Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2007.01.16 0 0 232
Mijo Creative Commons License 2006.10.04 0 0 231

 

Tanultnak tűnő emberek (riporterek, újságírók, politikusok, stb.), nap mint nap használják az alternatíva kifejezést, döntő többségében hibásan.

 

Pedig ez a szó, az értelmező szótárak szerint a következőt jelenti.

 

alternatíva

1. olyan eset, amelyben két lehetőség között lehet választani

2. az egyik lehetőség kettő közül

 

Számtalan helytelen példát felhozhatnék, de minek, mindenki hallhatja őket naponta többször is, a leggyakoribb az, amikor a variánsokkal keverik, amikor többesszámban próbálják, mint lehetőséget előadni.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 230

 

Röhögjünk, vagy sírjunk?

Verebes-Kósa beszélgetés folyik ma reggel a Napkeltében (királyi), miközben a képernyő alján lévő csíkban többször visszatérően a következő felirat bukkant fel: Az elhangzottak tartalma nem a szerkesztőség állásfoglalását képiseli!

 

Na most, Kósa mondandója evidens, hogy nem azt képviseli, ezt a leghülyébbek hülyéje is tudja.

No de, hogy Verebes, ki tőlünk az MTV munkatársaként százezreket kap havonta, munkáltatója közszolgálati jellege miatt, hogy ne a szerkesztőség állásfoglalását tolmácsolja, az a csúcsok csúcsa, a morbidság morbidsága.

 

Most akkor ez hogy is zajlik?

Megy a műsor, egy cenzor figyeli annak tartalmát, és amikor a Verebes (bárki más az övéik közül) olyant mond, ami csorbít(hat)ja a nézők közszolgálatiságba vetett naiv hitét, akkor gyorsan benyomja az ominózus feliratot?

 

Én esküszöm, eddig abban a hiszemben voltam, hogy egy tévécsatorna bérért dolgozó munkatársa egyértelműen a munkáltató eszmeiségét, állásfoglalását képviseli jelenlétével, az általa elhangzottakért a munkáltató tartozik vitathatatlanul felelősséggel.

 

Egy ilyen áthárítás azt gyaníttatja, hogy a műsorezetőnek helyet és szólást biztosító társaságnak fenntartásai vannak munkatársuk mondandóival szemben, azt adott esetben kifogásolhatónak tartják.

No de kérem, ha ez így an, akkor a munkáltató miért nem rúgja ki se perc alatt azt az alkalmazottját, mely elképzeléseivel szemben, nem az elvárt szájíz szerint szólal meg, nem a kenyéradó gazda műsorpolitikáját szolgála?

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.19 0 0 229

 

Buta ember az, aki illúziókban ringatja magát tévécsatornáink objektivitását illetően.

Percenként kapható rajta melyik simlis, és mely mérvadó a lehetőségekhez mérten - ne feledjük, Magyarországról van szó!

 

Íme a szoclib Gyurcsány-botrány, és annak következményei.

 

Kedjük a királyinál, na, ha valamelyiknek evidens módon pártatlannak kellene lennie, az a Magyar Televízió, az MTV, melyről sok minden állatható, csak éppen ez az erény nem.

Lám, az éjszaka történtek, ahol tüntetőink naiv módon be szerették volna mondatni 'kiáltványukat', de erre nem igazán volt vevő az a kormánylojális média, melytől ép ésszel ez nem is lehetne elvárható.

Mondjuk jómagam itt egyáltalán nem vagyok meglepve a provokációk hatására felbőszült tömeg durva viselkedésén, lévén elnézve a tegnapi nap során az M1/M2 képsorait, vérlázítónak tartom azt a csúsztatásos módszert, amivel az ominózus Gyurcsány-beszéd tartalmát ollózták úgy össze, hogy az a nagyközönség számára megtévesztő módon szalonképesként látszódjék.

 

A friderikuszos, sajtóklubos, kálmánolgás, hites ATV esetében a reális láttattás szikrája sem várható el, miért is lenne, aki nem hülye, nagyon jól tudja, hogy ezek esetében "honnan fúj a szél".

 

Ilyenkor ne ügyelne kényesen "kereskedelmi" jellegére a balázsos/mónikás RTL-Klub?

Történhet itt honunk ellen akár víz alatti torpedótámadás is, ami az imádott "platform" miatt következne be, fülük botját sem mozgatnák, csak a Buci ragyogna szokott infantilis műmájerkodásával, ami leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Demszky, vagy Szekeres "mosolygásra" ragadtatja magát.

 

Szintén kereskedelmi a TV2 is, de itt mintha némi minőségi javulások lennének észlelhetők az utóbbi időkben, lám, már vasárnap erkölcsi tőkét voltak képesek csiholni maguknak, amikor sms-es szavazásra bocsátották, hogy szükségét látják-e a népek Gyurcsány kalapvételének a kialakult helyzet miatt.

Na most, tekintve, hogy a TV2 nézőközénsége alaposan gyaníthatóan nem kifejezetten jobboldali nézőkből áll, igencsak sokkolóan hatott a végeredmény, miszerint a véleményalkotók 72 %-a látná szükségét Gyurcsány lemondásának.

 

A Duna TV meglátásom szerint éppen annyit mutat, amennyi rendeltetését tekintve elvárható tőle, igyekezve nézőivel részrehajlás nélkül láttatni belpolitikai világunk zajlását.

 

Kimagasló teljesítményt nyújt a Hír TV, mely munkatársai nevükhöz hűen igyekeznek autentikus forrásként szolgálni a legdurvább események kellős közepéről is.

Talán éppen objektivitásuk az, mely miatt nem éri őket olyan népharag és megvetés, mint amit a liberálisként emlegetett médiák kénytelenek nem ok nélkül elszenvedni.

Ha ők nem lennének, sokkal információ-szegényebb lenne országunk.

 

A többi honi csatorna szinte szóra sem érdemes ...

 

Mijo

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.05 0 0 228
Mijo Creative Commons License 2006.08.10 0 0 227

 

Felmondtak az RTL Klub reggeli műsorvezetőinek

 

Képernyő közelébe sem lett volna szabad engedni ezeket.

Nem mintha a ripacs Stohl nem ebbe a körbe kéne, hogy tartozzon.

Mehetnek ezek is másod/harmadprímásnak az Echo-ba, vagy hasonló futottak még kategóriába.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.06.23 0 0 226

 

Havas Henrik számára nem kis energiakifejtést igényelhet közismert bunkóságát túszárnyalni, ma reggel Varga Mihállyal szemben ez sikerült neki.

 

Csak azt nem értem, miért nem akad legalább egy alkalommal olyan tökösebb riportalany, ki ráborítaná az asztalt erre a végtelenül pökhendi felfuvalkodott szarjankóra?

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.04.22 0 0 225

 

Szeretem a történelmi témájú filmeket.

Egyik kedvenc műsoromat, a Hír TV csatornán sugározzák A birodalom titkai címen.

Éppen az imént láttam, felvonultatva pár sorsformáló diktátorunkat. 

Hiába, a kommunizmus rémtettei kifogyhatatlan téma, nem lehet elég alkalommal szembesíteni az embereket mindazzal, amit ez az ideológia hozott hatalmas veszedelemként többmilliós tömegekre.

Az Isten óvjon meg bennünket ezektől a szörnyetegektől, melyekről számtalan alkalommal bebizonyosodott, hogy semmivel sem voltak különbek a fasisztáknál.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.04.22 0 0 224

 

Lacikám, ez az utóbbi idők egyik legjobb tippje, élni fogok vele, bevallom, az utóbbi években hűtlenkedtem, más vizek felé sodorta hajónkat a szél!

 

Nagyon jól mondod, bizony naponta nézni azt a tévéműsort, amit a csatornák 90 százaléka ad, magasfokú igénytelenség, és bizonyos értelemben beteges hajlam szükségeltetik.

Hiába, ez a nép olcsó mákonya, nem telik mindenkinek fűre, extazira, kokóra.

Éppen lehetne helyette gyakrabban szeretkezni is, na de kinek van kedve ezt túlzásba vinni, ezekben a lelket és testet nyomorító mocskos időkben.

 

Egyszóval, igazad van: hídba le és halra fel!

 

 

Előzmény: jegyző (223)
jegyző Creative Commons License 2006.04.11 0 0 223

Kedves barátom !!

 

Le kell szokni a TV nézésről és több időtt kell tölteni a természetben.  

Irány a Bácsbokod-i horgásztó !!

Garantálom a politikamentes -nem pálinkamente - kikapcsolódást (vaskúti kadarka bácsbokod ponty). Jót tesz az idegeknek.

Előzmény: Mijo (222)
Mijo Creative Commons License 2006.04.09 0 0 222

 

Végre két nyugodt nap, amikor nem kell szakadatlanul olyan kretén fizimiskákkal szemeznünk, melyek sorsunkat akarják megváltani saját hatalmuk növelésével, megszerzésével!

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.28 0 0 221

 

Az ATV szokásos libsi bagázsa véres nyálat fröcsög egyfolytában mindenre, ami egy picit is jobbra tendál.

Most slágerük Semjén Zsolt, akire minden mocskot rá lehet most dobálni.

Na meg Mikola István, aki "hatmillió határon túl élő magyarral akar választást nyerni"!

EZEKKEL - mondja az egyik büdös nyikhaj.

 

 

No de lám, ma a rámenős invizítor, Havas Henrik vendége volt Semjén a TV2 csatornán, és hogy hogysem, a nagy akarnok sem volt képes fogást találni rajta, szépen és módszeresen alátámasztott minden egyes olyan állítást, ami össznépinek beállított felháborodást váltott ki honunkban.

A Mindszenty bíborostól eredő idézeten kívül, ami a Gyurcsány-fanok nagy sérelme, leginkább a devianciák iránt végtelen megértést tanúsító SzDSz-esek jaj-gajdolása a szembeötlő, holott Semjén nem mondott semmi mást, mint hogy két dolgot helytelenítenek és teszik szóvá: egyik a melegek házassága, a másik pedig ilyen párok részéről gyermekek örökbefogadása.

 

Amiben Semjénnek tökéletesen igaza van, nincs még egy olyan Szodoma, mint a miénk, ahol egy Terry Black "művésznevű" csíra kénye-kedve szerint vásárolgathat magának szerencsétlen porontyokat.

Hogy egy hímringyóskodásra szakosodott okádék mitől művész, azt a fene sem tudja, az a képsor viszont többször is ismétlésre került, amikor szemből szájbacsókolja az egyik "örökbe fogadott" kisfiút!

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.28 0 0 220

 

Számomra már régóta egyértelmű, hogy médiáinkat képviselők jelentős hányadban nem ismerik a magyar ábécét (jobban belegondolunk, ez nem is annyira meglepő), de a minap egyike e szférának, valóban meglepett.

Ma Magyarországon csak a nyolc elemisek tudják azt, hogy az ábécében található például ty betű is, így általában nem is jelent nehézséget, mondjuk az én nevemet - ahogy írjuk, mondjuk - Muity hangzással kimondani.

Nem így a nagyarcú Vujity Tvrtko, ki a honi trenidinek megfelelően még saját neve esetén sem képes a ty betűs szóvégződést alkalmazni, hanem valahogy ilyen kiejtéssel mutatja be önmagát: Vujitsch Tvrtko riportját látták.

Hiába, no, baranyai horvát legíny az istenatta ..., csak a fránya katschmári gyökerei ne lennének :(.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.03.22 0 0 219

 

Nem is lenne az RTLKlub bősz libsi média, ha ne népszerűsítené időnként ráható módon az ellentétes neműek kapcsolatát, mint tette ma is a leginkább álnok kígyóra emlékeztető Mónika show-jában.

Ez az alattomos tekintetű művigyoros undormány, ma ismét előadta magát, például amikor a próbabuznyabiszex Józsi vacillálni kezd, hogy maga sem tudja, melyik út a helyes (homo vagy hetero), akkor hétszent, hogy a jóságos és megértő és nyitott és lojális Mónika a buzulás irányát jelöli meg számára üdvözítő célként.

És amikor az annak asszonya kifakad, és megjósolja letűnő férje számára, hogy a haveroktól emiatt a pálfordulás miatt majd megkapja a magáét (mondván meg is fogja érdemelni), a mások fájdalma felett csillogó szemmel kéjelgő vipera még az asszonyt kiáltja ki intoleránsnak, újsütetűn melegedő férje iránt érzéketlennek.

Józsi pedig, a próbabuznyabiszex pofátlan módon a gyerekei miatt aggályoskodik, de az eszébe sem jut, hogy rájuk való tekintettel ne jelenjen meg egy köcsög műsorban világgá kürtölni másságos ösztöneit.

 

Az egyre inkább havasalföldi fejőnőre emlékeztető Klaudia sem volt különb ma a TV2 csatornán, amikor Rácz Károly asszonnyal bájcsicsergett "jók a tojásaid Terry" stílusban. Nem is mi lennénk tévéileg, ha egy csírát ne legkevesebb heti rendszerességgel nyomnánk képernyőre a legképtelenebb ürügyekkel is, mint most a szomszédasszonyait vén ... khüm-khüm-khümnek tituláló nyomoroncot, ki biotyúkok tartásával biztosítja maga és kilóra megvásárolt "gyerekei" számára a tojásokat.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.16 0 0 218

 

Balázs, a sóman: "- És íme, itt van Gizike, ki három éve él együtt barátjával, Lacival. Sziasztok! Gizike, most akkor te hány éve is élsz együtt Lacival? - Három."

 

Néha elnézem ezt a Balázst, milyen kéjes cinizmussal képes rámászni egyes meghívottjaira, különösen azokat imádja cikizni, akik vagy kissé bunkóbbak, mint az átlag, vagy valamilyen átlagostól elütő sajátossággal vesződnek, nem éppen világszépék, beszédhibásak, egyebek.

Na most, a Story című bulvárlapban láttam Balázst együtt szerelmetes kedvesivel, aki a végtelenül undorító gagyiműsorában egyik asszisztense.

Hát szóval, hogy is mongyam, nem vagyunk egyformák, az Úr kit ilyenre, kit olyanra fomázott, de én avval a jeányzóval a kebelem mellett, ki inkább hat afféle édespofa aranyhörcsögnek valamelyik rajzfilmből, nem igazán éreznék merszet mások elesettsége felett viccelődni.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.11 0 0 217

 

Rendszeresen felbukkanó tévészereplők közül férfiak között is akad jó pár, kik látványa számomra undort és azonnali továbbkapcsolást eredményez, de a női felhozatal döntő hányaduk esetén a szó legszorosabb értelmében fizikai fájdalmat okoz (irritálóan hat szemre, fülre, agyra, gyomorra egyaránt)!

Ennyi bugyuta, együgyű, hol nyafogó, hol gügyögő, hol röfögő, hol viháncoló, hol szejpegő, hol rikácsoló díványadta plázamacskát (esetüknen a cica hízelgő túlzás lenne) soha nem látott számban zúdít nyakunkba naponta a sors, illetve hát, a vélhetően nem véletlenül ilyen nívójú műsorpolitika (mindennek meg lehet találni az okait).

 

Alább kiragadok egy összehasonlító példát.

 

Itt van Liptai Claudia, ki a maga kicsattanó egészségességével, természetességével és időnkénti szeleburdiságával, afféle helyes-bájos benyomást kelt, még akkor is, ha néha kifejezetten emlékezteti nézőit egy érett és takaros tiroli fejőnőre.

 

Munkatársa, Bombera Krisztina viszont bármennyire is igyekeznek a sminkmesterek, az idő múlásával egyre inkább kelti több más közös kategóriájú kolléganőjéhez hasonló módon egy slampos ázott veréb, egy okoskodó koravén nő látványának nem éppen üdítő érzetét.

 

Liptai Claudia

 

Bombera Krisztina

 

Egy dolog egy szerkesztett kép, mely néha még az ördögöt is képes angyalnak láttatni.

Valamivel a hiteleshez közelítőbb a képernyő, bármennyire is profi szakemberek igyekeznek a ráncokat és egyéb takargatnivalókat eltűntetni.

Az élő emberközeliség már összességében közel áll a valósághoz, bár a napi kenceficék és plasztikai remekmunkák még képesek ilyenkor is jótékonykodni.

Legigazabb (és néha legkíméletlenebb is) viszont a frissen ébredő, és ekként még ágyban kapható nő harmatos látványa.

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.10 0 0 216

 

Néha előfordul, hogy elgondolkodom afelett, lehet, hogy én tévedek akkor, amikor a mai magyat tévéműsorok jelentős hányadát egy nagy rakás szarnak, a bennük szereplő "médiaegyéniségek" zömét pedig rendkívül alacsony nívót képviselő fesleménynek és saját neméhez vonzódónak tekintem?

 

Kritikus szemléletmódom visszaigazolását láttam abban a műsorban, amit a Bajai TV ifjú riporternője készített Kudlik Júliával, ki honunk egyik kimagasló televíziós legendájaként vendégeskedett városunk nyugdíjasainak meghívására.

 

Az egykori népszerű bemondó- és műsorvezetőnőt, pár éve minden indok nélkül rúgták ki közszolgálati tévécsatornánktól, ha valakinek, akkor neki igazán van betekintése a kulisszák rejtélyes (és mocskos) világa mögé, amit nem is rejtett véka alá, nyíltan ecsetelte undorát afelett, amit a mai nyáladékok hatalmas rongyrázással produkálnak.

 

Csak egy részgondolatot idézek tőle: "... az gyalázat és bűntény, ami ma Magyarországon televíziózás címén történik!"

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.03 0 0 215

 

Tévéműsoraink zöme, egy nagy rakás gőzölgő szar vizuális élményével vetekvő, de libsi trendgyakorlás módszerességében leginkább a két kereskedelmi csatorna áll az élen, az RTL-klub és az TV2.

Lám, Balázs műsorvezető egyre inkább kivillantja agyzúzásra felbérelt foga fehérjét: ma ippeg egy olyan összetört anya jelenléte jelentett felfokozott élményt, ki ennek a kis műpöcsnek a műsorában szembesült egy szem fia homokosságával.

És ez a görény képes volt a szerencsétlen asszonyt azzal "nyugtatni", hogy büszkének kellene lennie (az amúgy szenvtelen pofájú) fiacskája hősiessége miatt, hogy kiállt és állapotát felvállalta :(.

A kis pesszegő öntudatka meg, mint egy agysujkoltan betanult leckét adta elő a leforrázott anyukának magyarázatát, miszerint ő így született ....

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.01.03 0 0 214

 

Egy Havas Henrik féle ripacs "következetessége": ma reggel egy órán belül folytatott diskurzust görcsösen eröltetett magázódással Torgyán doktorral, valamint egyistállózást gyaníttató könnyed bratyizással, az általa megélhetési politikusként beállított Mécs Imrével (ki nem rest ma egy köpönyeg alatt kvaterkázni Horn Gyulával).

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.12.06 0 0 213

 

Balázs - A szembesítőshow!

Mónika - A kibeszélőshow!

Két rettenetesen undorító műsor, két rettenetesen undorító műsorvezetővel.

Lenne dolga, az általam már párszor emlegetett Lombroso professzornak mindkettőjük esetében.

Mindkét műsort ízig-vérig libsitrendi urallja: az ország még megmaradt morálját, a lehető legmélyebb szintre süllyeszteni.

Számomra legcinikusabb a műsorok korhatári látogatottságát javasló karika, a benne lévő számmal. Ezek sárga karikásak 12-es számmal, azaz 12 éven aluliak számára nem ajánlottak. Na de 12 fölött, miért is ne!

 

Mónika, a bakkecske módra szökellő vipera.Nőben eddig kevés álszentebbet láttam, mint ezt a bakkecske módjára kacskázó, sunyi tekintetű kígyót. Ez a mai műsorában bemutatta, milyen is az a lobogó szerelem, amit a műsorelőzetesben így írtak le: "Ugyanerre törekszik az a férfi is, aki külföldi, jól fizető munkáját is feláldozta szerelméért, s hazaköltözött hozzá. Ám társa az elmúlt időkben kétszer is megbotlott, s félrelépett. Vajon most kit választ a férfi? Külföldi jó módú, idősebb rajongóját vagy fiatal, ám csalfa szerelmét?"

És erre mi jelenik meg a 12 év feletti gyerekek előtt, jó időben beléjük sujkolva, mi is a követendő út, mint két hímbuznya csíra, forró nyálas ajakra tapadó csókkal üdvözölve egymást. Az a bizonyos "külföldi, jól fizető munka" nem más, mint kommersz kurválkodás Svájcban! Az idősebb rajongó pedig valami gazdag homokos Zürichből, kinek az egyik megjelent görény a kitartottja. Ez igen, ez kell a mai magyar gyerekeknek, meg fű, meg HIT, meg Terry Black, mint örökbefogadó :((....

Mónika drága, húzzál a jó kiskunhalasi iccsanyidba, ha más okosságra nem vagy képes! Azokkal együtt, akik ezt a fajta műsorpolitikát szorgalmazzák.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.11.29 0 0 212

 

Még a ma reggével kapcsolatban eszembe jutott egy momentum.

Képsor: Gyurcsány érkezik, Gyárfás meg megy ki az udvarba a vendég elé.

Ez idáig rendben is van, Gyárfás ismeri az illemet, illusztrisoknak annyi dukál, hogy a gazda fogadja őket személyesen.

De hogy még egy ilyen finomnak vélt ember is felvegye a ripacs módit, azt a görcsös "lezserséget", amit mai politikusaink párthovatartozástól függetlenül számtalan esetben demonstrálnak, azaz balkezüket lazán zsebrevágva jellennek meg (ki nem vennék az istenért sem), az egy Gyurcsány esetében természetes, ellentétben Gyárfásnál, ki szolgai hűséggel követte a trendit, csalódást keltő.

Mintha a farkukat szorongatnák, féltve, el ne vigye a kiscica :(....

 

 

Előzmény: Mijo (211)
Mijo Creative Commons License 2005.11.29 0 0 211

 

Hát bizony a TV2 egyre undorítóbb - persze melyik nem -, pláne olyankor, amikor Havashoz hasonló súlyos egyéniségek szabadonfutó megjelenésével teszik még inkább azzá (lásd Mokka). Hol nyíltabban (ez a ritkább), hol alattomos sunnyogásokkal.

 

Például regnap egy önmagát büszkén zsidónak valló riportalanyával, a hazai zsidóság volt a téma (mi más lett volna), amiből a nézők azt a magvasságot voltak kénytelenek kihámozni, hogy a mai idők erőltett módján antiszemitizmusnak tekintődő viselkedés, kizárólag "jobboldali" tulajdonság. Abba bele sem megyek, hogy ma Magyarországon vajon kik is azon, akik akár "valódi" jobboldalinak, akár baloldalinak tekinthetők, de ha netán a baloldal alatt a szocialistákat és nyúlványaikat kell értenünk, alássan jelentem, én egy jó nagy halommal ismerek közülük is olyant, kik lazább csevejek esetén pontosan megfelelnek annak a címkekörnek, akikre véleményük alapján rá szokás húzni az antiszemita jelzőt.

 

Ma is besunnyantott a "tanár úr", a gyermekszülésekkel és vállalásokkal kapcsolatos kérdéskörökhöz érkező sms-üzenetek viszonylatában oktatta ki kolléganőjét, Liptay Claudiát valahogy ekként. "talán mégsem kellene beolvasni az sms-eket, mert azok hátha sértik a cigányság érzékenységét, no nem mintha nem lenne sok igazság bennük".

Ennél álszentebb viselkedést keveset láthatunk, lévén az ominózus sms-üzenetek léte jól érzékelhetően nem zavarja a TV2 gazdái "érzékenységét", műsoruk szerves tartalmának tekintik azokat.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.11.15 0 0 210

 

Hogy ez a Mónika honunk népességgyarapodása tekintetében mennyire érzéketlen, az valami döbbenet.

 

Mer'há ittend van a Robi meg a Menta, kamelják emmást, mint Rómeó és Júlia, ugyan Menta aszongya, együtt még nem "aluttak", mégis megfogant, már nyakig benne a tizenkettedik hétbe'.

Robi mettartaná, Mentának - meg a zannyának - nem köll. Mer' aszongya a zannya, a Menta még csak 13 éves (kinéz huszonhatnak). Pedig a Robi szeretné, meg el is tartaná üket. Meg asztat is mongya, hogy mások is ilyen idős korba' babáznak. Meg különben is, a Menta zannya is tutta, hogy összefekszenek, ű cuccóta oda ütet. Mos' meg ágaskodik. Mer vót, hogy néha adott egy-egy taslát a Mentának. Mindenki ád néha ...

 

És akkó még a Móni is a Menta zannya mellett dumál. Minha halasiként nem tunná, mitű döglik a légy ... Ahogy a nóta is mongya: "Méééégis bekaptaaaadalegyet ..."

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.11.15 0 0 209

 

Ja, a jól ismert tévés slehonyaság ismét tettenérhető volt, "természetesen" a riportalany neve tévesen, Uj helyett, Új Péterként szerepelt feliratozva.

 

 

Előzmény: Mijo (208)
Mijo Creative Commons License 2005.11.15 0 0 208

 

Ma reggel a TV2-ben Havas és Liptai vált pár szót a várhatóan érkező vendégeikről, amikor is Havas, Uj Péter, az Index főszerkesztője esetében nem bírja ki, hogy a maga módján ne "méltassa" őt, miszerint Uj jól ír, csak beszélni nem tud. Nyümmög ..

Mondja a hol az orrát, hol az állát, hol a száját valamivel babráló, valóban nyeglén nyümmögve időnként alig érthető Havas arról az Uj Péterről, ki a "tanár úr" hipotézisére rácáfolandó (mert szerinte mindazok, akik jól írnak, nem tudnak beszélni, mitöbb írásaikban éppen azokat támadják, akik jól tudnak beszélni), impozáns összefogottsággal nyilatkozott megszokott stílusában.

Addig örüljön Havas, míg Uj, vagy valamelyik hasonlóan extrém munkatársa nem kezdi alaposabban górcső alá vonni, tévedhetetlennek hitt kinyilatkoztatásairól ismert beképzelt tévés kollégájukat.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.10.23 0 0 207

 

Jujjj, és még egy "apróság"!

A magántársulat, vélhetően vastag bukszás mecénásokra számítva, jeles közéleti személyeségeket hívott meg. Áhhh, francokat hatalmi szerepkörük miatt, kizárólag megtisztelt civil mivoltukban.

Ilyenek pl. Orbán Viktor és neje, meg Mandur úr, akik meg is jelentek ..., persze, hogy Gyurcsányt is meghívták, csak hát ő nem jött el. Verebes azonnal megvédte: éppen akkor volt Romániában!

 

Lehet, tisztességesebb lett volna, ha Gyurcsány jött volna ripacsnézőbe, Orbán pedig Romániába.

 

 

Előzmény: Mijo (206)
Mijo Creative Commons License 2005.10.23 0 0 206

 

Alábbi műsorban Tarlós úrnak, mint egy adu ászt előhúzva a cilinderből, az egyik libsi szlogent, azaz tolerancia hiányát hánytorgatták fel Verebesék.

 

Na vajon, az MTV (közszolgálati ..., hahaha), miként emlékezik meg 1956 ünnepéről, ami minden magyar naptárban piros betűs, azaz nemzeti ünnepként van feltüntetve!?

 

Lakat T. Károly műsorvezetésével a vasárnapi ébredések első pillanatai, a számukra tűnő természetességgel két kikopófélben lévő öregedő ripacs, Markó Iván és Verebes István bemutatásával szembesíti a gyanútlan nézőt.

Mert hogy ezek, most egymásra találtak!

A Rómeó és Júlia, minap bemutatásra került táncos-zenés darabjában.

Mely darab elképzelt helyszíne Jeruzsálem, ahol Rómeó egy izraeli katona, Júlia pedig egy palesztin leányzó kíván lenni.

És hát ugye, Markó rendezése alatt ki más lehetne Lőrinc barát, mint a Rugóláb Sheriffel vetekedő ruganyosságú Verebes István (na jó, közben megtudtuk Markótól, hogy Verebes valójában a lelkével táncolt ... - így szinte kizárt a bokaficam - mondom erre én).

 

Miközben a három ripacs '56 ünnepén önfeledten folytatta vagy fél órán át enyelgését, a két riportalany hol egymást, hol önmagát méltató ömlengéseit a bemutatott darabból kiragadott képsorok festették alá (sűrű riplésítéssel).

Bizony, Verebestől egyetlen - szökellő zergére emlékeztető -, lábujjkörmös piruettet sem sikerült meglátni, viszont fizimiskájával és piszkosfehér/kissé zsíros hajával tökéletes összhangot alkotó sábeszdeklijében (black & white dramaturgiája) pontosan olyan mellúszó gyakorlatokat végzett, mint Győzike szokott mostanság; no meg karjait, nagyon sokszor patetikusan az ég felé lökte, miközben olyan lazító csuklógyakorlatokat végzett, amilyeneket titkárnők szoktak hosszan tartó gyorsírás szüneteiben. Gyönyörű 'táncot' produkált, aminek nívóját tovább növelte, hogy közben nem énekelt. Ja, hogy el ne felejtsem, a műsor alatt nagy élvezettel markolászta hol Rómeót, hol Júliát (zömében együtt mindkettőt), mitöbb a műfaj tetőfokaként több ízben is, afféle gésásan aprókat tipegő módon félköröket leírva kacsázott karöltve partnereivel. (Ilyen bájosan kiszjányosz tipegéseket, az Olimpia alatt ünneplő vízilabda edzőtől láttam, mielőtt a habok közé vetette volna magát.)

 

Drága jó Verebes úr (Karcsika és Ivánka), be kell vallanom, bizony hatalmas toleranciát kell tanúsítaniuk mindazoknak, akik októbar 23-án, vasárnap 'hajnalban' ilyen díszes társasággal kell szembenézniök. Példaértékű toleranciát!

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 205

 

Nagy jóindulattal vonhatnék olyan konklúziót, hogy az első plakát, egy szomorú faszfejet ábrázol, a második pedig egy félbehagyott fakírfejet.

Na de, miért is kéne nekem ekkora nagy jóindulatot tanúsítanom, amikor még a pelhesedő hónaljú kölök számára is egyértelmű, hogy a két szarhalom mit ábrázol.

 

Tarlós István, a III. kerület polgármestere kemény fickó, ma reggel láttam a TV2-ben, miként osztotta ki a mundér becsületét vért izzadva védő műsorvezető duettet, az egyébként szimpatikus M. Kiss Csabát és Liptai Claudiát (kár, hogy éppen most nem Havas volt műsorban). A polgármester és helyettesei, egyöntetűen izléstelennek ítélték ezeket a plakátokat, és elrendelték azok haladéktalan letakarítását. Igaza van Tarlós úrnak, egyáltalán nem csoda, hogy Pécs kapta meg azt a kulturális rangot, ami a világ előtt még híresebbé teszi majd.

 

Nézzük, miként vélekedik Verebes István:

 

Liptai Claudia - aki szintén része a műsornak - elmondta, hogy a műsor címét, a Buzera szót nem szívesen mondja ki. Verebes erre reagálva elmondta, hogy nem érti, miért vannak olyan szavaink, amit "nem szabad kimondani.” Ilyenek - mint mondta - a zsidó, a cigány, a homokos, "miközben éljük az életünket zsidóként, cigányként, homokosként, és a fantáziánk minden pillanatban a két plakát körül forog, de nem szabad róla beszélni. Én ezt nem értem.”

Igaz! Ma Magyarországon ezeket valóban nem szabad kimondani, lévén azonnal akadnak, akik a megszólalóra sütik az antiszemita, a rasszista, a látens homokásság bélyegét.

No de ez nem így igaz Verbesekre és társaira, lám a Heti hetes műsoruk, ahol társaival együtt nem egy ízben ízetlenkedtek már ilyen témakörökben, mert hát ők valamilyen oknál fogva megtehetik!

 

És még Verbesnek van képe, Tarlós polgármestert ekként vádolni: "A hozzá hasonló, humortalan, képmutató, hipokrita nyárspolgárok veszik el az életkedvet ettől az országtól."

 

Én meg úgy vélem, hogy ennek az országnak a józanabbul gondolkodó rétegének, éppen az a végtelenül ripacs, önmagát humorosnak hívő hetiheteses banda veszi el az életkedvét, különösen, ha azokra a százezrekre gondolunk, amit egy-egy ilyen förmedvény után nyomnak ezeknek a kiváltságosoknak a markába.

 

Csak egyet kívánok, ezeknek a "buzerálósoknak", abban a "rombusz alakzatban" legyen legnagyobb örömük az életben, mely nyalásakor szálka áll a nyelvükbe! Lévén, mert deszkakerítésre van rajzolva ....

 

 

Előzmény: Mijo (204)
Mijo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 204

 

Na most, alábbiakra tekintettel elgondolkodtam afelett, hogy ez a bizonyos plakátbuzerálás, ami a TV2 egyik beharangozott műsorával kapcsolatos, megállja-e helyét, avagy sem!?

Mert vannak e műsor tekintetében olyan közterületen elhelyezett plakátok, melyek "alkotóját", vélhetően valamelyik nyilvános WC-én szarás közben szállhatta meg az ihlet, annak falán látottakból csemegézve.

 

Nézzük meg közelebbről is ezeket, melyekről az Index is szót ejt, Betiltotta a Tv2 plakátjait Tarlós című írásában.

 

 

Buzera plakát 1.Khömm, khömm! A nagy kérdés, mi is ez: 'szomorú fej vagy fasz?' - találgat az Index publicistája.

 

Én meg aszondom:

- ha fej, akkor miért nincs orra? Meg füle?

- ha fasz, akkor miért van szeme a tökein? Meg  tán csak nem, hogy már a fanszőrzetet is tűskésítettre zselatinozzák?

Ezer kérdés, ezer talány ....

 

 

Buzera plakát 2.Újabb nagy kérdés (Szabó Zoltán szóhasználatát követve): 'rombusz alakzat' vagy pina?

 

Én meg aszondom:

- ha 'rombusz alakzat', akkor mi köze a "buzerához"?

- ha pina, akkor miért lóg le a vágatvonal a csücsökig? Talán megfolyt a festék?

Ezer kérdés, ezer talány ....

 

Talány ide, talány oda, figyeljük meg, mit mond pl. Tarlós úr, vagy mit mond pl. Verebes?

 

(Folyt. köv.!)

 

 

Előzmény: Mijo (203)
Mijo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 203

 

Hónaljunkban alig-alig pelhedző zsenge kiszfijú koromban, néha csikorgó krétával nekibátorkodtunk hol puncit, hol kukit (ezt a mai idők, liberálisan elnéző nyelvezete bátor kiállással általában pinának és fasznak szokta nevezni) szimbolizáló rajzot kreálni a maszatos táblára, amit bizony lebukás esetén, az alternatív művészi attitűdökre érzéketlen puritán pedagógia, zömében körmösökkel honorált.

 

Na most, csűrcsavaros észjárással az alábbi módon sütöttük árgus szemmel figyelőinkre, a "rossz, aki rosszra gondol" axiómát.

 

Elkezdük rajzolni a malacnak tűnő graffitit, majd amikor felbukkant valamelyik 'körmözésre szomjúhozó', még mielőtt kiélhette volna Makarenkói hajlamait, kértük, hogy befejezhessük művünket. Ilyenkor lelombozódva, buksin landolt 'barackkal' is beérték a kis szadik.

 

Az alábbi fázisok erről szólnak:

 

 

 

 

Itt tartottunk hatásszünetet, míg meg nem jelent valamelyik 'körömmániás'.

 

 

 

(Meghalt az Index, éljen az Index! - folyt. köv.)

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!