Keresés

Részletes keresés

szomorce Creative Commons License 2005.12.25 0 0 16
Meghalt szegény. Levágták a fülét, másfél évig vérezte előtte szegény. Egy hétig élt utána, és elaludt egyik reggelre. Kedves Fehér Cica.
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.07 0 0 15
Szia,
Azt mondta, tök jól néz ki, nem sovány, ilyennek kell lennie... :) Kicsit meglepődtem, de biztos ő tudja jobban... Amúgy semmi extra mást nem mondott a szurin meg a diétán kívül... :) Jaaaj, remélem javulgat szegénykém... :) Köszi a drukkot!!!!
Előzmény: szuszmok (14)
szuszmok Creative Commons License 2005.07.07 0 0 14

No, akkor legalább kiderült, mi a baja a cirmáknak!

Reméljük, a szurik majd hatni fognak! Semmiféle más plussz dolgot nem mondott a doki? Kérdezz rá  a Probios-ra, hogy azt adhatod-e neki, javasolja-e majd  a szurik után?

Drukk a cirmáknak!:-)))

Előzmény: MissEarnshaw (13)
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.07 0 0 13
Nah, most jöttem az orvostól, bél-gyulladás a diagnózis. :-/ A diéta továbbra is marad és kapott egy szurit, amiről annyit tudok, hogy 3600 pénz volt és holnap is kapja ugyanezt (?). Állítólag nincs lefogyva, olyan, mint egy normális súlyú cica, ez kicsit megnyugtatott, lehet, hogy eddig kövér volt? :D
Mindenesetre holnap is megyünk... :) Köszi a segítséget!
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.06 0 0 12
Igen, minden oltást megkapott, bár talált cica volt, de nagyon pici volt akkor még, úgyhogy teljesen időben is kapta a szurikat.

Holnap viszem az orvoshoz, két hónapon belül vagy hatodszor, mert mostanság volt a kasztráció is... :-/ Csórikám már hazajár az orvoshoz...
Előzmény: szuszmok (11)
szuszmok Creative Commons License 2005.07.06 0 0 11

az ilyen súlyos hasmenés könnyen kiszáradáshoz vezethet, mindenképpen vidd vissza  a dokidhoz! nemcsak paraziták miatt mehet egy cica hasa, hanem fertőzések miatt is, takarmányozási gondok miatt is, vagy azért is mert felevett valamit.

remélem, a dokid most alaposabban megvizsgálja, mielőtt még komolyabb, visszsfordíthatatlan baja lenne a cicának.

oltva rendesen van???

 

a Probiost állatpatikában lehet kapni.

Előzmény: MissEarnshaw (9)
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.06 0 0 10
A Probiost felírom, ma is akartam venni valamit, de nem tudtam, hová menjek... A DMben meg semmi sem volt csak "szőrszépítő" tabletták. :(
Előzmény: szuszmok (8)
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.06 0 0 9
Szia,

Köszi a választ.... Igazság szerint elég régen vettük észre, hogy hasmenése van, el is vittük a kakiját orvoshoz, aki azt mondta, hogy teli van valamilyen szárnyasokban élő parazita-petékkel. Beadtunk neki féreghajtógyógyszert és elkezdtük a diétát, azóta egyszer-kétszer láttam, hogy hasmenése volt, mert mostanság mindig kikéretkezik a kertbe... Ma reggel viszont a szobában (!) csinált be, ilyet még soha életben nem csinált. Azonnal visszavittem a kakit, erre jött telefonon a válasz, hogy negatív a parazita teszt és a stressztől elfelejtettem megkérdezni, hogy akkor mi, ha nem féreg?! Szinte semmit sem eszik, ez aggaszt, pulykasonkát is adtam, azt is alig-alig, max egy felet naponta. Lázasnak nem tűnik és tegnapelőtt még nagyon ugra-bugrált is, emlékszem.
Holnap visszaviszem a dokihoz. :( De annyira aggódom... ;(
szuszmok Creative Commons License 2005.07.06 0 0 8

Szia,

 

Doki mit mond, mire gyanakszik? Nem adott gyógyikát a diétán kívül?

fontos lenne vissazvinni, mert ez nem természetes.

 

Tüneti kezelésként a probiost tudom javasolni (vény nékül kapható por álagú táplálékkiegészítő), illetve van még pár szer, de azt a doki írhat fel és csak vele megbeszélve javaslom a cicának adni.

 

Előzmény: MissEarnshaw (7)
MissEarnshaw Creative Commons License 2005.07.06 0 0 7
Sziasztok,

Köszi a linket, de most nem tudom végignézegetni a megfelelő oldalakat, így csak egy gyors kérdést szeretnék feltenni.
A másfél éves ivartalanított kandúrunknál két hete csináltunk féreghajtást, mert a kakija tele volt parazitákkal és nagyon hasmenése volt. Az orvos diétát is felírt neki, csak pulykahúson és rizsen élt az elmúlt 2 hétben. (Eddig szinte csak Darlingot evett, szárazat és normált. Tejet nem kap.) Ennek ellenére azóta is folyton rohannia kell a rötyire :) magyarul továbbra is hasmenéses. Megnézettük, állítólag már nincs parazita a kakijában, mégis gáz van. Alig eszik és már szinte csontsovány... :( Nincs valami tippetek, mi lehet vele? Olyan fiatal... Minden oltása megvan... ;(((
szomorce Creative Commons License 2005.06.19 0 0 6
Előzmény: szomorce (5)
szomorce Creative Commons License 2005.06.19 0 0 5
Előzmény: Juci25 (-)
szomorce Creative Commons License 2005.05.15 0 0 4
A cica... állítólag inváziós állat... :) Volt a National Geographicban! Hozzánk is beinvációzzák magukat mindig az új meg új kismacskák, aztán apu valahogy, pár hónapos korukban kinyiffantja őket, de aszt nem tom, hogy csinálja... Télleg, nem tudjátok, mit lehetne csinálni szegény fehér macskánk fülével? Nem gyógyul be neki... Úgy kezdődött, hogy leégett a napon. Meg így is folytatódik szerintem, egy hete kb. adunk neki C-vitamint, egy hónapja kb. vettem neki úgy 1500-ért sebkenőcsöt (titokban), az előtt körömvirágkrémmel kentük be néha, meg valami régebbi sebkenőccsel... Hogy lehetne itthon kitisztítani? Mindig lekaparja, az jó, vagy rossz?... Mit lehetne neki adni???
szomorce Creative Commons License 2005.03.14 0 0 3

Sziasztok!

A mi cicánk füle véres, és nem gyógyul be fél éve. Lehetne neki segíteni? Mennyi C-vitamint lehet egyszerre beadni egy macskának?

Remélem még nem hal bele ezen a nyáron, a Naptól fölég neki és kisebesedik. De a szüleimet nem nagyon zavarja a dolog...

Juci25 Creative Commons License 2002.09.03 0 0 2
Köszi a tippeket!
TopCat Creative Commons License 2002.08.28 0 0 1
Juci25, Olvasd el ezt a cikket: http://www.extra.hu/mokusfalvi/egeszseg/fus.htm
Ebből többek között kiderül, hogy van speciális gyógytáp a húgykőre hajlamos cicáknak, és van olyan táp is, amely (ha elég idő áll rendelkezésre) feloldja a már meglévő húgyköveket.
Ha már nagyon súlyos a húgykövesség és nincs idő a húgykövek feloldására (a cica már nem tud pisilni tőlük), akkor létezik egy speciális műtét is.
A Hill's tápokat és gyógytápokat legkedvezőbb áron és kiszerelésben a magyarországi forgalmazónál, a Pharmavetnél veheted meg: 1037 B. Bécsi út 85. (bent az udvarban), telefon: 250-8061. Ha jól emlékszem, csak délután 4-ig vannak nyitva.
Vigyázni kell még az ilyen cicáknál, hogy ne kapjanak sok magnéziumot tartalmazó eledelt, pl. sajtot.
Mielőbbi gyógyulást kívánok! :)))
m_anna Creative Commons License 2002.08.28 0 0 0
Ha gyógytáp alatt a Royal Canin-t érted, akkor azt pl. (NEM REKLÁMNAK SZÁNOM!) ha jól tudom a Közraktár utcában lehet a legolcsóbban venni, vagy még a Jurányi utcában láttam olcsóbban. Pontos címet tudok küldeni, ha gondolod.

Anna

Előzmény: Juci25 (-)
Juci25 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 topiknyitó
Szijasztok!
Van egy fekete, herélt kandúr cicám. Van egy betegsége, kövek képződnek a hugyhólyagjában, ezért csak speciális tápot ehet. Szerencsére szereti is :) A gondom a következő: a kisebb, hogy elég drága ez a kaja, legutóbb 500 g-t 1300 ft-ért vettem, a nagyobb, hogy elég nehezen beszerezhető, főleg a nagyobb kiszerelés. Eddig csak Kispesten kerestem, ha tud vki ezen a környéken, vagy bárhol megbízható gyógytáp kereskedést, azt megköszönném. A másik kérdésem, hogy van tapasztalatotok ezzel a betegséggel kapcsolatban? Eddig két állatorvos mondta, hogy nem lehet gyógyítani, csak ez a gyógytáp tudja megelőzni. Akkor még átmenetileg sem adhatok neki mást? Vagy keverve a kettőt?
Előre is köszi!
Juc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!