Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

szpsz911 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 273
Kár, hogy 4éve behalt a topic. Lenne mit írni most, 2006-ban is...
tündérlala Creative Commons License 2002.10.16 0 0 272
A Stratus első izzó cseréje első alkalommal tényleg kicsit macerás, de azért nem kell szervízbe menni... Lehet a csavarhoz való Beta csavarhúzót kapni.
Viszont a hátsó égők cseréje a csomagtartótérből példásasan egyszerű.

Viszont a minap volt "szerencsém" az asszony Suzukiján hátsó égőt cserélni, - na azt a szívást... Rémálom.

lala

Tzl Creative Commons License 2000.12.11 0 0 271
Még egy utolsó hozáászólás az izzócseréről:

Ismerősöm Subaru kisbuszában (tipust nem tudom, de 4WD és padlóalatti farmotor ha jól tudom) a lámpába bele van öntve a tompított és a refi izzószála. Ha kiég az egyik szál, akkor komplett lámpacsere. De utángyártottban létezik hozzá olyan lámpa amelyikbe bele megy a H4.

Előzmény: Blindmouse (270)
Blindmouse Creative Commons License 2000.12.11 0 0 270
Amúgy nem egyszerű nekem sem egy izzócsere..

"front garnish" kiszerel.. utána a belső indexxel egyben lévő műanyag elem kiszedése után már ki lehet venni a fényszóróház műanyag burkolatát, és kiszedheted a keretet ami odafogja a lámpatestet ;)))

Ja.. nekem sem jelzi vissza.. viszont látom a lámpáimat ha nyitva vannak.. bár volt hogy valahol leálltam az út szélén.. és úgy kapcsoltam le a tompítottat hogy a lámpát nyitva hagytam. utána vagy 4 mérföldet tettem meg úgy hogy nem kapcsoltam vissza.. :)))

Előzmény: Degeczi (267)
Blindmouse Creative Commons License 2000.12.11 0 0 269
Az ilyenek úgy vannak megoldva hogy az állítást a fényszóró keretén végzed el, amire ráerősíted a lámpatestet.. és ha kiszeded attól még nem kell újraállítani..
Előzmény: Me Myself and I (265)
BkorVette Creative Commons License 2000.12.10 0 0 268
Sajna eppen a minap jartam igy....
Pedig sem no nem vagyok, sem kezdo mazsola...
Ugy tortent, hogy regota rossz a helyzetjelzom, ezert a muszergal nem vilagit, bar a tompitottam mukodik...
Egy olyan helyrol indultam el, ami teljesen jol volt kozvilagitva, kodos paras ido volt, amugy sem lattam sokmindent a paras uvegen keresztul, teny, hogy akkor vettem eszre, mikor elhagytam a lampasort, es kurvara nem lattam elore.....
Hat kerem 2-3 km-ert haladtam full sotetben lampa nelkul egy fekete laposkuszasban kozlekedo autoval...az volt a szerencsem, hogy hajnali 3-4 ora volt, igy senkivel sem talalkoztam utkozben...

Most lehet ram mazsolat kiabalni....

Udv.:B.korVette

Ui.: ezt az okulas miatt irtam, csak hogy nemelyek nehogy felreertsek, es azt gondoljak buszke vagyok erre a teljesitmenyemre is....akire ez vonatkozik ugyis tudni fogja...

Előzmény: Degeczi (267)
Degeczi Creative Commons License 2000.12.10 0 0 267
Vegulis igaz - de ha a helyzetjelzot folkapcsolja, akkor a muszerfal mar vilagit. Marpedig nagyon sok tipus nem jelzi vissza a kulonbseget a helyzetjelzo es a tompitott kozott! Igy (varosban, persze) tenyleg konnyebben elfelejthetik raadni a kovetkezo fokozatot.

Egyebkent tenyleg semmi mentseg a sotetben-soteten haladoknak: ezzel azt aruljak el, h ra sem neztek a muszerfalra (csak foltunne, h semmit nem latnak)! Nyilvan nem veletlen, h donto tobbsegben nem himnemuekrol van szo.

Előzmény: minimal (266)
minimal Creative Commons License 2000.12.10 0 0 266
Alfred!
Elfogadom az érveidet, de azt állítom, hogy a város az más mint az országút, engem a helyzetjelzőzés nem zavar, nem úgy mint a ködlámpa. Ha valaki meg elfelejti felkapcsolni sötétben a tompítottat, az már egy "autós balfácánok" topic-ba tartozna.

Az izzócseréhez még annyit tennék hozzá, hogy a Mondeo izzócseréjéhez a hűtőmaszkot, aztán a lámpatestet kell kivenni. Mindehhez csavarhúzók stb. kell. No comment

Me Myself and I Creative Commons License 2000.12.10 0 0 265
A probléma igazából nem a csavarokkal van, mert azt akár tényleg ki lehet cserélni, hanem azzal, hogy az egész lámpatestet ki kell szedni a cseréhez. Ez a mutatvány pedig az út szélén, éccaka nem igazán tanácsos. Arról nem is beszélve, hogy az izzó cseréje után rá van kényszeritve az ember a fényszóró beállitásra is. Ez a műszer pedig nem szokott a csomagtartóban figyelni...
Előzmény: Blindmouse (264)
Blindmouse Creative Commons License 2000.12.10 0 0 264
USA vasakban előferdül ilyen elég sűrűn.. a DSM is ilyen alapból.. csak a jólelkű ownerek kicserélik rendesre :)
Előzmény: Asszem (263)
Asszem Creative Commons License 2000.12.10 0 0 263
Ezt marha nehéz elhinnem...
Nem lehet, hogy csak valami eszetlen trükkje van?

Szerintem előírás, hogy a júzer az út szélén ki tudjon cserélni egy izzót.

Előzmény: Me Myself and I (262)
Me Myself and I Creative Commons License 2000.12.10 0 0 262
Ez egy európai Stratus. Már másoktól is hallotam, hogy ilyen problémájuk volt. Úgy tünik, hogy ez a módi kezd elterjedni mindenféle márkáknál.
Előzmény: fargo (260)
Alfred Creative Commons License 2000.12.10 0 0 261
minimal:
Minden elvből szabálytsértő ezt mondja, ha épp az ő kedvenc szabályáról kérdezik.
Az ember agya rááll a várható szembeforgalom képére. Az országúton tompitott fényt vársz, ha lámpa nélkül jön valaki, késik a tudatos felismerés is. Ugyan ez a helyzet a városban a tompitott/helyzetjelzővel. A megfelelően beállitott fényszóró nem zavar senkit, viszont jól látszik, nem kell figyelned arra, hogy mikor lesz máre elég sötét, hogy a tompitottat bekapcsold. Ha pedig a helyzetjelzővel való közlekedés egy új divat, akkor nagyon el vagyok keseredve, mert ennek egyenes következménye az, hogy a divatos fiúk kétharmada el fogja felejteni tompitottra váltani a fényét a teljes sötétség beálltával.
Előzmény: minimal (258)
fargo Creative Commons License 2000.12.09 0 0 260
Ez milyen autó is?
Előzmény: Me Myself and I (259)
Me Myself and I Creative Commons License 2000.12.09 0 0 259
Csak a kiégett izzó vs. izzókészlet témához.

Amikor legelőször kiégett a jelenlegi autómon a fényszóróm egyik izzója gyorsan megpróbáltam kicserélni. Nem sikerült. Az oka pedig egyszerű: az egész lámpatestet ki kell szerelni az izzó cseréjéhez. És hogy ezt a feladatot lehetetlenné tegye a gyártó speciális csavarokat alkalmazott. Végül is érthető; rákényszeritenek, hogy a legkisebb hasfájásoddal is a szervizhez fordulj.

Kiváncsi lennék, hogy mit tesz a rendőr ha felszólit, hogy a helyszinen cseréljem ki az izzót és én pedig kérésének nem tudok eleget tenni.

minimal Creative Commons License 2000.12.09 0 0 258
Alfred!
Ez szimpla kötekedés. 100000 másik szabály van a KRESZ-ben, amit nem tartasz/tartanak
be. Én a ködlámpázás ellen vagyok, ami újra divatba jött.
Engem nem zavar, és még a rendőrök se szólnak be érte.
Az elég nagy baj, ha te ettől nem látod, hogy mozog-e az autó! :-))
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.12.07 0 0 257
Én észreveszem mert visít a check controll a műszerfalon. :) Érdekes hogy máshol már 83ban gondoltak erre, itt magyarországon meg még napjainkban sem...

Előzmény: minimal (255)
Alfred Creative Commons License 2000.12.07 0 0 256
minimal:
"Szerintem a helyzetjelzőzés kora este, szürkületben jó. JELZI az autód helyzetét, és még annyira sem zavarja a szemben közlekedőket, mint a tompított."
Ez egy ökörség. Másrészt szabálytalan. A közlekedésben résztvevő autót csak tompított, vagy - ha lehet - távfányszóróval kell kivilágítani. Helyzetjelzővel közlekedni tilos, csak az álló autó kivilágítására használható.
Előzmény: minimal (253)
minimal Creative Commons License 2000.12.06 0 0 255
Nem veszed észre, ha más nem szól, max vaksötétben, nem a kivilágított városban.
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.12.06 0 0 254
Nem erre kellene lennie izzókészletnek a kocsiban?? Még egy benzinkutas is ki tudja cserélni egy 50-esért ha nem akarja az ember hogy koszos legyen... De ajobb kocsikban roppant egyszerű :)
Előzmény: minimal (253)
minimal Creative Commons License 2000.12.06 0 0 253
Grg!
Szerintem a helyzetjelzőzés kora este, szürkületben jó. JELZI az autód helyzetét, és még annyira sem zavarja a szemben közlekedőket, mint a tompított.

Te is lehetsz félszemű... sőt mindenki akinek autója van, félszemű lesz egyszer!
Nem örökéletűek az izzók!

stika Creative Commons License 2000.12.05 0 0 252
Lehet, hogy ebben megváltozott a KRESZ? Én úgy tanultam, hogy megkülönböztető jelzésnek a kék villogó és a sziréna EGYÜTTES használata számít. Van ezekben az Audikban/Passatokban egyáltalán sziréna? Mert ha nincs, akkor bekaphatják.
Előzmény: arszt (239)
kivi Creative Commons License 2000.12.05 0 0 251
Ez egy jó topic volt, fel lehetne éleszteni.
Stone Creative Commons License 2000.03.14 0 0 250
Az uj modihoz. A Hegedus Gyulan a korut keresztezodes utani buszmegallo mogott szokott ujabban vadaszgatni egy szurke, neha ketto. Na most volt egy kis idom es kovettem tevekenyseget, ami a kovetkezo volt:
1. Aldozat bekanyarodik szabalyosan jobbra, rendor leinti.
2. Kerdes: tudja on hogy a piroson haladt at?
3. Aldozat tiltakozik, mert k@@@ra nem volt meg sarga sem.
4. Akkor kerem az iratokat.
5. Iratban semmi hiba, ujabb kerdes: Mit szolna, ha most kernem az izzokeszletet?
6. Tessek csak, aldozat kisse zordonabb arccal kiszall, nyitja a csomagtartot.
7. Nem kell! ezen a ponton aldozatnak elege van es vitaba keveredik a szurkevel, hogy vegre dontse el mia f@t akar, ne szorakozzon itt, es rendor szamanak felirasa hatasara eltavozik idegesen.
A szurke gondolom elelvezett feluton.

Az akcio kozben kedvenc jelenetem zajlik a rendortol 20 meterre, a bedugult koruton a keresztben haladni akaro, zold lampas forgalom elott gatlastalanul pihengeto es kezuket szettaro mosolygo taknyok hada akadalyoz.

Nehany ilyen vermerseklettol fuggoen varialhato tortenet utan odamentem a kismeretu igen fiatal rendorhoz es megerdeklodtem, hogy pontosan mit is csinal, s vajh elnezett-e a korut iranyaba, ahol szemmel lathatoan nagyobb sikerrel szedne be a napi fejadagjat. Rovid hirigeles utan a szolgalunk es vedunk fogalmarol a kozeg feladta es elgyalogolt, de azota is ott latom, minden nap, folyamatosan probalja szopatni a jonepet, gondolom parszor be is jon neki a gyengebb idegzetu rendtisztelo polgaroknal.
szoval, ha ez a rendorseg uj stilusa, bekaphattyak.

Grg Creative Commons License 2000.03.06 0 0 249
Én a legjobban a "félszemű" és helyzetjelzővel közlekedőket bírom.
Tudtommal helyzetjelzővel nem lenne szabad közlekedni...
De még ezeken is túltesznek azok akik sötétben világítás nélkül autóznak...csak tudnám, miért, mert nem hiszem, hogy nem veszi észre, hogy nem ég a lámpa, vagy talán infraberendezése van?? :(
uprow Creative Commons License 2000.02.25 0 0 248
Nem azért előzlek le, mert csak egy trabi vagy, hanem mert büdös vagy!
Grg Creative Commons License 2000.02.25 0 0 247
Grg Creative Commons License 2000.02.25 0 0 246
Grg Creative Commons License 2000.02.25 0 0 245
Grg Creative Commons License 2000.02.25 0 0 244
Csak piros-sárgánál :)) az enyémnek nincs annyira szaga :)
Előzmény: GanXstaZolee (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!