződés összegét. A törlesztőrészleteket rendszeresen fizettem. Eltelt két év. Éppen egy nagyon kedvező árú lakásvásárlásra szántam el magam, és ezen okból fel akartam venni tőlük egy. un. áthidaló kölcsönt. És akkor elkezdődött az immár negyedik hónapja tartó levelezésem a mélyen tisztelt fennt emlitettel. Megigényeltem. Visszairák, hogy valamilyen fizetési rendszerességet figyelő értékszámom nem elegendő (ők igy magyarázzák azt az időszakot, mikor még az első szerződéses összeget törlesztettem, és mikor pár százezerrel megemeltettem, akkor stornó rendszerességi értékszám). Eljött a nyár. Az ügyemmel megbizott hölgy nyaralni ment, " Majd érdeklődjön késöbb! ". Érdeklődtem. Egyszer véletlenül egy készséges hölgy vette fel a telefont aki kiszámolta, már csak két hónap és megigényelhetem a hőn áhitott kölcsönömet. Idő tellik, lakás ugrott. Na de eljött az én időm, végre megfelelő lett az a bizonyos, ami cirka két és fél év lett annyi aminek már két év után megfelelőnek kellett lennie. Akkor egy egymilliós hitelre a következő fedezetket kérték. Az én kereseti kimutatásom, a szüleim kereseti kimutatása, a szüleim lakása, az én leendő (!) lakásom.

További inyencségek : nem tudták hogy
van e egyáltatlán hitelosztályuk ( megoldás: van, mert nekem onnan jött a levelem ), az általuk állitólag feladott levél egy hónap múlva ér csak ki hozzám......

Szóval beleuntam az egészbe. Felbontottam velük szerződést. A lakás amira még anno fel akartam venni pénzt persze elúszot.

Kedves leendő lakásvásárlók!
Jól gonoljátok meg, hogy egy ilyen rókának adjátok e kemény munkávak keresett pénzeteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!