Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2006.12.26 0 0 5
Abszolúte naprakész leszek, tehát: milyen sorozat volt ez? :) Próbáltam utánakeresni, de nem találtam. Hátha valaki még erre jár, s tud válaszolni.
canary1 Creative Commons License 2002.01.30 0 0 4
Hellóka !

Sajnos mostanság nincs nagyon időm olvasni, két műszakban dolgozván, közben iskola (32 éves fejjel, de hát mint tudjuk, a jó pap is holtig tanul...), hétvégéken pedig ha tehetem, kint vagyok terepen, vagy díszmadárkiállításokra járok. Január közepén meglátogattam az általam már oly sokszor megcsodált és szinte csukott szemmel is ismerős halastavakat. Sok kacsát láttam, még több vadludat, és néhány kuriózumot, úgymint Haliaetus albicilla, Mergus albellus, hogy csak a legnevezetesebbeket említsem. Ugye a latin nevek nem okoznak gondot, kedves horcsog6 (remélem, neved jól írtam)? Az ÉLŐVILÁG-ot azért minden alkalommal áttanulmányozom, tetszettek a ragadozók, már vártam rájuk. Ma vettem meg a békákat, gőtéket tartalmazó fejezetet.
Na, röviden ennyit, még majd jelentkezem...
Csaó!

canary1

horcsog6a Creative Commons License 2002.01.16 0 0 3
Ezer éve nem jártam erre!
Sziasztok.
Canary, mi hir a madarakkal? Rengeteg kacsát láttam a Dunánál. Öröm látni, hogy ők nem fáznak a vizben. Azt hiszem, libák is voltak, de azok távolabb úsztak.
És most olvastam a ragadozó madaras Élővilágot is. Nem is tudtam, hogy van darazsat evő ölyv. És az ötvenforintos kérdésedre is bennevan a válasz :)) Múltkor szerintem héját is láttam nem messze a buszmegállótól, legalábbis nagyon úgy nézett ki, mint az Élővilág fotóján.
MIket olvasol mostanság? Milyen madarakat érdemes most keresni?
Üdv, és a ködösek után szebb napokat!
Horcsog
Előzmény: canary1 (2)
canary1 Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2
Üdv!

Valóban jól látod, én tényleg szívügyemnek tekintem a madarak sorsát, legyenek azok akár szabad természetben élők, akár tenyésztett díszmadarak. És mivel mostanság nem sok időm jut a "vadonban" történő barangolásokra, így a madarak iránt érzett olthatatlan szomjamat azzal igyekszem kielégíteni, hogy szerény hajlékomban díszmadarakat, egészen pontosan kanárikat tenyésztek (több-kevesebb sikerrel). Közben pedig buzgón iszom a különböző folyóiratok, szakkönyvek nyújtotta szakirodalmat. Így van ez az ÉLŐVILÁG enciklopédiával is, és már alig várom a ragadozókkal és a rigófélékkel illetve a pintyekkel foglalkozó részeket. Az 5 forintost pontosan a nagy kócsag ábrája ékesíti, de vajon tudod-e, milyen fajú madár szerepel a fém ötvenesen?
A lap hátoldalán található fotók szerintem nem tekinthetők másnak, mint a National Geographic c. tévécsatorna reklámjának. Persze a lap jobban mutatna az adott témakörökhöz szorosabban csatlakozó fényképekkel, mindazonáltal szerintem a szakmai tartalmat nem befolyásolja károsan.

Még majd jövök...

canary1

horcsog6 Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1
Köszönöm a választ!
Ezek szerint, Canary, Neked is szívügyed a madarak. Ez a 8. füzet nagyon tetszett nekem, dőzsölhetünk a madarakban :)
Azt nem értettem, hogy a hátsó borítóra hogy nem találtak valami szép madárfotót. Esetleg a jövőben ebben a topicban megbeszélhetnénk az olvasás közben felvetődött kérdéseket. Én most döbbentem rá, hogy az 5 forintoson kócsag látható. Azon a képi gegen a 11. oldalon jót nevettem.
Viszlát!
Előzmény: canary1 (0)
canary1 Creative Commons License 2001.06.19 0 0 0
Csaó!

Valóban jó sorozatnak ígérkezik a Kárpát-medence élővilágát bemutató sorozat, én is veszem rendszeresen. A lapok egyébként 2 hetente jelennek meg, nálunk székesfehérváron csak a jövő hétre ígérték az új, liliomokkal, nőszirmokkal, sáfrányokkal foglalkozó számot. Régebbi példányok a lap vevőszolgálatánál rendelhetők meg:
Budapest 1061. Andrássy u. 13.
KOSSUTH KÖNYVESBOLT
Telefon: 06-1/ 266-3514
E-mail: kossuthvevoszolg@matavnet.hu

Remélem tudtam segíteni, egyébként bármilyen madaras témával kapcsolatban a Madarak topic-ban találhatsz meg.
Üdvözlettel:

canary1

horcsog6 Creative Commons License 2001.06.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Nem rég vettem pár részt egy tök jó új sorozatból Élővilág a címe, de sajnos némelyikhez nem jutottam hozzá az ujságosoknál. Főleg az orchideás szám kéne, de az ujságárus azt mondja, hogy az már nincs. Ha valaki tudná, hol juthatnék hozzá, tudnék helyette adni a dinoszauruszos számból, vagy akár az egyik gyűjtőmappát. A régi számokról tud valaki valamit?
Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!