Keresés

Részletes keresés

esztétika Creative Commons License 2006.05.04 0 0 15
Én szertem,ha uralkodnak rajtam. Inkább uralkodjanak ők,mint hogy kalitkába zárva érezzék magukat mellettem.
Michelle Creative Commons License 2000.01.11 0 0 14
nahat:)
nemtudom a tobbi lany (no) hogy one vele, de neha magamsem tudom Ldonteni, hogy mi lenne a yo...karrier vagy feszek...
1 biztos, nelkuletek nem menne egy nonek se, hogy otthonis es a szakmajaban is 1forman yol megallja a helyet:) szal...a fele erdem a tietek lesz, ha kitor a nouralom:)
es...nelkuletek dogunalom lenne a vilag:)
kesztyűskéz Creative Commons License 2000.01.10 0 0 13
Persze, dehát most van ma!
Én meg én vagyok, nem a selyemkesztyűs ükunokám!
A világ meg változik!
Nem ez volt tegnap, nem ez lesz holnap!
Ekkor és ez van!
Nekem jöhet!

:-))))
Habi

Előzmény: Som-Som (12)
Som-Som Creative Commons License 2000.01.10 0 0 12
Ma ez a romantikus, viszont a selyemkesztyű nevű leány ükunokád már azt fogja kiabálni, hogy "Gyere te vad kan, és hajts uralmad alá!".
Előzmény: kesztyűskéz (10)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.01.10 0 0 11
:)))
Előzmény: kesztyűskéz (10)
kesztyűskéz Creative Commons License 2000.01.10 0 0 10
A nő pont olyan, mint a világ ma:
kiszámíthatatlan, leigázhatatlan, intelligens, de ösztön vezérelt, buja és csodálatos.

Egy ilyen világban csak egy ilyen lény mutathat utat.
De azért mi is kellünk neki!
Részemről szívesen segítek, hogy igazi Nők lehessenek!
Megadom magam!
Nekik!

:-)))

Som-Som Creative Commons License 2000.01.10 0 0 9
Nem ez lesz az emberiség történelmében az első eset, hogy a nők egyenrangúak, esetleg fontosabb szereplők lesznek, mint a férfiak. Amikor a bogyó volt a fő táplálék, akkortájt is ez a módi járta. Aztán jött a mammutvadászat. Ahogy észrevettem, a legtöbb dolog mindig ingadozik két valami között, mint a szinusz függvény. Mindig lesznek forradalmárok, mert semmi sem jó úgy, ahogy van.
Előzmény: kerub (8)
kerub Creative Commons License 2000.01.10 0 0 8
A század elején még az volt az álláspont,hogy:
"Hová is lenne a világ, ha a kelekótya asszonynép mondaná meg mi a helyes és a mi nem ?".

Na most azóta már a a nők elsárkányosodásáról is olvastunk egyet mást.

Hát akkor most mi lesz?

Som-Som Creative Commons License 2000.01.10 0 0 7
Figyelem! A következőkben látszólag sovoniszta megnyilvánulások és durva általánosítások lesznek. Légyszi az ezek mögötti lényeget próbáljátok figyelni. Stílusbeli különbségekre szeretnék rávilágítani, nem pedig leszólni egyik vagy másik nemet.



A témanyitó érdekes, sok igazságot tartalmaz, és persze talán téves következtetést is. A férfiak szemében(!) a nők mindigis olyanok voltak, hogy a háttérből irányították a környezetüket. Ez a vélemény járja a földgolyóbis miden pontján élő férfiaknál. III. Napóleont rendszeresen csúfolta is a nép emiatt, de Hunyadi Mátyásnál sem volt más a helyzet. Most csupán annyi történt, hogy a nők sok olyan szerepbe bejutottak, ahonnan idáig jogtalanul távoltartották őket. Az uralom alá hajtandó (elnézést, túl erős megfogalmazás) terület megnövekedett.

Jelenleg a politika színpadán sajnos még kuriózumnak számítanak a nők, így lehetséges az, hogy fényes üstökösként száguldanak felfelé. Ez egy hajtóerő a nőknek, hogy íme, betörtem a férfiak világába, én a gyönge, törékeny nádszál (ez a nőket a legkevésbé sem jellemzi). A férfiak egy része meg röhög, hogyha sok nő lesz, akkor úgyis azzal lesznek elfoglalva, hogy kikaparják egymás szemét az uralmi hatókörért vívott harcban. Tehát nem lesz nőuralom.



A másik a tanulmányi eredmények kérdése. Saját tapasztalataim azt támasztják alá, hogy a lányok tanulmányi eredményei csakugyan jobbak, ebből azonban csak az derül ki, hogy a tananyagot szorgalmasan megtanulták. Ebből azonban hiba lenne bármilyen tudásra vonatkozó következtetést levonni, mivel a tananyag egy valós feladat elvégzéséhez szükséges tudásnak csak töredékét tartalmazza, másrészt az oktatási intézményekben ritkán tudják a valódi tudást mérni, tudás nélküli magolással is jó jegyeket lehet kapni. Tapasztalataim szerint a fiúk kisebb része hajlandó magolni, viszont a szakmai tudásuk a tananyagon túlmenően szélesebb körű. Ez persze csak egy nem korrekt megfigyeléseken alapuló statisztika, de arra következtetek, hogy a fiúk fegyelmezetlenek a tanulásban. Szerencsésebb lenne az oktatási intézményekben a valódi tudást, szakmai intelligenciát mérni, mint a tananyag elsajátítását, és akkor valószínűleg jóval kiegyenlítettebb lenne a kép, ráadásul valósághű is.
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.10 0 0 6
1, Sem a nok, sem a ferfiak szemelyiszama nem kezdodik sehogy, mert nincs mar olyan, hogy szemelyi szam....
2, Ha lenne meg szemelyi szam, akkor a noke 4-el, a ferfiake 3-al kezdodne, mert a 00-s vegu evekben a definicio szerint valtas volt, hogy lehessen tudni a szemelyi szam alapjan, hogy 100 eves az illeto vagy ujszulott.
Na persze a mult evszadbol visszamaradt oskovuletek szemelyi szama az maradt volna 1-es meg 2-es. :-)
Előzmény: gecko (3)
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.10 0 0 5
1, Sem a nok, sem a ferfiak szemelyiszama nem kezdodik sehogy, mert nincs mar olyan, hogy szemelyi szam....
2, Ha lenne meg szemelyi szam, akkor a noke 4-el, a ferfiake 3-al kezdodne, mert a 00-s vegu evekben a definicio szerint valtas volt, hogy lehessen tudni a szemelyi szam alapjan, hogy 100 eves az illeto vagy ujszulott.
Na persze a mult evszadbol visszamaradt oskovuletek szemelyi szama az maradt volna 1-es meg 2-es. :-)
Előzmény: gecko (3)
Michelle Creative Commons License 2000.01.10 0 0 4
Nahat, nagyon erdekes:) azert, szerintem nem lenne felesleges yol vegignezni, hogy az eddigi hozzaszolasok mekkora resze szarmazik noktol:)
Talan nem kene annyira felfujni a dolgot, lehet, hogy igy lesz a bolhabol elefant?:)
gecko Creative Commons License 2000.01.10 0 0 3
arra gondoltok hogy most man 2-vel kezdodik az evszam es az nagyon rossz merta nok szsz is 2 velkezdodik

ez marhasag jojjenek a nok es uralkodjanak felettunk ferfiakon
:D

Előzmény: NaNe (-)
eMM Creative Commons License 2000.01.10 0 0 2
Látjátok látjátok mégis itt a világvége! :-)
Előzmény: NaNe (-)
piotre Creative Commons License 2000.01.10 0 0 1
Hát ez az jönnek az NDK-s úszólányok és átveszik a hatalmat.
NaNe Creative Commons License 2000.01.10 0 0 0
Nulla jöhet.
Sőt kötelező ! :)
NaNe Creative Commons License 2000.01.10 0 0 topiknyitó
Mint ha csak a Törzsasztalra szánta volna Kasza László a Népszabdság újságírója a cikket, melyet minden kommentár nélkül vitaindítóként idézek a hétfői számból.
Remélem, nem prófétál :)

NaNe

"Jönnek a nők! – lepett meg a hírrel a Le Figaro. Én meg azt hittem, hogy Éváék már régen, a paradicsomi eset óta köztünk vannak. De lap felvilágosít: a nők hamarosan nem „köztünk”, hanem „felettünk”, férfiak felett lesznek. Ennek egyik biztos jelét abban látja, hogy Jacqes Chirac konzervatív gaulle-ista pártja – történetében először – nőt választott elnökévé. És nem is akármilyet. Az 53 éves Michéle Alliot-Marie személyében okosat, csinost, öntudatost. Olyat, aki szinte a teljes pártelnökség akarata ellenére nyert annak a Chiracnak jelöltje (természetesen férfi) ellen, aki szűkebb hazája, Corréze bisztróinak törzsasztalánál szívesen emeli poharát a régi lovassági mondással: „Asszonyainkra, lovainkra és azokra, akik felszállnak rájuk.”

És mindez csak a kezdet! – int a Le Figaro: a szocialista kormány törvényjavaslatot fogadott el, hogy a pártoknak legalább annyi nőt kell jelölniük képviselőnek a parlamenti választásokon, ahány férfit. Ha nem, levonnak a támogatásukból.

A francia nem elszigetelt eset. Németországban a kereszténydemokraták következő kancellárjelöltjeként egyre többen emlegetik a mostani pártfőtitkár, Angela Merkel nevét. Európa számos országában pedig az bizonyítja a női öntudat növekedését, hogy a legtöbb esetben ők nyújtják be a válási keresetet.

A német Alice Schwarzer („foglalkozásom feminista”) szerint „úgy tűnik, ha későn is, de győz a feminizmus”. Feltehetően nem erről, hanem többről, következményeiben fontosabb dologról van szó. Arról, amit mindenekelőtt angolszász szociológusok, pszichiáterek állítanak: a nők jobban alkalmazkodnak a modern kor kihívásaihoz, mint a férfiak, így jobban érvényesülnek. Jogaikat, lehetőségeiket tehát nem a férfitársadalom „belátása”, az „igazságosság” szép, de megfoghatatlan elve garantálja, hanem a társadalmi igény, az adottságok. Szociológusok szerint ebben a világban az tud helytállni, aki képes ötvözni magában a férfi és női erényeket. Miután évszázadokon át a férfi tulajdonságait emelték eszményi szintre, nekik nehezebb átvenni a korábban lenézett női vonásokat, mint fordítva. A nők nagy előnyeként tartják számon – családban és munkahelyen – a jobb alkalmazkodó képességet. Nekik ez nem új kihívás, hiszen megedződtek abban, hogy eddig is alkalmazkodniuk kellett a férfiak foglalkozásához. Ők nem katasztrófaként vagy egyéni kudarcként élik meg a változásokat, hanem megoldandó új helyzetet látnak benne.

Az egyre inkább előtérbe kerülő nő típusa nem az ápolatlan, csak humán műveltségű, a nők sérelmeit a társadalmon jogosan (!) számon kérő klasszikus európai feminista. És nem a „férfiak likvidálását” zászlajára tűző, 1968-as radikális amerikai irányzat. Szakmailag jól képzett, nő voltával tisztában lévő és annak erényeit, előnyeit tudatosan kihasználó, öntudatos típus. A munkahelyén sikeres, de nem fintorog, ha háztartási munkáról van szó. Sőt büszke arra, hogy főzni is jól tud.

A nők tudatosan készülnek erre a szerepre. A nagy ipari országok adatai szerint az általános és középiskolákban a lányok tanulmányi eredménye jobb a fiukénál. Az egyetemeken aránylag több a „kitűnően” végző nő, mint férfi.

Susan Faludi amerikai szociológus nagy feltűnést keltő könyvében (Az amerikai férfiak megcsalása) kifejti, hogy a férfitársadalom általában rosszul és minél alacsonyabb műveltségű, annál roszszabbul éli meg ezeket a változásokat. Nehezen viseli el, hogy a korábban csak neki fenntartott területekre is behatolnak a nők (katonaság stb.) Sokan veszélyeztetve érzik családfői, családfenntartó pozíciójuk adta uralkodó szerepüket. Tragédia, hogy mindenek előtt azok az alacsonyabb műveltségű férfiak ragaszkodnak ehhez, akik képzettség hiányában a legkevésbé tudnak megfelelni saját férfiideáljuknak. Viselkedési mintájuk – beleértve a fiatal generációt is – a régi: legyen asztalon a vacsora, aztán sör, tévé. Az ugyancsak munkavállaló feleség pedig dolgozza le otthon a második műszakot is.

Frederic Hayward amerikai pszichiáter a férfiakat nyomasztó változásokkal magyarázza az ijesztő méreteket öltő potencia zavart szexuális életükben (a 25–50 év közötti amerikai férfiak 61 százalékánál!), az alkoholizmust és a már tizenéves fiuknál is tapasztalható agressziót a „minden bajt okozó” nők ellen. "

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!